Last news in Fakti

7 Януари, 2022 22:05 1 494 12

ПП: Мораториумът е необходимото зло

  • радослав рибарски-
  • пп-
  • кевр-
  • нс

Геотермалната енергия има потенциал за развитие

ПП: Мораториумът е необходимото зло - 1
Кадър БНТ

В енергетиката се наблюдават доста дисбаланси. Работата на постоянната вече парламентарна комисия започна и на първо място ще се пристъпи към подмяна на председателя на КЕВР, който е с изтекъл мандат, както и на един член от регулатора, това каза в "Още от деня" по БНТ председателят на Комисията по енергетика в НС, депутат от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски.

За позицията ще се търси човек с мениджърски опит в енергетиката, който има аналитични способности. Предстои в енергийната комисия да се гласуват правилата за избора и след това ще стане ясно какви кандидати ще се явят, обясни той.

Рибарски коментира някои идеи на управляващите, споделени днес. Геотермалната енергия има потенциал за развитие. Ще пристъпим към проучване на капацитета и възможностите на България за геотермална енергия, уточни той.

Що се отнася до батериите - цял свят се стреми към индустриално складиране на енергия и ние ще се опитаме да сме в крак с тези технологии. Индустриалните батерии за нас са бъдещето. Дълъг път трябва да се извърви, докато се стигне до надеждна технология, но ние сме готови да тръгнем по този път, обясни Рибарски.

Заводите за отпадъци пък решават голям екологичен проблем и незеависимо, че изграждането на такъв завод в София получи голям негативен отзвук, за нас това е основен начин за справяне с отпадъците, отбеляза той.

В Маришкия басейн на този етап няма да се затварят мощности, увери Рибарски и допълни, че се разглеждат се възможности за комбиниране на електрическа енергия от въглища заедно с утилизиране на отпадъци.

"Забележките по Плана за възстановяване и устойчивост, касаещи Маришкия басейн, са относно датата и емисиите. До 2030 г. има няколко нива на емисии, които, ако постигнем, въглищните централи могат да работят и след това", заяви Радослав Рибарски.

Той се спря и на темата за мораториума и каза, че все още вървят дискусиите по компенсаторните механизми и се разглежда вариантът мораториумът да падне по-рано. Рибарски го определи като непопулярна крайна мярка, която дава време на правителството и е нужното зло.

Парламентаризмът предполага дебати, дискусии, всеки да може да изрази своето мнение, да не се водим от политическите пристрастия на момента. Дискусията днес продължи дълго, но се стигна до решение, което българските граждани очакваха, а именно в Народното събрание депутатите да влизат със зелени сертификати, коментира Рибарски.

По думите му днешните дебати не са знак за разцепление в коалицията и не предвещават бъдещи проблеми.

Относно доставките на азерския газ Рибарски е категоричен, че няма риск за доставките му.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    21 2 Отговор
    Ало , малките от ПП ... Вземете питайте някой батко , как се говори...!!! Че приличате на пинг - понг с този мораториум...!!! Вече ви се смееме !
  • 2 колчо

    9 8 Отговор
    стига с тия необходими злини,веднъж направете нещо добро и натикайте няколко тарикатопитека от герб и други от крадливия 32г преход,та да ви повярва поне малко народа!

    Коментиран от #3

  • 3 мдаааа

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "колчо":

    Колчо Слепеца си вероятно ... Да ?!!
  • 4 Johansson

    12 4 Отговор
    Ейнещастници да се омитатезаедно с олигофpeна назначен за президент. Изравяте си трап иткачайте в него.
  • 5 Поза Ге

    12 0 Отговор
    Ще свършите за България нищо. Ще свършите за американските сатанисти всичко.
  • 6 хихи

    5 3 Отговор
    Карай още месец с Курнелия и ще ти гласува за нападане на мандри, горене на данъчни архиви и бастисване на овчари, ако не си дават безплатно агнетата
  • 7 Патето Яки

    9 1 Отговор
    пълни глупости Рибарски търси шарани да ги къпи геотелмално
  • 8 Веселинъ ЕГН 7112136860

    9 3 Отговор
    Долнопробни лъжци сте от ПП и няма абсолютно никаква разлика между вас и ГЕРБ! Вие сте абсолютни капиталистически еврейчета и нямате нищо общо с Българската Воля. Необходим е договор с Китай за изграждане на електроцентрали,тъй че да сме независими от руско-турско-арабо-американската енергийна еврейска мафия. Вие обаче се правите на слепи пред реалността. Ще бъдете потрошени! Не само,че няма да осъдите Борисов за действителни престъпления към Българските Държава и Народ,а и ще докажете,че сте носители на предадената ви от него еврейска щафета.Вие сте евреи,а не Българи. Гнусилища капиталистически !
  • 9 малиии

    11 3 Отговор
    Геотермална енергия ...🤭😁 Напълни се Парламента с гейзери ..
  • 10 ПенсионерА

    10 2 Отговор
    Предсрочни избори и да изметем харвардските лъжци, Тлъсти Харвардски Лъжи !!
  • 11 Виждам го в бъдещето

    4 0 Отговор
    Завод за изгаряне на отпадъци...Всичко на което се надявахме! Той ще е част от портфолиото на правителството. Е, дано в реалността не се случи.
  • 12 ДЯДО

    4 0 Отговор
    В този форм виждам като опозиция заспали ТРОЛОВЕ .Трябва будните да поискат пълна ревизия на енергиините дружества и ЕРПтата.Инай вече затвор за Овчаров.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове