14 Април, 2013 08:32 13 889 12

Калашници в клас

  • левове-
  • евро

Преглед на печата

Калашници в клас, отбелязва „Стандарт”

Калашниците влизат в клас. Учениците отново ще разглобяват пушки и автомати, ако образователното министерство върне от септември военното обучение.

Наред с това тийнейджърите ще се обучават да оказват първа помощ по време на бедствия и аварии, разкри за "Стандарт" началникът на Военната академия комодор Димитър Ангелов. Военни експерти вече разработват учебните планове, които ще бъдат обсъдени със специалисти от МВР до края на май.

"Връщаме се към забравеното добро старо. Подобно обучение има навсякъде по света. Учениците трябва да преодолеят психологическия шок, ако видят бедстващ човек на улицата.

Да знаят как да сложат турникет на счупен крак", каза още комодор Ангелов. Вероятно за седмица-две учениците ще влизат и във военно поделение, за да видят отблизо как действат офицери и войници в извънредни ситуации.

 

Само 1800 лева получили родителите за зверски убитата Грациела Пламенова, разказва „24 часа”

 

Държавата дала едва 1800 лева на родителите на мъчително убитата Грациела Пламенова от Търговище.

Парите са отпуснати на 19 март т.г. като компенсация за направените от тях съдебни разходи по делото срещу екзекутора на дъщеря им Румен Георгиев. Той бе осъден на 25 г. затвор.

5000 лв. е таванът, който могат да получат жертвите на тероризъм, на умишлени убийство и тежка телесна повреда, изнасилване, блудство или трафик на хора. Присъжданите суми обаче са много по-ниски, казват юристи. Пострадалите и техните роднини са поставяни в унизителни условия да събират квитанции и документи за разходи по погребения, лечение или адвокатски хонорари.

Чести са случаите, в които разследващите не уведомяват хората за правото им на компенсация за имуществени вреди. Едва 12 пострадали са получили пари от държавата за 2012 г. Експерти от правосъдното министерство предлагат поправка в закона за подпомагане на пострадалите от престъпления, които да опростят процедурата.

 

ЕС затяга обръча около офшорките, обобщава „Труд”

Най-големите страни в ЕС напреднаха в опита си да си върнат част от общо над един трилион евро, които съюзът ежегодно губи от данъчни измами и пране на пари, основно през офшорки, съобщи АФП.

След като в петък финансовите министри от еврозоната обсъждаха в Дъблин кредитите за Кипър, Португалия и Ирландия, в събота се спряха на въпроса за автоматичния обмен на банкови данни в ЕС. Еврокомисарят по данъчните въпроси Алгирдас Шемета обяви, че “до седмици” очаква пробив по темата.

Първо трябва консенсус по правната обосновка за облагането на влогове, който не може да бъде постигнат от 2008 г., подчерта Шемета. Той поиска и мандат за ЕК за преговори с Швейцария и други страни за размяна на информация за банкови сметки.

 

София кърпи 2 булеварда и над 30 улици, пресмята „Монитор”

Дупки по 2 булеварда и над 60 улици, сред които и вътрешноквартални отсечки, ще бъдат закърпени само през този уикенд, съобщиха от Столична община. Различните ремонти ще траят средно от 2 до 7 дни, като ще бъдат асфалтирани части от булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“, а в 20 столичните района ще се работи по вътрешни отсечки. Дупките по софийските улици, появили се след тежката зима, ще бъдат закърпени до края на април.

 

 

КБ: Пенсионерите са трън в очите на Борисов, разказва „Преса”

''Пенсионерите винаги са били трън в очите на Бойко Борисов и винаги е смятал, че ''Коалиция за България'' подкрепя само тях. Смешно е той да иска властта отново за ГЕРБ заради начина, по който се отказа от управлението наскоро.'' Това заяви Таня Тасева, член на Младежката организация на БСП от Симитли.

Тасева заедно с други граждани, подкрепящи КБ, е в Южния парк за откриване на предизборната кампания на коалицията. Не само Таня, но и други симпатизанти и членове на социалистическата партия осъдиха думите на Борисов при откриването на кампанията на ГЕРБ в Пловдив.

Писателят Николай Петев, втори в листата на КБ в Ямбол, запита къде са парите, за да бъдат ''изядени'' от пенсионерите. Според него ''те изгладуваха, а не ядоха през управлението на Борисов. Ако някой яде, нека си отговорят пенсионерите кой е той, защото повишението на пенсиите така и не се състоя'', добави той.'' Доста цинично е, има нещо много нечестно в тази оценка, но това май е характерна черта на предишното управление'', заключи той.

Откриването на кампанията на КБ започна с концерт на фолклорни състави на сцената в Южния парк в София. Клоуни забавляват хората със смешки и уроци по сценичен грим. Около сцената има наредени 31 палатки, представляващи 31 многомандатни избирателни района в страната, в които активисти на левите представят своите предизборни концепции и дават отговори на въпроси. Веят се балони с цветовете на националното знаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    Клоуни забавляват хората със смешки и уроци по сценичен грим.

    трагедия
  • 2 Денис Найденов

    1 1 Отговор
    "Да знаят как да сложат турникет на счупен крак", каза още комодор Ангелов

    Турникета не е ли за спиране на кръвотечение?

    Коментиран от #4

  • 3 Бонд стрийт

    0 0 Отговор
    От новината че ЕС обсъжда офшорките и прането на пари на най високо равнище може да "прочетем" че ЕС е в дълбока икономическа и финансова криза и трябват мноого пари, ако ЕС остане в сегашния си вид. Добре би било след изборите да сенаправи поне опит да се приберат парите изтекли от Бг които са над 10млрд евра(по данни на сегашното международно разследване, в което не участват българи) ,собственост на Бг физически и юридически лица изнесени под формата на куфарчета в "мътния"период до 2000г.
  • 4 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Денис Найденов":

    При открито счупване какво мислиш тече, а. Може би боза..., а не кръв?

    Коментиран от #12

  • 5 Учител

    1 1 Отговор
    Поредното безумие породено от желанието на Красимир Велчев да връща времената на социализъма. Вместо да учат сериозни и необходими им в живота неща децата ни ще се връщат в мракобесните времена. Пък после няма ли сме добро образование. Как ще имаме като караме децата ни да учат глупости.
  • 6 руснака

    1 0 Отговор
    от юни пак дигат цената на тока с 20% - време е децата да се учат да боравят с калашници
  • 7 mf2

    1 0 Отговор
    Даскале, последните 20 г.нямаше НВО. Като гледам що интелигентен народ излезе от училищата...страх ме хваща.
    Интересно ти на какво учиш децата та излизат такива гении?
  • 8 М. Макаренков

    1 0 Отговор
    Може децата да растат неграмотни, но пък ще знаят устройството на оръжието. Като се добави и бедността, се получава интересна комбинация.
  • 9 ПАРТИЙНА ОБЯВА

    0 1 Отговор
    КУПУВАМ ГЛАСОВЕ!

    310 ЛВ ЗА ГЛАС!

    КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА СКЪПО ПЛАЩАМ ПО 310 ЛЕВА ДАВАМ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА МОЯТА ПАРТИЯ!

    НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ ЧЕ ЕВТИНО ДА ПЛАЩАМ!
    КАТО МЕ ИЗБЕРЕТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ!

    С ЛИХВИТЕ ЩЕ СИ ГИ ВЪРНА!

    ОБЕЩАВАМ: ЗАПЛАТИТЕ НЯМА ДА НАМАЛЯВАМ!

    МОИТЕ ФИРМИ ЦЕНИТЕ ЩЕ ВДИГНАТ ЗА ЛИХВИТЕ ДА ПРИБЕРАТ!
    ТОВА Е КЪРТЕЛ!
    ВСИЧКИТЕ ПАРИ ЩЕ ВИ ИЗКЪРТЯТ!
    И ОТ ДЮШЕКА И ОТ ОФШОРНЕКА!
    ВСИЧКИТЕ В МОЯ ДЖОБ ЩЕ СЛОЖА!

    ЗАПЛАТИТЕ И ДА УВЕЛИЧА ТО ЩЕ Е ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА РЕДА: ОТ ГЛАД ДА НЕ УМРЕТЕ, ЧЕ РАБОТАТА РАБОТЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ НЕ МИСЛЕТЕ!
    ВИЕ ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТРОИТЕ НОВАТА ДЪРЖАВА - РОБА В ОГЛЕДАЛО ДА НЕ СЕ ПОЗНАВА!
    ТОЙ СЛУЖИТЕЛ И РАБОТНИК Е ДОБЪР
    И ЧАК ЗАКРИЛЯН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР!
    НА ДРЪЖКАТА МУ ПОЗЛАТЕНА Е ЗАПИСАНО:
    НА РЕДА И ЗАКОНА БЛЮСТИТЕЛ БЪДИ!
    СОБСТВЕН МЪЧИТЕЛ В ИМЕТО НА СЛУГУВАНЕТО НА СТАРШИТЕ НАДЗИРАТЕЛИ Е ВИСШАТА ЦЕННОСТ НА ВАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
    И НИКАКВО УМУВАНЕ КАК В ЩАСТИЕ ДА ЗАЖИВЕЕТЕ,
    БЕЗ РОБСКОТО СИ РАЗПОЗНАВАНЕ В ОГЛЕДАЛОТО НА ЖИВОТА НЕ ЗАПРАШЕНО С ФАЛШИВАТА ИСТОРИЯ НЕ ВИ Е ПОЗВОЛЕНО МИСЛЕНЕТО!
    И ВСЯКА МИСЪЛ ТАЗИ НАСОКА НЕЗАБАВНО ОСТАВЕТЕ И НА НАС НЕ ПРОТИВОРЕЧЕТЕ!

    КУПУВАМ ГИ ВСИЧКИТЕ СКЪПО ГИ ПЛАЩАМ!
    НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ!

    Коментиран от #10

  • 10 Тунингтм Тунингтм

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПАРТИЙНА ОБЯВА":

    mlykvai be

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тунингтм Тунингтм":

    За това смърдящо бунище ще заговорят много!
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "comment":

    На счупено се слага ШИНА. Турникет при наранена артерия или вена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове