Last news in Fakti

20 Януари, 2022 19:39 1 891 25

Синдикат от ТЕЦ "Марица изток 2" плаши с протести

  • тец марица изток 2-
  • протест-
  • синдикат-
  • кнсб

Работниците били притеснени, защото не знаят какво ще е бъдещето им

Синдикат от ТЕЦ "Марица изток 2" плаши с протести - 1
Снимка: БГНЕС

От началото на година сме изпратили три писма с искане за насрочване на среща на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество на тема "Енергетика" от 4 януари, от 11 януари и от 19 януари, но до момента нямаме никакъв отговор по темата. Това съобщи за Радио Стара Загора Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2".

"Не можем да си говорим през медиите, а така започна правителството от началото на годината. Съжалявам, но това не е социален диалог", каза той.

„Смятам, че една седмица е абсолютно нормален срок, в който писмото да пристигне, да бъде разгледано и да получим поне писмен отговор или насрочване на среща, в противен случай ние нямаме друга алтернатива освен да си изкараме хората на улицата и да си потърсим отговори на въпросите“, които задаваме, коментира още Дяков.

"Хората са притеснени, не толкова от факта, че се говори за затваряне на "Марица Изток" или от цената на тока, а от това, че нямат представа какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възстановяване и развитие, в енергийната стратегия. Нямаме представа как върви изготвянето на териториалните планове, там какво е заложено. В крайна сметка е крайно време тези хора да бъдат информирани и да бъдат с ясното съзнание коя структура до кога ще работи, къде ще ги преквалифицираме, къде ще ги препращаме да работят и въобще ще се наложи ли това и кога. Трябва да има ясен план за действие за следващите 10-15-20 години. Това не е от днес за утре. Говорим за съдбите на хора. Само при нас в централата работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неяснота", обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    17 2 Отговор
    Работниците не бива да се притесняват за каквото и да било.Няма да са нито първите,нито последните останали без работа.С увеличаване на пролетарията ще се увеличават и антагонистичните противоречия,които от своя страна ще доведат до качествени изменения.Четете и се образовайте.Бъдете готови за битка.

    Коментиран от #4

  • 2 Да питат

    7 0 Отговор
    Масларова; ако се появи, че тя пак е на служба и много разбира от тези работи...
  • 3 sales

    11 8 Отговор
    промяната продължава ...към по=лошо
  • 4 Ганьо

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Добре би било, но качествени хора трябва да се създават. До сега си е по рускини, на двама човека бригадир...
  • 5 Жорж

    14 2 Отговор
    Нормално. Затриха всичко българско. Хората си искат работата и живота, а не чужди жнтереси в действие. А и София не е разтегателна.

    Коментиран от #6

  • 6 Сатана

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Жорж":

    Това е цената на “Зелената енергия”,няма да горим кюмур и дори газ.Ще разчитаме на ветър и мъгла.

    Коментиран от #18

  • 7 Тома

    19 3 Отговор
    Как не знаете сакво ви е бъдещето като боко тиквата се разписа в Брюксел да ви затварят.Зелена сделка братко

    Коментиран от #8

  • 8 Неверни

    8 19 Отговор

    До коментар #7 от "Тома":

    Какъв Бойко,ма г-Ей изпърдял?
    Това е 3 фатмашко г-Ей правителство след Баце !
    Дебела и Канадските гейзери унищожиха България
  • 9 Анархия

    7 11 Отговор
    Гответе тръбите, Молотов и павета, след 2 седмици ги почваме Наред- фатмаци,Канадци,Либерсти, педерасти...до крак
  • 10 Хари

    13 5 Отговор
    Защо не плашиха като наливаха милиони в Берое
  • 11 8888

    7 1 Отговор
    Най-големите мастии ,въртя опашката както е угодно на работодателя
  • 12 Иван Генов

    5 4 Отговор
    Кое не им е ясно?
    Кирчо им го каза по-меко и те не са го разбрали.
    Да се готвят за закриване

    Коментиран от #17

  • 13 ХА ХА ХА

    7 2 Отговор
    АБЕ ДЯКОВ , ТО КОЙТО И ДА ПИТАШ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО , ЩЕ МЪЛЧИ КАТО РИБА !!! ЗАЩОТО И ТЕ САМИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ !!! ОБЕЩАХА ЕДНО ....ЗАПОЧВАТ ДРУГО , ОБЪРКАНИ СА ОТ ВСЯКЪДЕ !! АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАТ НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ ЗАКАЧАТ МАРТЕНИЦИТЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ !!!
  • 14 Хмм

    5 2 Отговор
    Ще се молим слънцето на свети на фотоволтаиците. Дотам ще ни докарат.
  • 15 А ФАТМАКА защо само ги хвали

    6 1 Отговор
    Как се справят успешно със кризата , как НАРОДА е много доволен от цените на горива , ток , храни ????
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Докато дойде това време, ще сте се пенсионирали.
  • 17 Ааааааа не

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Иван Генов":

    КИРО ЛЪЖЕЦА каза съвсем друго ! Щял да запази мините и работниците в тях ! А ТАКА ЛИ ЩЕ е ????? Той дойде със ЛЪЖА на власт и със ЛЪЖА ще си отиде !
  • 18 Любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Какво казват у Перник?Ако не е комуто ще ми се грееше на К...о.Та с тия зелените отиваме на отоплението с единия реотан.

    Коментиран от #20

  • 19 г-н

    6 1 Отговор
    Кунева и МУТРАТА от Банкя на клада,тя затвори 4 блока, той умника плати блоковете но не построй Белене вЗАТВОРА И ДВАМАТА
  • 20 Сатана

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Любопитен":

    Добре казано,хахах
  • 21 Помнящ

    8 0 Отговор
    Абе , миналата година , Киро и Асен бяха в Раднево и казаха на хората от Марица изток , че са с тях и ги подкрепят . Тези момчета лъжат повече от комсомолски секретари .
  • 22 👎👎👎👎👎👎

    4 1 Отговор
    Ще уплашат гаргите ! Плашила нещастни , които ги мързи да си намерят друга работа !

    Коментиран от #23

  • 23 Илия

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "👎👎👎👎👎👎":

    Като дойдат новите цени на тока , ще запееш друга песен . Ама можеш и без ток , нали !
  • 24 Енергиен чук

    4 1 Отговор
    С тези високи заплати, средната заплата там е 2700 лв., Нормално е да са притеснени. За същата работа в американските тецове, персоналът там е близо 4- ти пъти по- малко.
  • 25 Тити

    0 0 Отговор
    Във България гаранция няма а и света се променя това трябва да го знаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове