Last news in Fakti

22 Декември, 2021 22:56 7 006 16

Важните новини във ФАКТИ на 22 декември

  • кирил петков-
  • дс-
  • тец-
  • ахмед доган-
  • мвнр-
  • рокади

Бързи рокади в МВнР и спреният ТЕЦ на Доган спечелил нови 28 млн.

Важните новини във ФАКТИ на 22 декември - 1
Снимка: БГНЕС

Петков: Петко Сертов и хора от ДС няма да бъдат назначени във външно министерство

Хората, които има досиета към бившата Държавна сигурност няма да бъдат назначени в Министерството на външните работи, съобщи премиерът Кирил Петков. По-рано изтече информация, че в екипа на външния министър Теодора Гeнчовска, която е от квотата на ИТН, има кадри на ДС. Сред тях е и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

"Тези хора няма да бъдат назначени или ако това вече е станало, те ще бъдат освободени", категоричен бе министър-председателят. Той разкри, че въпросните предложения са били направени лично от министър Гeнчовска, информират от Dariknews.bg.

Кирил Петков: Мнението на Стефан Янев за НАТО не е позиция на правителството

"Тази тема не е разисквана на Министерския съвет, нито е разисквана с някого от нашите партньори.

Съобщенията по тази тема са били лично мнение на министъра, но по никакъв начин това не е формална позиция на нашето правителство". Това заяви премиерът Кирил Петков след днешното правителствено заседание, коментирайки думите на министъра на отбраната Стефан Янев, според когото не е необходимо разполагане на допълнителни войски на НАТО на наша територия.

Йорданова: Работим по отстраняването на Гешев

Има множество сигнали що се отнася до главния прокурор Иван Гешев. Например отказ за разследване на определени обстоятелства. Загубени търговски дела от съда – представяте ли си прокуратурата да не иска да разследва? Забавяне и протакване на досъдебни производства. Една от линиите, по които работим заради тези сигнали, е отстраняването на Иван Гешев от поста му на главен прокурор. Това заяви новият правосъден министър Надежда Йорданова.

Отчетност и отговорност в случаите на криминални прояви на главния прокурор, повишаване на независимостта на съдиите и борба с корупцията – това са нещата за правосъдието, които изискват "известна спешност и изключителна енергичност", според Йорданова. Гешев е само част от проблема – големият проблем е фигурата на главния прокурор, правомощията му, статутът му.

Спряната ТЕЦ Варна спечели 27,5 млн. лева

ТЕЦ "Варна", която е мажоритарна собственост на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, е играла на борсата на ток, макар от 13 декември да е със спрени доставки на природен газ и със запорирани сметки заради дълг към "Булгаргаз". Данни на "Българската независима енергийна борса" за търговията в сегмента на двустранните договори показват сделки на ТЕЦ "Варна" в последните три дни на миналата седмица, както и в понеделник, 20 декември. В резултат на това централата е изкарала малко над 27.5 млн. лв., съобщи Mediapool.

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”. Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на брифинг, на който представи резултатите от извършената проверка.

Както стана ясно, през миналата седмица в социалните мрежи беше публикуван клип, на който се вижда как служител на БГТОЛ обижда преминаващ гражданин. Според подателя на видеото, той е бил принуден да заплати таксата в брой, а не с банкова карта. Караджов разпореди цялостна справка на преминаващите автомобили и регистрираните плащания. Вчера той е получил доклад за това какво е довело до скандала на граничния пункт.
„От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло”, заяви Караджов, цитиран от Нова телевизия.

Плевнелиев: Джипът още не е намерен, може да се случи на всеки

"Джипът все още не е намерен към този момент, в който разговаряме. Дали сме шанс на институциите да си свършат работата, но към този момент те остават длъжници на гражданите".

Така президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев проговори пред БЛИЦ за драмата с откраднатия на съпругата му джип БМВ X5 от Ринг Мол на Околовръстното шосе столицата. Престъплението се разигра в събота посред бял ден на паркинга на търговския обект.

"Крадците са брутални. Действали са посред бял ден. Не мога да си обясня как може да бъде откраднат автомобил в светлата част на деня и то в изключително посещаван мол", заяви пред Плевнелиев.

Пламен Димитров, КНСБ: Всички заплати трябва да се вдигнат с 12-15%

„Опитваме се да защитим най-незащитените – около 500 хиляди души, които получават минимална работна заплата. Имах преди няколко дни среща с премиера Кирил Петков и една от темите, които коментирахме беше тази. Тези 750 лева минимална заплата – вероятно няма да са толкова, но е сигурно, че ще има конкретни преговори с нас”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” президент на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му държавата трябва да се съобразява с това какво става с реалния пазар на труда. „Ако ръстът на средната работна заплата е 14 процента на годишна база – по данни на НСИ. Нарастването на доходите в частния сектор е 12 на сто. Ако се вземе това предвид – минималната заплата трябва да стане поне 730 лева”.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алфонс

    22 2 Отговор
    Време му е
  • 3 Динку

    21 2 Отговор
    Подъл,лукав,крадлив.
  • 4 Чичо Скруч

    24 2 Отговор
    Един от най отвратителните гавази на прехода
  • 5 Тъй то

    5 7 Отговор
    Майката на маймунолицеви@Иванов го харесва .Има го документирано
  • 6 да деее

    14 5 Отговор
    Попитали Сталин защо праща доказани некадърници да учат по чужбина с народни пари и Вожда отговорил:Защото УМНИТЕ ще ме свалят от власт ако ги изучат,а тези ще са ми верни.
    Вижте им родословието и кво да коментираме даже Английския на кумунистическото отроче.
    Няма нужда от коментар и хамелеона Борисов с утрепан от кумунисти дедо похотливец според некои медии.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 8 Отговор
    ФАКТИ БГ сте
    НОМЕР
    1

    Коментиран от #9

  • 8 ЯНЕВ

    22 2 Отговор
    КИКО, МНЕНИЕТО И ПОЗИЦИЯТА СА НА БЪЛГАРИТЕ А НЕ НА КАНАДЦИТЕ. МНОГО ВНИМАВАЙ, ДОВЕРИЕТО КЪМ ВАС С АСЕН Е МНОГО ОСКЪДНО. ПРОШКА НЯМА ДА ИМА. НАРОДА СЕ НАСТРАДА ОТ ПРЕДАТЕЛИ И ДЕМАГОЗИ КАРИЕРИСТИ. ЛАЛАДЖИЙСТВОТО НЕ НАВСЯКЪДЕ ВЪРВИ.
  • 9 Атила

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Намирам те ей!
  • 10 Чорбаджията на

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В. Сидеров.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    съдът пуска ДАНЧО релето това то бсзаоние корупция мутри
  • 12 Доко

    14 1 Отговор
    Този на снимката какво е работил за да има ТЕЦ. А семейството му също, че подържат висок клас на живот?

    Коментиран от #14

  • 13 хатче

    12 0 Отговор
    този на снимката е КРАДЕЦА НА ПРЕХОДА
  • 14 Сто

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Доко":

    БСП създадоха ДПС, и тоя го направиха политик. От начало беше руски проект, сега знаеш ли го. Всички гледат да са добре с него, за това Тецът му захлебва при всяка власт 30-40 млн. студен резерв.
  • 15 кочоолу

    1 0 Отговор
    Сертов е кадър на ДПС .ИТН е дпс -2 и Генчовска е външен министър по предложение на сараите и за това назнчава кадри на дпс .Енергетиката е също на дпс -ИТН,регионолвото развитие също е на ДПС -ИТН
  • 16 гнусен е

    1 0 Отговор
    Доносника от драндар с фалшивите тъпии.,...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове