Last news in Fakti

19 Декември, 2021 06:26 1 868 13

Христо Проданов: Сезонът ще е успешен, ако не затворят границите

  • христо проданов-
  • министър-
  • туризъм-
  • банско

Туристите от страната винаги са приоритет, заяви министърът

Христо Проданов: Сезонът ще е успешен, ако не затворят границите - 1
Снимка: Министерство на туризма

Държавата ще сътрудничи изцяло на бизнеса, така че да има по-малко спънки и по-успешен сезон, каза министърът на туризма Христо Проданов, преди официалното откриване на зимния сезон в Банско, предаде БТА.

Министърът изрази надежда очакванията за добър сезон да се оправдаят. По думите му в момента записванията вървят добре, интерес към курортите ни има както от страна на българските туристи, така и от чужбина. Има заявки зимният сезон да е успешен, стига да не бъдат затворени граници във връзка с пандемията от коронавирус, посочи той.

На въпрос на журналисти ще се разчита на туристи от страната или от чужбина през зимния сезон, министър Проданов отговори, че българските туристи винаги са приоритет за страната и са голямо перо както в летния, така и в зимния туризъм. Проданов допълни, че е привърженик, а и е голямо предимство за туристическия бизнес, пари, изработени по света, да бъдат похарчени в страната, което е предпоставка за просперираща икономика и богата държава.

Очакванията за зимния сезон са големи и в края на сезона разбираме, че са верни, каза маркетинг директорът на концесионера на скизона Банско Иван Обрейков. Всички съоръжения работят, както и пистите, с изключение на Чалин валог и Ски пътят, които се заснежават. В деня на официалното откриване еднодневни карти за лифтовете са само 20 лева, което е най-ниската цена в страната, каза Обрейков.

Началото на ски сезона беше поставено от възпитаници и учители от ски училищата в Банско. Настоящи и бъдещи състезатели в зимните спортове направиха демонстративно спускане по писта "Томба", а стартът бе ознаменуван със заря на Бъндеришка поляна.

Имаме всички предпоставки за много успешен зимен сезон и се надяваме, че ще бъде по-успешен дори от летния, каза кметът на Банско Иван Кадев. Концесионера на скизоната и община Банско създаваме условия за настроение и безопасни условия за скиспорт и туризъм, така че хората, които идват тук, да се чувстват в безопасност, посочи Кадев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    4 1 Отговор
    Мъжът (замислено):
    - Скъпа, а ти имаш ли това... как беше... целулит?
    Жената (нервно, напрегнато):
    - Да. Защо?!
    Мъжът (ликуващ):
    - Всичко си има моята красавица!
  • 2 Човек

    10 0 Отговор
    Няколко държави си затвориха границите за Британци,вие до кога ще чакате???

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Лакомо дупе кръв с.е.р.е!

    10 0 Отговор
    Ето новия тъп министър! Момче, сезонът ще е успешен, ако се затворят границите до февруари! Не си ли научихте урока от простотиите на Боко тиквата?
  • 4 Човек

    5 0 Отговор
    За да изкарат мутрите от 2 курорта пари ще ни разкажете играта,Британците искат да идват и не им пука от вируса,какво се мотаете и не ги спрете за 2 седмици ,после си ги пуснете ,на по-умни от франсетата и холандците ли се правите за 5 сребърника,лично аз работя в туризма но предпочитам да ги спрете за сега

    Коментиран от #6

  • 5 Xaxaxa

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    Затварят ги тези,които със или без британци са си добре ,а затварянето за Британците само за да им върви пропагандата. У БГ-то чакаме де що има някой с някой лев да мине през България,било то Британци,Сирийци или Афганистанци!

    Коментиран от #8

  • 6 Бие те критическата

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    О какво предпочиташ ти едва ли има някой,който се е развълнувал.Ти така или иначе ще си на дивана с буркани и ракия,така че какво си се разпенил,кой да си прави кефа и кой не. 😀😀😀
    От 20.12 до 4.01 имаме резервация за 11 души,в това число и Англичани и Руснаци и хора,чието гражданство е извън ЕС.
    Казаха ни,че ако искаме даже и от външно министерство ще ни потвърдят,че проблем с кацане и излитане от България няма да има.
    Весели празници!
  • 7 Хахаха

    0 1 Отговор
    "българските туристи винаги са приоритет за страната" Е няма такава наглост, баце! 🙂
    "... пари, изработени по света, да бъдат похарчени в страната..." И защо да ви давам честно изкараните си пари с труд в чужбина, за да ползвам нискокачествените ви туристически услуги на космически цени?!? Да не се учудва после защо българите лятото не летуват в призрачните хотели по морето и планината, а ходят в Гърция, Турция, Австрия и Швейцария на почивка... Ден - година храни, нали, сладури!

    Коментиран от #11

  • 8 Пич, не те копирам

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Xaxaxa":

    Не видях че си писал с подобно заглавие!
  • 9 днес

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    Заради няколко хотелиерчета в двата курорта - пускаме болните британци и холандци, а после - Кирето ще иска да ни боцка. Реципрочност!!!! Която държава не допуска свободно българи - няма да пускаме и ние - нали не сме сметището на Европа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Desislav

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Прав си,но сега малко нещата са обърнати,защото хората бягат там където има някаква свобода,а в България с тази безработица и срината икономика ти взимат парите с огромна усмивка и дружелюбие.
    В хотелите Няма маски няма ограничения,хората се чувстват по спокойни.Повярвай мога да си позволя,който курорт си пожелая за празниците,но смисъла от това да ме настанят с една чанта документи,да ходя с намордник,да вляза в ресторант само с още един човек и още куп простотии са без смисъл.
    В момента 3 нощувки за празниците в 5 звезден Спа хотел са 180-200€.
    Цената е доста подбита и като сложиш липсата на мерки се оказва,че си заслужава.
    Иначе лятото,когато мерките в Португалия и Испания падат,няма място за съмнение кое бих избрал.
  • 12 Стефан

    1 0 Отговор
    Ходете на чист въздух в планината и не се плашете. Банско със сигурност ще се радва на най-голям интерес у нас.
  • 13 Джо

    0 0 Отговор
    На тия в туризма не им върви. Поредната празна глава, празни думи,те и въпросите такива. Я попитайте това папагалче Обрейков защо не работи Витоша?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове