Last news in Fakti

21 Януари, 2022 19:42 1 142 24

Новина от МС: Създават се четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с РСМ

  • работни групи-
  • мс-
  • северна македония

Ето кои представители на властта влизат в различните работни групи 

Новина от МС: Създават се четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с РСМ  - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се създават четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с Република Северна Македония. Това съобщават от Министерски съвет.
В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите икономика, търговия и иновации съпредседатели са заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката, заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите и министърът на иновациите и растежа. За членове на работната група са определени представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Съпредседатели на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност са заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, министърът на транспорта и съобщенията и министърът на енергетиката. За членове на работната група са определени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Създадената междуведомствена работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона има за съпредседатели заместник министър-председателят по климатичните политики и министър на околната среда и водите, заместник министър-председателят по ефективно управление и министърът на правосъдието. Като членове в работната група участват представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите култура, наука и образование и младеж съпредседатели са министърът на образованието и науката, министърът на културата, министърът на туризма и министърът на младежта и спорта. За членове на работната група са определени представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.
Съгласно заповедта съпредседателите на всяка една от работните групи председателстват заседанията на съответната работна група на ротационен принцип по компетентност в съответствие с темите от дневния ред.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 18 Отговор
    Да подкрепим българското ново правителство и братския македонски народ л
  • 2 ТОДОР СТОЯНОВ

    15 0 Отговор
    И???ШО КЕ ПРАЙТЕ БРЕ ГРУПА ЛИ???

    Коментиран от #13

  • 3 пламен

    27 1 Отговор
    ще преливат от пустото в празното и ще взимат заплати плюс командировки
  • 4 Германия

    20 6 Отговор
    БЪРЗАТ! Коридор 8 -БГ-СКОПИЕ -ТИРАНА. Това им трябва на НАТО !!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ РАКЕТНА ПЛОЩАДКА..., ТЕЖКО НА РОДИНАТА!!!Майна.
  • 5 А ти

    16 0 Отговор
    Държавата и управлението, дъвчат ено и също седмици наред ..Македония ..вървете живейте там!.., все ено българия не съществува, няма проблеми,няма мафия гроп-мвро-дпс ...Бг е в колапс ва ора ,в свободно падане...може би тр д се прегледате при др. Гълабова...вече се излагате ..дразнители ..щрауси
  • 6 Комита

    16 0 Отговор
    Бре войвода - що за дружина ще е това?
    Иновации,зелена енергия,дигитална трансформация - на вас чавка ли ви е изпила акъла бе!?
  • 7 Успех

    3 15 Отговор
    Крайно време е СМ с помоща на ЕС и САЩ да бъде издърпана от руско-сръбската сфера на влияние.
    Отношенията ни са зле, заради руско-сръбските бъркачи на л@йн@.
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    20 0 Отговор
    Кво стана със съкращенията в държавната администрация?!
    Продължаваме ПОДМЯНАТА!
  • 9 Славчу

    18 0 Отговор
    И космонавт им обещахме!
  • 10 Кой ще

    21 0 Отговор
    плаща на всички тея лентяи да обикалят, да лапат мухите и да жулят кебапчета? Не съм съгласен данъците ми да се харчат за подобни идиотски идеи.
  • 11 Вежичката

    5 0 Отговор
    Мога да направя по-хубави и по- големи паметници кат у Скопие и да ги сложим на жълтите павета
  • 12 И тук

    16 0 Отговор
    ще продадете страната си.Управляват ни натовски генерал и амерски възпитаник.Предатели на националните интереси.
  • 13 Сатана

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Както каза Дилбер Танас във филма "Мера според мера":
    -"Вие,ке лапате пАрите,а ние ке лапаме мУите"
  • 14 Предадохте

    12 0 Отговор
    България всички Вие който избрахте това ОФ и преизбрахте Радев. Доволнили сте сега когато България е унизена, Вие също!!!!
  • 15 ХА ХА ХА

    13 0 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ ПЕТКОВ , НАЛИ СЕ БОРЕХТЕ ЗА НАМАЛЯНЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ?? АМА НЕ САМО НА ТАЯ КОЯТО Я НАЗНАЧИ БОЙКО ??? ВИЕ ЗАПОЧНАХТЕ ДА СЕ ОЛИВАТЕ , КОМИСИЯ СЛЕД КОМИСИЯ , СЕКРЕТАРКА СЛЕД СЕКРЕТАРКА , СЪВЕТНИЧКИ И СЪВЕТНИЦИ ....ВСЕ ЛАПАЧИ НА ПАРИ !!!!! ЗА ТОВА ЗАПРЯТАЙ РЪКАВИ И ГОНИ НЕ САМО ДРУГИТЕ , НО И ТИЯ КОИТО ТВОИТЕ ХОРА НАЗНАЧАВАТ !!!!!!
  • 16 Лъжците си остават винаги такива !

    12 0 Отговор
    И десет комисии да направиш , пак ще предадеш БЪЛГАРИЯ !
  • 17 грую

    11 0 Отговор
    Ясно,клекнахме.Господарите наредиха и слугите изпълняват
  • 18 Rothschild

    4 2 Отговор
    Браво мойто дете. Браво Кирчо.
  • 19 .....

    7 0 Отговор
    А комисията, която се занимаваше с историческите задачи? Няма и дума за историята. Поредниъе предатели - петков и радев.
  • 20 Аламинут

    5 0 Отговор
    Кире, почни,чрез референдуми да
    вършиш работа.Започваш да писваш
    с нищоправене.Призиви,позиви
    помощи,не са държавност ,а бедствен
    временен синдром.Остави глупостите
    на ленка и излез на първа линия.
    За толеранс,не си годен.Затопля се
    и още някой призив и ще ни
    събереш пред Народното събрание.
    П.п. Тези комисии сме ги играли и
    затова назови от първо лице какво
    правиш!!!
  • 21 кУмУнист

    3 0 Отговор
    Тази година самолет София-Скопие, до година , совалка София-Скопие-Луната. Слави ще плаща.
  • 22 glupak

    0 0 Отговор
    Защо ми се струва , че и група по история има , И чакат първите резултати в наалот на другия век,
  • 23 778

    1 0 Отговор
    Хайде пак ставаме за смях. Те ни викат мръсни фашисти, а ние междуведомствени групи създаваме за да им помагаме!

    Коментиран от #24

  • 24 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "778":

    Щом ние сме фашисти значи такива са и Италия Германия Австрия, какво търсите в този фашистки съюз? Има само един начин РСМ да влезе в ЕС, ако България излезе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол