Last news in Fakti

19 Януари, 2022 14:34 13 996 23

Слави Василев посочи защо Нинова се е отдръпнала от Радев

  • слави василев-
  • нинова-
  • радев-
  • отдръпнала

Тя има трезва оценка, за да разбере, че срещу президента не може да се върви, защото не е в интерес на мнозинството, което има да свърши много работа, казва политологът 

Слави Василев посочи защо Нинова се е отдръпнала от Радев - 1
Снимка: БГНЕС

"Намерението на Румен Радев да обяви своя проект за промени в Конституцията се отличи в неговата реч при встъпването му във втория президентски мандат. Той не вижда промените като единствено възможни в сферата на съдебната система, а има по-широк хоризонт - наблегна на повишаване на гражданското участие, на засилване на принципа на разделение на властите, на децентрализация на общините. Всяко едно от тези послания е способно да направи така, че тази промяна, за която гражданите се бориха, президентът да ѝ даде плът и съдържание". Това каза пред БНР политологът Слави Василев.

"Президентът ще се ръководи от убежденията, които белязаха целия му първи мандат - да бъде категорична опозиция на Бойко Борисов, защото статуквото, задкулисието, дълбоката държава, корупцията бяха ознаменувани с Борисов. Убеден съм, че той ще продължи да гледа на държавата и на приоритетите, които смята за необходими - възстановяване на държавността, променяне на начина, по който се управлява държавата".

В предаването "12+3" Василев прогнозира, че ако промяната се ознаменува с видими резултати, Радев ще си тръгне след втория си мандат с високо вдигната глава и ще приеме това като край на политическата кариера, но ако развоят на събитията е отрицателен, то е възможно държавният глава да е по-активен в политиката.

Според политолога показаните от Румен Радев лидерство и способност да се изправи срещу статуквото са разклатили отношенията му с лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова.

"Това накара Корнелия да се отдръпне от президента, а не обратното. Това е грешка от нейна страна, но политиците правят грешки цял живот... Президентът Радев е по-голяма политическа сила от политическата сила БСП към даден етап, която го предложи на обществото и той стана президент. С висока степен на вероятност Корнелия Нинова ще бъде преизбрана за лидер на БСП. Тя има трезва оценка, за да разбере, че срещу президента не може да се върви, защото не е в интерес на мнозинството, което има да свърши много работа".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    70 23 Отговор
    Разсъжденията на Слави Василев са меко казано странни. Дали случайно не се е променило държавното устройство на Р.България. От кога е по-важно мнението и политиката на президента, пред това на управляваща партия и действащ редовно избран министър. А, преди да приказва да си припомни , че сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА и функцията на президента е повече представителна.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Решетников

    58 32 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    КОЙ създаде двете некадърни служебни правителства???"Представителният" Резидент,нали?
  • 3 нЕ НА НАС ТИЯ

    54 15 Отговор
    Ако наистина си го мисли г-на това, трябва да кажем, че всеки има хоризонт на развитие и ПОЛЕЗНОСТ за обществото.Едни са борци против мутрите, други против корупцията и...дотам.Оттам нататък са за историята.
    Не може да остане скрито още дълго каква е истината.И една от тях е, че Радев се оказа новото лице на стари познайници, инженирали 30 годишния преход, включително и мутрите.Вся ДС ченгесура е при него.Докато Нинова тези ги разчиства от БСП, въвежда мандатност и дава път на младите.Другарите от 1989 година искат да си върнат БСП и да ни приготвят още 30 години от същия преход.Борбата е безмилостно жестока-както написа ПОЕТА.
  • 4 Защото

    17 11 Отговор
    не ѝ минават Ниновите !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сър Пичук

    49 15 Отговор
    По-голяма политическа подлога от този не съм виждал.
  • 7 Про3д

    51 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Голям хоризонт няма що, цените в космоса , доходите ги изяде инфлацията, напролет ще има марш на гладните и недоволните.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 big

    45 6 Отговор
    Грешна преценка на този "политолог"! Нещата са много по-различни и според мен са повече на личностна основа, отколкото на политическа или в някакво съперничество! Първо трябва да се знае, кой предложи Радев на Нинова като кандидат президент, ако е Гергов - всичко е ясно! Другото, което е много знаменателно е, че около Радев се събра цялата вътрешна опозиция на Нинова в БСП, включително Станишев и евродепутатите ни социалисти, а това не е причина за добри взаимоотношения между двамата, т.е. Радев подкопава авторитета на Нинова и разбива БСП! Според мен, той направи това, което ББ не можа да направи толкова години, седейки отстрани без да се набива в очи!
  • 10 Ха ха ха

    48 10 Отговор
    Това момченце с жълтичко около устенцето , е всеизвестно като удобна подлога на резидинта , така че не си струва да му се коментират бръщолевенията - просто си е жалко и лазещо същество .
  • 11 Диамантената ръка

    34 9 Отговор
    Тоя къв лизач е и той...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Въпрос

    35 10 Отговор
    Добре де , ще попитам по друг начин , дали изобщо има някой ,който да го смята тва за човек ?
  • 14 Тончо

    23 2 Отговор
    Гното се изказа и падна в дупката, и преди съм писал, на свит юмрук когато опъне третият пръст без значение от ляво на дясно и обратно те това ще остане за нас пробвайте забавно е,
  • 15 Редис

    26 5 Отговор
    Радев си в комунист та дрънка. И след мандата си ще направи свой ляв проект в който ще отидат всички които гласуваха за него
  • 16 ЗАТВОР ЗА ФАТМAKA!

    23 10 Отговор
    "Българио, за тебе те умряха,
    една бе ти достойна зарад тях,
    и те за теб достойни, майко, бяха..." ,

    А ДН€$ ФАТМАКА И ОНАЗИ, НИ ПОЗОРЯТ ПРЕД ЦЕЛИЙ СВЯТ!

    Коментиран от #21

  • 17 Не е вярно

    26 2 Отговор
    Точно обратното Радев се от дръпна. Факти има достатъчно за това, дори с елементи на непочтеност. Един политолог би следвало да вижда по-добре. Освен ако нарочно маниполира.

    Коментиран от #19

  • 18 Лея13

    14 6 Отговор
    Каква е тази идиотска,недомътена "статия"!?Другарят Гумен е пълна катастрофа, откъдето и да го погледнеш.Много насериозно се е взел,окрилен о 20- тината процента безмозъчни иди оти, които видяха в него честен патриот и революционер,борещ се против "мафията" и корупцията.Не признаващ нито една своя грешка,включая и некадърните си служебни правителства.Да вземе вече да се занимава със собствената си работа- тоест с нищо.Да си взема големите заплати и да се прави на командир само и единствено на Дондуков 1.Не се бъркай в управлението на държавата,мин дил!
  • 19 Четящ

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Не е вярно":

    Научи правописа, щом искаш да напишеш нещо, макар и несъществено.
  • 20 Антикомунист

    10 2 Отговор
    Този индивид от скоро се изживява като някакъв много начетен политолог. Единственото което може е да защитава всячески президента и нищо повече. Пример за сервилност и блюдолизец, бих добавил и още един ...... лизец но няма да е възпитано.
  • 21 asd

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЗАТВОР ЗА ФАТМAKA!":

    Пий си хапчетата! Не онези сините, другите.
  • 22 без милост за изродите

    1 0 Отговор
    Тоя се е залепил на дирника на кауня,и не се спря да лиже,ама лиже та се къса.Гнусно е.
  • 23 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    1 0 Отговор
    Тая е проклета до девето коляно!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол