Last news in Fakti

18 Януари, 2022 19:31 3 194 44

Бориславова: Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо

  • спецправосъдие-
  • лена бориславова-
  • кпконпи

КПКОНПИ нe може да се превърне в алтернативна прокуратура, добави тя

Бориславова: Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо - 1
Снимка: БГНЕС

Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо, отчитайки необходимото време, за да се изложат мнения кой е най-правилният път. Имаше законопроект, внесен в предишното НС, който мина на първо четене, ще започнем оттам, за да не губим време. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по бТВ говорителят на правителството Лена Бориславова.

„Делата, които са започнали в спецсъда, ще бъдат довършени в най-кратки срокове. Делата, които не са образувани и стоят на трупчета там, най-вероятно има такива и това е една от критиките към дейността на специализирания съд, именно на тях пък ще бъде даден нов тласък да могат да бъдат разпределени много бързо“, добави тя.

В понеделник се проведе първият коалиционен съвет, в който са участвали както лидерите на партиите, така и експерти.

„Вчера се концентрирахме върху две основни теми. Първата беше за закриване на Специализирания наказателен съд и прокуратура. Там има абсолютно съгласие още по време на коалиционните преговори. На второ място, обсъждахме проекта за реформирането на КПКОНПИ“, обясни Бориславова.

Тя добави, че КПКОНПИ не може да се превърне в алтернативна прокуратура.

„Той може да бъде това независимо звено, което да извършва по такъв начин разследванията, че веднъж сезирана прокуратурата да не може да погледне встрани и да каже: Ами, тук няма данни за престъпление. КПКОНПИ ще бъде разделен на две звена - за отнемане на имущество и за констатиране на корупция и конфликт на интереси“, заяви Бориславова.

Срещата България – Северна Македония

„Темата за членството на С. Македония е изключително актуална и то не само по нашите географски ширини, но и в цяла Европа, и отвъд. Истината обаче е, че това е двустранен процес между България и С. Македония, в който само двете държави трябва да влязат в диалог и да намерят как да защитят интересите си, така че евентуално да постигнат добросъседство. Това, че някой се е изказал и е изразил позиция не значи, че българското правителство ще работи под натиск, особено настоящото“, заяви Бориславова.

Тя добави, че Коридор номер 8 е един от елементите, залегнал и в Договора за добросъседство, като е приоритет на правителството както на едната, така и на другата държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5599

    31 2 Отговор
    Брей,брей...
  • 2 Просто Кирчо

    62 11 Отговор
    Тая ли сега свири на Просто Кирчо?
  • 3 Тракиец

    53 12 Отговор
    Това е целта да не се съдят мутрите.Затова ви сложиха на власт.Господ не прощава.
  • 4 Гешеф

    23 8 Отговор
    в Русия съм, в Русия съм...🖕
  • 5 Хи хи

    46 7 Отговор
    " Бързата кучка слепи ги ражда " -българска народна поговорка.
  • 6 Хахаха

    46 10 Отговор
    Точно затова ви инсталираха там. Бързо действате. Доказвате, че тези които са зад вас, са олигарсите и бързате да ги успокоите. Проклети да сте.

    Коментиран от #12

  • 7 Пеньо Пенев

    48 8 Отговор
    Устата ти е пак солена, Лена,
    ти пак си правила мин.т,
    но аз не ти се сърдя,
    защото съм мечтател и поет!

    Коментиран от #21

  • 8 зоя

    37 9 Отговор
    това им е най важното народа нека да мизерства, това въобще не ги интересува
  • 9 jorj

    29 9 Отговор
    Тия със същата лекота и бързина ще за/к/трият държавата!!!! Тези, комунистите ги извадиха от небитието и сега са компетентни по всички въпроси и тяхната компетентност съвпада на 100% с вижданията и идеологията на неосталинистите на Путин!!!!!
  • 10 Когато

    40 8 Отговор
    Вкарате в затвора ,такива като Банев, Бобоков, Стайков, Божков и сие ще повярвам ,че сте загрижени за народа.Обаче,дълбоко се съмнявам, че ще стане така.
  • 11 Бати Киро

    27 6 Отговор
    Абе моме вие хубаво гоните мафията на гроп-мвро-дпс-пасе-каскет... Ама те ваште ортаци от коалицията ги вкарват по други пътища във властта... я се огледайте, спите ли
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Херо

    33 4 Отговор
    Страшно пи4е.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 А бе

    28 6 Отговор

    До коментар #13 от "Херо":

    На външен вид го докарва ,вероятно е добра по тънката част.По специално в "духовно "отношение.
  • 15 Съдията Дред

    6 9 Отговор
    На Боко и Поевски Доган бухалката спец прокуратурата.
  • 16 Защо Лена

    20 4 Отговор
    Не си с Киро в Скопие? Той има нужда от теб там.
  • 17 Защото са червени

    10 4 Отговор
    Кажи поне колко пари ще вземете от олигарсите, които ще отървете от съд и отнемане на имуществото? За какви пари се продадохте? Да знаем каква ви е цената... По-добре е народът да търка билетчетата на Черепа, да е беден, прост и болен... и парите да са в шепа хора. Не е добре да се съдят едрите риби, че може да стигнат и до шефовете ви
  • 18 Сатана

    19 7 Отговор
    Кой опълномощи на тази семпла и не особено образована женица назначена за Кирова секретарка да казва кое и как ще се случи в държавата ?Това да не и е бащиния?Ае,друм и да се навреш обратно в дупката от където си изпълзяла!
  • 19 НЕРАЗБРАЛ

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Херо":

    ЗА КИРО КАНАДЕЦА ЛИ НАМЕКВАШ ??!!...
  • 20 ПППП

    16 5 Отговор
    На Лена да и го надена!
  • 21 НЕРАЗБРАЛ

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пеньо Пенев":

    ПЕНьо ! ОЩЕ ЛИ СИ ЖИВ БЕ ! А МА КАК ГИ ДОКАРВАШ ПИСМЕНАТА !!!
  • 22 Тая

    16 3 Отговор
    мома като каква се изказва по всякакви теми в държавата!?
  • 23 Тая развята метла на снимката...

    12 2 Отговор
    Е с 10 000 лева на месец заплата от данъците ви....
  • 24 боко

    5 5 Отговор
    Подлогите,калинките,мисирките и тулупите да се заменят от ел.правителство а мутрата от Банкя и приятелят му от симитли в затвора
  • 25 Пеньо

    4 4 Отговор
    Наистина има такова стихче на Пеньо Пенев.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 хммм

    7 4 Отговор
    Тази на снимката изглежда много доволна след карантинирането с Кирчо Шмекерчето в Резиденция Лозенец за няколко дена.
    И аз бих се карантинирал с нея и след това ще е още по-доволна.
  • 28 хихи

    2 2 Отговор
    или и на лека .рога или си вярва и двата случая ни е спукана работата
  • 29 Запознат

    6 1 Отговор
    Кои интереси обслужваш освен орални интересно кой има полза да закрият спеца Божков ! Кой имаше сметка за махнат Цацаров пак Божков защото му запорира паричките ! Ей вие сте по лоши и по гнили от предишните и скоро след. Всичкото поскъпване ще МО писне на горйия народ и ще ви бие вътре в парламента!!!
  • 30 Запознат

    3 2 Отговор
    А и ти личи че си селска пръчка с костюмчето като на мама от бала !
  • 31 Лозенец

    7 0 Отговор
    Единодушието на марионетките на мафията в НС стана пословично явно и публично нагло.Закриване на спец съда и прокуратурата е единствено в полза на организираната престъпност и подсъдимите олигарси,клиентелата..Няма срам,морал изобщо,имунизирани с огромни финансови постъпления за мръсната работа на криминалетата.Какви са мотивите другарко сополанке " отличничке?Сериозно ли непознава работата на спецправосъдието или дебелото портмоне надделява.То ясно,щом си иска 8000 евро,отделно извънреден труд като външен адвокат на ББР ,че и на 8ч.при все че си имат правен отдел и по едно и също време съветник на Киро в служебния кабинет.Мафията избра меркантилни отличници да и служат.А народа блее ли блее.Но има една поговорка за бързата кучка какви ражда..Закриването цели,освен да спаси мафиотите,същевремено да няма специализирани отдели с конкретна дейност за едрите риби,а да ги разсеят в множеството.За какво ви плащат данъкоплатците огромните заплати на фона на безпрецедентни кризи,които изобщо не ги интересуват,а слушаме само за интересите на кукловодите.Значи за мафията бързо,а за народа друг път.
  • 32 5666

    3 3 Отговор
    Много е красива. Естествена хубост. Съчетание и двете. Кой за лаквото си мисли. Тя си има приятел, четох в някой сайт. Така че не разваляйте семейства. И прави бяха някои красиви младежи... Нито ще е хубава, нито грозна. Хубавите в ония години ги убиваха от злоба мацки, реститутки и сие. За хубавата Лена, Елена са се убивали. Спокойна, уравновесена, умна. Браво на родителите й. Да са живи и здрави младите. Няма да им е лесно.
  • 33 Прах у очи

    2 0 Отговор
    КПКОНПИ обедини в себе си две комисии 2-3 години назад, а сега ще бъде разделена на същите... /голяма промяна/; думата "комисия" е замествана в изказването с местоимението "Той"!? /говорителката говори български като канадка/. "Производствата ще се приключат много бързо"... Как? С магическа пръчка? Средната продължителност на едно наказателно дело е 6-8 години. Все повече имам чувството, че се играе някакъв танц: две напред, една назад. И че желаното се приема за действително, което е жалко.
  • 34 Тия мошенници да кажат

    1 0 Отговор
    закриха икономиката, закриха образованието, закриха здравеопазването, а сега искат да закрият и съдебната система!
  • 35 Лено, Ленче

    1 0 Отговор
    ела довечера да ти отворя задният вход на Специализираният съд!
  • 36 Лена Бориславова

    1 0 Отговор
    освен че е Началник на Кабинета на Кире Папуро-Македонецо и взима една неприлично мазна заплата за този пост, продължава да е "юрист" на ББР на заплата от 14 000 лева / месец и с допълнителни 250 лв хонорар на час. Такова плюскане пада , а е толкова слабичка! Явно и лашкането е много!
  • 37 Ленчето е Фаворитката

    1 0 Отговор
    на бардака на Кирето
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 тия младите и нахилените

    1 0 Отговор
    много бързо се научиха да таковат народа!

    Коментиран от #42

  • 42 значи време е

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "тия младите и нахилените":

    народът да се научи да ги такова!
  • 43 Като гледам накъде отиват нещата

    0 0 Отговор
    с управлението на държавата, песента на 2022г. ще е "Калашников" на Горан Брегович!
  • 44 Чудя се тая вечер

    0 0 Отговор
    коя да поканя в къщи на професионален дебат за Прокуратурата и Спец-съда! Не знам с коя ще имаме повече "допирни точки", дали с Лена Бориславова или с министър Надежда Йорданова!?! Вие как мислите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове