Last news in Fakti

24 Декември, 2021 17:56 1 662 21

Месец след трагедията на АМ "Струма": Скоростта остава 120 км/ч

  • изгорял автобус-
  • ам струма-
  • катастрофа с автобус

Поставени са нови мантинели и маркировка

Месец след трагедията на АМ "Струма": Скоростта остава 120 км/ч - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Възстановиха движението на автомобили в злополучния участък на АМ "Струма", където стана катастрофата с автобус от Северна Македония. В нея загинаха 45 души.

След катастрофата на 23 ноември движението в лентата за Дупница и ГКПП "Кулата" беше спряно за извършване на процесуално-следствени действия. Впоследствие от АПИ предприеха заснемане на участъка, за да установят дали знаците, мантинелите и хоризонталната маркировка в участъка на катастрофата са в законовите норми.

Движението в посока Дупница и обратно се извършваше двупосочно в лентата за София.

На местопроизшествието са сменени старите мантинели с нови, подновена е и хоризонтална маркировка, а максималната скорост остава 120 км/ч, информира БГНЕС.

Новата мантинела е усилена и с по-голяма височина. Гъвкавата метална ограда, която автобусът разкъса и се заклещи, също е сменена, тъй като беше разкъсана.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 5 Отговор
    няма ДЪРЖАВА ПРОКУРАТУРА всичко е АПИ мафия и корупция
  • 2 Feliz

    9 3 Отговор
    Не е магистрала ,а разширен първокласен път което означава национал .И кото всичко останало и този път е направен по Български (некачествен) ,както казват много хубаво не е на хубаво.
  • 3 боби

    16 4 Отговор
    След 12 години спроежи на магистрали и пътища резултата е ужасно лоши пътища на които не моге да се кара и с 120 км. В София е същото дупки, кръпки на вълни и в колата се клатите, като идиотти ! Направо Афганистан, а в провинцията не ми се мисли колко е занемарено все едно сме през турско робство! Борисов, да пукнееш дано много скоро

    Коментиран от #4

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "боби":

    така СИ Е БОБИ
  • 5 Е, щото е станала една катастрофа

    20 4 Отговор
    За 8 години, да свалят скоростта на 30 км ли? Аман от популисти!!!
  • 6 2349

    4 1 Отговор
    Скоростта трябва да е съгласувана и определяна от много фактори.Маркировка,мантинели,знаци,но също така и от настилка ,наклон,видимост ,разстояние между завоите и ъгълът им,светлоотразители,брой платна....!В БГ е тотално недомислие ,пестене на качествинни материали и работа на парче и през пръсти!
  • 7 На пътя ТОЧО там му няма нищо.

    11 0 Отговор
    Много добре го познавам участакът. Поне веднъж седмично минавам оттам.
  • 8 На пътя ТОЧО там му няма нищо.

    10 0 Отговор
    На пътя ТОЧО там му няма нищо. Асфалът си е в ред и основата е здрава. Няма изкривявания, влъбвания и коловози.

    Много добре го познавам участака. Поне веднъж седмично минавам оттам.
  • 9 бай Гъдю

    3 14 Отговор
    И защо я оставиха на 120 км/ч отново?

    Коментиран от #10

  • 10 И. Иванов

    2 13 Отговор

    До коментар #9 от "бай Гъдю":

    Ами който иска да си кара със 120, но после да не иска близките му да му носят цветя на лобното му място. И да не търсят, останалите живи, обезщетения от държавата. Щом пътят ви харесва - попътен вихрогон! Но след "това" не ревете!
  • 11 баба Гицка

    2 15 Отговор
    Защо не ограничат поне преди този участък скоростта на по-ниска, например 70 км. ?

    Коментиран от #20

  • 12 Министър на магията

    15 0 Отговор
    Автобуси и камиони така или иначе нямат право да се движат със 120.
  • 13 Планински участък

    11 1 Отговор
    15 години тоя път въпреки огромната му натовареност почти не е мръднал.Това ,че калпави шофьори карат с превишена скорост не е причина за намаляване на скоростта.Друг е въпроса за маркировката,която си е зле из цялата страна.И между другото македонска фирма го строи този участък и то доста качествено ,не като сегашните.
  • 14 Ай, ся

    7 0 Отговор
    Автобусите са спънати на 110! Да го направим 50, и забрана за изпреварване от колоездачи, и тротинетки с ремарке.
  • 15 Tлъст простак

    0 1 Отговор
    "Не мога да кажа, че Цветанов е виновен и аз не съм знаел. Кръщаваше операции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е срам, като се сетя какво сме правии.
  • 16 PlimP

    2 1 Отговор
    все тая, ако ще и 50 да я направят, повечето шофьори са олигофрени и нямат никва етика и техника за шофиране, особено по магистралите е пълна трагедия, лятото ми се мъкнат с 80/90, зимата на супер пързалка гонят с над 100, модерната му трошка ще се овърти преди даже да разбере кво става, лошото е че ще прибие някой, но на него не му пука, застигал съм турски автобус движещ се със 140, кво изобщо да говорим повече, скапаните мюслита карат както им скимне, щото знят че глупаците в униформи за нищо не стават, за тва, 12 000лв. - зил 131
  • 17 ddddd

    1 3 Отговор
    Не се очудвайте тогава на катастрофи по всеки ден сами сме си виновни
  • 18 Бързи коли

    8 4 Отговор
    Е вие какво очаквате по магистрала да караме с 50 км ли ????????????????? Естествено че остава 120 км това е най нормалното и правилно решение ,тази трагедия е съставена от неопитен шофьор , неизправен автобус , претоварен и пълен с опасни материали.Сега нека си кажем истината .Че нашите магистрали не са нормални е така но като се кара по опасни пътища трябва да си концентриран,да не се разсейваш да си спокоен и т.н .Проблема е на другите магистрали че в лявата лента карат с 140км вместо да изпревариш и да се прибереш защото който идва от зад в лявата лента лети с 180км-200км в час те си седят и после се оплакват защо ги ударили .Ами не всеки кара 1.6 с 100 км някой имаме над 3.0 л v6. v8 и колата като върви няма да се влачим.
  • 19 big

    0 0 Отговор
    Жалко за загиналите и съболезнования на техните близки, но не мога да разбера, защо след самата катастрофа се търсеше основно причината в пътя и времето! След такъв нещастен случай няма начин да не се намерят някаква грешка в него, в проекта, в изпълнението, но нищо не се говореше за грешка от страна на шофьора! Мина време, аутопсията е завършена и може да се отхвърли вероятността за медицински проблем или не, но не се появи в медиите. Скоростта от 120 км/час де факто е намалена. Според закона скоростта по магистралите е 140 км/час, но това пак е решение на шофьора: според състоянието на колата му, според неговите възможности и дори страх, според това за къде и колко бързаш. Не се появи информация и дали е имало навигация в автобуса, щом е "нов" задължително има, поне там се дава информация за конфигурацията на пътя - завои и т.н. Да, установи се, че разстоянието между мантинелите е неудачно и това е причината да не се отвори вратата, самите мантинели не са по някакви изисквания, но не това пречи на скоростта от 120 км/час.
  • 20 Хитър Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "баба Гицка":

    Защото така ще направят още една хранилка за ченгелите. Точно това не трябва да се прави, разбра ли.
  • 21 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Къде остава тази скорост от максимални 120 км/ч по аутобан ? Ако е само за участъкът , където изгоря македонския автобус на "Струма" със камара хора ........по- голяма идиотщина от тази , за българските управници, загрижени за здравето и живота на сънародниците си ....ПРОСТО НЯМА. Цяла Франция , че и Европа почти цялата, има 120 км/ч максимална скорост на автомагистрала, само "велика " и тъпа България е на 140 км/ч, което с "толеранс / моля Ви се/ от 10% прави 154 км/ч. !?!? Е-е-е , има ли друга такаваа държава с такива управници ? Трябва ли на всяка автомагистрала / докжолкото ги има/ в страната да изгори по един автобус с 30 човека вътре, че да проуумее някой ––– 120 км/ч е достатъчно голяма скорост / 33.33 метра за секунда/ без никакъв толеранс и строг контрол. Зер сме прекалено много на тази територия - трябва и да се самоизтрепваме !?!?
    И съответно по-ниски скорости за камиони, автобуси и микробуси !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове