Last news in Fakti

12 Януари, 2022 11:06 1 316 27

Кирил Петков се срещна с работодателските организации онлайн

  • кирил петков-
  • среща-
  • работодателски организации

По време на вчерашния разговор са били обсъдени възможностите за това помощите да достигнат най-адекватно до бизнеса

Кирил Петков се срещна с работодателските организации онлайн - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок са били акцент на онлайн срещата между премиера Кирил Петков и ръководствата на петте национално представителни работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и на Българската асоциация на металургичната индустрия, съобщават от правителствената пресслужба.

По време на вчерашния разговор са били обсъдени възможностите за това помощите да достигнат най-адекватно до бизнеса.

Дискутиран е и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът Кирил Петков е изказал ясното си становище, че правителството е тук, за да помага. Споделил и, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност като акцентирал, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков е призовал да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

„Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, е заявил на срещата министър-председателят Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miro

    22 3 Отговор
    Кироооооооооооо пази се да не те хване вируса онлайн
  • 2 33уу

    17 5 Отговор
    Докато борисов доган пеевски гешев цацаров са на държавна ясла и на свобода, нищо не сте направили кирчо, само излъгахте хората

    Коментиран от #9, #14

  • 3 Кирчо ксерокса

    22 2 Отговор
    Еваала Кире, сега сигурно ще "анализирате" нали, след това ще създадете работна група и така..

    Коментиран от #22

  • 4 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Хайде да видим с какво ще хрантути Робовладелците канадчето, когато цака Всичко живо и мъртво с кафяв сертификат! Бухахахах Кинти пак от робът овца, Трябва да се щавят, докато Мърда!
  • 5 Онлайн живот

    14 1 Отговор
    Работим, учим, пазаруваме, а вече и ни управляват онлайн!
  • 6 Просто Киро

    15 2 Отговор
    Ти ли цъкаш минусите сега си под карантина и се чудиш какво да правиш
  • 7 Киро питоня

    15 2 Отговор
    Петков е призовал да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван....дрън-дрън ярина. С тия назначения на шурета, шуренайки, жени и секлесарки ударихте даже гробаджиите в земята . Вместо да четем за това какви мерки се вземат по проблемите, ние четем ежрдневно коя калинка сте наместили на възлово място.
  • 8 ха ха

    9 2 Отговор
    сговор между бандите има , тежко и горко на населението
  • 9 Сивата чапла

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "33уу":

    Всички магазинчета около нас пропищяха от сметките за ток. Просто Киро знае ли?
  • 10 Кво излезе

    24 0 Отговор
    ПП= Подигравки с Простолюдието.
  • 11 докога

    13 0 Отговор
    На обикновените хора отпускат енергийни помощи след проверка на имотното състояние и доходите на всички членове на семейството. Да се отпуска помощ на бизнеса след същата проверка! Да подават декларации за имоти, коли, вили, банкови сметки и който е в нужда- на него помощ! ОМРЪЗНА НИ ДВОЙНИЯТ АРШИН!
  • 12 ФАКТИ на промяната/ПОДМЯНАТА/

    14 0 Отговор
    Двете служебни правителства на президента Румен Радев са уволнили едностранно 1528 души от държавната администрация, а са НАЗНАЧИЛИ... 3916 други или 2,5 пъти ПОВЕЧЕ!!! Това сочи справка на премиера Кирил Петков, която той е предоставил на депутатката Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС) в отговор на нейни писмени въпроси.

    Сред уволнените служители са и членовете на политическите кабинети на министрите от ГЕРБ, но те са малка част от общия брой, тъй като щатните бройки за зам.-министри, началници на кабинети, съветници и експерти в политическите екипи са 188 в държавата. Не е имало чувствителни смени на тези хора при смяната на едно служебно правителство с друго, тъй като повечето министри запазиха постовете си и съответно екипите си.

    Най-голямо прочистване е имало в министерството на вътрешните работи, където Бойко Рашков е прекратил едностранно правоотношението със 682 служители, а на тяхно място е НАЗНАЧИЛ...нови 1111.

    151 души, освободени от администрацията, водят дела, като общите суми на техните претенции възлизат на 357 521 лева.
  • 13 Българка

    11 3 Отговор
    Управляващите да спрат да бавят реформите и да говорят за компенсации. Компенсациите ги плащаме всички българи. Крайно време е изхвърлянето от постовете на крадливите калинки в енергетиката, спиране на роднински и приятелски назначения, съкращения и намаляване драстично разходите в сектора. Очакваме разследване на Борисов, Теменугата, Доган, Пееввски, Ковачки за грабежи и нанесени милиарди щети в сектора. Крайно време е да се върне окраденото и компенсациите да са от тези пари, а не от нашите

    Коментиран от #23

  • 14 ртг5

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "33уу":

    Новата власт полека остави настрана Борисов и сие. Сега Рашков ще прави сформирования от квартални милиционери и охранителски глутници да борит кокошкарството и казанджийството. И той същия като предишните. ТЕЖКИТЕ ДЕЯНИЯ НА БИВШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ, според Хр. Иванов. Промяната свърши.
  • 15 Новите са пате в калчища

    14 0 Отговор
    Оставка
  • 16 гост

    16 0 Отговор
    ОСТАВКА
  • 17 Народен Театър

    11 0 Отговор
    Жертва на постановка
  • 18 Пазар на роби

    13 0 Отговор
    А защо има толкова много "работодателски" организации и толкова малко синдикати?
  • 19 Киро пешеходеца

    17 0 Отговор
    ПП = Промяната Приключи
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кирчо ксерокса":

    Кирчо пак е "ЩЕ"-кал - ще направим това, ще направим онова, но преди да направим нещо - ще направим анализ, както пишеш. Леле мале, какво си натресохме?
  • 23 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Роднинските и приятелските назначения, както всички виждаме, са в своя апогей по време на радевите служебняци и сега - по време на "ПроНЯМАТА". Даже вече започвам да се чудя дали "чегъртането" дефакто не е прикритие за вихрещата се шуро-бадженащина, кумо-кумещина, или както искаш я наричай.
  • 24 TROY

    4 0 Отговор
    Киро глупав. Когато няма сигнали за далавери и корупция, значи мафията е завладяла всичко.
  • 25 ....

    5 0 Отговор
    Дали кирчо е обсъдил с едрия бизнес прокламираните преди изборите мерки на държавата за затягане на данъчната събираемост. Нали сочеше с пръст едни, дето карали майбаси. Смешник, защо сега мълчиш?
  • 26 ради рс

    2 0 Отговор
    Законите без промяна ,а искаме да няма корупция ,да премахнат имунитета първо , и дърважните служители да си вършат работата .
  • 27 ivan

    5 0 Отговор
    жалък клоун,6те ти държим сметка,ПП се разпадат,до Април-Май свър6ват,тези са по неадекватни и от ИТН,а скоро 6те излязат и кражбите им
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове