19 Януари, 2022 11:27 1 648 27

Антоанета Христова: Радев все повече заема позицията на лидер на оперативната власт

  • антоанета христова-
  • румен радев-
  • позиция-
  • лидер-
  • оперативна власт

Тя смята, че на президента ще му бъде по-трудно сега

Антоанета Христова: Радев все повече заема позицията на лидер на оперативната власт - 1
Снимка: bTV

„Румен Радев все повече заема позицията на лидер на оперативната власт“, смята Антоанета Христова. „На фона на правителството ще му се наложи постепенно да поема инициативата. Струва ми се, че работата му ще бъде трудна оттук нататък, защото тя е свързана с тези, които в момента са неговите хора и всяка тяхна грешка ще се приписва и на него“, каза още Христова в ефира на bTV.

„Радев не може да продължи да участва в ролята си на основен фактор. Той трябва да очертае как мисли да продължи да участва в политическия живот на страната“, смята от своя страна политологът Георги Киряков.

Според него Радев трябва да очертае бъдещия си политически път в първата си реч след встъпването в длъжност за втория мандат.

„Това, което речта ни показа е, че човекът, който говори, не се възприема като президент, а като оперативен ръководител на държавата“, смята Христова.

Според Боряна Димитрова президентът се е опитал да включи всички ракурси на държавното управление.

„Имаше едно противоречие в тази реч. От една страна имаше много сериозни заявки и намерения за доста сфери в политиката, но от друга – не стана ясно как президентската институция се ангажира да съдейства за тези процеси“, каза Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 вижда се

    29 8 Отговор
    Радев само дава препоръки как да се управлява държавата ,след здравото брулене на шайката , и няма да мълчи за кражби и мръсотии !!
  • 4 Какво

    33 2 Отговор
    смята другарката е без значение !
  • 5 БСП за България и Радев

    19 9 Отговор
    Нормално, та ние ръководим държавата. Яд ли ви е?
  • 6 реалист

    33 10 Отговор
    Радев е лидер, а някои искат да го смачкат, но не могат. Радев е боец и достоен човек! Гордея се, че отново е наш президент!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Болшевик

    9 20 Отговор
    Радев стана президент,благодарение на др. Борисов,така че не мрънкайте а си сърбайте попарата надробена в Москва !
  • 9 Иван Грозни

    25 6 Отговор
    Боко пуска кучетата да джавкат друго вече няма какво да прави.
  • 10 КПСС БКП

    9 23 Отговор

    До коментар #6 от "реалист":

    Твоят Радев и за комбайнер не става-другарю.
  • 11 tomito

    16 2 Отговор
    Ами все някой трябва да взима отговорните решения и колкото е по-интелигентен ,толкова по-добре.Това вече трябва всички да са го разбрали
  • 12 Хищникът

    10 1 Отговор
    По говоренето и хранителното меню ще ги познаете. Те дооглозгват, нищо, че това е остатък от един 10 годишен пир. Навъртяли са се и пируват.
  • 13 ПСР

    14 1 Отговор
    Хайде,състезанието "Да живее Боко",тече с пълта сила.
    Тази е петата дотук-Атанасова,Митов,Алгафари,Биков.В трепетно очакване съм до появата на Коларова,Харизанов,Плевнелиев по казуса Румен Радев.

    Коментиран от #25

  • 14 chi

    5 1 Отговор
    Така е, защото парламента е напълно дискредитиран, искаме президентска република!
  • 15 Павел пенев

    5 1 Отговор
    При управлението на ГЕРБ тази се превърна от овца в професор, а сега в обикновена врачка.
  • 16 бай Киро

    5 1 Отговор
    Тази ВРАЧКА НА гЕРБ е петата дотук-Атанасова,Митов,Алгафари,Биков чакаме и Харизанов гооолем смех абе тия хорица не усещат ли се колко са зле
  • 17 адвокат

    3 1 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ ДА ПОМНЯТ МЛАДИТЕ
  • 18 баба мара

    5 1 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ НИ ПРОБУТВАТЕ ТАКИВА ИЗВЕТРЕЛНИЦИ КАТО ТАЗИ ЖЕНИЦА ТЯ КОЯ Е ЗА КАВО СЕ БОРИ
  • 19 Дани9

    4 1 Отговор
    Тази подлога на мафията и най вече на тиквата да се засрами но тя няма срам а само ходи по студията и ръси омраза и простотии очиларке разбери че новите млади управляващи милеят и мислят за Родината и народа но това което причиниха мафията ще трябва време за да си дойдат нещата на место но такива вън в зайчарника при диктатора мафиот
  • 20 ЧОЧО МЕТЪЛА

    2 2 Отговор
    ТАЯ АКО МИ ПАДНЕ НЯКЪДЕ ЩЕ Я ИЗТРЕСКАМ ЯКОО
  • 21 Антигерб

    3 1 Отговор
    Хайде пак поредните герберски калинки на амбразурата да плюят по Радев - направо им е трън в зад.ика. Не могат да му простят че ги свали от власт и им секнаха кражбите. То им беше много добре 12 години в ограбване на българския народ - ама докато не изчегъртаме и последната герберска калинка няма да се оправим.

    Много и са директно за затвора ама трябва да махнем Гешев първо.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ДРУГАРКАТА ХРИСТОВА ИСКА

    3 1 Отговор
    ТЯ ДА ОПЕРИРА ВЛАСТТА АМА НЕ Е УЧИЛА ЗА ЛЬОТЧИК БАРЕМ ..... ТЯ ДОРИ НЕ РАЗБРА ЧЕ РАДЕВ И ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО УПРАВЛЯВАШЕ !
  • 24 АКО БОЙКО НЯМА ДРУГА РАБОТА

    2 1 Отговор
    НЕКА СИ ПРИПОМНИ ЧЕ ТОЙ НАПРАВИ РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ И ПАК ДА КАЖЕ ТАЗИ ,,ИСТИНА" ....... АЙДЕ БОЙКО ДЕЙСТВАЙ , ЧЕ И ТРЕТИ МАНДАТ ДА МУ ИЗДЕЙСТВАШ - ТОГАВА МОЖЕ И ЗА СЪВЕТНИК ДА ТЕ ПОЛЗВАТ , ПЪК МОЖЕ И ДА ТЕ ПОМИЛВА ОТ ДОЖИВОТНАТА ПРИСЪДА , КАТО ТИ Я НАМАЛИ НА 100 ГОДИНИ !
  • 25 Прав си #13

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "ПСР":

    Тая подлога Христова- измислена професорка, за която е извистно как сгана професор без нужната публикационна и научна активност е жалка.Не се спря да реве за Б,Б, то бива подлагане и слугуване, срама нама .Яко са й прагили пак, в деня на клетвэта да плюе,nонеже крадливия бивш вожд не може да понесе лидерството на достойния ген Радев..Как гледа децата си и близките си тая шушумига не знам! От.врат, мазница!
  • 26 ОСТАВКА ФАТМАК!

    1 0 Отговор
    "Българио, за тебе те умряха,
    една бе ти достойна зарад тях,
    и те за теб достойни, майко, бяха....",
    А ДН€$ фатмакът И оная НИ ПОЗОРЯТ ПРЕД ЦЕЛИЙ СВЯТ!
  • 27 Уточнения

    0 0 Отговор
    Без значение е кой за какво се мисли, важното е хората да са добре и държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол