Last news in Fakti

19 Януари, 2022 08:22 5 188 26

Буруджиева: Бонусите за държавни служители дразнят

  • татяна буруджиева-
  • бонуси-
  • държавни служители-
  • дразнят

По принцип съм срещу раздаването на бонуси в държавни предприятия, смятам, че трябва да има адекватно заплащане,  казва политологът 

Буруджиева: Бонусите за държавни служители дразнят - 1
Снимка: БГНЕС

Това че в държавни структури се раздават бонуси, означава, че има лошо планиране. Едно предприятие, ако беше планирало какво ще прави и какво прави, значи би трябвало сметката да излезе точна, а не да има бонус, и второ, ако сега само са работили добре тези хора, това е много лошо.
Разбира се, че всеки който работи повече, отколкото се очаква от него, вероятно трябва да бъде стимулиран, но ние не знаем колко се очаква от тях, за да кажем: да, правилно за е стимулиране. Даже не бих искала да коментирам дали сега е моментът, защото виждаме, че НАП няма 10-годишнина. По принцип съм срещу раздаването на бонуси в държавни предприятия, смятам, че трябва да има адекватно заплащане, смятам освен това, че е крайно време в България да има едно много сериозно политическо решение относно нивата на заплащане, тъй като не се вижда държавния интерес да се стимулира. Уважение или престиж, ще стане дума за лекарите, към определени професии, това съответно пречи на ориентирането на младите към тези процеси.

Това заяви политологъ доц. Татяна Буруджиева пред Нова телевизия относно бонусите, които раздадоха в Електроенергийния Системен Оператор и НАП на своите служители, съответно общо 7 милиона и 32 милиона лева.
Аз лично смятам, че драстично трябва да се увеличат парите, въобще за старт, за да може постепенно да се премине към други заплащания и към абсолютно друго състояние на нещата в България. Не искам изобщо да отварям темата, затова стигат ли парите да се гледат деца. С бонуси тези неща не се решават, само се дразни обществото. Защо да не може да се повиши заплатата в различните сектори в зависимост от ефективността на тези сектори, а в тези сектори, които се хранят и печелят пари от нашите данъци и това че си плащаме тока, има много пари, за сметка на обедняването на всички останали. Не мога да разбера как можем да приемаме нормално подобни неща. В държавния сектор са парите на българските граждани, допълни Татяна Бурджиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    23 5 Отговор
    Какво ли пише тази в автобиографията си ! Баща ми Иван .. .
  • 2 гадно

    61 10 Отговор
    Какви бонуси за това което вършат получават заплати, ако не им харесват да се махат, да започват собствен бизнес и да си раздават каквито искат бонуси.
  • 3 Бонус

    13 12 Отговор
    Имал, дал !
  • 4 Курти

    19 16 Отговор
    Боруджиева....и ти дразниш, и не спираш да с€r€ш из медиите, но някой пита ли ни нас?
  • 5 цербер

    7 3 Отговор
    политоложката доц. Татяна Буруджиева
  • 6 зеленчук

    7 1 Отговор
    това не е верното решение на задачата
  • 7 Махмуд

    10 25 Отговор
    Еми, който се дразни да не се интересува от този нъпрос и ще е спокоен.
    Бонуси ще има и то все по - големи.
  • 8 ген Столти

    22 15 Отговор
    Буруджиева я дразнят бонусите, защото тя не си е натопила човката в делвата с държавния мед.

    Коментиран от #11

  • 9 Кофа

    23 2 Отговор
    Блащай на бюрокрацията, как иначе ще се задържим на власт. Тази допълнителна администрация трябва да се стимулира при гласуване. А това че мрем всеки ден за да не паднат от власт, карай, да не издребняваме.
  • 10 Кочо

    8 8 Отговор
    Пуснете нова вълна политолози като знак на промяна! Аман от тези вече! Че и вървят тандем по медиите - примерно тази по едно време бе неотменно тандем с Коларова по всички студиа. И двете врещят срещу ,,Радев", опонент реално няма, но уж спорят! Така и не се научиха да казват ,,президента Радев". Може да го мразят, но са длъжни да го уважават!
  • 11 Сийка

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "ген Столти":

    Буруджиева, като дъщеря на убиецът на ген
    Луков, от малка е свикнала на всякакви житейски бонуси, особено по комунистическо.....

    Коментиран от #14

  • 12 500к Руди Мургавио

    1 2 Отговор
    Корупцията се бори по следния начин: 1. В Агенция Пътища уволняваш Д.Христова и назначаваш шева на ДВЛ-Перник с 10 (ДЕСЕТ!) предплатени лота; 2. в БСТ уволняваш цялото ръководство, плащаш им 800 хил.лв. трудови обезщетения, а мургавия министър Руди си назначава хора от ГБС и ЦСКА…

    Коментиран от #20

  • 13 Visitor

    15 1 Отговор
    Трябва наполовина по-малко служители, които вършат качествено работата си и получават заплата, с която могат да водят живот, поне като през соца: да стига за храна, режийни, дом, деца, лечение, почивки, ремонти, пари за като остареят (с нелепите сегашни пенсии нищо не миже да се купи)...Не само за държавните служители, а за всички работещи. "Върхушката" да краде по-малко, за са има адекватно плащане за средните кадри.
  • 14 РЕАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Сийка":

    Ами заслужила си го е. Затова направиха филм за баща ѝ. Застрелял този мръсен фашист -ген Луков. Поклон.
  • 15 нннн

    15 1 Отговор
    Правилното е да се вдигнат всички заплати в едно предприятие, а бонусите да бъдат не повече от една заплата. Това не отърва на ръководството, Което.се стреми да.останат повечко пари, които да раздаде по свое усмотрение и предимно на себе си. Пример: директор на държавна болница си дава бонус 160 000 лева...
  • 16 Лудница

    13 2 Отговор
    Колко училища, детски градини, болници, университети, колко улици и техните инфраструктура съоръжения щяха да се направят с тези милиони бонуси и това не е само в споменатото от госпожата, във всички учреждения и в общинските администрации. Всичко се гледа на пари, да се хапна да се пръднат и после ще чакаме на ново развитие догодина. Лицемерие, продажност, алчност, простотия това е няма бъдеще има само провал и разпад.
  • 17 Axxx

    5 1 Отговор
    Вие гернеропитеци, раздавахте щедри бонуси за да купувате хората. И крадяхте с г. зовете си. Така те купиха и теб. Помним!
  • 18 Буруджиева не винаги е права

    9 2 Отговор
    Но в тоя случай жената е много права.Не бива в държавни структури и институции да се раздават бонуси.Който иска бонуси-в частни фирми.
  • 19 112

    4 0 Отговор
    Ако обществеността добие и малка представа за бонусите в отделните държавни структури ,то веднага мирът в държавата ще се разпадне ! Ха сега да видим разследващата журналистика защо мълчи ? Въпросът е риторичен ,а информацията - секретна !

    Коментиран от #21

  • 20 stan40

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "500к Руди Мургавио":

    Какво очаквате от хора назначени във властта от задкулисието? Тази сериал го гледаме от с имеончово време. Промяната свършва със сядането на масата с порциите и започва подмяната. Големината на порциите са според заслугите и се определят от режисьорите.Един добър артист си помисли,че му е време да стане режисьор и беше изчъкъркан от сцената.
  • 21 stan40

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "112":

    При държавните служители размера на бонусите за всеки служител се определя въз основа на атестация. Който слушка и подписва каквото му се каже получава повече. Бонусите поддържат корупцията. На тези които дърпат конците в държавата и прибират пари от нея им е необходима корумпирана администрация. При корумпирана администрация кражбите на пари от държавата стават лесни.
  • 22 Марш!

    4 1 Отговор
    Гербава подлога!
  • 23 Кочо

    3 1 Отговор
    Гербаджийска свирка.
  • 24 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РАЗНИ ГАДОВЕ -УМИШЛЕННО АФИШИРАТ ДУМАТА "БОНУСИ " И ИЗБЯГВАТ ДУМАТА ---ПРЕМИИ !!!!!!!!! РАБОТЕЩ СИ ДОБРЕ ЗА ПРЕМИЯ --- РАБОТИШ КОЛКОТО ДА НЕ Е БЕЗ ХИЧ ЗА БОНУСИ И ПОЛУЧАВАШ БОНУСИ --БЪЛГЕРИЪН ЕКСПРЕС !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 25 Ропо

    1 1 Отговор
    Що не ходи да се гръмне!
  • 26 Тази кукумявка

    0 1 Отговор
    вече не може да се търпи. Тя е във философски факултет, и много добре знае, че преподавателите и служителите винаги да взимали всякакъв вид бонуси, много над заплатите в целия университет. И мен ме дразнеше тази несправедливост, но и досега всеки факултет си е феодална крепост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол