Last news in Fakti

24 Януари, 2022 09:21 1 310 17

Вигенин: Нямаме политика, която целенасочено да руши отношенията с президента

  • кристиан вигенин-
  • бсп-
  • румен радев

Той изтъкна, че макар и с по-малко депутати, БСП има много по-голямо влияние в управлението от периода, в който беше с много народни представители, но в опозиция

Вигенин: Нямаме политика, която целенасочено да руши отношенията с президента - 1
Кадър БНТ

Отказът на 50-ия конгрес на БСП да констатира оставката на лидера на партията Корнелия Нинова е проява на мъдрост и опит да се стабилизира БСП, за да може да се занимава активно с управлението на страната. Това заяви в "Денят започва" по БНТ заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин.

Според него е редно структурите на партията да се съсредоточат в изработването на политики по региони вместо да хабят енергия в организация на поредния вътрешнопартиен избор.

Вигенин призова всички членове на така наречената "вътрешна опозиция" в БСП да бъдат по-конструктивни и да работят по идеите и предложенията си, защото на никого не е отказана подкрепа за конкретни работещи инициативи.

Съвпадението на датата на провеждане на конгреса с церемонията по встъпване в длъжност за втория мандат на държавния глава Вигенин определи като случайно.

По думите му в ръководството на БСП няма политика, която целенасочено да руши отношенията с президентската институция - още повече сега, когато социалистите са в управлението и отношенията с президента са в посока на промяната. Според Кристиан Вигенин да се търсят опити за противопоставяне не е сериозно.

Може да има различия, но ако са конструктивни, това работи в подкрепа на цялостния подход на управление.

"Ще е фалшиво, ако през цялото време очакваме добър тон между институциите." - каза зам.-председателят на БСП.

Той изтъкна, че макар и с по-малко депутати, БСП има много по-голямо влияние в управлението от периода, в който беше с много народни представители, но в опозиция.

По думите на Вигенин проекта за Бюджет 2022 е потвърждение, че има лява партия в управлението. Той оцени план-сметката като най-социалния бюджет от години насам и изтъкна, че ако БСП не беше в управлението проектобюджетът нямаше да изглежда по този начин.

Участието на лидера на партията Корнелия Нинова в правителството е знак, че социалистите искат сегашното управление да успее. Според него чрез ангажиране на лидера на партията в изпълнителната власт БСП е в състояние да постигне повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раз

    8 0 Отговор
    Вагинин: Нямаме политика, която целенасочено да руши отношенията ни с президента. АМИ ДА ИМАТЕ,НАПРАВЕТЕ СИ,ТУНИНГОВАЙТЕ СИ.
  • 2 Иво

    8 3 Отговор
    На Вигенин само Истанбулската конвенция му е в главата...
  • 3 ТаУмВзе

    7 4 Отговор
    Кинтоимпексова ще ви приложи джихад със сепуко и харакири Пак, докато бълнувате за политика. Каква политика в колониално монтирано канадче от козяк президентче? Бухахах
  • 4 Така е

    8 3 Отговор
    Другарю Вигенин, вашата политика е експлоатация на народа с цел лично облагодетелстване!
  • 5 влък

    4 3 Отговор
    Ще лапате пуканки скоро. Кака Корни Импексова ще ви ги изпече в микровълновата си печка.
  • 6 ХАН КРУМ

    3 5 Отговор
    КОГАТО ДЕЙСТВИЯТА СА ЯСНО ВИДИМИ,ОБЯСНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ НЕ ВЪРШИ РАБОТА.В БСП СА ОСТАНАЛИ САМО ВЛЕЧУГИ.И КАТО ВИ ГЛЕДА ЧОВЕК МИНИСТРИТЕ,МУ Е ЯСНО ,ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА.ПРЕДИ ДА ЯДЕШ ,ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕДЕШ. А ВИЕ САМО СТЕ ЛАПАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ.МАЙ САМО СИКАДЖИЯТА Е РАБОТИЛ.
  • 7 БСП за България и Радев

    1 5 Отговор
    Вигенин е млад, умен и много верен другар. Той трябваше да е премиер, но се наложи генерал Румен Радев и госпожица Нинова да преглътнат Кирчо, за да замаже очите на гнусните анериканци

    Коментиран от #10

  • 8 Полог

    3 2 Отговор
    Имате политика на пОлога, да си налягате парцалите, че КУорни ще ви изгони и заплатка няма. Бсп-арите вместо да си върнат партията и да я изгонят са в положение да гледат отвън. Защо хвърляте оставки? Изгонете я нея.
  • 9 Госпожа Нинова

    1 3 Отговор
    Е изтеглила от новогодишната баница -ЩЕ ЦАРУВАШ НЕНАГЛЕДНА В НАЙ ЩАСТЛИВАТА СТРАНА😉
  • 10 Недоскив

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    Или си с превръзка на очите, или си корнилизач.
  • 11 БСП Стара Загора

    3 3 Отговор
    Уникално положение наистина. С най-малко депутати, а дефакто ние управляваме България. Прекрасен ход на генерал Румен Радев. Велик държавник. Ако стане война сме спокойни с такъв стратег
  • 12 Рембо

    2 2 Отговор
    Поредното г......че, скрило се под полата на Нинова и си кюти само да е покрай властта.
    В която и партия да го сложищ, все ще пасне. П..........ският Интернационал е силен.
  • 13 ццц

    2 1 Отговор
    Тия боклуци някога ще изчезнат ли от парламента ,докато са там едни и същи как да има други резултати .
  • 14 Добри

    2 1 Отговор
    Когато БСП е била във властта винаги е имало икономическа криза! Да ви е честита ПОДМЯНАТА! Пожелавам на всички,които се разхождаха една година по площадите,пиеха бира и люпеха семки,водени от ТРИОТО и Манолова под одобрителния юмрук-глад и мизерия!
  • 15 ПСР

    1 2 Отговор
    Избирател на Президента съм-и от 2016,и от 2021 г..Но не съм избирател на БСП.
    Направихте услуга на Р.Радев,че нещо се ослушахте,най-меко казано,през 2021г.,относно подкрепата за него.
    Поне това стана ясно.Той спечели въпреки другарката Нинова и въпреки ДПС.Което е съществено.
  • 16 Имате Нинова

    1 0 Отговор
    Политика не ви трябва , никога нищо полезно не е направила , освен за трона си.
  • 17 Гошо

    0 0 Отговор
    Този администратор какво се изказва. Никой не го зачита.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове