Last news in Fakti

22 Януари, 2022 19:34 2 175 63

Мая Манолова: Да отпадне ДДС за основните хранителни продукти

  • мая манолова-
  • храни-
  • ддс-
  • пенсионери-
  • пенсии

НОИ е ощетила пенсионерите с около 10%

Мая Манолова: Да отпадне ДДС за основните хранителни продукти - 1
Снимка: БГНЕС

"Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на ДДС на основните хранителни продукти. Бюджетът не решава въпросът с неравенствата, а го задълбочава". Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова.

Според нея начинът на преизчисление на пенсиите е първият голям гаф на правителството. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено незаконно, несправедливо и нечестно. Не разбирам защо лишават пенсионерите от COVID добавките в разгара на кризата. Решиха да спестят от най- бедните и уязвимите", сподели тя. И уточни, че не бива смяната на ВСС и главния прокурор не бива да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че иска да поеме структура в КПКОНПИ, Манолова отрече. "Създаването на паралелна прокуратура няма да отмени необходимостта от истинска промяна в съдебната система. Грешка е възлагането на прекалено големи очаквания на тази реформа", счита лидерът на "Изправи се.БГ!".

По думите ѝ НОИ е изключила от увеличението на пенсиите годините 2017,2018 и 2019 и така ги е ощетило с около 10% от пенсиите им. "Това са около 30 млн. лв. на месец, точно колкото бонусите, раздадени в НАП преди нова година. БСП трябва да се извини, тя управлява социалния сектор", смята Манолова. И допълва, че това е правителството с най-голямо доверие, но социалното е най-слабото звено.

"Запазването на втората година от майчинството е нещо положително. Малката потребителска кошница е поскъпнала с 28%. В условията на криза уязвимите имат нужда от подкрепа", посочи Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страшимир

    43 6 Отговор
    И да отпадне ддс-то алчните търговци ще намалят минимално,трябва промяна на закона и по силен държавен контрол това е формулата.

    Коментиран от #18

  • 2 Сатана

    31 9 Отговор
    Отпадането на ДДС ще облагодетелства търговците.Най-вероятно ще има купонна система или замразяване на цените .Иначе озверелият и гладен Българин ще измете палите се с власт и пари Пп-политищчески прост-утки
  • 3 Последния Софиянец

    11 22 Отговор
    М@чк@й Майче!

    Коментиран от #6, #14

  • 4 Амнезия

    27 7 Отговор
    И ко ,като отпадне.Знаеш много
    добре,че цените няма да паднат.
    Вие с нинова сте като скачени
    съдове.От едната прелива у другата.
    Са ,импексова ровичка машинното.
    Г-н Банкин, ли ви регулира нивото???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво Мая

    17 16 Отговор
    Истинската социалиска . Щото само 30% в БСП могат да мислят , днеска се доказа.
  • 8 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    30 9 Отговор
    Манолова, най-ощетени в България са не пенсионириге. А работещите родители с деца на минимална заплата.

    Ако популистките партии ИБГ, БСП, ГЕРБ, ДПС, ПП ... продължавате да се грижите само за пенсионерите. И да им купувате глосовете с незнам си какви добавки ... Скоро няма да има откъде да идват парите за пенсиите им. Защото няма да има работници които да плащат осигуровки и защото никой банкер няма да отпусне заем на държава само от пенсионери.

    Коментиран от #34

  • 9 Баба ми Мая

    17 3 Отговор
    Хич не се трая все гледа да го омая ,и налапа накрая
  • 10 Родни Герои

    14 5 Отговор
    Всичко иде от Иван ИВанов Кевъра, бързговорещият. Съсипа икономиката повече от Ковида.
  • 11 Бай Шиле

    10 13 Отговор
    Мая,предложи 10 000 лв. пенсия,ега останеш в политиката.
  • 12 Франки

    31 1 Отговор
    Имаме нагледният свеж пример с падането на ддс-то на ресторантите, че това не работи. Никой не усети намаление на цените, само собствениците на заведения доволно потриха ръце. И какви са тия крокодиски сълзи от бсб въобще? Когато бяха на власт се приемаха едни капиталистически закони, едни капиталистически данъци, дебелееха едни олигарси и сега в опозиция изведнъж се серили, че били социалисти?! Повдига ми се от вас, предатели на България и Българите! Надявам се рано или късно да има възмездие за всички злини, които умишлени причинихте!!!

    Коментиран от #19

  • 13 Hoho Boho

    25 2 Отговор
    Няма логика.
    Цените ги определя пазара.
    Ако нещо струва един лев, то пак ще продължи да си струва един лев.

    Потребителят не се интересува как е калкулирана тази цена,
    дали в нея има ДДС или не, а дали е склонен да я плати.

    Така ще се облагодетелства производителят и търговецът и ще им се повиши печалбата сумарно с 20%
  • 14 Емил

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    А бе, фурнаджийска лопато, нали Мая ти беше "изпълнила всички желания"! Поне си смени ник-нейма да не ти припомняме постовете!
  • 15 Голем смях

    15 5 Отговор
    Тази коя беше ...и като каква ръси мозъци?
  • 16 фен на сидеров

    7 5 Отговор
    когато влезеш в щатския уолмарт и се шашкаш ! никакъв данък върху хранителните продукти ! дори и за вредните Пепси и Чипс ! лоши кравари, брей ! и нямат проблеми с бюджета !? и как така !? да каже Хърсев, че много обича ДДС-то !
  • 17 доста популистко

    13 1 Отговор
    изказване на мая !! като намалиха ддс-то на ресторантиорите те да не би да намалиха цените ?? НЕ!!! при едно премахване на ддс-то цените ще си останат същите а по веригата ще си разпределят 20-те % !! а каква е тази ковид добавка за пенсионерите ....как точно ЗАРАДИ ковида са се увеличили разходите на пенсионерите за да ги компенсираме като при карантините дори се харчи по малко !! от една страна тая иска по малки приходи в бюджета като премахне ддс-то но от друга страна иска бюджета да даде повече пари на пенсионерите...хем нямаш приходи хем раздаваш...ами значи кредити да се теглят , така ли !!! и тая е като възраждане..популисти
  • 18 пунчо

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Страшимир":

    нали крякахте да махнем от власт онези лошите, сега при тези добрите едвам свързваме двата края, а като минем и на режим на тока и на черен хляб с бяла сол , пак ми обяснявайте кога съм бил добре и кога зле
  • 19 Hoho Boho

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Франки":

    Идеята за ресторантите беше:
    Да се махне ДДС-то за да захлебят малко, т.е. ДДС-то да влезне в джоба им,
    защото го бяха закъсали от "мерките" и липсата на клиенти,
    а не клиентът да пие по-евтина бира.
  • 20 3.14К

    12 2 Отговор
    Не БСП, а кюстендилската клюкарка трябва да се извини на пенсионерите. Тя, Ива Митева, Герб и ДПС,провалиха на второ четене да се приеме преизчислението на пенсиите при първото служебно правителство, защото беше предложение на БСП. Чудя и се на Нинова защо не иска право на отговор от всички медии, в които я плюват от целия политически спектър. Най-яростни са всички уж демократини, най-вече Прокопиеви медии. Ако отговори на всички, до 10 ноември няма да има място за други новини.
  • 21 питам

    12 1 Отговор
    Добавката от 60 лв. към пенсиите трябва да остане завинаги. ПП да спрат да въртят и сучат, да се обясняват и да се чудят как да орежат пенсиите. ДМС на чиновниците спряха ли им ги? Бонусите им?! А депутатските заплати?! Тръгнали да дерат най- бедните и беззащитните- пенсионерите.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кой68

    6 2 Отговор
    Да се прецени различно ДДС на суровини,продукти и изделия.
    Има го в страни от EU.
    Манолова си прави PR!
  • 24 Порочен кръг на Ада

    8 0 Отговор
    Всичко се повтаря по един и същи начин.
    Даже става безинтересно.
  • 25 5577

    12 0 Отговор
    Браво бе Майче. И като намалим ДДС-то какво ще стане, ще паднат цените ли. Ха Ха Ха. Това деяние ще отиде в джобовете на мутрите които ги направиха собственици на предприятия за храни и натрупаха ресурси без труд и сега търсят също такова сладко облажване от държавните пари. При търговците вносители най сладко ще бъде. Там като хванеш елката цифрата ще е чиста печалба, но за хората тук никой не мисли. При хората нищо няма да дойде от това лобиране. Добре че ви бихме шута.

    Коментиран от #26

  • 26 Кой68

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "5577":

    Има още за шутиране....
  • 27 Жеков

    12 3 Отговор
    Бюджет няма, минималната заплата е замръзена поне до началото на април 2022 г., инфлацията е над 10%, доходите и спестяванията на хората се топят, НЯМА борба с корупцията, назначават се нови калинки с жълто-бяло на устата, некадърни, нахални...Пълна промяна. Ама към още по-зле!
  • 28 Грульо

    10 2 Отговор
    По-добре да сложат минимален таван на надценките за тез храни. Или държавата да направи държавни супермаркети, да изкупва директно от български производители и да продава на народни цени. Прекупвачите разкатават фамилията на народа. И не само за храните, за всичко останало трябва да има държавни услуги на народни цени, Само така ще има реална конкуренция, нормални цени и парите да си остават в България.
  • 29 Мамул

    8 0 Отговор
    Тъпизъм пълен! Намаленото ДДС може да е стимул за започване на дейност в сектора, но не е мярка за намаляне на цени. Пълен .ашак си МаяМа!
  • 30 Бате Гойко

    6 4 Отговор
    Права е МАЯ! Увеличението на пенсиите, за годините 2017,2018 и 2019 , го няма след преизчислението! За какво тогава се прави! Пладнешки обир! Пълни некадърници! Кухи лейки!
  • 31 Ироничен

    6 4 Отговор
    Съвсем скоро имаше избори и народът каза, че тая кифла не трабва да дава акъли. Затова е извън НС.
  • 32 Гост

    4 0 Отговор
    Ще отпадне от врата на производител и продавач, а от крайната цена към потребителя?
  • 33 ТЕБЕНАГЪЗОС

    1 1 Отговор
    да се лекува
  • 34 Димов

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Парите за пенсии ще идват изцяло от фондовете на ЕС, за поробване на държави, като нашата. Пенсионерие ще гласуват за онзи, който им добавя по 50 лв всяка година, а той ще осигурява законни договори за концесия на западните фирми да ни копаят и изнасят златото, да се разпореждат с горите ни, и да ни продават тока както им кефне. Работещи българи не им трябват. Те само им създават проблеми с постоянните си искания за честно възнаграждение, човешки условия на труд, социална справедливост и т.н.
  • 35 Мария

    4 0 Отговор
    И на лекарствата както е в Турция
  • 36 коко

    4 4 Отговор
    браво майче само така
  • 37 мюмюн

    4 4 Отговор
    мая е много права-слабо правителство
  • 38 ТОЙ Е КОЙ Е

    10 1 Отговор
    ДА ОТПАДНАТ БОНУСИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ .ДА СЕ СЪКРАТИ 50 ПРОЦЕНТА АДМИНИСТРАЦИЯТА И СЛУЖЕБНИТЕ ВОЗИЛА ТОВА ЩЕ ОБЛЕКЧИ РАЗХОДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ ПАНДЕМИЯТА.АКО ИМА ДЪРЖАВА.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 коко

    6 2 Отговор
    ОСТАВКА НА КАНАДСКИТЕ МОШЕНИЦИ
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 САМО ДА ПИТАМ

    7 1 Отговор
    факти бг.,защо ми триете коментарите? киро и асен са голееееми л ъ ж ц и .
  • 45 момо

    5 1 Отговор
    ами като медиите близундрят кирчо, оттам му порасна работата
  • 46 така Майче

    5 2 Отговор
    ти давай предложенията, да се правиш, че си много загрижена и хубава, пък да му мисли някой друг, който може.
  • 47 някой си

    6 2 Отговор
    ОСТАВКА на ментетата,тия са по-алчни и зли от боко
  • 48 иван

    7 1 Отговор
    права е Мая,28% инфлация а минималната само с 8%,пенсиите с 6%, мошенгии са тия
  • 49 коко

    6 1 Отговор
    ОСТАВКА НА КИРОБЕЗПРИЧИННО УХИЛЕНИЯ И АСЕН КОКОРЕВ
  • 50 мюмюн

    5 1 Отговор
    Отивайте си лъжци,докато не сте счупили държавата
  • 51 никой

    4 1 Отговор
    промяната се оказа подмяна с още по-големи кръвопийци
  • 52 пешо

    5 2 Отговор
    Уж сменихме тиквун за добро а то още по-зле стана
  • 53 коко

    5 0 Отговор
    ТИЯ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА-не знаят какво правят
  • 54 Оххх

    2 0 Отговор
    Майооо виш кво чудо докара с палатките си ,цените са двойни ,доволна ли си ,аде сега събирай четата и почвайте да викате или няма пачка
  • 55 Ами ...

    2 0 Отговор
    Да отпадне ДДС за всичко. Това е несправедлив данък.
  • 56 Айдее

    2 1 Отговор
    Лъжливите харвари ОСТаВКа това с цените показва че тия пубертети си играят с народа
  • 57 кустендилец

    2 1 Отговор
    ку4 .а
  • 58 карата

    2 2 Отговор
    Обявявам национален конкурс за още по тъпа идея! Примерно да махнем акциза на горивата, или още по добре и на цигарите!
  • 59 Fero

    3 1 Отговор
    Тази оправи пенсионерите. Сега започва други да оправя.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Четете за неграмотността на НОИ

    0 1 Отговор
    Прочети в Дунавмост.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гърга

    1 1 Отговор
    Скрий са на, пфууу противна мусура
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове