Last news in Fakti

29 Декември, 2021 15:25 4 680 145

Румен Петков: Разположим ли още войски на НАТО, ставаме мишена

  • румен петков-
  • войски-
  • нато

Той обърна внимание, че на 4 август 2022 г. се навършват 30 години от подписването на Договора за приятелство и взаимопомощ между България и Руската федерация

Румен Петков: Разположим ли още войски на НАТО, ставаме мишена - 1
Снимка: БГНЕС

С разполагането на допълнителни сили на НАТО - ставаме мишена с трудно предвидимо развитие на процесите. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Пловдив.

,,Три неща държа да подчертая. Текстът на проектодекларацията, която г-н Маринов, като народен представител, ще представи за обсъждане с убеждението, че трябва да стигне до пленарна зала, има два съществени момента. Народното събрание на Република България не подкрепя инициативата за установяване на военно присъствие на НАТО в България в рамките на засилено предно присъствие на Алианса по източния фронт'', каза още Петков.

Лидерът на АБВ посочи, че друга точка в проекта на декларация предвижда Република България да се противопостави на разполагането на нападателни оръжия с ядрени бойни глави на територията на страната.

Това са две решения, които Народното събрание задължително трябва да приеме, за да е ясно на българските граждани каква е позицията на държавните институции, и второ - да е ясно на нашите партньори и съседи какви са нашите позиции, заяви Румен Петков.

Той обърна внимание, че на 4 август 2022 г. се навършват 30 години от подписването на Договора за приятелство и взаимопомощ между България и Руската федерация.

,,Трябва много прецизно да се прегледа договора и ангажиментите, които двете страни сме поели една към друга. Едностранното нарушаване на ангажиментите, свързани със сигурността от наша страна, ще предизвикат и съответните контрамерки и реакции. Външно министерство е длъжно да предостави и в Комисията по отбрана и сигурност и в Комисията по външна политика този договор заедно с проекта на декларация, за който ние говорим. Второ, както ген. Петков уместно уточни, освен срещата Русия - НАТО, се превръща среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - Русия. Това е много грубо извращаване на обективната ситуация, в която сме. Русия е част от ОССЕ. Какво означава тази среща? Кой инициира тази среща? Всички знаем, че на 1 януари председателството на ОССЕ се поема от Полша. Всички знаем какво е отношението на Полша към Русия. Ако целта е да се предизвика допълнително напрежение, ако целта е да се предизвика допълнително изостряне - най-лесният път е този. Какво означава организацията да се среща официално и публично с една от държавите, които членуват в нея. Има неща, които будят прекалено много въпросителни. За съжаление част от тези въпросителни получиха много категоричен отговор от страна на Външно министерство на Руската федерация. На първия етап заявиха, че в разговорите САЩ и НАТО ще участва и Министерство на отбраната на Руската федерация. Президентът Путин заяви, че от определен момент нататък министърът и неговите колеги ще имат водеща роля при вземането на решението и си запазват правото да напуснат преговорният процес при определени обстоятелства. Това натягане, докъдето стигаме, къде ни връща? Ще направя всичко, което мога, за да извадим стенограмите от разговорите между канцлера Кол и Горбачов, между ръководството на САЩ президента Буш-старши и тогавашния държавен секретар на СССР Шеварднадзе'', коментира Румен Петков.

По думите му така ще се знае откъде се е тръгнало.

Ние трябва да се определим - ако искаме да ставаме мишена, ако искаме да стигнем до катастрофалното положение - затворени пристанища и затворено въздушно пространство, ако искаме да съсипем туризма, да обявим, че ние ще разполагаме допълнително въоръжение. Държавата ни ще бъде ползвана за логистични цели, каза още Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    131 24 Отговор
    А защо требе да уйдисваме на акъла на НАТО и да разполагаме още войска на НАТО в България?

    Коментиран от #46, #67

  • 5 Румбата

    19 57 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вече ходя с памперс и нямам проблеми.
  • 6 С други думи

    23 87 Отговор
    Р Петков иска Народното събрание да приеме декларация в подкрепа на неговото лично мнение.

    Коментиран от #14

  • 7 смерш

    89 22 Отговор
    Със и без допълнителни формирования на нато,територията вече отдавна е мишена за ядрените и конвенционални въоръжения на Руската Федерация!
    Полската шляхта,бандеровската хунта в украйна и крайните националисти в Прибалтика,най вече в Естония ,търсейки исторически реванш срещу Русия,рано или късно ще предизвикат горещи стълкновения с непредвидими последици преди всичко за Европа като цяло!
  • 8 един от стадото

    61 11 Отговор
    а кой се целува с Кондолиза Райс и кой даде базите ни без пари. Първо питай ортака си, после плямпай
  • 9 Вярно е

    91 11 Отговор
    Е нали точно за това ни приеха в НАТО-да сме фронтова държава при конфликт с Русия...Даже бившият шеф на НАТО ни го каза открито това-демек сме в предвидените жертви...

    Коментиран от #39, #119

  • 10 Ювиги Хана

    79 17 Отговор
    Това е целта на NATO да правят мишени и да съкращават населението на планетата. Златния милиард на соросите, другите са излишни, искат да затрият като начало източна и централна Европа и Русия!

    Коментиран от #112

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лонг Зи

    65 8 Отговор
    Западните имперялисти търсят начин за ожезлюдяването на планетата войни и зарази са им цел номер едно. Заразяват населението с разтвори бъкани с вируси предлагани като ваксина !

    Коментиран от #138

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Петър

    103 14 Отговор

    До коментар #6 от "С други думи":

    Ама мнението на Румен Петков не е само негово мнение,а е и на доста българи които имат акъл и критично мислене. Нямаме нужда от още войски на НАТО в България.

    Коментиран от #19

  • 15 Точно така

    14 82 Отговор
    Трябва да сме надежден партнъор на НАТО.Не може само да искаме а да не даваме.

    Коментиран от #17, #22, #53

  • 16 Професора

    60 8 Отговор
    Соросите искат да управляват планетата, а Руската Федерация им пречи междувременно жертват периферията, че руснаците да изтрелят част по арсенала си по нея!
  • 17 Сиукс

    58 7 Отговор

    До коментар #15 от "Точно така":

    Заминавай на война ако ти се ходи черта и в Окрайна. РБ не е в НАТО в ни набута малката групичка на агента на соросите от Мадрид!

    Коментиран от #31

  • 18 кирчо

    40 4 Отговор
    обеща на нато че ще плащаме 2% от приходите докато германия и другите плащат по малко
    и ще имаме проблеми с ракетите на русия ако продължава така.
    и тогава доста ще забрявят за селфите в халкидики
  • 19 гост

    16 52 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    Верно ли , хаха ?? И по какво го реши ?? Щото доколкото си спомням "другаря" Петков имаше доскоро гласоподаватели колкото за каре белот !! И добре че Корнелка реши да се прави на "обединител" , че пак да помирише парламент и внимание от медиите , съвсем незаслужено естествено !! Да ти припомня ли резултата на любимия ви Малинов и то за ТРЕТИ ПЪТ тая година , дето уж 80% от българите бяха с него ??? Не стига даже за субсидия , да не говорим за повече !!! Ей това сте "мислителите" една шепа ненормалници , колкото за Радневската лудница !!

    Коментиран от #28

  • 20 Сесесере

    17 84 Отговор
    Алоооо, русофила, ние сме в НАТО и войската ни е натовска! Ще разполагаме, колкото си искаме войски на НАТО ! Русофилнята е свободна да се изнесе към Сибир !

    Коментиран от #42, #43, #99

  • 21 Румен плашигаргов

    10 58 Отговор
    Ти ако имаш договор с руснаците си го спазвай
  • 22 Петър

    29 4 Отговор

    До коментар #15 от "Точно така":

    Това което казваш е много демоде,забравяш че хората в България не са толкова прости.

    Коментиран от #29

  • 23 ПараШут

    68 5 Отговор
    България трябва час по-скоро да напусне терористичната и престъпна организация ОТАН, като приеме въпросната важна декларация и престъпи своевременно към референдум за членството ни. Който иска да воюват срещу братята руси, които не са никакви наши врагове, нека се запише доброволец при фашизираните украинци! Ние не искаме да бъдем изкуствени врагове на Русия!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха

    8 64 Отговор
    Мекерето на Путя да си затваря устата! По-добре мишена отколкото изтривалка на руския ботуш. Добре са дошли като туристи, ама да не си помислят за повече.
  • 26 гост

    42 5 Отговор
    Нема а се плашите! Ся кът додат ония 8 фърчила , ...малеееее ? Няма значение ,че русите имат нов голям завод за дронове ...ма карай , да е весело !

    Коментиран от #130

  • 27 Наведен и без гащи

    7 48 Отговор
    Тоз смешният може ли да ми обясни как при военни действия на границата с Румъния и в черноморският район ние ще саботираме стратегически планове на нато за във такива случай..ей пиян клоун занимавай се с неща който разбираш
  • 28 Петър

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ти нямаш критично мислене,приемаш информацията,така както ти е поднесена и не се питаш защо?А това е много лошо.
  • 29 Точно така

    3 19 Отговор

    До коментар #22 от "Петър":

    Може да не сте прости ама никой няма да ви пита.Нали ти е ясно.
  • 30 Така де

    9 37 Отговор
    Ама не разположим ли допълнителни сили на НАТО - ставаме мишена с ЛЕСНО предвидимо развитие на процесите!!Искаме да сме в НАТО т.е. неуязвими за съседски посегателства,ама да сме в добри отношения с Русия!?Искаме да ползваме всички превилегии на ЕС,ама да си знаем,че Русия ни е втора матушка и родина!?Такива сладки манджи никой ,никъде не толерира!Или ще играем по свирката на НАТО,или по тази на Русия!?Референдум е най-точният вариант,и правителството да следва неотстъпно зададения курс на народния вот!Без значение,дали ще искаме да сме в някаква източна версия на "умирай трудно" от глад,или да сме с процесите които оформят световното бъдеще и планетарно развитие!Така или иначе,каквото и да изберем,да се следва неотлъчно,защото нито в единия,нито в другия лагер,предатели и петтоколоници не обичат!А ние тази роля я изиграваме най-добре!В кръвчицата ни е!

    Коментиран от #64

  • 31 Стига бе

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сиукс":

    Нещо неадекватно звучиш

    Коментиран от #62

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вълко

    6 42 Отговор
    В случай на война с Русия Русия пак ще деде милиони жертви ,което ще направи в западните публични домове висока конкуренция от рускини и цените ще паднат драстично ,ето как ще преборим иннфлацията
  • 35 Доко

    21 3 Отговор
    Ние вече сме мишена, след събитията в Югославия ние сме още не поразена такава.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 SКласа

    9 8 Отговор
    Като никога съм съгласен с Маджо Вика Румен.
  • 38 Абсурдистан

    7 26 Отговор
    Ние и сега сме мишена на Кремъл, но по-лесна . Украйна никога не са заплашвали Русия, но това не попречи на анексирането на Крим, след това на Донбас, а сега мишена е оставалата част.
  • 39 един от стадото

    37 7 Отговор

    До коментар #9 от "Вярно е":

    какво значи приеха. Натискахме се. Рязахме, подарявахме, изнасяхме, близахме. Една Финландия къде е. И губерния са били, и 39та мамула ядоха, но не са в НАТО. Ама д пе трябва. Едно трябва да знаем- руснака уважава достойния противник, другите.. с опъкото на ръката
  • 40 !!!?

    13 40 Отговор
    А ако не разположим войски на НАТО кой казва, че не си мишена ! До кога тукашните кремълски мижитурки-марионетки ще ни пробутват тази мантра !? В Крим, в Южна Осетия, в Донбас, в Абхазия, да не би да имаше натовски войски, та кремълския башибозук ги окупира !!!?
  • 41 пламен

    12 34 Отговор
    мишени са държавите в които няма войски на нато.
  • 42 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    37 7 Отговор

    До коментар #20 от "Сесесере":

    Под знамената на НАТО ще застанат само ония гладните дето са на платена служба в БГ армията. Тия гладните дето ходят за 25 хил лв общо на мисиии от по 6 месеца да защитават интересите на чичо Сам!
  • 43 НГВС СЕСЕСЕРЕ

    37 8 Отговор

    До коментар #20 от "Сесесере":

    Всички дето сте не годни за военна служба пропагандирате за NATO! Ще ви завлечем в Окрайна за ушите всички седерасти дори и тези 60 + да се биете срещу Русия. Да не си мислите, че ще ви се размине!
  • 44 Вълко

    6 21 Отговор
    Всичко е заради руските жени западат ги желае за да си оправят малко генофонда

    Коментиран от #123

  • 45 az #Контрапропаганда

    28 4 Отговор
    Няма да има допълнителни натовски войски. Вашингтон ще приеме условията на Москва, още повече, че именно Вашингтон инициира тези срещи
  • 46 мнение

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Не трябва! Ние сме суверенна държава, а не послушни подчинени.
  • 47 Дилдо

    31 7 Отговор
    България вън от НАТО!

    Коментиран от #115

  • 48 Кой е агресора

    33 5 Отговор
    Има един безсрорен факт.НАТО разполага войски около Русия, а не обратното.Русия няма друг избор освен да се отбранява както намери за добре.
  • 49 Отряд ",, Чавдар,,"

    37 9 Отговор
    Ще посрещнем руснаците с хляб и сол също както ги посрещанахме освободителите 1877 и
    1944г!
  • 50 Мдаа

    35 7 Отговор
    НАТО е най-големия агресор в човешката история.
  • 51 Наблюдател

    11 39 Отговор
    Историята показва, че руските (съветските ) управници не ги спира това, че срещу тях няма оръжие. Дори напротив. Окупират, разграбват, избиват мислещите и можещите и заробват останалите. Така са направили 1944 г. с България , така направиха и с Крим 70 г по късно.

    Коментиран от #54, #59, #128

  • 52 Морски

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Вълко":

    Абре Вълко ай да отидеш да си пасеш овцете... не се излагай тука,като си даваш овчарското мнение
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 миш

    22 4 Отговор

    До коментар #51 от "Наблюдател":

    Ами ,вие можещите що се не бихте през 1944г,и ония в Крим,що си не защитиха държавата,там пушка не гръмна?
  • 55 123

    24 7 Отговор
    ИМАМ УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ ПП ЩЕ НИ ВЪВЛЕКЪТ ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ И ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ. СЪЖАЛЯЕВАМ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЯХ . НИКОГА НВМА ДА СИ ГО ПРОСТЯ .
  • 56 Вълко

    6 32 Отговор
    В Русия цари безправие и днешният им народ е добре познатия от миналото с сиромашията си крепостни селяни ,Русия подкрепя режими който унижават и убиват като се а си за удоволствие ,подкрепа на т режими на който народите им гладуват ,а всеки от надигнал глава бива даван на прасетата за назидание , руснаците избиват деца жени без да им мигне окото ,това ли наричате достойна страна ,разбира се ,че ще има бази и войски около такава страна с такъв морал

    Коментиран от #117

  • 57 Днес

    7 27 Отговор
    Румен Петков казва ще станем мишена ! Който иска да стреля по мишена винаги може, както се случи в Сорафово!Петков пише да се определим ,той ощи си мисли че е в Соца!Абе Петков да ти кажа че от доста години сме в НАТО

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хахаха..

    19 5 Отговор

    До коментар #51 от "Наблюдател":

    Като ви гледам вас,евроджендаците,колко сте "мислещи и можещи" чак ми се доплаква от смях..
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Само питам

    17 3 Отговор

    До коментар #57 от "Днес":

    Кои,, СМЕ В НАТО " защо говорищ в множествено число?

    Коментиран от #65

  • 62 Ха-ха

    5 20 Отговор

    До коментар #31 от "Стига бе":

    Като всяка ватенка, прекалила с огнената водЭ
  • 63 Шерлок Холмс

    25 4 Отговор
    Мадридския шпионин и шайката му шпиони вкара Република България в НАТО!
  • 64 Морски

    26 6 Отговор

    До коментар #30 от "Така де":

    Това че ние сме в НАТО и ЕС го определиха политиците застанали на власт с купен ци... ски вот и на мало...умници като някой от коментиращите в този форум,а не от българския народ.Защото който застава на страната на НАТО в този момент,и съгласен да превърнат България в плацдрам на чужди интереси,той не е никакъв българин!

    Коментиран от #68, #70, #73, #83

  • 65 Пляс

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "Само питам":

    Които не са в Россия
  • 66 Ех Румба

    7 13 Отговор
    Най готино, ще е да разположат така чашките по масата, че да ти е удобно на теб. А представителите на един братски народ така да разположат пачките в куфарчето ти че да се съберат повече. И накрая така да разположим килията ти че да може да гледаш Гоце.
  • 67 Jacques Yves Moineau

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Ако разположим бази, ставаме цел. Ако не разположим, ставаме директно руски или турски протекторат. Вие си изберете. Едно е да нападнеш база на НАТО, друго е да нападнеш държава от третия свят. И после НАТО да каже ние не се месим. Украйна е последния пример.

    Коментиран от #75, #92

  • 68 Не се излагай

    9 4 Отговор

    До коментар #64 от "Морски":

    А можеш ли да си българин и да симпатизираш на чужда страна, която е помогнала на друга съседна страна за да се откъсне парче от майка България?

    Коментиран от #76

  • 69 Ганди

    18 1 Отговор
    Браво румба кажи го на канадеца. И нато няма да ни спаси.
  • 70 Jacques Yves Moineau

    8 17 Отговор

    До коментар #64 от "Морски":

    Боже колко простотия има на тази територия. Ти и сега си протекторат на Русия.
  • 71 крадлив

    1 10 Отговор
    популист. И случайно този от снимката е президентът на планетата Земя? И знае в момента въоръжението на всяка една страна, накъде е насочено? Отлитай с кораба майка.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Вълко

    8 21 Отговор

    До коментар #64 от "Морски":

    Не всеки българин е умопобъркан и величае великата Русия която ни ползва за експеримент и облаги десетилетия и ни докара до просешка тояга уби мислещите и предприемчиви хора за сметка на селендури който не показаха никаква мисъл както тогава така и днес ,не забравяйте ,че сте селски народ ,който е завистлив и не можещ малцина сме със "синя кръв " и имаме задачата да ви спасим

    Коментиран от #78, #81

  • 74 Прав е човека

    4 8 Отговор
    Щом ставаш фонтан, ставаш и мишена за пияници.
  • 75 gggw

    14 2 Отговор

    До коментар #67 от "Jacques Yves Moineau":

    глупости.. толкова държави има, които са неутрални и не са никакъв протекторат.. просто си правим пас и готово.. закъснели и уклончиви отговори е достатъчно

    Коментиран от #141

  • 76 Морски

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Не се излагай":

    Бъди по конкретен!
  • 77 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 3 Отговор
    Отдавна сме мишена с 2бази на Нато.Ако направят и военно морска до варна сме на ПЪРва линия.
  • 78 gggw

    11 3 Отговор

    До коментар #73 от "Вълко":

    хаха.. нали ни спасихте вече 30г.. байгън вече от вашта синя кръв

    Коментиран от #79

  • 79 Вълко

    3 11 Отговор

    До коментар #78 от "gggw":

    Ме живееш ли вече като човек ? Имаш права ,имаш мнение имаш живот .от какво се оплакваш?

    Коментиран от #84, #86

  • 80 Не знам за другите, но аз ще се

    19 4 Отговор
    чувствам, като безсрамница долна, ако насочим оръдия и войски към руснаците. Надявам се отговорните фактори да не допускат това.
  • 81 Морски

    16 5 Отговор

    До коментар #73 от "Вълко":

    Ти живееш в някакъв твой измислен според твойте разбирания свят,и не можеш да направиш реална оценка за създалата се в момента ситуация!Няма никаква изгода за България тук да е пълно както с натовски така и с руски войски.Ние нямаме капацитет да заставаме по средата на шамарите или направо да ги отнасяме.При едни кадърни наши политици през времето,можеше и територията да ни е по голяма и икономиката много по развита и народа по заможен... но уви.След като сме на дъното по всичко,сега остава нашите политици и във война да ни вкарат,и то война на чужди интереси,да на хвърлят като жертвено агне.
  • 82 Руски еничарин

    9 21 Отговор
    От кремълски слуги и роби акъл не щем. На руския агресор трябва да се отговори с повече войска, като нямаме собствена да се разположат партньорски, НАТО-вски войски. През ПСВ ген. Колев разби на пух и прах руския нашественик и го принуди да капитулира на 3 март 1918 г. пред България. През ВСВ една пушка не е гръмнала срещу ненаситния агресор, но това не попрече да ни окупират, ограбят и поставят марионетно управление, служещо и до сега на кремълската хунта !
  • 83 Така де

    6 7 Отговор

    До коментар #64 от "Морски":

    Нали това казвам бе,морски/балкански!!С референдум се определете,с гладната кочина ли ще сте, или с цивилиования свят!!С референдум!И каквото и да се избере,да се спазва твърдо!Щото, поп Кръстю ще е все на вратът като определение предателско!

    Коментиран от #88

  • 84 gggw

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Вълко":

    не, не ми харесва.. пълната анархия и невежество
  • 85 оня с коня

    9 9 Отговор
    БГ е пълноправен член на НАТО.В БГ има 4 Американски/Натовски/ Бази,в които НИКОЙ от Управляващите и Военното министерство не знае какво точно има като Въоръжение.И питам аз тоя Хубавец на снимката:България в Момента МИШЕНА ли е на русия или НЕ?Ако твърди че НЕ Е, нека посочи и останалите Членки на НАТО които "също" не са Мешени на Руските ракети.Ако пък каже че и сега е,но е "малка" Мишена да посочи точно с какъв тип Ракети ще бъде бомбена БГ от Русия при един Конфликт и какви ще са пораженията ни в Жива сила,че да знаем да почерпим ако...оживеем.Колкото до Договора БГ-Русия от преди 30г за "Дружба ш взаимопомощ",то Петков отнлично знае че е отдавна НЕВАЛИДЕН,но с това Инфо просто иска да увери Българите че все още Помни разни неща от Миналото,т.е. не го е Праснала Деменцията .
  • 86 gggw

    7 1 Отговор

    До коментар #79 от "Вълко":

    а за мнението май бъркаш периода.. в днешно време с интернет всеки има мнение.. не ми казвай само че седесарите сте докарали 30г технологична революция
  • 87 Морски

    9 8 Отговор
    Хора помнете нещо преди да скачате срещу Русия!Това е държавата която ни освободи от турско робство,това е държавата която ние в две световни войни заставаме срещу нея,на път сме да го направим за трети,и отново ще сме губещи,независимо кой ще надделее в спора НАТО или Русия.В момента за българския народ е най добре страната ни да стой по възможност максимално далеч от такива конфликти

    Коментиран от #89, #94, #101, #131

  • 88 Морски

    6 4 Отговор

    До коментар #83 от "Така де":

    Ти кога си видял в България "референдума" гласът народен да има някакво значение!?Ако се слушаше народа сега щяхме да бъдем къде къде по добре

    Коментиран от #91, #95

  • 89 Така де

    6 6 Отговор

    До коментар #87 от "Морски":

    Май от референдум те е страх?Що не секи мисли като теб,предателски!Или си българин,или си руска подлога!

    Коментиран от #97

  • 90 Ами ...

    11 2 Отговор
    Петоколонниците се размърдаха. Много са гласовити, но не са легитимни. Добре е да си припомнят какви проценти получиха на изборите.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ами ...

    9 4 Отговор

    До коментар #67 от "Jacques Yves Moineau":

    Да станем руски протекторат, това е съкровеното желание на петоколонниците русофили.
  • 93 Развийш ли

    8 2 Отговор
    И сега сме мишена пикльо Ако ударят Европа с Атомни бомби Всички сме вътре с двата крака така че не дрънкай глупости и бъди мъж докрай Не пикай клекнал а изправен
  • 94 Копейкин

    13 6 Отговор

    До коментар #87 от "Морски":

    За българския народ е добре да стои колкото се може по далеч от РФ, но Кремъл не мисли така. Тя иска да продължава да ни граби. Затова и си "захранва" слугите родоотстъпници .
  • 95 Така де

    9 2 Отговор

    До коментар #88 от "Морски":

    А ти кога си видял ,българин за раферендум да настоява!??Един основател на ИТН опита ,и му се смяхте и оплюхте!
  • 96 Пано

    10 9 Отговор
    България е член на НАТО и следва да подкрепя всички негови инициативи! Мнението на Румен Петков, този отявлен русофил, е без значение!

    Коментиран от #100

  • 97 Морски

    9 5 Отговор

    До коментар #89 от "Така де":

    Аве човек става въпрос за евентуална ВОЙНА която може да засегне нашата територия,и да има много сериозни последици за нас.Дай да спрем в случая с това русофили,русофоби,атлантици и така нататък!ВОЙНА човек разбери го

    Коментиран от #102, #107, #110, #114, #120

  • 98 някой си

    6 4 Отговор
    Правилно. Не ни трябват чужди войски.

    Коментиран от #105, #116

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 хахахахахах

    1 6 Отговор

    До коментар #96 от "Пано":

    Какво е НАТО?
  • 101 Помним

    7 1 Отговор

    До коментар #87 от "Морски":

    Мене ме освободиха само един път
    от присъствието си..
  • 102 Ами ...

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Морски":

    Каква ВОЙНА, симпатяго? Кой с кого ще воюва? Бензиностанция маскирана като държава, ще воюва със света? 😀 Ами да се пробва. 😀 Един безплатен съвет към руските тролчета. Не се опитвайте да платите българите. Просто ще ги амбицирате. Но сте досадни.

    Коментиран от #129

  • 103 Синапа

    8 4 Отговор
    Този лидер на АБВ може съвсем спокойно да стане соло,ташаклара, колега на пишман патриотите от ВМРО!
    Един простичък съвет,ако имаш възможност пикай си спокойно в шадравана в Плевен,че то само това ти остана вече!
  • 104 В е л и к и я

    8 7 Отговор
    Румене Румене , когато не знаеш къкво точно ще се случи по добре не казвай че не трябва да се прави ... Няма нищо по добро за в една малка и без почти никъква армия като БГ да има постоянни въоръжени и с тежко оръжие части на НАТО , същевременно трябва и да има достатъчно много руски обекти по цялата страна ..Няма как руснаците да ударят по своите обекти и икономически интереси , а съюзническите войски ще ни бъдат щит срещу такива държави като Сърбия и въобще ще се съобразяват всички с нас около нас които са .. отделно всяка една компания може спокойно да дойде и да инвестира у нас , това са нови работни места със по голями заплати от колкото ви дават българските мафиоти чорбаджии ... ! Виде се че точно това ги плаши наште олигарсчета и затова техните говорители сега вият че видиш ли това било опасно за страната .... !
  • 105 Ами ...

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "някой си":

    Само руски, нали? 😀
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 фонтан мен

    6 2 Отговор
    Няма как путин да решава какво ще става в България..да не съм гласувал за Путин..да си управлява Русията там и да спира да мрънка..сиренето вече е с пари
  • 109 Стоян Хлебаров

    9 4 Отговор
    А когато бяхме роби на Русия,а ти беше техен надзирател И ПИКАЕШЕ ПО ШАДРАВАНИТЕ-тогава не бяхме ли мишени!? ПО ДОБРЕ МИШЕНИ,ОТКОЛКОТО РОБИ! Ако ти е домъчняло да си роб....ей къде е Русия!? Хем ще ти дадат стая за живеене....
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Абе ей а че Русия първа трупа воиници

    6 4 Отговор
    По границите и с цел инвазия на Украина какво ще кажеш това не е ли провокация ваз ви е страх боклуци такива браво на другите членки на НАТО в Европа противопоставят се на Русия която склони към чужда територия и воина а България по точно българските политици нищо не правят те са безполезни ако не е НАТО с България е свършено
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 спомен

    5 4 Отговор
    като не бяхме скъсали дипломатични отношения през всв не бяхме изпратили нито един войник на източния фронт един куршум не изстррляхме при окупацията ни не станахме ли пак мишена?????и то фатална за 50 г.с паметник стърчиш ни над главата и скверниш небето и земята!

    Коментиран от #118

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Обратно

    6 6 Отговор

    До коментар #47 от "Дилдо":

    НАТО вън от България
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Ако гьобелс

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Вълко":

    Беше жив щеше да се поучи от теб
  • 118 101010

    6 1 Отговор

    До коментар #113 от "спомен":

    Спомням си че от наши пристанища захранвахме германските войски около Одеса.
    Снабдявахме Германия с продоволствие
    Пазехме югоизточния фланг от турците
    Воювахме в место германците в Югославия и Гърция
    Оказвахме и всякаква логистична подкрепа
    Какво можехме да очакваме при това положение
  • 119 Че то при конфликт с Русия България

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Вярно е":

    Винаги ще бъде фронтова линя защото граничи с черно море и там от другия краи е Русия обаче тъпотии и тъпи хора много ти се благодари че сме част от Европа и НАТО ако изобщо знаеш какво значи
  • 120 Така де

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Морски":

    Четири пъти ме трият,без да съм обидил или употребил лични нападки!На място на собственика на сайта ,бих проверявал защо точно мода трие и брише като дерибей!Защо сме на 115 мято,и защо фатки е със статута на жълт парцал?
  • 121 ...

    2 3 Отговор
    Р. П. винаги е играл хибридни игрички в полза на руснаците... сега не прави изключение...
  • 122 111

    6 4 Отговор
    Какво означава "да разполагаме войски на НАТО" на наша територия? Ние нали, уж, сме НАТО? Или пък не чак толкова? Ако имаме нужда от още войски на Алианса, да наемаме и обучаваме наши, български войници и да увеличаваме числеността на нашата армия, а не да пускаме чужденци у нас. В противен случай наистина не сме пълноправен член на НАТО, а само територия, предоставена за ползване от чужди интереси.
    И, да, Русия не ни е враг! И ние не сме нейни врагове! Други искат да сме такива.

    Коментиран от #124

  • 123 111

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Вълко":

    Ами те, войните са за ресурси и жени. И двете неща са предпоставки за запазваме и продължаваме на рода. Но се падат на победителите, а не на измекяри като нас.
  • 124 ...

    4 3 Отговор

    До коментар #122 от "111":

    А какво е според теб руско посолство да спонсорира филм, в който се твърди, че кирилицата е създадена от македонци? Как да си обясним факта, че руснаците ни извиват ръцете и ни продават газ на цени, доста по-високи от тези в Европа? В недалечното минало руснаците наложиха непосилни мита за българските стоки и като резултат фалираха доста български предприятия. Има и доста други подобни примери. Тези действия на Русия като приятелски ли ги определяш?...
  • 125 Ник 3900евр.

    5 3 Отговор
    Ето заради такива като тази стар КОМУНИСТ сме на тоз хал .те са свикнали само да вземат и да ментят .комунистите изкрадоха през преватизацията всичко построено от народа почти без пари .после изсмукаха еврофондовете ,и сега вече отиваме с Русия. Една държава управлявана от диктатор няма да се смили пред никой. Това направи и Сталин 44г.директно си ни привзе и направи колония.Само твърда ръка спира диктатора и чавек мислещ се за безсмъртен. Лошо е че има на разположение ядрено оръжие и е психопад.
  • 126 нено

    4 6 Отговор
    Този който не си знае миналото, няма право на бъдеще.Ало натовци, американофили, не обричайте децата и внуците ни на постоянен стрес и несигурност .Не позволявайте заради имперските амбиции на САЩ и НАТО, да ставаме жертва от страна на наша братска страна, освободителка , която в момента изпитва съжаление към украинския народ , сигурно и към нас , яко си търсим майстора. Отивайте безумници и се бийте в Афганистан!!!!!!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 боил

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Разсмя ме с тия фърчила !....ама за какво са ни изобщо , с тях и без тях , все тая ...с това въоръжение и няколкото рейнджъри дето ги имаме , само СМакедония няма да ни победи , а с тях можем и с камъни да се замеряме , че те са въоръжени по-малко и от нас .

    Коментиран от #136

  • 131 Моряка

    5 3 Отговор

    До коментар #87 от "Морски":

    Добре колега,на нас ни трябва неутралитет,като австрийския.С рефередум.Побеснелите пинчери на Монката Паси-хуманно умъртвяване и в крематориума.По добре един файтон атлантици на пепел,отколкото България на пепел.Някои от тези боклуци познавам лично-бяха от най гласовитите комунисти и радетели на българосъветската дружба,а говорителят им Васето Данов допреди има-няма 25 години, беше активен член на Руския клуб.И се гордееше с това.И другите разни Събита,активни синчета и пенсионер-генерали,все Васкоподобни.А,имат си и едно Ленче,много обича кремчетата.Особено чуждите.
  • 132 Ген Иван Колев

    3 1 Отговор
    Срещу Бушмените винаги нащрек и ако тръгнат вдигайте ги "По пет на Нож"
  • 133 Ъъъ

    2 1 Отговор
    Тоя откъде изпълзя пак.

    Коментиран от #134

  • 134 ...

    4 1 Отговор

    До коментар #133 от "Ъъъ":

    Изпълзява да притопля антиЕС и русофилски опорки периодично и планирано. Няма нищо случайно тук...
  • 135 Сивата чапла

    2 1 Отговор
    Не просто мишена, а и окупирана държава. Влязат ли тия "богопомазаните", как ще ги изгониш
  • 136 Сивата чапла

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "боил":

    А парите, и те ли не ни трябват? Събираме капачки за кувьози, президентите си правят самореклама с някаква Коледа да подпомогнем малките болни деца, а в същото време хвърляме милиарди за самолети, милиони за опасни ваксини, за маски, .... то тая лудост трябва да има някакъв край!

    Коментиран от #139

  • 137 Чипът

    2 1 Отговор
    Като го гледам тоя колко е пребелел 22 че му е последна.
  • 138 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Лонг Зи":

    До 12 ком -смешен си бе другарю с думите ,,западните империалисти ,, -а Абрамович не е ли от любимите империалисти на твоя Путин
  • 139 боил

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Сивата чапла":

    Така е , прав/а си . Но на моя коментар ли намери да се ядосаш ...беше сарказъм към положението до , което докараха държавата .
  • 140 МалкоЛогика

    0 1 Отговор
    Човекът е прав. От друга страна, ответен удар би унищожил само натовските части, няколко военни склада, щаба на армията и министерския съвет. Другите няма защо да се притесняваме. Русия ще бие силно, но акуратно.
  • 141 Jacques Yves Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "gggw":

    Като Боко, така ли? Прайм се на прости и ни е лесно....
  • 142 Димитров

    0 0 Отговор
    Браво за откритата,реалистична и истинска позиция за
    България!
  • 143 Мастър Кий

    0 0 Отговор
    44 руски дипломати само в София. Българските в Русия са 8....Голяма реципрочност!
  • 144 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ ?????? КАТО СЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ НАТОВЦИТЕ --ИЗБИВАНЕТО ИМ Е УЛЕСНЕНО !!!!!!!!!!
  • 145 Факт

    1 0 Отговор
    Петков,
    какво значи "С разполагането на допълнителни сили на НАТО - ставаме мишена с трудно предвидимо развитие на процесите"?
    Аз мисля, че в момента имаме разположени 4 броя Български военни бази подарени на САЩ, без американците да ни плащат стотинка за това и са си устаноеили американско законодателство на тези територии.
    Аз искам да лети Българска Гражданска Авиация до Военната база на САЩ в Безмер и да си пътувам със пътнически самолет до Ямбол и Сливен.
    Това са Български територии ОТКРАДНАТИ от САЩ за военни цели, в които:
    - няма Българска армия,
    - не важат Български закони,
    - Българските граждани търпят загуби,
    - използват се за "Утилизация" на огромно количество боеприпаси,
    - Тан няма НАТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове