Last news in Fakti

20 Януари, 2022 07:43 8 150 31

"Топлофикация София" за трети път съди русенка за задължения, без тя да е живяла в столицата

  • топлофикация софия-
  • трети път-
  • съди-
  • русенка

Дружеството този път очаква от нея да плати 6500 лева заедно с още трима души, с които, според исковата молба, дели един апартамент в кв. "Дружба" в столицата

"Топлофикация София" за трети път съди русенка за задължения, без тя да е живяла в столицата - 1
Снимка: БНТ

"Топлофикация София" за трети път съди русенка за задължения, без тя да е живяла в столицата. Дружеството този път очаква от нея да плати 6500 лева заедно с още трима души, с които, според исковата молба, дели един апартамент в кв. "Дружба" в столицата. Нейната история бе разказана в новините на БНТ1. Ето и продължението.

Цанка Димитрова е от Русе. Никога не е живяла и не е имала имот в столицата. Въпреки това вече за трети път "Топлофикация София" я съди като длъжница.
Първият път е през 2015 година, когато научава, че дължи 2300 лева. Тогава от дружеството признават, че е станала грешка – на софийския адрес живее съименичката ѝ Цанка Найденова и по неясни причини към нейното име е присъединено ЕГН-то на русенката.

По случая Софийската районна прокуратура се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни. През октомври миналата година получава запорно съобщение, като сумата вече е скочила на 9350 лева.

След репортаж на БНТ1 казусът на Цанка Димитрова се разплете - съдебният изпълнител ѝ върна взетите пари, а от "Топлофикация София" ѝ се извиниха за грешката с обяснението:

"Това е станало в период, когато са разполагали само с имена - базата им данни, и тогава, някак си, и аз не знам, след вече като се появява Имотният регистър, моето ЕГН се появява там", споделя Цанка Димитрова.

Но радостта на Цанка Димитрова била кратка, само до 5 януари, когато научава, че "Топлофикация София" отново я съди. А между документите, които получава, фигурира и компютърна справка от Агенцията по вписванията на списък на живеещите в бл. 62, където срещу името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

"И аз питам – кой ми открадна на мене самоличността? Госпожа Цанка Стефанова Найденова, която реално е живуща на този адрес, "Топлофикация" ли злоупотребява или работите заедно? Чудя се как моето ЕГН стои срещу име, което даже не е моето, аз съм Димитрова, не съм Найденова", заяви Цанка Димитрова.

Наш екип се опита да открие Цанка Найденова на адреса ѝ в кв. "Дружба". Никой не отвори на позвъняването ни, но съседи потвърдиха, че там живее семейство Найденови.

Междувременно получихме отговор от "Топлофикация София", че "повторното завеждане на иск е в резултат на пропуск на съда при връчване на съдебните книжа".

Тоест вместо в София неправилно са изпратени в Русе. И дружеството оттегля исковата си молба, като отново ѝ поднася извинения.

Но от отговора така и не става ясно защо, след като уточнението за грешката е направено на 26 октомври миналата година, два месеца по-късно отново е подсъдима. Цанка Димитрова вече си е наела адвокат и е решена този път да извърви пътя докрай.

"В крайна сметка, ако армията от адвокати на "Топлофикация" докажат, че аз съм г-жа Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми предостави нотариален акт, където аз съществувам в този апартамент, тогава с най-голямо удоволствие ще си платя 2-те хиляди лева и ще се сдобия с 2/3 имот в София. Какъв късмет!", каза още Цанка Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трес

    4 90 Отговор
    Тази си укрива омота, айдееее не на нас тия.... хаххахахах
  • 2 Съвет

    105 5 Отговор
    Госпожата да постъпи в болница със психологически стрес! Плаща си на доктора, лежи един месец! Излиза и след 1 месец пак вътре! След година го товари всичката тая болест на Топлофикация за причнения стрес, невъзможността да работи и да се съсредоточава! Съди ги за половин милион и съда ще и присъди четвърт ако обещае на съдията 50 хилки! После си гледа кефа и не и трябва да работи!

    Коментиран от #5, #30

  • 3 хаберих

    30 1 Отговор
    Пак българска работа.
  • 4 До кога ще ни занимавате

    71 0 Отговор
    с тези топлофикации? Това са хранениците на държавата. В миналото(през социализъма) бяха на дотации, сега(през капитализъма) пак са на дотации, щели да им компенсират скъпият газ, а на парно са само 20% от населението. Кой ще компенсира останалите 80%, които се топлят с друго гориво? Пелетите станаха 600-800 лв, въглищата станаха 1000лв за тон, как да се топлим ние? Затова ли мизеруваме, за да има дотации за топлофикациите, а останалите кучета ги яли!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 зеленчук

    26 2 Отговор
    да ги съди
  • 8 тттхэо

    51 0 Отговор
    Та е трябвала още първия път да съди Топлофикация за стреса, който е преживяла и за неудобствата.
  • 9 Мдааа....

    40 2 Отговор
    Повечето случаи ЧСИ - та изобщо не ги интересува кой кой е .Важното е да се даде на съд лицето и да се осъди .
  • 10 червена коприна

    5 0 Отговор
    Топла фиксация на банкови ноти.
  • 11 ПСР

    33 0 Отговор
    Топлолъжация+ ЧСИ равно на пълен хаос.Иди доказвай,че нямаш сестра!
    После,как да имаш доверие на подобно дружество.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    мафия БГ
  • 13 зеленчук

    8 3 Отговор
    АЛООУ,7-МИЯ! МОЖЕ ЛИ ДА СИ ИЗМИСЛИШ ДРУГО ИМЕ,А НЕ ДА ПОЛЗВАШ МОЕТО?!

    Коментиран от #20

  • 14 синдикат

    27 1 Отговор
    Топлофикациите са най-голямата мафия. След тях са мобилните оператори
  • 15 Шоп

    12 1 Отговор
    А заведе дело за набеждаване!
  • 16 Всички Христо Ивановци в държавата,

    22 1 Отговор
    С драматично увесени мастити, добре отгледани с пари от НПО-та носове, ни обясняват, че най-големият проблем на българското правосъдие е да се махне Иван Гешев! Виждате, обаче, че истинският проблем е пълната некадърност на задръстилите системата христо ивановчета - глупави и неквалифицирани, но с протекции и големи амбиции! Спосовни за н-ти път да те съдят за сметка за парно за имот, който никога не си имал! И на Гогол би му се стъжнило!

    Коментиран от #23

  • 17 5577

    1 26 Отговор
    С такава популистка статия сайта олеква господа. Отдавна комунизма си отиде. Законите ни са добре написани и действащи, така че и възкръсналата ДС да неможе да се развихри и да раздава справедливост от нейна гледна точка.
  • 18 ФАНДЪКОВА

    7 2 Отговор
    Е строг,но справедлив кмет !!! Бухахахааааааа 🎃
  • 19 Милен Трачев

    20 2 Отговор
    "БЪЛГАРИО , БЪЛГАРИО , ТИ ЛИ СИ БЪЛГАРИО?"-
    казал развълнуван българин връщащ се от чужбина след 20годишен гурбет,оставяйки куфарите пред терминала,и разпервайки ръце към небето......
    "ТИ СИ БЪЛГАРИО ,ТИ СИ !!!..
    казал същия този човек , навеждайки се след секунди да си вземе куфарите, които вече липсвали....

    Коментиран от #31

  • 20 зеленчук

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "зеленчук":

    Я си покажи ,,кръщелното,, бе ? И ЕГН то.
  • 21 Буха ха

    26 1 Отговор
    “...армията от адвокати...” Не само, в Топлофикация са една армия от хрантутници. Раздут щат, високи заплати, некомпетентност, шуробаджанащина. Същото е положението и в ЧЕЗ, Овергаз, ВиК и пр.
  • 22 ПитБул

    17 1 Отговор
    Топлофикация е като питБул. Захапе ли някой няма пускане.

    Коментиран от #25

  • 23 Ограда

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Всички Христо Ивановци в държавата,":

    То пък Гешев нали е умен и класифициран
  • 24 Типично!

    19 2 Отговор
    У нас е достатъчно някой бюрократ, връзкар или ЧСИ да ви нарочи и просто ще ви смачка. Няма значение дали това в което ви обвиняват е вярно или невярно - т.е. чиста клевета.

    Ние сме територията на абсолютната бюрократична и мутренска репресия.
  • 25 да бе

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "ПитБул":

    А другите чинивници да не са симпатични палета?
    Когото и да посочиш, все са у-роди.
  • 26 Tони

    9 1 Отговор
    Топлото да върне откраднатото и тогава да съдят хората.
  • 27 Абееее

    8 0 Отговор
    Какви извинения???? Сега тя да ги съди за психически тормоз.. Как не се наядоха беее. Защо не съдят циг...е..дето не си плащат тока??В какво положение изпаднахме... Жалко
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор
    Тoплoфикaция Coфия зaceднa кaтo кocт в гърлoтo нa oлигaрcитe, нe мoжaхa дa я здъвчaт.Тoплoфикaция e гaднa зaщoтo нe умря кaтo БAЛКAНКAР, ЗТМ РAДOМИР, БГA БAЛКAН, КРEМИКOВЦИ, БТК. Нe изхвърли cтoтици cпeциaлиcти нa улицaтa. Зaпaзи въздухa нa Coфия чиcт. Нe дaдe cвoя принoc зa увeличaвaнe нa рaкoвo бoлнитe. И т. н. и т. н.
  • 29 Баро

    1 0 Отговор
    Кви дела бе трепане му е майката
  • 30 Счети

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съвет":

    Като резултат сметката на всеки софиянец се увеличава с по 250лв. за да си избие топлофикация разходите. Такава е практиката.
  • 31 Това е виц

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Милен Трачев":

    Ама на мен ми се е случвало в действителност. Вадя едно шаси с техника от колата, извъртам се да я заключа и когато посягам за шасито него вече го няма. В центъра на София на Узунджовска.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове