Last news in Fakti

14 Януари, 2022 08:47 1 430 23

Антоанета Цонева, ДБ: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности

  • антоанета цонева-
  • цацаров-
  • решение-
  • личности

За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия, подчерта депутатът 

Антоанета Цонева, ДБ: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности - 1
Снимка: БНТ

Решението на г-н Цацаров е лично, ние не воюваме с личности. Това коментира в "Денят започва" Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България" по повод обявената вчера новина, че председателят на КПКОНПИ подава оставка. За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия, подчерта Цонева.

Разбира се, ние от ДБ сме имали през годините много силни критики към г-н Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна.

Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две - комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция, обясни Цонева.

Тя коментира и предстоящия днес избор на председател на ВКС.

Това заседание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от ДБ, надявам се и вярвам, че това ще бъде един добър избор, нека да видим как ще се развие дискусията и гласуването, заяви Цонева.

Оставката, която трябва също да бъде подадена, е на Иван Гешев, така че още веднъж да го призова просто да не се бави и да я подаде, призова за пореден път депутатът от ДБ.

Цонева коментира и казуса след преброяването, при което се оказа, че цялото население има право и да участва на избори.

В комисията за българите зад граница поканихме Националния статистически институт. Българското население е намаляло с 844 000 души, което е най-голямото намаление за последните 4 преброявания. В това намаляване 57% се дължи на отрицателния естествен прираст, а останалите на естествените миграционни процеси, обясни Цонева.

По думите ѝ, около милион и половина са българите в чужбина.

Няма никакво изкривяване на данни, защото преброяването брои хората в страната и ги установява, а списъците за гласуване се съставят от ГРАО на база, че всеки граждани над 18 години, който има ЕГН, влиза в тях. Хората, които са извън страната, са разликата между едната и другата стойност.

Административната реформа, дигитализацията, която е наш приоритет заедно с реформата в съдебната система, трябва да бъде проведена, категорична е Цонева.

Това, което ние можем да поемем като ангажимент е, че съвсем скоро ще бъдат обявени първата партида от административни услуги в консулствата, които трябва да бъдат предоставени по електронен път, допълни депутатът.

Цонева коментира и изключването от "Да, България" на общинския съветник Методи Лалов.

Националната контролна комисия се произнесе, решението по отношение на г-н Лалов, което е публикувано на сайта и е с 18 страници мотиви, аз не бих могла повече да коментирам отвъд решението на този орган. Предстои национална конференция на "Да, България", така че членовете са тези, които ще решат кой ще влезе в този съвет и как ще изглежда новото ръководство, подчерта Цонева.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    14 3 Отговор
    Кпконпи след оставката трябва да се заеме с ролята на Цацаров във фалита на КТБ!
  • 2 въпросче

    25 1 Отговор
    А с какво воювате? С плашилата по полята ли?
  • 3 Пич

    27 2 Отговор
    Е как да се реформира...!!!??? Във ваш интерес !!! За да може , вие сега да притискате и да грабите !!! За народа - кукиш !!!
  • 4 Ха ха ха

    21 3 Отговор
    поредния плямпалник от тая нищо не значеща партийка
  • 5 ivan

    23 2 Отговор
    е нали срещо това се борехте нали това ви беше приоритета, толко лъжи и дразнещи сте, че дано някои ден има възмездие за вас
  • 6 JEFF

    7 5 Отговор
    Едно добро решение да вземе Цацаров и пак има недоволни. Подкрепям решението му. Оставката му е крайно необходима и желана .
  • 7 Просто да знаете

    2 2 Отговор
    Има информация че Главният Прокурор Иван Гешев използва Пернишки милиции за разправа и терор! Унижава ли са критици на Гешев в Перник!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 gost

    7 1 Отговор
    И тази лъже...Ако не воювахте с личности, защо вашите тролове измисляха всякакви грозни прякори на гешев- като например каскет, м... Ти г-жа, как ще реагираш, ако напр. те нарека смешна застаряваща лелка с претенции за визия на 20 годишна девойка;0 Това, естествено, е без значение, но твърдението ти е лъжа- не само обиждахте личността на гешев, за което той спокойно може да ви съди, но и издигахте бесилки на площада. По-притеснителното за мен е друго- много ваши платени тролове дори в специализирани юридически сайтове , издигаха тезата, че в България не трябва да съществува институцията прокуратура, както и институцията мвр, а това означава де юре и де факто България да не съществува като държава, а само като нечий протекторат.
  • 10 456

    8 2 Отговор
    Дрън дрън ярина ! Не воюват с личности , но на всяка цена трябва да се махнат Цацаров и Гешев ! И това го разправяха от ден 1-ви още на протестите . И закони искат да променят , само и само да да се отърват от тях , ама не воюват с личности !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    3 1 Отговор
    за сметка на и.г. Цацаров не беше лош , не правеше золуми на хората,мисля, че беше редно да си изкара мандата , самото подаване на оставка говори че е свестен , а не бандюга като и.г.

    Коментиран от #18

  • 13 Гео

    6 2 Отговор
    Другарката Цонева 2 мандата се подвизаваше като общински съветник от СДС-тата в София, после 4 год. бе омбудсман на София. След това заработваше прилично от "Отворено общество". Е, нейсе, докопа се и до банка в парламента. Блазе ни с такива кадри!
  • 14 Чудя се

    2 1 Отговор
    Как така не воюват с личности,но искат оставката на Гешев.Тези ще ги претопят. Вече са започнали.Преди това,да вземат да свършат нещо полезно.Българския народ,"кучета го яли".Не се ли наприказваха вече.
  • 15 Бла-бла

    2 1 Отговор
    Дрън-дрън е всичкото това, нищо конструктивно и смислено!

    Коментиран от #17

  • 16 реалист

    1 2 Отговор
    Направете Антоанета Цонева лидер на ДБ! Трябва повече жени да има на лидерски позиции в България⚠️
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мдааа

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Цацаров както и Гешев работят ли за определен кръг олигарси, към които или не повдигат обвинения, или ги скалъпват така, че те да отпаднат?
  • 19 Токин

    6 0 Отговор
    Антоанета Цонева да обясни дали получава нареждания по телефона от олигархът Иво Прокопиев!?
  • 20 Явор

    4 0 Отговор
    ДБ много ги бива да говорят, но по действията никакви ги няма, то затова и почти нямат депутати вече.
  • 21 Галя

    3 0 Отговор
    Тоя джендър защо продължавате да го пускате пред хората да се излага?
  • 22 Борил

    1 0 Отговор
    ДБ са кукли на конци на олигарха Иво Прокопиев.
  • 23 Ха ха

    0 0 Отговор
    Като в американските филми - един пребива друг, но му казва - нищо лично!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол