Last news in Fakti

21 Януари, 2022 17:37 2 902 141

МВнР отговори на Москва

  • мвнр-
  • москва

„Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО, казват от външното ни министерство 

МВнР отговори на Москва - 1
Снимка: БГНЕС

Призоваваме Руската федерация да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на Република България, обявиха в официална позиция от Министерството на външните работи, след като по-рано днес руското МВнР обяви изтеглянето на войските на НАТО от България и Румъния като едно от условията за диалог с Алианса.

„Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали. Вашингтонският догoвор не предвижда „втора категория“ страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем“, се подчертава в позицията, която повтаря и думите на премиера Кирил Петков от парламентарната трибуна днес, съобщават от novini.bg.
Цитира се и решение на Конституционния съд, според което „войските на политически или военен съюз на държави - членки на този съюз или на съюзни държави, по ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България международен договор с политически или военен характер, не са чужди войски по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения“.

Ето официалната позиция на Външното ни министерство:
"Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали. Вашингтонският догoвор не предвижда „втора категория“ страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем.

В този контекст, съгласно Решение №1 на Конституционния съд на България от 4 февруари 2003 г. „войските на политически или военен съюз на държави - членки на този съюз или на съюзни държави, по ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България международен договор с политически или военен характер, не са чужди войски по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения“.

Призоваваме Руската федерация да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на Република България за членство в НАТО и към решенията на българския Конституционен съд.

Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивен диалог със страните - членки на НАТО в Съвета НАТО-Русия, насочен към бъдещето на една по-единна и по-сигурна Европа, основаваща се на върховенство на правото и стриктно прилагане на поетите международноправни ангажименти.

Настоящата криза в архитектурата за сигурност в Европа, както и кризата в и около Украйна, следва да бъдат разрешени с дипломатически средства и по пътя на диалога".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    105 16 Отговор
    Не искаме да ставаме плацдарм за чужди войни!

    Коментиран от #6, #37, #107

  • 3 Кики

    88 26 Отговор
    Радев и Кирчо правят България плацдарм на американския ни господар за нападение над Русия със всичките произтичащи последствия
  • 4 Стига глупости

    19 63 Отговор
    Руснаците имат най високия стандарт на живот в европа. Как така няма да се съгласим с тях.

    Коментиран от #14, #118, #119

  • 5 Rothschild

    75 7 Отговор
    Браво слуги мои! Бравоооо
  • 6 Бъди рахат

    20 61 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Джуджака и с пръст не може да пипне членка на НАТО 😂😂😂

    Коментиран от #22, #23, #87, #111, #121

  • 7 Редно Крушев

    19 59 Отговор
    Ай сектър, руснаците вече прекаляват! Да взимат да сложат ред първо в републиките си, а после да гледат към ЕС, че току виж Татарстан ще вземе и да излезе от състава на Руската Федерация.

    Коментиран от #21

  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    68 13 Отговор
    МВНР, МОЖЕ ДА ПРЕДСТАВЛЯВА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, АМА АЗ СЪМ СЕ КЛЕЛ ПРЕД НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ....
  • 9 ДОЛУ НАТО

    73 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ СЕ ЕЖИ МНОГО ЗАЩОТО РУСИЯ ВЕЧЕ СЕ Е ДОГОВОРИЛА СЪС САЩ И ЩЕ СТЕ КАТО НЕОБРАНО ЛОЗЕ КОГАТО САЩ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПЕЕТЕ ДРУГА ПЕСЕН !

    Коментиран от #122

  • 10 На това му викат

    76 8 Отговор
    "национална независимост" - "Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса" -. Аз пък мислех, че българската територия е територия на България. Лъгал съм се... И тъй като съм българин, а никой не ме е питал за членство в НАТО, значи съм чужденец в страната, в която съм се родил, живял, работил...

    Коментиран от #35

  • 11 то щото

    56 2 Отговор
    националните територии са такива и на алианса-за българите още има визи за най-важната му част.сащ.там свободно могат да ходят само лакеи пишман политици и такива,като гелосания Домус,дето откраднати от тук пари ги вложи там.и му дадоха златен паспорт!
  • 12 101010

    39 6 Отговор
    Конституцията забранява чужди войски да пребивават и преминават през страната ни. Ако този параграф който ще цитирам е верен той противоречи на нашата конституция и трябва веднага да бъде отменен и конституционният съд да се произнесе по него
    не са чужди войски по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения“.
  • 13 дядото

    51 7 Отговор
    какъв е този избор най-вече кой го направил.българския народ на референдум илина група алчни ,продали се на запада лица.и кой и днес ви е оправомощил да говорите отново от наше име-на народа.има ли един национално отговорен и не платен полотик,който ясно да изкрещи.не ни трябват в рб нито чужди военни бази,нито чужди войски.явно няма.

    Коментиран от #124

  • 14 Не се опитвай да

    32 8 Отговор

    До коментар #4 от "Стига глупости":

    манипулираш... Най-висок стандарт имат в САЩ - страната с най-голям дълг и най-много потребяващи социални помощи. А в Европа дали пък ние - гордите натовци - не сме страната с най-много ровещи по кофите за боклук?

    Коментиран от #108

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гаварит Масква

    49 7 Отговор
    Дрън, дрън, МВнР защо не излезе с декларация, че Украйна не е член на НАТО и ние нямаме ангажимент към нейната отбрана? Също така защо НАТО реве, че Русия разполага своите войски на своята територия?

    Коментиран от #28

  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    29 4 Отговор
    АЗ ШЯХ ДА НАПРАВЯ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ЧАСТ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА .......
    ...... НИЩО ПРАВЦИ ТЪПИ .... ЕДИНСТВЕНОТО ЙОЕТО МИСЛЯТ Е КАК ДА СЕ УРЕДЯТ НА КОМАНДИРОВЪЧНИ

    Коментиран от #70

  • 18 Вектор

    39 6 Отговор
    Русия нищо не е казала на пионката-папагал Бългериъ която нищо не решава сама, , а на господаря й САЩ да не разполага там въоръжение, техника и военни. Това е казано.
  • 19 Бойко е прав , иска по твърд отговор

    9 30 Отговор
    Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително по скандалния призив на руското външно министерство НАТО да се изтегли от България.
    Подобно поведение на управляващите е скандално в момент, в който Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да решава въпроси на българската национална сигурност.

    В знаков ден за България като днешния, ясно ще си проличи кой е държавник и може да защити българския национален интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво защитава. Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не!", написа Борисов.

    Коментиран от #123

  • 20 Ще ни уважат - с по няколко ракети

    28 6 Отговор
    По кухите, неблагодарни кратуни!
    Големи неблагодарници излязохме!
  • 21 Исодор

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Редно Крушев":

    Как ще излезе? Гледал ли си картата нещо??? Магелан....
  • 22 Може

    31 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бъди рахат":

    Може и да не може с пръст, но с големия мечешки член може да го вкара в членката на НАТО!!!
  • 23 Исидор

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бъди рахат":

    И Наполеон е бил джуджак ама е опраскал Европа..
  • 24 Белите нощи на Санкт-Петербург

    12 2 Отговор
    Населението на СПб е 5 400 000, населението на България е 6 900 000.
  • 25 На изток...

    4 1 Отговор
    Да изградим стена и само с фактури !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смех !

    23 1 Отговор
    Алианса ! САЩ и подло.гите му !
  • 28 Я марш на рубежа...

    7 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гаварит Масква":

    Какво ще стане в този свят, ако всеки намира причина да нападне някой ?! Особено ако си неконтролируем диктатор !

    Коментиран от #125

  • 29 оня с коня

    8 17 Отговор
    Каyн РАДЕФФ! Свиквай КСНС както те призовава ГЕРБ за изнудването на РУСИЯ за да може да им отговорим адекватно. Дани Митов те призова -
    ГЕРБ настоява президентът Румен Радев да свика КСНС във връзка с искането на Министерство на външните работи на Русия да се изтеглят натовските войски от България и Румъния.

    В декларация от трибуната на Народното събрание, зам.-председателят на партията Даниел Митов обясни, че преди около месец Руската федерация публикува пакет неприемливи ултимативни искания към НАТО.

    Коментиран от #127

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тодоров

    7 25 Отговор
    Изгонете руското военно аташе. Другия път няма да смеят да си отварят устата!

    Коментиран от #32, #126

  • 32 Петербурженка

    11 6 Отговор

    До коментар #31 от "Тодоров":

    Е, изгонете аташето и какво следва?

    Коментиран от #34

  • 33 Ответ Путина

    16 7 Отговор
    Скоро сделаем референдум для присоединения Варны и Бургаса к РФ.

    Коментиран от #39

  • 34 Иво

    8 25 Отговор

    До коментар #32 от "Петербурженка":

    Руснаците сте нагли и прости!

    Коментиран от #42, #44, #132

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "На това му викат":

    На това му викат МАСКИРАЩО МЕРОПРИЯТИЕ...Доста бързо "ОСВЕТЛИХА" новото правителство. Трябваше поне за 2-3 години да оставят илюзиите на овчия електорат! 25 ГОДИНИ россия не поставяше този въпрос на нито едно Българско правителство и сега хоп в джоп.
  • 36 Министерство Външните работи!! От кога

    28 3 Отговор
    Станахме Територия на НАТО,?? Кой ви каза, че Българския народ сие продал Територията на НАТО!! Кой и за колко е продаде!! Цял един Народ нее на това мнение, че сме нечия територия!! Българиа е Официално Суверенна държава или вече сае изтъргувари Паси и Шаламанов??

    Коментиран от #128

  • 37 Механик

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ама Кирцата иска. Не само иска, ами се и натиска да ни направи плацдарм.
    Никой не ни пита дали искаме в НАТО на времето. Пасито и другите евреи ни подариха на алианса.
    В същност, тоя "алианс" бе направен, за да балансира Варшавския Договор. От 32 години, тоя договор не същаствува. На кого противодейства НАТО? Не е ли НАТО-то една бухалка в ръцете на международните терористи от САЩ/Израел?

    Коментиран от #131

  • 38 Бамбука

    5 12 Отговор
    Големия бабаит направил забележка на малкия си "брат". Е, няма да питаме защо и кога ТОй изостави всичките си източни "братя" , или когато прилъгаха Украйна да си прехвърли ядрените оръжия срещу гарантиране на териториалната и цялост.
  • 39 Петербурженка

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ответ Путина":

    Населението на СПб е 5 400 000, населението на България е 6 900 000. Населението на Ленинградската област + СПб = 7 300 000.

    Не искаме Варна и Бургас. Искам Жоро и Васко Илиеви!
  • 40 бай Тошо

    21 4 Отговор
    България пак взе грешната страна. Скоро пак ще посрещат руските войски на Орлов мост с хляб и сол.
  • 41 Нормален човек

    3 17 Отговор
    И ние искаме г-н Путин да на продава газа на цени като на Германия и Сърбия, ама той си иска своето.
    И ние искаме да не изопачава историята ни със северна македония, ама той създава конфликти и напрежение😤😤😤
    Така, че г-н Путин - благодаря, но НЕ. Да идва НАТО. Само без немците, защото тия пак, по стара традиция, са в съглашателство с Русия😁😁😁

    Коментиран от #133

  • 42 Петербурженка

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Иво":

    Аз бях в България, вие мъжете са малко красиви и всички са черни, за мен, като петербурженке, това е необичайно, ние всички сме светлооки и руси основно.

    Коментиран от #53

  • 43 Българин

    20 3 Отговор
    "осъзнатия външнополитически избор на Република България" - кое му е осъзнатото на избора бе. Шепа продажници ни вкараха в НАТО без да питат българския народ а сега шепа краварски подлоги ще ни вкарат във война с Русия пак без да питат българския народ.

    "ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения" - мога ли да попитам какви точно съюзнически "задължения" имат краварите на наша територия. Някой да не би да ни е нападнал че да изпълняват "задължението" си да ни охраняват. И конституцията четете като дявола евангелието.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 GGГГ

    8 15 Отговор
    Ние пък искаме Русия да ни върне заграбеното злато..Ако Русия признае ,че е приела християнството от нас ,признае че пишат и говорят на модефициран български език,ако признае че войната 1878 ,не е освободителна а завоевателна и че завиждат на българите за прекрасния климат,то тогава ние може да помислим за тяхното искане,но само да помислим.

    Коментиран от #59, #134

  • 47 Гръч

    12 0 Отговор
    ИТН много сте се снишили.Гласувах за вас,защото не вярвам и най-малко на Кирчо от Кенеда.Казахте,че ще се снишите малко а то стигна до опасното ниво поза кучешка.хайде малко по-сериозно не само да лаете в Студио Хъ,защото все едно сами се критикувате а работа йок
  • 48 Русия каза

    15 1 Отговор
    че няма да бомбандира България и нашите "политици"станаха много смели.Смешници.А пък натовските "партньори"решиха и военна техника да вкарат.Така и така няма да има руски бомби поне да я запазят.Нег....ци
  • 49 От МВнР да покажат на русия

    5 18 Отговор
    Констелация от три пръста с проминиращ среден 😂😂😂😂

    Коментиран от #130

  • 50 Адама

    16 3 Отговор
    Да се проведе референдум.Соломончо да го ду.ха ! НАТО ни е враг ,не съюзник !

    Коментиран от #55

  • 51 az #Контрапропаганда

    18 2 Отговор
    Както влязохме в НАТО, така и ще излезем! Т.е. нас никой за нищо няма да ни пита... Но от МВнР се напъват да демонстрират, че сме субект на международните отношения, докат истината, която всички добре знаят, е че сме само обект....
  • 52 САТЪРА НА ХАНА

    17 2 Отговор
    РЕНЕГАТИТЕ ВЪВ ВЪНШНО. ..... ВИЕ ПИТАХТЕЛИБЪЛГАРИТЕ ДАЛИ ИСКАТ ДА УМУРАТ ЗА СВОБОДАТА НА НЕГЕИТЕ В АМЕРИКА И АРАБИТЕ В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ? ....
  • 53 Симо

    4 8 Отговор

    До коментар #42 от "Петербурженка":

    В цял свят ви знаят що за леки жени сте, Наташки!

    Коментиран от #56

  • 54 9689

    13 1 Отговор
    Случайно чух Ицо-мазмантията/служил при мутрата/ и патката Ризова как обсъждат,че Русия искала България и Румъния да напуснат НАТО.Далеч са от истината,иска да няма чужди бази.Всичко заради една изкуственна държава-Украйна.Ами там са руснаци и поляци-католици,има и татари,гърци,българи,гагаузи,румънци.........Нас никой няма да ни нападне,сами се самоизяждаме.Не ни трябват чужди войски,а опг-то ГЕРБ,ДПС и разни слуги да бъдат натикани на топло.
  • 55 Ами съберете се

    11 1 Отговор

    До коментар #50 от "Адама":

    И направете подписка, нали уж сте много, защо ви е страх от такъв референдум 😂😂😂

    Коментиран от #88

  • 56 Петербурженка

    4 5 Отговор

    До коментар #53 от "Симо":

    Аааа ако сме лоши, защо във Варна около нас българските мъже се въртят, ухажват се опитват?
  • 57 ИНТЕРЕСНО НО ФАКТ

    6 17 Отговор
    НИЕ (БЪЛГАРИТЕ)ПОЛИТИЧЕСКИ НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ С РФ,НО МЕНТАЛНО ОЩЕ ПЕТСТОТИН ГОДИНИ ЩЕ НИ ТЕЖИ ТАКА НАРЕЧЕНОТО „ОСВОБОЖДЕНИЕ ”ИЗВЪРШЕНО НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ОТ РУСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ☝☝

    Коментиран от #60, #61

  • 58 Ти да видиш

    14 2 Отговор
    Призоваваме Руската федерация да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на Република България за членство в НАТО и към решенията на българския Конституционен съд.

    Един референдум по темата с НАТО и васалната ни зависимост от нацията стъпила първа във Виетнам и авганистан какво ли би показал???

    Коментиран от #73

  • 59 Петербурженка

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "GGГГ":

    Всички тогава няма да видите изискани изискани петербургски дами във Варна!

    Коментиран от #66, #71

  • 60 Петербурженка

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "ИНТЕРЕСНО НО ФАКТ":

    Немците не можаха да ни хванат, а вас турците чук чук чукчукчук в газове!
  • 61 Ами ...

    3 12 Отговор

    До коментар #57 от "ИНТЕРЕСНО НО ФАКТ":

    Не мисля така. Руската пропаганда се опитва да прави такива внушения. С изключение на малцината русофили в България, на обикновените хоро въобще не им пука за Русия.

    Коментиран от #72

  • 62 Сивата чапла

    12 2 Отговор
    Тия чуват ли се какви изявления правят?
    Чия територия сме?
    Територия на кого?


    Продажници, мръсни,
    за да живеете в някакъв измислен разкош сте готови да убиете собственото си население,
    за да могат краварите да си живеят живота, а нив в земята!
    Проклети да се!
  • 63 Пламен Калинов

    14 2 Отговор
    Никой не е искал мнение от България /както между впрочем и за нейното приемане в НАТО/. Русия постави ултиматум, ако някой все още не е разбрал.

    Коментиран от #69

  • 64 геноцид

    2 8 Отговор
    връз русофилите !
  • 65 Българин

    10 2 Отговор
    Марионетките назначени от Реджеп , Мумията от Белия дом и платените щатско-турски медии отговорили вместо българите .
  • 66 Ами ...

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Петербурженка":

    Стига ми, че ги виждам в Амстердам. 😀
  • 67 Стоян Александров

    10 2 Отговор
    Аки една РУССКА бомба оадне на българска територия аз лично ще организирам избиването на всички в американското посолство, а после и в президенството и в Парламента. Кирчо също ще замине на едно по-хубаво място на небето. Не се бъзикайте с търпението на българите. Ще стане страшно. НАТО, МАТО ЩЕ СТАНЕТЕ НА КАЙМА

    Коментиран от #81

  • 68 ☠️НКВД

    12 1 Отговор
    След такъв отговор ,България може да се счита за враг на Руската Федерация с произтичащите от това политически и военни последствия.Но това е желание на марионетното правителство и не изразява волята на народа на Република България.
  • 69 Ами ...

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Пламен Калинов":

    Много важно. 😀

    Коментиран от #97

  • 70 Pokoloko

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Или пък министерството на земеделието, те само усвояване на фондове могат Може и министерството на спорта, горе-долу същите успехи, най-вече във футбола..
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ами ...

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ти да видиш":

    Ами хайде де. Инициирайте референдум. 😀

    Коментиран от #84

  • 74 хахаха

    13 4 Отговор
    Много бих се изкефил, ако всички натовски лизачи в България ги вземат запас в натовската армия и ги изпратят в някоя конфликтна точка. Да повоюват за общата кауза.

    Коментиран от #78, #135

  • 75 Сивата чапла

    8 1 Отговор
    Триете а, триете!
    Щото предателите са там, по министерствата, а другите дребни слугинчета бързат да замитат следите им!
  • 76 МВнР

    11 3 Отговор
    Москва не говорит вам , де6или нато-варени . Тук разговора е между силните .
  • 77 Кочо

    13 4 Отговор
    Къдрава Сю ли е най-големият ястреб! Този соросоид, заедно с другите от ДБ да отиват на предната фронтова линия в Украйна и да покажат как се воюва! Българския народ няма да участва във войни провокирани от САЩ и пуделите им ЕС и НАТО! Никога срещу Русия!
  • 78 Сивата чапла

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "хахаха":

    Общата кауза е благополучието на американската нация и то на не повече от 10%.
    Останалите,
    включително тия дето са били по базите,
    са трета глуха в собствената си държава, след като са изпълнили "дълга" си към финансовите мутри.
  • 79 Рясия е

    6 8 Отговор
    Империята на злото
  • 80 САТЪРА НА ХАНА

    11 2 Отговор
    ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ВЪНШНО СЕ АРЕСТУВАТ, КАЧВАТ СЕ НА ВЛАКОВЕ И СЕ ПРАЩАТ В УКРАЙНА ДА СЕ БИЯТ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ ЗА СВОБОДАТА НА НЕГРИТЕ В АМЕРИКА И АРАБИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ У ГЕРМАНИЯ .... .... А НАЙ-АКТИВНИТЕ НАПРАВО СЕ ПУСКАТ БЕЗ ПАРАШУТИ - КАТО ЖИВИ БОМБИ ВЪРХУ РУСНАЦИТЕ

    Коментиран от #100

  • 81 Петербурженка

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Стоян Александров":

    Искрено бих искала никога през живота си нито една наша бомба да не падне върху България.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Офффф

    8 2 Отговор
    Нашите марионетки, никой ги не бръсне, ама те джавкат! Диалога е между САЩ и Русия!
  • 84 Сивата чапла

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "Ами ...":

    Всичко е обезмислено вече,
    с тия машини, с тия фалшификации,
    и референдум няма да ни спаси.

    Искаме резултати.
    Щом сме в някакви съюзи,
    искаме финансова стабилност, нормален житейски стандарт.
    Няма ли го, излизаме от всякакви групировки.

    Как Турция член на НАТО има собствена армия,
    а ние, за да ни приемат в НАТО ни задължиха да унищожим армията си.

    Оттук е ясно за чий цели ще ни ползват и как.
    Член на военна организация единствено и само със собствена армия и ясна позиция,
    идеята на това членство.

    НАТО по принцип е създадено срещу СССР.
    Какво правим ние там?
  • 85 Евроатлантик

    7 3 Отговор
    Хубаво го вижте какво представлява Киро лъжеца! Тръгна да предава България в Македония, приеха джендърпонятия в ООН, голям радетел на ваксинацията, превръща България в плацдарм за война срещу Русия! Този човек с целият му соросоиден екип от хлапетия от Америка за България са жалки национални предатели, не са направили нищо добро за народа, ще отстояват хегемонистичните интереси на САЩ до последния българин! Киро, махай се от България, ти си слуга на чужди сили!
  • 86 big

    7 1 Отговор
    Долни американски подлоги!
  • 87 Ха ха ха ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бъди рахат":

    Ти се надявай на Нато да те защитава ха ха ха най много Нато да те прати на фронта (сиреч на заколение) с една пушка и ще се насереш :)))
  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ами съберете се":

    Референдум с машините за гласуване на Чавес, Мадуро и....чичко Сорос, нали??

    Коментиран от #93

  • 89 Дамм

    8 2 Отговор
    Трябва референдум за това дали искаме да сме в НАТО!

    Коментиран от #92

  • 90 Ами ...

    2 4 Отговор

    До коментар #72 от "Сивата чапла":

    За тази същата, която си позволява да поставя ултиматуми на България. Никаква война няма да има. Русия не може да води война. Ако можеше, до сега да е започнала. Ежат се около украинската граница, но нищо не смеят да предприемат. Клоуни. Валутата на Кадафи, между другото, се казваше динар. А за "чудесата" на Либия, могат да ти разкажат българските сестри. Ще посмееш ли да ги попиташ?

    Коментиран от #136

  • 91 ха ха

    2 3 Отговор
    30 години терор и грабеж от местните питомци на кгб , мизерно съществувание гарантирано от ; евро закони; , никак не е изненадващо че руснаците си искат 16тата република , даже ще срещнат одобрението на населението срещу отопление и храна , до там ни докараха алчните бандитски ;правителства; безскруполните крадливи закони и назначените бизнесмени
  • 92 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Дамм":

    Ами съберете подписи. 😀
  • 93 Ами ...

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Гроздето е кисело, а? 😀
  • 94 1944

    1 0 Отговор
    некадърните агенти на дс призовавали господарите си към уважение. жалка болшевищина.
  • 95 Петербурженка

    6 0 Отговор
    Войната е страшно нещо. Ако вземете само родния ми град, в него загинаха в блокада до 1 милион цивилни и 1 милион войници загинаха, защитавайки Ленинград. След това, което германците сториха на родния ми град, вярвам, че те никога повече в живота си не трябва, нямат моралното право да идват в нашия град.

    Коментиран от #102

  • 96 от Амбразурата

    3 3 Отговор
    Омръзна ми да съм русофил Да ми се смеят от целия свят Вече ставам Българофил от ЕС и НАТО

    Коментиран от #98, #99

  • 97 Не е така

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ами ...":

    Важно е! Защото тия д@били представляват България пред света! А в случая си говорят сами без някой да ги пита. Най-малкото това е налудничево! Нали се сещаш, че това не говори добре за българската нация!
  • 98 ЕС и Нато

    2 2 Отговор

    До коментар #96 от "от Амбразурата":

    Ама ние не знаем, че България е при нас. Сещаме се, че съществува само когато пристигнат вноските й за членството.
  • 99 САТЪРА НА ХАНА

    2 4 Отговор

    До коментар #96 от "от Амбразурата":

    КАТО ТИ Е ОМРЪЗНАЛО ДА СИ РУСОФИЛ, БОЯДИСВАШ СЕ ЧЕРЕН, СЛАГАШ ЕДНИ РОЗОВИ ПРАШКИ, НАПИСВАШ НА ЧЕЛОТО " АЛАХАКБАР" ... ИС ПУШКА В РУКА ЗАМИНАВАШ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ

    Коментиран от #101, #103, #114

  • 100 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Настроили са те. Добре бот. 😀
  • 101 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Бот, запиши съобщение до администратора си: "Източния фронт още го няма. Оправете му scheduler-a."
  • 102 GGГГ

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Петербурженка":

    Ама въобще не ме интересува твоя град.Малшанс че не говорите на немски.

    Коментиран от #104

  • 103 Христо Христов

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Оли, не знаех, че поляците са черни...
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 А на краварската

    2 1 Отговор
    сенаторка, която ни заплаши със санкции МВнР кога ще отговори ? Новите управляващи са най-големите национални предатели избрани с гласовете на малоумието .
  • 107 Ами,като

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    срещнеш Кирчо пеша и си говорите - кажи му !
  • 108 Замислен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не се опитвай да":

    Прар си и стават все повече,
  • 109 GGГГ

    3 4 Отговор

    До коментар #104 от "Петербурженка":

    Ама въобще не ме интересува твоето мнение.Руска беднячка.В моя хотел всички чистачки и миячки на тоалетни са рускини.Никога не съм виждал по бедни жени.За пари са готови да лижат не само гермамски задници,но и български

    Коментиран от #113

  • 110 досвидане

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Петербурженка":

    Пич Що не си отидеш в рассията ами се нервиш в ЕС и НАТО Не си за тук
  • 111 С пръст -

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бъди рахат":

    едва ли, но ядрените ракети могат да ни "пипнат" пет минути след натискане на бутона ,троле.
  • 112 Павел пенев

    4 2 Отговор
    Защо заблуждавате хората. Никой не се е допитал до българите дали желаят страната да членува в НАТО. Точно обратното. Залъгаха българите,че за да влезем в ЕС трябва преди това да станем членове на НАТО. Това не е осъзнат избор а наложен акт. Сега всичко ще си отиде на мястото,като бъдем заличени от този гнусен съюз извършил много престъпления против суверенни държави.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Смешник

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ти май забрави че тука сме България и НАТО Нещо си се объркал ама къде толкоз акъл
  • 115 дядото

    2 1 Отговор
    време е т.н.държавни мъже да се вземат в ръце- прекъсване дипломатическите отношения,а на-добре обявяване война на русия.та да разберат братушките колко продажни и покорни сме това българите
  • 116 Истината

    4 1 Отговор
    Русия, говори със САЩ, вие дрисльовци, къде се бутате!?!
  • 117 Амнезия

    2 1 Отговор
    Външно ,кърти нощта.Натото си имало
    задължително територия, на цялата
    страна.То е на шведска маса, по всички
    социални вектори.Безнаказано.Еми,
    то си влиза,запложда ти жената,
    дъщерята,храниш го поиш го и
    му пожелаваш на добър час и пак
    да дойде.Браво Кире,Ленче ...и так
    дальше.Държавата свърши сър.
  • 118 А, добър ден!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига глупости":

    Ле-ле! Който държи по-дебелата тояга, той казва какво ще става.
  • 119 Ало

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига глупости":

    Тук не става въпрос за висок стандарт, а за сила, за която българите могат само да мечтаят.
  • 120 GGГГ

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "Петербурженка":

    Така де.Ама по бедни жени от руските не съм виждал.Готови са и на "циганотурчин" да пристанат ,само и само да емигрират от Русия.Върнете ни заграбеното злато.Ние сме ви платили за войната от 1878г.Руснаци go home.
  • 121 Ало

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бъди рахат":

    Стига да не ги предизвикваш. Има ненормалници, които се поддават на насъскване. Американците пет пари не дават за такива като нас. Проблемът е между САЩ и Русия. Ние можем да си приказваме каквото си искаме, но само толкова.
  • 122 Байчо ти

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДОЛУ НАТО":

    Тук си прав. Който му е уредена зелената карта - лети, другите слуги ще висят на някой колесник.
  • 123 А, добър ден!

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бойко е прав , иска по твърд отговор":

    Щом си в НАТО за какъв суверенитет говориш, когато решенията се вземат вече в Уошингтън. И с евро-фондовете е същото - ЕС ти определя точно за какво да ги ползваш.
  • 124 А, добър ден!

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "дядото":

    Имаше един Волен Сидеров, който не се умори да вика "Американските бази да се закрият". Сега гледам Коста Костадинов от "Възраждане" вика същото. Той даже е в народното събрание.
  • 125 Бре

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Я марш на рубежа...":

    Е, нали вие сте контролируеми, най-паче българския истаблишмънт.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Не могат

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Не могат да отговорят адекватно, защото са подчинени, прислуга. Годподарят трябва да им каже какво да отговорят, защото те не могат, за да не сгафят и да ги наритат и край с изкуствено високия им авторитет.
  • 128 А, добър ден!

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Министерство Външните работи!! От кога":

    Откакто сте в НАТО нямате суверенитет. Другото са празни приказки.
  • 129 Народа кой го пита

    3 3 Отговор
    Бе лешпери.Всичката натовска сг.н вън от БЪЛГАРИЯ
  • 130 Те са толкова страхливи

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "От МВнР да покажат на русия":

    Какъв среден пръст, ве? Хубавото време свърши. Вече спокойно не могат да спят. Идва време всеки да си плати за деянията.
  • 131 Байчо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Механик":

    Е, защо пък намеси и Израел? Айде да не го броим.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Ей, непризнат ще си отидеш от тоя свят

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "GGГГ":

    Хората коментират геополитическото разместване, разни комплексари реват за признаване.
  • 135 Абе ,

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "хахаха":

    При запаса не те питат чий лизач си ...🤭🤭
  • 136 А, добър ден!

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Ами ...":

    Вие не можете да водите война, не САЩ и Русия, вие.
  • 137 шопо

    2 1 Отговор
    Па че има,,здраствуйте братушки,,!

    Коментиран от #138

  • 138 гоше

    0 1 Отговор

    До коментар #137 от "шопо":

    е па тия атлантите треба а копат у беляне за атомната у скоро!
  • 139 Алиансиран

    0 1 Отговор
    Последният абзац е направо убийствен : "Настоящата криза в архитектурата(!) за сигурност в Европа...."
  • 140 Радуйте се, братя!

    0 1 Отговор
    След като нашата територия е и тяхна, поне да помолим да ни прибавят към щатите си, а? Хубави хора сме, разбрани, кротки, сговорчиви.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол