Last news in Fakti

19 Януари, 2022 10:12, обновена 19 Януари, 2022 10:46 2 945 100

Румен Радев: Трудно ще възстановим демокрацията след авторитарния режим ВИДЕО

  • румен радев-
  • реч-
  • парламент

Президентът предупреди, че свалените от власт могат да се върнат отново. ГЕРБ напусна пленарната зала

Румен Радев: Трудно ще възстановим демокрацията след авторитарния режим ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Пет години по-късно вие отново ни поверихте да продължим пътя, който заедно поехме.

Това заяви в словото си пред парламента президентът Румен Радев.

Първият президент мандат се случи в трудно време, в който авторитарният модел достигна своя апогей, посочи президентът.

Българите въстанаха срещу едноличният режим и феодалния модел, обобщи Румен Радев.

"Гражданският бунт срещу мафиотизацията на властта извади на похвърхността факти и процеси, които бяха премълчавани. И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината", каза Радев.

Той обясни, че демонтажът на стария управленски режим ще отнеме време.

"Преди 5 години вие отново поверихте на нас с г-жа Йотова трудната задача да продължим по пътя, който поехме заедно и направихме първата решителна крачка. В деня, в който прекрачваме във втория мандат, първите ми думи са на признателност към вас, скъпи съотечественици. Вашето доверие е най-миродовната оценка за нашите решения. Мой дълг е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията. Обеден съм, че в България е налице антимафиотски консенсус. Корупцията трябва да бъде унищожена, за да се запазим като общество". С тези думи държавният глава се обърна към народа и Народното събрание.

„Първият президентски мандат се случи в драматично време, в което старият авторитарен модел на управление достигна своя апогей. Докато в обществото нарастваше негодуванието от корупцията, беззаконието и пропагандата, на които той се крепеше. Гражданският бунт през 2020 г. срещу мафиотизацията на властта извади на повърхността факти и процеси, които тя премълчаваше. И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината“, припомни Радев.

Докато той изричаше тези думи, депутатите от ГЕРБ станаха и напуснаха залата. В отговор на техните действия Радев каза само: "И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината". След това Румен Радев заяви, че остава отворен за диалог за въвеждането на непопулярни и тежки решения и обеща да продължава да бъде критичен, когато намира решенията на законодателната и изпълнителната власт за неправилни.

Отварянето на конституцията за промени не трябва да се изчерпва само с ревизията на съдебната власт за отговорна прокуратура, каза Радев. И поиска разширяване на гражданското участие в управлението на държавата и засилване на гаранциите за човешките права.

Текущите кризи, които се изострят и употребяват от задкулисието, не бива да отклоняват вниманието от стратегическите приоритети. Мой дълг като държавен глава е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати - овладяването на демографската криза; справянето с бедността и неравенствата; повишаването на стандарта и качеството на живот; духовното развитие; гарантирането на суверенитета и сигурността; отстояването на националните интереси и достойнство; утвърждаване на позитивния образ на страната ни навън. Това заяви държавният глава Румен Радев в първото си обръщение към народа и Народното събрание, след като той и Илияна Йотова положиха клетва пред 47-ия парламент за втори мандат като президент и вицепрезидент.

В обръщението си Румен Радев подчерта, че подкрепата на българите за него и Илияна Йотова е най-меродавната оценка за сложните решения, които двамата са взимали по време на първите пет години на "Дондуков" 2. „Първият президентски мандат се случи в драматично време, в което старият, авторитарен модел на управление достигна своя апогей, докато в обществото нарастваше негодуванието от корупцията, беззаконието и пропагандата, на които той се крепеше“, заяви Румен Радев и открои гражданските протести от 2020 г. „срещу едноличната власт, феодализацията по места, схемаджийството, прокурорския чадър над злоупотребите и кривото огледало на медиите, срещу бедността, безпътицата и безправието“. Държавният глава посочи, че очакванията на гражданите от президентската институция далеч са надхвърляли правомощията, които Конституцията й отрежда. „Налагаше се едновременно да катализираме обществената трансформация, но и да бъдем стожер на стабилността в период на остра криза на доверие в политическата класа“, заяви Румен Радев.

По думите на държавния глава, протестите са отприщили процеса по възстановяване на демокрацията и законността, но демонтажът на завещания властови модел ще отнеме време. Като предизвикателства пред обществото през следващите години той определи връщането на доверието в институциите и справяне с партизираната администрация, покварените медии, безнаказаната корупция, злоупотребите с власт и дълбокото социално разслоение. „Наивно е да мислим, че след като повече от десетилетие допуснахме да крепне корупцията и да се шири произволът, от днес за утре ще върнем България в коловоза на правото и демокрацията“, каза от парламентарната трибуна президентът Радев.

В обръщението си държавният глава подчерта, че първото предусловие за успеха на обществото е свободата и достойнството на личността. „Демокрацията и правовата държава са фундаментът, който трябва да възстановим“, каза Румен Радев. Той изрази убеденост, че в България е налице „антимафиотски консенсус“, обединяващ огромното болшинство от почтени българи и макар гражданите да са гласували за много и различни партии, са били водени от една надежда: за справедливост и законност.

„Държавата занапред не бива да се управлява през екрана, под масата, по телефона или зад кулисите. Корупцията трябва да бъде съкрушена, за да оцелеем като държава и общество“, подчерта Румен Радев и посочи, че в момента има историческа възможност да върнем България в руслото на закона. Според президента от това зависят всички други добри намерения, а без укрепване на държавността, страната ни не може да разгърне огромния си потенциал. „Партиите и политиците, които споделят каузата в България да се установи върховенството на правото и здрава и прозрачна медийна среда, да се изгради добре уредена държава с ефективни институции, могат да разчитат на разбирането и подкрепата на президентската институция“, подчерта Румен Радев и отново заяви, че без бърз, решителен пробив в реформата на прокуратурата и съдебната система ще се отвори път за реванш на статуквото.

Президентът призова за ясно изразена политическа воля и конституционни промени, които да не се изчерпват само с ревизия на съдебната власт в посока отговорна и ефективна прокуратура, а да включват и разширяване на гражданското участие в управлението на държавата и засилване на гаранциите за защита на човешките права. „След три десетилетия от началото на демократичните промени следва да покажем зрялост в убеждението си, че основната конституционна ценност е човекът“, допълни Румен Радев и подчерта, че демокрацията е несъвместима с обществената апатия. Според президента укрепването на държавността изисква засилени конституционни гаранции за разделението на властите и прозрачен и предвидим законотворчески процес. Време е да се даде и шанс на общините за икономически и социален подем чрез конституционно гарантиране на финансовата децентрализация, апелира държавният глава.

Справянето с демографската катастрофа президентът определи като друга стратегическа цел, за която е необходим консенсус. „Нацията ни преживява прехода като травма, сравнима с война. Време е за дългосрочни, финансово осигурени политики за намаляване на смъртността, увеличаване на раждаемостта и ограничаване на емиграцията. Благотворителността не може да замести държавната грижа. Пазарът и пиарът не могат да компенсират липсата на работещи социални механизми“, подчерта Румен Радев. Според президента консенсус трябва да се формира и около каузата за просветена и образована нация. „Това е дългосрочна инвестиция, която няма да донесе политически дивидент на нашето поколение държавници и общественици, но е дълг и историческа задача, която не търпи отлагане“, отбеляза Румен Радев. Президентът призова и за промяна на здравния модел към качествено и достъпно здравеопазване, в което здравето на пациента не е стока, а младите лекари и медицински сестри не напускат България.

В обръщението си държавният глава открои необходимостта от ускорена трансформация към нов икономически модел, основан на науката, иновациите, производствата с висока добавена стойност, както и осигуряването на чиста, достъпна и предсказуема енергия. Президентът настоя и за стабилна и предсказуема нормативна среда, защита на собствеността и конкуренцията, насърчаване на предприемчивостта и инвестициите. Румен Радев посочи, че трябва да се осигурява държавна подкрепа за българската култура, на която разчитаме да изгражда духовни ценности и да сплотява нацията.

В обръщението си президентът заяви, че дневният ред на правителството и парламента вече е „обсебен“ от справянето с каскада от кризи и техните социални, икономически и политически последици. „Оставам отворен за диалог и споделям отговорността за тежки и непопулярни, но необходими решения. Ще продължавам обаче да бъда критичен, когато намирам решенията на законодателната и изпълнителната власт за неправилни“, заяви още в обръщението си към народа и Народното събрание президентът Румен Радев.

Укрепването на държавността изисква засилени конституционни гаранции за разделението на властите, както и конституционно гарантиране на финансовата децентрализация на общините.

Вторият консенсус е демографската криза.

Третият консенсус е образованието. Неотложно трябва да инвестираме в младите българи. Залогът е оцеляването ни като народ, каза Радев. И поиска бързи, ефективни и устойчиви мерки за обхващане на всички деца в образованието, за патриотичното им образование, за стимулиране на образованието през целия живот и др.

Без здрава нация не може да бъде постигната нито една обществена цел, каза Радев. И посочи какво трябва да бъде направено в здравеопазването, едно от които връщане на здравните услуги в малките населени места.

Осигуряването на чиста и достъпна енергия, поиска Радев.

Защита на собствеността и консуренцията, насърчаване на предприемчивостта, бяха другите поставени от президента задачи.

Държавната подкрепа за културата е неотменима инвестиция в нашето бъдеще, каза още той. И обеща подкрепа и в бъдеще на БПЦ и вероизповеданията.

Ще продължа да развивам благотворителните инициативи на моите предшественици, обеща още Радев.

Държавният глава постави като приоритет и развитието на въоръжените сили, напомняйки, че това е била темата на първия КСНС, който той свика в началото на първия си мандат.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    48 47 Отговор
    Демокрацийка на територията Никога не е имало, няма и да има! Ако долната мутра и компания не са в панделата, приключваме Официално. Но както знаем, това също няма да се случи.

    Коментиран от #19

  • 2 Българин

    71 73 Отговор
    Диктатора Радуро е врене и опасен за България и българите.

    Коментиран от #7

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    85 78 Отговор
    Скапан предател!
    Възстановявате милиционерщината и крадете като за последно!
    Ето това правите комунистически уроди!

    Коментиран от #88

  • 4 Трезвомислещ българин

    76 78 Отговор
    Радев, ти и твоите слуги правите всичко възможно да възстановите тоталитаризма!
  • 5 Последния Софиянец

    43 58 Отговор
    М@чк@й Радев. Ама на Кирчо главата. Няма да кажа коя,вие ще се сетите

    Коментиран от #48, #92

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Съсъпаните слуги на Тулупа

    62 22 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не могат вече да ни крадат.

    Коментиран от #16, #29, #91

  • 8 Пич

    59 46 Отговор
    Ти твоята демокрация си я възстанови ! Докопа се до заветния мандат , и си постави мъпети , да вършат черната работа ! А отчисленията на олигарсите - право в офшорките ти ! Това , че тези , които ти повярваха , са бедни , гладни ,име може да си платят сметките , не те интересува ! Нали от повишаване на доходите , на се краде !!!??? А от помощта за " бизнеса" , се пълнят офшорките !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хахахах

    52 44 Отговор
    пълен смешник!
  • 11 народна песен

    30 47 Отговор
    Жалалила мома Невена,
    зажалила, още заплакала,
    за Бойко, човек народен,
    за Бойко, политик голям,
    страната той си обичаше,
    за народ си живот даваше.

    Кога някой проблем имаше,
    Бойко на място отиваше,
    мостове и пътища построи,
    сиромаси клети нахрани,
    старци болни излекува,
    дечки малки умножи.
  • 12 big

    42 29 Отговор
    Изглежда като умен човек, дори книгата Глина е прочел по негови думи, а приказва глупости! Каква "демокрация" ще възстановява, че нея я няма още от създаването и! Това е една утопия, по-стара от религията и "комунизма", която още древните елини са я създали за контрол на масите. Сега тази утопия се използва за промиване на мозъци и разпалване на войни и конфликти в нейно име "най-демократичните" държави САЩ и техните васали. В този смисъл като техни васали, не е чудно употребяването и!
  • 13 гост

    19 32 Отговор
    Единствено нов авторитарен режим, може да върне демокрацията? Путинизация другари ....
  • 14 Хайдут Велко

    37 33 Отговор
    Скрий се бе масон!
  • 15 Взе да дразниш г- н Президент

    36 32 Отговор
    Какво дъвчиш старата дъвка . Ясно е че така е било , Гешо не е в затвора , тиквон не го разследвате . Най- важни са ви ваксинацията и РСМ . В момента се пренарежда света между САЩ и Русия .
  • 16 Е сега

    43 30 Отговор

    До коментар #7 от "Съсъпаните слуги на Тулупа":

    Виждаш ли , какво е ,да те крадат канадците !!! Цари тежка форма на идиотия в този народ !!! Умориха ви от глад ,а вие победи привиждате !!!???
  • 17 Бг история

    59 41 Отговор
    Абе Радев, ще останеш в историята като президента Разединител на нацията. Срам и позор си България.

    Коментиран от #32

  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    52 39 Отговор
    Скапан предател! Бойко поне пълнеше само шкафове и чекмеджета с пачки и кюлчета, а вашия Киро , чалгарите и джендърите ни продават на Македонците. По добре крадец на власт отколкото предатели. Импийчмънт

    Коментиран от #64

  • 19 diktator

    76 29 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    АМЕРИКАНСКИ ДИКТАТОР И СЛУГА НА АМЕРИКАНЦИТЕ НИ РАЗКАЗВА ЗА ДИКТАТУРА ИНПИЙЧМЪНТ НА НАТОВЕЦА И ОСТАВКА НА КАНАДЕЦА !ТОКА СКОЧИ ДО НЕБЕТО ИНФЛАЦИЯ И ГОРВЯТ ХИПЕРИНФЛАЦИ С ЛЪЖАТА КОРОНА ПО ЗАПОВЕД НА ГЛОБАИСТИТЕ ПРОДАЖНИЦИ!

    Коментиран от #78

  • 20 Кво си знае

    44 17 Отговор
    ИКОНОМИКАТА трябва да се възстановява. Хората нямат работа. Демокрацията отдавна я няма. Еврогейството не е демокрация.
  • 21 при Бай Ставри

    32 30 Отговор
    крадливите гербери нещо поизбягаха от залата и сега слушкат тайничко какво им се пише. Дано да ги видим скоро там където им е мястото и с отнето незаконно придобитото имущество.
  • 22 Истината-винаги

    44 23 Отговор
    Тоя само заучени фрази използва. Много говори,но нищо не казва. Партийно говорене. Не ставаш г-н президент.
  • 23 filo

    35 26 Отговор
    Бъгарите "възстанаха" срещу парите на черепа, опорна точка на Радев. Сега виждат, че при Бойко беше по-добре.
  • 24 33333

    34 16 Отговор
    И ти си един лъжец и продажник, изпълняващ поръчки от вън. Ходи и козирува в Германия а преди това вкара зеления сертифицират за да се покажеш колко си велик. Фалшифицирахте изборите и излъга БГ народ, а той те подкрепяше и излезе да те защити, докато ти се подигра с него. Със теб съм приключил - за мен си никой.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Комон сенс

    20 10 Отговор
    Съгласен съм, че ще ви е трудно. Президентската теза е логична и разбираема, предвид ктастрофалните предишни 12 години.
    Но нека не изпозлваме предишните като глобално оправдание за всичко.
    Много неща вече зависят от новото статукво.
    А за тези 2 месеца вече се сблъсках с предостатъчно несправедливост и непочтеност - особено ще се отнася до действията на адмонистрацията.
    Да, тези хора са назначени от предишните, но те вече са Ваша отговорност и изпълнават Вашите директиви.

    Коментиран от #36

  • 27 gost

    25 12 Отговор
    Трудно ще възстановим демокрацията след авторитарния режим каза диктаторът- самодържец на своите блюдолизци- ето защо е нужно да ме оставите още 20тина години на власт- за да разградя и разруша българската държавност
  • 28 правилно

    11 13 Отговор

    До коментар #25 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    си си сложил пиратското знаме като лого.
    Вие сте едни пирати, похитили корабът България.
    Само че бяхтре отблъснати и предсоти да бъдете съдени.
    Свиквай!
  • 29 filo

    24 9 Отговор

    До коментар #7 от "Съсъпаните слуги на Тулупа":

    Сега други те крадат, но по-свирепо.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 filo

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бг история":

    Точно!
  • 33 Факт

    10 21 Отговор
    Наистина трудно ще се възстанови България след пагубно управление на скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС. Но всичко ще си дойде на мястото.. Повечето българи пожелаха промяната, а двете мафиотски партии ГЕРБ и ДПС остават малцинство, те имат общо заедно 33 процента! Заложили са много капани...
  • 34 звездите ти го говорят

    12 12 Отговор

    До коментар #29 от "filo":

    Кога слобиха свои хора в администрацията, кога създадоха схеми за котупция, кога ги реализираха, че да "крадат и то по-свирепо"?
    Говориш на изуст като гузен мутропоклонник,

    Коментиран от #77

  • 35 Винету

    27 6 Отговор
    Това не е моят президент, Хау - казах!
  • 36 Бг история

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Комон сенс":

    Ти да не учиш политология. Коментираш като политик. Ама нали знаеш че те не са долюбвани от народа

    Коментиран от #57

  • 37 Безобразия безкрайни

    18 4 Отговор
    Все повече усещаме диктатурата. Демокрация няма напрактика, щом отнемате изконните ни човешки права и със закони антихуманни ни унижавате, грабите, изнудвате, убивате с "лечения и ваксини .
  • 38 Трезвомислещ българин

    23 6 Отговор
    Не мога да възприема този да ми говори за "мафия " и "мутри" , при условие ,че те възникнаха и набраха сила точно в годините след "подмяната" на 10.11.89г. , когато управляваше отново неговата любима партия . Призовавам младите да прочетат нещо по въпроса,а не само да пишат " недъгави" коментари.
  • 39 Guest

    8 4 Отговор
    Трудно да след като нищо не направихте за да има осъдени , а точно обратното изпоназначихте компроментирани хорасвързани с Герб и ДС на ключови позиции , и сега сме в режим 2 просто Кирчо и пилота Радев
  • 40 123

    19 3 Отговор
    Какво възстановяване на демокрция в България,такава никога не е имало.е до сега е олигархичен комунистически феодално крепостен строй.Корупцита,пропагандата и бреззаконито сега цъфтят
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Лупи

    31 4 Отговор
    Тотален клоун. За какви авторитарни режими говори този смешник.
  • 44 Притча

    9 16 Отговор
    До миналата година ГЕРБ бяха еманация на ОВЛАСТЕНАТА ПРОСТАЩИНА! Сега останаха ЕМАНАЦИЯ НА САМАТА ПРОСТАЩИНА!
  • 45 Господин Президент

    7 15 Отговор
    Има такъв народ да желае да го управляват хора с нисък морал, да го крадат, да трупат на гърба му заеми, да го тормозят с некачествено здравеопазване, децата му да се бият и да се заснемат. Този народ трудно ще приеме да има ред и справедливост. Водете го в правилната посока и Бог да ви пази господин Президент!
  • 46 Fort

    0 0 Отговор
    Де го блокчето бс
  • 47 !!!?

    31 6 Отговор
    Още 5 години Радев в Президентството - още 5 години загубени за България !!!?
  • 48 Истината

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти да не би да имаш раздвоение на личността. Един път възхваляваш Радев, след това го плюеш. Човек не може да те разбере що за човек си. Нормален ли си? Мисля че по скоро ти има нещо
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Fort

    6 12 Отговор
    Бою може само да скимти у бункера
  • 51 Тодор Правешки

    13 3 Отговор
    Абсолютно вярно, товарищ Радьев! Нека позная - ще ви отнеме точно 5 години да я възстановите , нали?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ЛЮБОПИТЕН

    21 3 Отговор
    ДРУГАРЮ РАДЕВ , КАЖЕТЕ КОЛКО ГОДИНИ , ЩЕ Е НУЖНО НА БЪЛГАРИЯ , ДА СЕ ВЪСТАНОВИ ОТ СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА КИРО ?
  • 54 Чекмежисти

    7 10 Отговор
    За почест, говори Президентът
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ТПК

    5 7 Отговор

    До коментар #55 от "ГЕРБ":

    Оди пеш без жипка ся
  • 57 не позна

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бг история":

    Най-вероятно бих паснал като дялан камък където и да отида в тази сфера.
    Нямам такива намерения, обаче. Имам проблем с доверието. Т.е. те имат проблем с това да спечелят доверието ми.
  • 58 Биби Кинг

    10 5 Отговор
    Пембен Мразев-пет години на лежанката а сеги лицеви опори и набираниа по улиците
  • 59 Голямо шоу

    8 9 Отговор
    В коментарите. Сега на крадците им ритнаха коритото и останали без занимание се преквалифицираха в оплюване.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Грульо

    11 8 Отговор
    "Румен Радев: Трудно ще възстановим демокрацията след авторитарния режим"

    Изобщо възможно ли е взстановяване на демокрацията, след като Шиши и останалата мафия е в парламент? :D
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Трудно е

    9 2 Отговор
    Но един ден властта наистина ще е в народа. Има наченки, аз вярвам!
  • 64 скрий се

    10 6 Отговор

    До коментар #18 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    висчките копейки са ви изтървали като малки на главите ви май хахахахаха
  • 65 Пълен

    7 10 Отговор
    Смешник.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Трезвомислещ българин

    12 7 Отговор
    "Днешните олигарси и мафия произхождат от комунистическите спецслужби, запълнили вакуума във властта посред кървави вражди през 90-те години. Те измъкнаха ценни национални предприятия и се занимаваха с контрабанда на оръжие и наркотици. Големият бос беше Илия Павлов, борец и бивш агент, ръководил конгломерата "Мултигруп".
    Радев, чувал ли си тия неща?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 mnogo smqh

    11 9 Отговор
    Горкият Буци - риве с глас кат бебе и си го изкарва на троловете си. Пришпорва ги да спамят все по-безсмислени опорки :))))

    Пари кат вестници (кюлчета) няма скоро да свършат.
  • 70 666

    17 9 Отговор
    Смешника празноглавец назначен от КГБ говори за демокрация. Тия върнаха комунизма в най уродливата му форма. По добре да спре да говори празни приказки. България загива хора. ☠️☠️☠️☠️☠️
  • 71 Фърчило

    11 9 Отговор
    Ясно - Фатмака си остава дребен човечец какъвто винаги е бил.... Интелектуално ниво на хасковски каунь, ограничен и злобен
  • 72 РАДЕВ СА СПИЧА

    12 7 Отговор
    НЕМА ПОБЕДА НАД КОРУПЦИЯТА.....ИМА САМО АЛА БАЛА
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 как да възстановиш тъпокрацията

    3 4 Отговор
    то това е най увълчения кептълизъм който върлува тук и е с фа.шистки привкус
  • 75 Велина Копейкина

    10 8 Отговор

    До коментар #73 от "Електра":

    хубаво напуснаха герберастите , аутсайдерите трябва да си знаят мястото хахахахахахахахах
  • 76 девети кръг

    16 9 Отговор
    Али Баба Борисов и 40-те разбойника трябва да бъдат съдени за държавна измяна.
  • 77 filo

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "звездите ти го говорят":

    Почти една година на власт е предостатъчно.
  • 78 ТаУмВзе

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "diktator":

    Какво общо има президентчето, че долната мутра е шитнал енергийните източници на Негови олигарси? 12 години Радев ли въртя далаверки за Милиарди? Бухахах Свестетесе малко пичове!

    Коментиран от #79

  • 79 guest

    8 4 Отговор

    До коментар #78 от "ТаУмВзе":

    къде беше Радев последните 5 г от тези 12 за да спре шитването на олигарси е по правилно да питаш , а не някакви глупости

    Коментиран от #81

  • 80 БСП

    4 15 Отговор
    НИЕ НАПРАВИХМЕ РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ. С ТОВА НИЕ СМАЧКАХМЕ И ИЗХВЪРЛИХМЕ ГЕРБ ОТ ВЛАСТА. ГОЛЯМО БРАВО НА НИНОВА !!! ТОВА Е ИСТИНАТА.

    Коментиран от #96, #99

  • 81 вземи

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "guest":

    научи правомощията на президента , иначе няма смисъл да се отговаря на неадекватни въпроси
  • 82 На добър час !

    5 10 Отговор
    Бъдете здрави и все така устойчиви в работата си за благото на изтезания от предишното правителство българи !!!
  • 83 Прав е

    4 8 Отговор
    Президента. ГЕРБ да се преименува на СРАМ..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 djemmil

    3 2 Отговор
    РАДЕВ ОЩЕ УТРЕ ДА ПРАТИ ПРОВЕРКА ВЪВ ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
  • 86 негодяи

    7 3 Отговор
    Ми то сега е диктатура и геноцид към децата ни. Увеличавате леглата им в болниците вместо да пуснете от 5 до 12 клас онлайн.
  • 87 ГЕРО

    8 4 Отговор
    Гумен Радев и идиотова се оляха с втори мандат,тези миндили ли ще търпим пак,толкова са нахални,направо ни изтезават с алчноста ,безхаберието и простотията си,
  • 88 ГЕРО

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Безсрамие и злоба,нахал и алчност,това е този карикатурен предател президент,за какво ни е и защо Борисов допусна това
  • 89 аз съм БЪЛГАРИН

    3 4 Отговор
    ЗАЩО ХЛЕНЧИТЕ СРЕЩУ РАДЕВ или подобре ли щеше дае КАРА ДАИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 90 Хи их хи

    2 7 Отговор
    Кой влезна на юруш в Президенството? Кой арестува двама президенски съветника, които в последствие осъдиха прокуратурата за неправомерни арести? Кой бе, кой накара Каскета да се направи на мъж? Е сега чимбери да ви бие президента ще мълчите щото сте о@к@ни до уши!

    Коментиран от #95

  • 91 Гумен фатмаков

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Съсъпаните слуги на Тулупа":

    Пари има НАП си дават32 милиона боноси Цените растат защото вдигнахме пенсиите и заплатите Пари имаме може още да се вдигнат цените на ток парно и хр стоки
  • 92 Уж софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Мачкаи народа има пари Щом не гласува за нас да пати Не може високи пенсии и заплати ниски цени Мина това време Щом 30% са доволни значи народа е доволен В магазина има всичко какво иска те
  • 93 КРОКОДИЛА

    3 1 Отговор
    ГОЛЕМ СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТЕ СИ ...............................ТИ И ТВОЯТА БАЛЕРИНА ...........................................
  • 94 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    2 1 Отговор
    РАДЕВ, ДО КЪДЕ ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ....ГЛАД, МИЗЕРИЯ, ВИСОКИ ЦЕНИ, ФАЛИТИ......ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ
  • 95 ГЕШЕВ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Хи их хи":

    НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА...РАДЕВ СЪЩО....СЛЕД КАТО ГЕШЕВ МИНА ПРЕЗ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ИЗСКОЧИХА НЯКОЙ ЧЕРВЕНИ ЗАЙЧЕТА....ЩО ЛИ
  • 96 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "БСП":

    ТА ЗАТОВА ЛИ СМАЗАХА БСП НА ИЗБОРИТЕ...БРАВО НИНОВА
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ПРИПОМНЯНЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "БСП":

    БРAВO НА РAДEВ..........
    1."БЛAГOДAРEНИE" НA НЕГО....минимaлнaтa Рaбoтнa зaплaтa нaрacтнa:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВEЛИЧEНИE ТРИ ПЪТИ!
    2. CРEДНA рaбoтнa ЗAПЛAТA:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Пoвишeниe ДВA и ПOЛOВИНA ПЪТИ!
    3.Минимaлнaтa пeнcия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВEЛИЧEНИE ДВA ПЪТИ и ПOЛOВИНA!
    4.Бeзрaбoтицaтa:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НAМAЛEНИE ТРИ ПЪТИ!
    5. БРУТEН ВЪТРEШEН ПРOДУКТ нa Бългaрия
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    Зa 10 гoдини Бългaрия e cтaнaлa ДВA ПЪТИ ПO БOГAТA !
    6.Зa 70 г при ДРУГИТE ПРEЗИДEНТИ ПРEДИ НЕГО ce пocтрoихa EДВA 360 км мaгиcтрaли!!!
    ТОЙ зa 12 гoдини ПOCТРOИ 560 км мaгиcтрaли!
    ДВA ПЪТИ ПOВEЧE oт кoлкoтo вcички ocтaнaли зa 70 г !
    8.Зa 12 г ce пocтрoихa ПOВEЧE Мeтрo-път и ПOВEЧE Мeтрo-cтaнции oт кoлкoтo зa 80 г, oт кoгaтo e нaпрaвeн Първият "Прoeкт зa Мeтрo нa Coфия"!
  • 100 ОСТАВКА ФАТМАК!

    3 0 Отговор
    "Българио, за тебе те умряха,
    една бе ти достойна зарад тях,
    и те за теб достойни, майко, бяха....",
    А ДН€$ фатмакът И оная НИ ПОЗОРЯТ ПРЕД ЦЕЛИЙ СВЯТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове