Last news in Fakti

29 Декември, 2021 11:45 2 240 26

Мика Зайкова: Инфлацията е най-голямата заплаха

  • мика зайкова-
  • инфлация-
  • криза-
  • пандемия

Нещата няма да се оправят следващите един - два месеца

Мика Зайкова: Инфлацията е най-голямата заплаха - 1
Снимка: БГНЕС

Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията. Нещата няма да се оправят следващите един - два месеца. Това заяви в ефира на Нова телевизия Мика Зайкова.

Тя е на мнение, че ръстът на цените в малката кошница е най-бърз, тя засяга най-бедните хора, а те са много у нас.

Според бившият социален министър и експерт Иван Нейков инфлацията от 6-7% не е най-тежкият проблем в социалната сфера. "Социалната сфера не генерира инфлация, тя трябва да създава инструменти, които да подпомагат справянето с инфлацията. Голямото предизвикателство е как социалното министерство да настрои тези инструменти, за да отиде помощта там, където има нужда от нея. Трябва да се направи нов цикъл от енергийна помощ. Някъде над 300 000 семейства ползват тази помощ", каза още Нейков.

България е единствената страна в ЕС, чиято минимална работна заплата е под 400 евро. Трябва да има баланс в доходите, смята още Мика Зайкова и добави, че сегашната работна заплата е с чист доход 400 и няколко лева и тя е доста далече от минималната необходима издръжка.

Трябва веднъж завинаги да сложим на масата минималната работна заплата и как да я определяме и в следващите 20 години и да го правим по този механизъм, каза още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муфлон

    23 2 Отговор
    Тука вече си права бабо Зайке ама ваксърите още не са загрели кой е основния проблем
  • 2 ИТН

    29 4 Отговор
    Баба Мика е Велика !
  • 3 MERS

    30 3 Отговор
    Инфлацията е най-голямата заплаха и по-страшна от ковид грип-чето !
  • 4 hummingbirds

    14 2 Отговор
    Привет човешки братя и сестри които се наричате Евреи!
    Искаите прошка от Господ и Боговете които са Родители на човечеството!
    Искаите прошка и милост от човеците и съществата!
    Променете духовните си писания и пишете Истината! Понеже сте потомци на невежници се мислите за богове. Вие винаги ще получавате бич Божи, а онези от вас които напускат телата си ще се раждат при народи които най много са мразили!
    С богатствата които сте заграбили от народите по света, спешно купете остров Мадагаскар,останалото раздайте на всички народи по Земята!
    Оставете пущинаците които населявате, защото тормозите вас самите, но, и всички народи!
    На този остров, вие трябва да се молите 100 години за прошка и милост!
    Там ще бъдете спокоини и по смирени, не обръщайте гръб на човешкия род, бъдете честни и открити.След време всички ще се обичате!
    Ооооо, далечни роднини мои, потомци на невежници, много се срамувам заради вашето невежество и страдам и плача понякога. Но, ако не изппълните казаното, ще ви натикам по дупките от които ви измъкнах в миналото,тъй да знаете!
    Ти който четеш това, бъди изпълнен с много Дух и нулев страх
  • 5 Дедо ви

    43 3 Отговор
    Не е вярно, че инфлацията е най-голямата заплаха. Най-голямата заплаха е спекулата. Защо се покачи цената на тока 10 пъти? АЕЦ-а си е със същото старо гориво, въглищата за Мариците не са станали по-скъпи - лежат си в земята от векове, дъжда ли е по-скъп дето пълни язовирите на вецовете, вятъра ли по-скъпо духа в перките или слънцето взима по-висока цена за греенето върху панелите? Не, нали? Значи всичко е игра на мошениците да смъкнат не само ризите но и кожите от гърбовете ни.

    Коментиран от #14

  • 6 ха ха

    17 2 Отговор
    какви сте ми лицемерни животинки , какво стана с растящия % за по високите доходи ? и с не облагаемия минимум ? а раздавачеството по партийна линия на удобни ;бизнесмени; го гледаме при всяко правителство ,даже и обещанията са едни и същи
  • 7 Истината-винаги

    17 1 Отговор
    Баба Зайка е много права
  • 8 Смех

    10 0 Отговор
    Която е създадена от фашистката пандемия.. айде стига сме гледали в жълтите кръгове в снега ами да видим кой ги прави....
  • 9 инфлация ли

    16 0 Отговор
    Корупцията е най-голямата заплаха. Феодал-олигархията е най-голяамата заплаха. Нечовешкото разпределение на капиталите е най-голямата заплаха. Бруталното неравенство е най-голямата заплаха. Хората, които укриват, крадат и усвояват на поразия са най-голямата заплаха. Алчните хора с офшорките и чекмеджетата са най-голямата заплаха. Бабо Мика.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бббб

    12 1 Отговор
    Няма никаква инфлация, а най обикновена ганьовска СПЕКУЛАЦИЯ във всяка сфера!
  • 12 бббб

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "чичо":

    Ейй как само се възхищаваш на крадеца от Банкя! хахаха Направо ми късаш сърцето !!!!!
    Я кажи и още някоя мъдра мисъл на чекмеджето от Банкя

    Коментиран от #13, #15

  • 13 А бе каУн

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "бббб":

    Крадеца не е от Банкя а от Позитания.Откъдето произлизат ,такива като Мунчо и компания.Но за да вденеш,трябва поне половин гънка.
  • 14 чичо

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо ви":

    Дедо,нищо лично,но не си наясно какво е туй „спекула".Тя дедо,не е нещо мръсно,тя движи човека напред от както той се е появил на тоя свят.Тя дедо е нещо много полезно.То и корупцията,особено що се отнася до капитализма,не е непремено лошо нещо.То,ако я няма,този строй просто ще рухне,няма как да съществува.То това за всеки обществен строй се отнася,но за капитализма най-вече.Те така дедо,такива мити работи.И дето онова момченце Кирчо ви дроби приказки за нулева корупция....ех дедо,то е момченце,простено му е...но на теб!Както казах-нищо лично,просто реплика.

    Коментиран от #18

  • 15 чичо

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "бббб":

    Не на „крадеца от Банкя",а от фактите.Казваше ви го Борисов,и не само това,простичко като за тулупи,но вие дори и така не разбрахте.Каквото и да ти кажа ти няма да го разбереш.Те,фактите,са ти пред очите,какво повече да ти казвам бе човек?!
  • 16 чичо

    3 1 Отговор
    ФАКТИ защо изтрихте коментар 10?!Да не би лично да се засегнахте?А да,явно 112 място ви се вижда много напред.Е,пожелавам ви поне 1112 място.Ех акъл-акъл...
  • 17 Курд Околянов

    3 0 Отговор
    Тая костенурка нинджа премахна 1-ва и 2-ра категория труд, заедно с продажните профсъюзи /синдикати/.
  • 18 Дедо ви

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "чичо":

    Ех, дедовото! Значи спекулата е хубаво нещо? Да, много е хубаво то, но за тия които го правят. Търговците на ток са много доволни от цената на тока. Ще им се пръснат сметките в Швейцария, ще има и за нови яхти и нови ...стюардеси за яхтите. Но не е хубава спекулата за обикновените хора които плащат това през по-високите цени на всички стоки. Спекула знам какво е, дедовото. Дедо ти има добро образование, от най-добрите университети. Не учи петела как да гони кокошките и пчелите как да правят мед... чичо!

    Коментиран от #20

  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бабо Мико, качамак качамак днеска ядох утре пак. Весело посрещане на Новата 2022 година, дано донесе берекет и много здраве у домовете им.

    Коментиран от #22

  • 20 чичо

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дедо ви":

    С най-голямо уважение към доброто ти образование,не казах,че нямаш.Казах,че няма ли спекула,няма развитие.Не може да купиш нещо за 1 лев,да го продадеш за 50 ст. и да очакваш развитие.Или да произведеш нещо със себестойност от 1 лев,а да го продадеш за 50ст. и да очакваш,че ще имаш ток,примерно.Не дедо,не в спекулата е проблема.

    Коментиран от #21

  • 21 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    Мислех,предвид доброто ти образование дедо да не ти го пиша в горния коментар,но...Проблема дедо е,че не им мяза на хора с добро образование,кокошки да гонят.

    Коментиран от #23

  • 22 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Ти пък- къде го яде този качамак, че в София единственият истински и хубав качамак го предлагат само в аджи драгановите къщи/ изби-само качамакът от там съперничи на онзи, който приготвят в малките кръчмички в Банско...Пробвали сме ВСИЧКИ заведения в София, които готвят българска национална кухня и приемат доставка на храна по домовете- затова и е горната ми констатация....Българският качамак изобщо не е лесна за приготвяне храна...
  • 23 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "чичо":

    извинявай че се намесвам в спора ви , но алчността не е движеща сила , тя е болестно състояние , според мен движението идва от модела на налагане на силата , да кажем че бизнесмена и крадеца се движат от алчността ? но единия е пазен от закона ,а другия е преследван , но когато бизнесмена започне да произвежда боклуци и е платил за закон който ни задължава да ги купуваме това вече не е обществен ред а терор , и коя ще да е корегиращата сила която да уравновеси болното желание ? някой с по голяма алчност или няколко луди с чукове

    Коментиран от #24

  • 24 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха":

    Няма за какво да се извиняваш.Имаш мнение по въпроса и точка.Който не му харесва да сменя канала.Много сложно го направихте.Дето го пишеш ти и другия колега-разбирам ви.Дайте алтернатива на спекулата.
  • 25 Чалгаристанци

    2 0 Отговор
    Големи обещания за доходите докато се докарат до депутатски си местенце и първо да си вдигнат заплатите а останалите всички горе на черешата
  • 26 sbs no КОМУНИСТ

    0 0 Отговор
    БАБЧЕ ЦУНИ --НЕДОУЧИНСКИЯТ ПО ДВЕТЕ ТАТУНКИ ---КОТ -ФАЙДА -ВСЕ ФАЙДА --
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове