Last news in Fakti

9 Януари, 2022 14:44 14 086 152

Асен Василев за преизчисляването на пенсиите: Не е политическа грешка

  • асен василев-
  • covid добавки-
  • нои

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани

Асен Василев за преизчисляването на пенсиите: Не е политическа грешка - 1
Снимка: БГНЕС

Не е политическа грешка, това е намерението на правителството. Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Covid добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани така, че да няма понижение на общия доход:

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива. Финансовият ресурс е наличен - миналата година имаме 3 млрд. , тази година има заложени достатъчно средства. В Закона за удължаване на действието на Бюджет 2021 ще бъде добавен текст, който ще позволи на НОИ да направи това".

В предаването "Неделя 150" министърът на финансите заяви, че е готова проекторамката на бюджета за 2022 година и следващата седмица ще бъде съгласувана с всички министерства, след което и със социалните партньори, за да може в края на януари да бъде внесен в парламента:

"Стъпваме до голяма степен на това, което е било миналата година, но в честта политики има заложени доста от политиките, които са в коалиционното споразумение. Макрорамката е променена, стъпваме на реални отчетни данни за 2021 година".

Размерът на максималния осигурителен доход ще бъде вдигнат, подчерта Василев и припомни, че е записано и в коалиционната споразумение, че това ще стане след консултации.

"Премахват се два излишни данъка, които само създават бумащина за фирмите - данък "Уикенд" и данъка върху лихвите", съобщи още вицепремиерът и посочи, че през 2021-ва без промяна в данъчните ставки има общи приходи в хазната от почти 8 млрд. лева повече. Той изказа очакване това да продължи и през 2022 година.

По думите на Василев не се разглежда вариант за намаляване на ДДС на енергоносителите на 10%:

"Намаляването на цените на ток, парно и вода трябва да стане на база намаляване на разходите в системата. Тук е нашият упрек към КЕВР - че се вземат решения, без да се разгледат реалните разходи на дружества в системата".

"АПИ да започне да работи с реален бюджет, а не да се правят тези извращения, бих казал, с постановления на МС постоянно да се отпускат допълнителни средства, за който участък правителството реши. Трябва да се раздели текущият ремонт от основния ремонт на пътища", обясни още Асен Василев.

Бюджетите на министерствата и ведомствата в бюджетната сфера е предвидено да останат каквито са, подчерта той и поясни, че изключение ще са доходите на учителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи

    68 1 Отговор
    грешката е вярна!

    Коментиран от #20, #40, #60

  • 2 Алфа вълка - нощен падар 🐒

    41 4 Отговор
    Грешка няма.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Guest

    78 27 Отговор
    Пак ще се краде от компенсации то е ясно , къде изчезнаха 9 млрд за няма и месец е интересното някой няма ли да зададе този въпрос

    Коментиран от #119

  • 7 гадно

    85 14 Отговор
    Че то никой не казва, че номера с пенсиите е политическа грешка толкова си могат. Особенно забавно е обяснението, че пенсиите са според Кокорчо са по-високи или същите, а всъщност са по-ниски.
  • 8 Фин

    28 9 Отговор
    Браво, а дано!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българка

    59 18 Отговор
    Правителството има добри намерения, но ако не се справят с изчистването на авгиевите обори особено в енергетиката и не орежат излишните р-ди в сектора за тлъсти заплати, не извършат съкращения на инсталирани калинки, които не са експерти, ако не овладеят енергийната криза чрез радикални реформи (закриване БЕХ и ВиК Холдинга), всичко останало ще боксува. Реформите в енергетиката са пряко свързани с правосъдна реформа и изправяне на енергийните мародери и крадци пред съд и връщане / конфискация на парите от престъпни схеми. Очакваме до стотинка да се върнат обраните от българите милиарди
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    67 9 Отговор
    Да ви го на механизмите!
    Поредните мошеници!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Емил Боев

    54 10 Отговор
    Василев, тръгнал си към социализъм. Изравняваш минималната и средната пенсия без да се премахва тавана на пенсиите. Максималния осигурителен доход не е променян от много години и е нисък. Все повече работещи в столицата получават доходи над 3000 лева и не внасят данъци. Защо? Аз не желая демократичен социализъм, а капиталистическа демокрация!

    Коментиран от #37, #56

  • 16 КокорЛъжлив

    80 1 Отговор
    когато индексирахте заплатите на Министри и Депутати, защо не зачеркнахте индексациите за 2017/18 и 19 год. , а на пенсионерите пенсиите ги зачеркнахте, долни лъжци и популисти, нямате срама ейййй .....................
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пенсиите

    54 3 Отговор
    СА СЪЩИТЕ ИЛИ ПО ВИСОКИ. А не е така. Моята пенсия е с 22 лева по малко от декември. Увеличението ми е 8%. А на тези със минималната е с
    26% на горе. ДЕ Е Киро на кирия. 38 години 3 категория т 12 ГОД. Преравнена от 1 ва. Първото нещо важно и вие се издънихте. А ви вярваме. Добре, че е пенсииката от чужбина.

    Коментиран от #32, #53

  • 20 МЕЧО ПУХ

    81 3 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи":

    Сега ще обяснят на хората , че те всъщност не разбират , че взимайки по-малко , получават повече. Харвардската система е така - ние сме умни и богати , а вие сте прости и бедни
  • 21 Qwerty

    53 4 Отговор
    ‘Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива’, е казал министъра!
    Баце, ти добре ли си? Аматьор…

    Коментиран от #35

  • 22 Каша!

    65 4 Отговор
    Това пенсионна система ли е или социално подпомагане?
    От близо година кой каква пенсия да получи зависи не от платеното за половин живот, а от кефа на политиците.
    Плащал , не плащал няма никакво значение, работил, ни работил - също! Минимална за половината пенсионери, а баламите плащали хиляди от джоба си - таван!
    Имаше една далавера на Петолъчката преди години, тука има, тука няма се казваше играта, обикновено все нямаше.
    Е то това е пенсионната ни система!
    На кой какво се дава, от кой какво се взема ....КАША!
    Иди плащай цял живот и се надявай на пенсия за старини!

    Коментиран от #33, #75

  • 23 Аноним

    43 1 Отговор
    Пак лъжи
  • 24 1234ггг

    45 3 Отговор
    като не е грешка, а това ви е било намерението на 12 сте вънка нищо че протеста е за зелените сертификати

    Коментиран от #139

  • 25 етикет

    31 4 Отговор
    Асен Василев за преизчисляването на пенсиите: Не е политическа грешка. НЕ Е,ОРГАНИЗАЦИОННА Е. НА ПРАЗНИЦИ ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НЕ СЕ ПРАВИ,АСЕНЧО! ВСЕ НЯКОЙ НЕЩО МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕ ИЛИ ЗАБРАВИ,АКО Е ГЛЪТНАЛ 100-200 МИЛИЛИТРА УИСКИ,ИЛИ ГО Е ЗАМАЯЛА КРАСИВА КОЛЕЖКА,С КОЯТО ЩЕ ХОДИ НА ТАНЦИ В ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ.
  • 26 А бе

    67 3 Отговор
    А нещо за женката на Лорер, дето му е шеф на кабинета. Долна шуробаджанащина, а?
  • 27 ГанюБалкански

    60 2 Отговор
    Лондонските булдоци глозгаха та глозгаха, после мутрите ни глозгаха, сега американските койоти ни глозгат ........ тоя народ има наистина робско търпшение !!
  • 28 МАУ

    52 2 Отговор
    За пенсионера, осигурявал се съместно, няма никакво значение каква е грешката дали е политическа или техническа. Факт е, че настана хаус с преизчисляването на пенсиите и реално преизчисляване нема или ако има е с минус. Това е истината, а се говореше за некакви средни 12.5%. За да е по просто вдигнете на всички пенсиите с 12 % поне за да си поправите грешката.
  • 29 Курд Околянов

    37 3 Отговор
    Предишния парламент имаше само една работна седмица, но една костенурка нинджа и продажните профсъюзи /синдикати/ заличиха 1-ва и 2-ра категория труд завинаги. Да му мислят миньорите, металурзите, акумулаторджиите, енергетиците ... ама още не са разбрали.
  • 30 Киро Жарта

    42 5 Отговор
    КИРО Лъжеца и КОКОРКО да се махат!!!
  • 31 БОРУНА ЛОМ

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ГРАДСКО, ЧЕ МААШ МАМАЛИГА

    Коментиран от #77, #87

  • 32 Българка

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсиите":

    НС е гласувало да се повиши коефицента за РЕАЛНО ОТРАБОТЕН ТРУДОВ СТАЖ. Трудовият стаж за 1-ва категория не е приравнените 12 години, а рално отработените 6-7 години

    Коментиран от #62

  • 33 Абе що,

    30 10 Отговор

    До коментар #22 от "Каша!":

    Не ревахте, когато постната пица прибра сребърния фонд,що не ревахне когато селския бек ви казваше с какво отвращение ви вдига пенсиите,?
  • 34 Кюстендилският

    23 1 Отговор
    ЛОРЕРица добра ли е в ,, работата,,?! Хихихихихихииии 🇮🇱🇱🇷
  • 35 РЕАЛНО

    38 2 Отговор

    До коментар #21 от "Qwerty":

    важна е обещаната индексация на пенсиите м/у най ниската и най високата, 12,5-13% , тя е за поатоянно, а компенсациите от 20-30 лв са временни, баламосват пенсионерите най безочливо, уядени канадски койоти !!
  • 36 Курнелия

    33 1 Отговор
    Грешката е в мен и моя некадърен министър
  • 37 Няма таван за богоизбрани

    37 1 Отговор

    До коментар #15 от "Емил Боев":

    Таван има за миньори, за летци,
    за наивници плащали сумати пари, защото Калфин каза ,че тавана ще падне и една тумба от хора на държавна служба, който не са платили и лев осигуровки.
    За капак за част от тези няма таван, за баламите има!
    За какво да плащат с високите заплати, ще получат ли нещо повече от другите?
    Докато кой каквото е внесъл не си го получава, хората с големи заплати нямат интерес да плащат,защото повечето не прости хора и са наясно, че НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА ПЛАЩАТ, за тоз дето духа!

    Коментиран от #70

  • 38 Кирчо Кокорчо

    48 4 Отговор
    Вие сте най-голямата политическа грешка! Губите времето на страната ни! Стягайте си куфарите към Канада!

    Коментиран от #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 sales

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи":

    важното е да обещаем преди иборите , народа прост и гласува, честита ни промяна-цени, горива, ток и нови по-ниски пенсии и заплати
    продължаваме промяната....само където не ни казаха , че ще е към по-зле тази промяна
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 дрън дрън продължаваме на буци номерата

    35 3 Отговор
    Абе пенсиите са ви намалени , ама нямайте това усещане
  • 43 Курд Околянов

    22 2 Отговор
    Нарочно говорят в проценти за заблуда. Някои от най-ниските пенсии са увеличени с над 20%, но реално увеличението в пари е малко. Най-високите пък са с малко проценти и съответно малко са парите. А тия само с 1-ва категория са с намаление. Затова не казват нещата в левове.
  • 44 Иска да каже...

    23 1 Отговор
    Не се ПРЕТИСНЯВАЙТЕ..ще използваме Вазелин 😂

    Коментиран от #152

  • 45 изрод от ГЕРБ

    1 12 Отговор

    До коментар #38 от "Кирчо Кокорчо":

    Няма лошо ,ако ги изпревариш

    Коментиран от #76

  • 46 Мим

    22 2 Отговор
    Ами това за пенсиите, не можахте ли да го предвидите и решите на време, за да не се получава такова недоразумение и обещания за поправки и надбавки.Трябваше още с началото да е обмисляно,а не като запротестираха хората и да добавяте през февруари...Вземете правилната база на всички пенсионери от 2020 година и няма да има нередности и бъркотии...
  • 47 5467

    29 1 Отговор
    Асане и ти излезе голям мошеник.
  • 48 Кокорчо Кирев

    29 1 Отговор
    На Кокорчо му дреме за пенсионерите, той нали си е осигурил неговата "пенсия". Ситият на гладния не вярва.
  • 49 боко

    28 1 Отговор
    Стига с тия учители без резултати ако има резултати при изпити и матури да но сега няма дори са лоши
  • 50 Гочоолу

    36 0 Отговор
    Зад лигавата физиономия на Кокорчо от Хасково се показва грозното лице на дивашкия капитализъм.
  • 51 Тошко

    29 0 Отговор
    Обещанието не е като изпълнението
  • 52 Киро Фалиро

    34 0 Отговор
    Нали народът гласува за "промяната". Ето я промяната- вземат от пенсионерите и ги дават парите на такива като свинаря Гергов, Р. Овч., Бойкикев, Гнома, Цв. Цв., Доган, Кой, Данчо Ментата и др. техни събратя.
  • 53 Мим

    23 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсиите":

    Абсолютно е така и моята е с 8% и 22 лв.по малко,а колега който се пенсионира 2020 и си купи 1 год.стаж му е увеличена с 44 лв.+120..Де Киро на кирия...

    Коментиран от #67

  • 54 Мария

    29 1 Отговор
    В Харвард така ли ви учиха ?
  • 55 Констатация

    35 1 Отговор
    С този социален министър Георги Гьоков, пълен некадърник и кариерист е пълно фиаско на НОИ.
  • 56 Ишеретите им

    20 0 Отговор

    До коментар #15 от "Емил Боев":

    Не е класически социализъм,а троцко-либерализъм - вдигат доходите,т.е. пенсии и заплати на лумпените,нефелниците,некадърниците... и същевременно не барат,не пипат доходите на супербогатите. Например един доФтор ,банкер или предприемач със заплата 100 000 хем няма за него прогресивна скала,хем плаща осигуровки само до 2700 лева. Всъщност това е същността на либерастния глобализъм - гарантирани безпределни доходи за супербогатите и подкупване,пазаруване на лузърите,както едно време римските императори са хрантутели римската градска тълпа. Дерат кожата на средната класа щото тя работи,изкарва и се опитва да спести,т.е. има какво до се свлича от нея. Лузърите каквото изчукват-изпукват - няма какво да вземат от тях. Точно такива ишерети сега учат харвардските питомци в Харвард и на практика го прилагат в САЩ, а тия го прилагат на нас.

    Коментиран от #91

  • 57 Селянин

    30 1 Отговор
    Поредните мошеници на България
  • 58 588

    31 0 Отговор
    За мене няма никакво съмнение, държавата е попаднала в ръцете на международни аферисти. Фала с пенсиите е малък епизод на вопиюща некомпетентност.
    За какво са изхарчени 9 млрд лева ?. Къде отиде субсидията от 700 000 лв ?
    Ей, сега и Премиера на РСМ Ковачески заяви "Ще развиваме отношенията извън фиксираните термини на историята" ?? Какво означава това? Че се сме клекнали за историята ?? Не ми се мисли какво ще се случи .....

    Коментиран от #64

  • 59 баба Цола

    9 6 Отговор
    Ами на ГЕРБ през 2016г. Грешка ли беше драстичното повишаване на възраст и стаж за пенсиониране? Я за всички на 70г. Пенсия при 45години трудов стаж.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 пешо

    34 0 Отговор
    2016 година минималната пенсия е 161 лв. аз се пенсионирах с 42години стаж 264 лв сега със тия от 161 лв, вземаме по 370 лв . кокорчо обесними тая хавардска математика как става .
  • 62 МИЛА...

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    ТЕЗИ 12 ГОД СА СИ 12 Г. ПРИРАВНЕНИ ОТ 18 ПЪРВА КАТЕГОРИЯ на трета. . ЗА ТОВА СТАЖАЕ Е 38 ГОДИНИ ТРЕТА И 12 ГОЩЕ ОТ ГОРЕ.
  • 63 Приложение

    26 0 Отговор
    Разбира се,че не е политическа грешка,а практическо приложение на теоретичните постановки преподавани и изучавани в Харвард. Тия с един замах заличиха труда 1-ва и 2-ра категория. Който е глупак да ходи да се лъже да се трови,да мръзне или да си рискува живота,трудът им се приравнява на този ,който си е чоплил носа и е вземал пари под масата на ръка. Това е мечтата на всеки нефелен Андрешко - да види как е прецакал наивните. Много ми е интересно как с Андрешковци тия претенциозни момченца ще развият цифрова и иновативна икономика?

    Коментиран от #68

  • 64 към аерогара София

    25 0 Отговор

    До коментар #58 от "588":

    По-бързо да си стягат багажа и да се махат от България- Кирето, кокорчо и цялата им пасмина- чалгари, десебари, комунисти,"промянисти"....
  • 65 Димитров

    25 1 Отговор
    Добре,но защо предварително съобщавате,че ще бъде индексиран
    Н
    А
    В
    С
    И
    Ч
    К
    И трудовия стаж с 1,35 а на практика не е на всички!
    Не е ли това лъжа?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 УПРАВИЯ

    11 1 Отговор

    До коментар #53 от "Мим":

    Няма. Мижи да те лажа. Управляващи Администрации един читав НЕМА. Но ЩЕ се смиря и пак ще чекам. По добри да дойдат.
  • 68 Курд Околянов

    18 0 Отговор

    До коментар #63 от "Приложение":

    Това за 1-ва и 2-ра категория труд не го измислиха те, а продажните синдикати начело с Мика Зайкова в предишния парламент. Защото миньори, енергетици, полицаи си направиха техни синдикати и спряха да им плащат.

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 На този дето духа

    17 1 Отговор

    До коментар #37 от "Няма таван за богоизбрани":

    са плащали и всички с по 40 години стаж, които получиха толкова колкото и тези с по 17 години.
    Увеличение за едни с над 50 % за други няма и с 5!
    И нека не ни казват , че един работещ издържал един пенсионер защото всякакви добавки, изчисления и натъкмяващи преизчисления не са пари, които трябва да се плащат през пенсионните фондове! Има си социално подпомагане и хората да си получават полагащото им се от там, а не бърка за щяло и нещяло в пенсионните фондове.

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 83506

    15 3 Отговор
    Василев кога ще изринеш "калинките" на ГЕРБ в министерството си, те саботират работата ти и дразнят обществото, те са бухалките на Боко Тиквата! Василев за пенсиите излъга и те хванаха, но то и предните лъжеха, на вас не ви се дават пари за пенсии, чакате просто да изчезне проблема, т.е. и вие сте садисти като другите. Василев пробвай да живееш една седмица с 413 лв.да видиш как е, пък и инфлацията ги прави още по жалки! Василев кога ще платите парите от лихви точките на 60 000 Българи?
  • 73 МНОГО

    21 0 Отговор

    До коментар #70 от "На този дето духа":

    ТОЧНО. ИМА СИ ФОНД ПОДПОМАГАНЕ. Я ДРЪВЦА Я БОНУС ЗА КОЛЕДА ВЕЛИК ДЕН ПАКЕТИ С ХРАНА. НО РАБОТИЛ ВНАСЯЛ МАЛКО ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ КОЙТО Е ВНАСЯЛ ПОВЕЧЕ И ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ.
  • 74 Моряка

    15 0 Отговор

    До коментар #68 от "Курд Околянов":

    Че то нашите синдикати кога ли не са били продажни.Затова ден през ден са в големите( соросоидни) телевизии.
  • 75 И. Иванов

    21 2 Отговор

    До коментар #22 от "Каша!":

    Ето коментар, достоен за уважение!
    Шарлатани и безделници, без трудов стаж, искат пенсии, без да са си мръднали пръста за тая държава, че и увеличение, видиш ли! Цял съзнателен живот пропилели, ама като одъртели някой трябва да ги храни и лекува?
    А на тия, дето са си дали здравето - таван! Бата Мата!

    Коментиран от #85

  • 76 След два месеца

    22 0 Отговор

    До коментар #45 от "изрод от ГЕРБ":

    Кирчо Кокорчо и всички вие отрепки ще бъдете натирени в дуплото
  • 77 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 8 Отговор

    До коментар #31 от "БОРУНА ЛОМ":

    ГРАДСКИ не познаваш ли копират ми ника гербавите тролове
  • 78 ЪХЪ ЪЪЪ

    24 1 Отговор
    ГРЕШКАТА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА , ТЯ Е НА ПРОСТИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ВАС !
  • 79 Глупаци

    17 2 Отговор
    Явно това беше голямото увеличаване на пенсиите след причислениЕто им. Да им е честито на пенсионерите от Кирчо и кокорче толкоз .

    Коментиран от #141

  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    ПП
    никой
    няма
    да
    ве
    чака
    100
    дни
    защото олигарсите политици банкери зърнари КЕВР лихварите сте кожодери
  • 81 Василев

    22 0 Отговор
    Срам! Родители нямате ли?! Как е възможно хора работили над 35 години да нямат увеличение
  • 82 От посолството

    19 1 Отговор
    Тези които са работили те да взимат. Хората които имат стаж и са се осигурявали. Всичко друго е пошло.
  • 83 Роки

    26 1 Отговор
    Асене-е-е, като дърт циганин лъжеш Асен-е-е!

    Коментиран от #88

  • 84 Активист на БКП

    26 2 Отговор
    Просто лъжци! Кокорко и Канадчето са лъжци !
  • 85 Курд Околянов

    23 2 Отговор

    До коментар #75 от "И. Иванов":

    Имам познат реститут, който цял живот не е работил. Върнаха му магазини, апартаменти и даже един киносалон, който сега е игрална зала. Но и той реве, че пенсията му ще бъде малка.

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 МИМОЗА

    10 5 Отговор

    До коментар #31 от "БОРУНА ЛОМ":

    защо подиграваш човка даже и в статията на маринова го подигравате понеже се имате за умни не троле гербав обиждате го защото критикува герб а герб сте престъпници
  • 88 баба вуна

    16 1 Отговор

    До коментар #83 от "Роки":

    нека Кирчо джуката обясни как така че съ пенсиониран първа категория и сега взимам минимална пенсия от 370 лева ,но не съм само аз но много пенсионери прецакаха тия,а когато гласувахме за тях се джукАТА вместо да се оправдава с нои да им обясни как така ни прецакаха с пенсиите а не да се ДЖУКИ ,ЧЕ ВСИЧКИ СА ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ

    Коментиран от #93

  • 89 И. Иванов

    12 0 Отговор

    До коментар #85 от "Курд Околянов":

    Към реститути можем да добавим още, но да кажем автоджамбазите, дето си мислят, че ще бъдат вечно млади - ще си бръмкат по Европата за таралясници, ще висят в КАТ през останалото време и готово. Или келнерчета, или бакшиши и прочие. Да не отварям темата за индустанците...
  • 90 АПОЛО

    8 8 Отговор
    ПП герб кражби до откат

    Коментиран от #130

  • 91 Емил Боев

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "Ишеретите им":

    Така е. Ако вдигнат max осигурителен доход ще започнат протести на различни съсловия. Съдии и прокурори предвождани от генерал прокурор съдия Пенгезов ще наемат Лили Иванова за 100 хил. и ще крещят за нарушените им права. Милионерът доктор професор Генчо Начев ще предвожда втория лъч на протеста на ощетените можещи медици. Третият пронизващ клин ще е на пожизнените политици. Водачът е само един, а кандидатите са стотици. Нямам прогноза за лидера на това "бедно" българско съсловие.
  • 92 Пенсионер

    18 1 Отговор
    Истинско преизчисляване ще има, ако се вземе базата на 2018 или 2020 г. примерно. Всичко останало е мижи да те лажем.
  • 93 баба вуна

    21 1 Отговор

    До коментар #88 от "баба вуна":

    грешката е на нас че ви повярвахме ,но и вие ще налапате БАСТУНА,а и Нинова се потули,туй ли са ви социалните политики,ЛЪЖЦИ
  • 94 Корекция

    13 0 Отговор
    "Изработен механизъм"да се чете като механизъм за ИЗРАБОТВАНЕ!Моля,за извинение за печатната грешка!
  • 95 Таня

    19 0 Отговор
    Пенсионер от почти 3 години с 37 г. стаж. Пенсията тогава беше 2.5 от минималната. Сега е 1.5 от минималната. Както вървят нещата, скоро ще е на минимума. А ни говорят за добавки, компенсации и т.н. залъгалки. Почтеност и принципност?
  • 96 Издишат Асенчо

    12 2 Отговор
    Е какъв реален бюджет за АПИ,и какъв е проблема за правени ремонти с постановления ,имаше срутвания,аварийни ремонти,и как ще планираш оттук нататък когато инфлацията расте,а строителните материали на тройни цени.Изобщо нямате намерение да решите енергийния проблем,защото сте вътре..АЕЦ Козлодуй продава евтиния ток навън,а тук икономиката го отнася и се вдигат цените.Печелят няколко прекупвачи които си плащат за далаверите.Това естествено е стимул за джоба,защото нямате държавническо мислене.С азерския газ същата работа,да се ограничи,за да се включат няколко посредника от други източници,и пак за джоба на управляващите.Жалки сте.А ремонтите и строителството на пътища си вървяха много добре ,ама не ,да тормозят Борисов ,за сметка на хиляди пътуващи които чакат да се построи Хемус.Всичките ви измишльотини са грозни,и нямате никаква алтернатива,едни марионетки за лична и чужда сметка.

    Коментиран от #101

  • 97 На вниманието на министъра

    17 2 Отговор
    В МВР има около 7 хиляди пенсионери на заплата и пенсия. Значи два пъти взимат от бюджета.

    Коментиран от #100

  • 98 ШМЕНТИ КАПЕЛИ

    12 1 Отговор
    Лъжите на Четворната коалиция. Добре не дошли!
  • 99 ха ха

    16 0 Отговор
    а да питаме асенчо ? самоосигуряващ ли е , и колко плаща като вноски , лицемерието ви достигна нивата на предишните мутри , а и наглостта натам отива
  • 100 Бивш

    13 3 Отговор

    До коментар #97 от "На вниманието на министъра":

    В МВР има различни служители. Редовият полицай с нетърпение чака пенсионирането и веднага се пенсионира. Тия 7 хил. са просто чантаджии.

    Коментиран от #111

  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор

    До коментар #96 от "Издишат Асенчо":

    точен пост а
    АПИ КЕВР са си капитало олигархични мутри мафия ЧОВЕКО УБИЙЦИ
  • 102 Киркорчо

    15 2 Отговор
    Киркорчовците са като БКП - винаги прави, дори когато не са.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 1944

    14 1 Отговор
    лъжците асанчо и кирчо са завършили масковския харвард
  • 111 Да бе

    13 4 Отговор

    До коментар #100 от "Бивш":

    Я ги виж в пожарната. Всеки втори заплата + пенсия, и работят много по усъвършенстване на белота. И спането.

    Коментиран от #127, #135

  • 112 КВО ТЪРСЯТ

    13 2 Отговор
    УМНИЦИТЕ ОТ ХАРВАРД, ЗА СЛАВА ИЛИ НЕЩО ДРУГО, БЕЗ КОМЕНТАР
  • 113 Иван

    18 2 Отговор
    Г-н Василев,години стаж се умножава по 1.35.!!Защо са изключени 7години???Имаш 46г. намалени с 7г.!!!Обясни ли някой защо се случи??? Обещанието е увеличението да е чрез стажа .
  • 114 toy

    16 1 Отговор

    До коментар #60 от "SOS sos SOS sos SOS":

    къв Путин, къв Бойко те гонят в мокрите ти сънища, става дума за излъгани пенсионери от Кокор и Киро
  • 115 .....

    18 1 Отговор
    Добре де, нали този 3 мрсеца обещаваше, че никой пенсионер няма да получава и лев по-малко! Тези момчета са пълни делитанти. И бюджета - ще влезе в сила от март, а юосле ще ср актуализира???
  • 116 Бай Ганьо

    19 0 Отговор
    Вече няма пенсии а само социални помощи
  • 117 Патил

    14 2 Отговор
    Защо махнахте швейцарския начин... Те по глупави ли са от вас. Не ви се дават пари. Въздрастните оскудуваме
  • 118 Череп

    7 1 Отговор
    Какво очаквате, нали аз съм ги изпратил …
  • 119 Дедо Онуфри

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Guest":

    Ало, набори карабалъци!! Не виждате ли ,че Ококорчо ви мами бе тикви???
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 хахаха

    10 1 Отговор
    Капутът полуруснак щял да захранва парното с водата от халите хахаха
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Кокорчо

    15 0 Отговор
    Ало, пенсионерите!! Гласувахте за нас и кака Курни,а сега пищите!! Ама тарикат мъж / пенсионер!!/ не писка!!!

    Коментиран от #129

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Бивш

    11 3 Отговор

    До коментар #111 от "Да бе":

    Пожарната не трябва да е в МВР. А чантаджиите на пенсия и заплата никой не може да ги пипне, защото всички те са членове на синдикати. Преди време Горанов направи опит, но абсолютно безуспешно.
  • 128 Този

    18 0 Отговор
    малоумник ми намали пенсията,а излъга,че ще я увеличи с 12.5 %. Марш от България мошенгии.
  • 129 Така е,

    18 0 Отговор

    До коментар #125 от "Кокорчо":

    пенсийте надолу, цените нагоре. Да ви се невидим и подмяната ! Мръсни измамници.

    Коментиран от #137

  • 130 БСП на Бунището

    12 3 Отговор

    До коментар #90 от "АПОЛО":

    Нещо си се объркал...ПП БСП водят Война с 2,5 милиона Пенсионери....Резултата е ясен - Пенсионерите губят ...За девет дни похарчили 9 милиарда лева....За пенсии Няма!!
  • 131 За протокола

    10 2 Отговор
    Този не може да си оправи собствените финанси - толкова години супер-успешен бизнесмен, а има само 70 000 лв, та ще оправя финансите на България.
  • 132 ПАЗАРДЖИК

    5 0 Отговор

    До коментар #108 от "мечо":

    МЕЧО внимавай с подигравките връща се
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Моля, запазете нервите си и

    8 1 Отговор
    съзнателно не четете изблиците на един престъпен мозък.Цялата тази перверзност на мисълта , може да ви докара до полуда.Нормалните хора са силно алергични към лъжата и то в тази и гнусна форма. В този смисъл този човек е опасен за здравето на нацията. Затворете очите и запушете ушите. Може пък и да ви помогне.
  • 135 чаж

    10 0 Отговор

    До коментар #111 от "Да бе":

    Ива само в пожарната да е така, майстори на шаха, белота и клюките. Колко са пенсионери на пенсия и заплата в граничната полиция?
  • 136 Кокорчо

    6 6 Отговор
    Абе пенсии,стига сте пискали за да не ви спра и добавката от 60 лева.Със сигурност не я заслужавате но от мен да мине.Угаждайте си.
  • 137 Гюрга Пинджурова

    10 5 Отговор

    До коментар #129 от "Така е,":

    Ало,пенсионерите!! При скорошни избори опичайте си акъла за кого гласувате!! Оказа се,че единствената читава партия засега е " ВЪЗРАЖДАНЕ"!! Схващате ли бе тикви??
  • 138 гост

    7 0 Отговор
    Ако бяхте приели предложението на Мая Манолова за преизчисление с дохода от 2018г. нямаше да се получи този
    гаф.Пък и ние българите не сме простаци и можем да изчислим при един и същи коефициент и среден осигурителен
    доход за 2007г. - 380 лв, а при среден осигурителен доход за 2018г. -870 лв. какъв ще е крайния резултат.И второто нещо - докато не махнете всички некадърници от НОИ - все ще ви подвеждат с лъжливи изчисления.Там от 20 години а може и повече е пълен батак.

    Коментиран от #151

  • 139 asd

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "1234ггг":

    На 12-ти нищо няма да стане! Пий един успокоителен чай сега!
  • 140 Мед. Сестра

    5 5 Отговор
    Стига с тези учителски заплати. А ми младши учител започва с 1300 стартова. Няма да има лекари и сестри които да ни лекуват бе господа. Сестринска заплата е 900 лв. 12часови дежурство, нощен труд за стотинки и т. н

    Коментиран от #144

  • 141 asd

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Глупаци":

    Вие и дадохте по-малко, затова си мълчете!
  • 142 Ели

    10 0 Отговор
    Харвард да прибере тези да се доизучат Отиде реномето ,жалко!НИЕ НЕ УЛУЧИХМЕ НА ПОДГОТВЕНИ КАДРИ ДАЖЕ ОТ ЕЛИТНИ УНИВЕРСИТЕТ!
  • 143 кикирикииии

    7 0 Отговор
    ОСТАВКА
  • 144 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #140 от "Мед. Сестра":

    мед сестрата може да дозаработи устно някой лев
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Редис

    2 0 Отговор
    Категорийните са най ощетени
  • 147 Един

    5 0 Отговор
    Василев, ти и цялото правителство сте грешка!!!! Два месеца бодро обещавахте увеличение на пенсиите и сега изведнъж - грешка. Говориш безсмислено " някаква политика, пък някаква политика на политиката, пък нещо залегнало в коалиционно споразумение...." дрън, дрън та пляс. Не можахте ли тия въпроси да ги решите навреме??? За да стане хаоса пълен измислихте някакви "увеличение" за седем дни за декември , сега пък ще има оправяне на грешките през месец февруари????? Вие така сте се оплели , и Господ не може да ви оправи, но лошото е , че всичко се струпва на нашите глави!
  • 148 Селчо костов

    0 0 Отговор
    Като взех парите с 11 лв повечв от декември,по мой груби сметки е увеличено с 70лв като приспадна 60 лв разлика за ковид надбавка,парите ми се малеят
  • 149 ВСИЧКИ И ПЕНСИОНЕРИ И МЛАДИ РАЗБРАХА

    3 0 Отговор
    ИСТИНСКИТЕ ВИ НАМЕРЕНИЯ - ИЗЛЕЗЕ ЧЕ СТЕ СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ КАТО БОКО И ГЕРБ , КОАЛИЦИЯ ОТ МРЪСНИЦИ !
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Да ама не

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "гост":

    Това беше предложение на Нинова. Направи го преди изборите Април 2021.
  • 152 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иска да каже...":

    😄 ..........................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове