Last news in Fakti

25 Януари, 2022 14:00 1 447 37

Оставаме на дъното в ЕС по борба с корупцията

  • борба-
  • корупция

Преди нас са Унгария (43), Румъния (45), Хърватска (47) и Гърция (49)

Оставаме на дъното в ЕС по борба с корупцията - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

България остава в дъното на класацията за ЕС по справяне с корупцията. Това показва тазгодишното традиционно изследване на асоциация "Прозрачност без граници".

При скала от 0 до 100, в която 0 е най-високи нива на корупция, средният за Европейския съюз е 64. България е с индекс 42.

"Ние не просто нямаме напредък, а тъпчем на едно място", каза Ваня Нушева от "Прозрачност без граници".

Преди нас са Унгария (43), Румъния (45), Хърватска (47) и Гърция (49). И тази година най-некорумпирани държави в ЕС са Дания (88), Финландия (88), Швеция (85), Нидерландия(82). В дъното е България, а тази година Румъния се "откъсва" от страната ни и бележи по-добър резултат с два пункта.

От "Прозрачност без граници" заявиха, че страната ни се доближава повече до страни в дъното на световната класация като Афганистан и Северна Корея с показатели 16 от 100, отколкото до първенците в нея - Дания, Финландия и Нова Зеландия (88 от 100).


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 8 Отговор
    Щом долната мутра, шиши и каскета не са в панделата сме Приключили вече! Осъдени няма да има и това е.
  • 2 kakvo

    21 6 Отговор
    липсата на адекватни доходи ражда корупция
  • 3 Тръмб

    38 1 Отговор
    Ма никой не иска да се бори с корупцията. Борбата е, как да се участва в нея!
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    38 0 Отговор
    Ам Кирчо се занимава с ваксинация, Македония и Украйна......за корупцията нещо не иска да се сеща.....защо ли?
  • 5 При

    16 9 Отговор
    толкова дългогодишна корупция по всички нива, е много трудна борбата с нея ! Пуснала е дълбоки корени и са нужни огромни усилия и време !
  • 6 🤓мораториум

    19 0 Отговор
    На корупцията
  • 7 стига бе

    25 6 Отговор
    А , ама как бе ?! Това не може да е истина ! Ми вече 18 месеца Радев и Рашков "борят" корупцията (на думи) , Ми вече думите инфлация , обедняване , корупция , непотизъм , кадруване и пр. - са непознати за нас , не ли ?!

    Коментиран от #21

  • 8 питам

    14 6 Отговор
    С Рашков начело ще си останем на дъното по борба с корупцията. Кварталните милиционери на Рашков и Радулов, връщането на комунистическите закони за погазване на всички европейски директиви и потъпкване на човешки и граждански права, връщането на ДС и Шесто управление, няма да борят корупцията по високите етажи. Рашков се захванал с кокошкари и казанджии, катаджии с 20 лв. подкуп и пр. За Гешев и съдебната реформа казаха, че отлагат за след 6 месеца... та как няма да сме на дъното?
  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    12 0 Отговор
    Като се доближаваме до Афганистан , ще можем ли и ние като тях ......

    Коментиран от #11

  • 10 всички

    12 6 Отговор
    Служебните правителства на Радев назначиха милиционери и върли комунисти като нови областни управители в провинцията. В "Митниците" щели да назначават за шеф тежък комунист от миналото. Строителство на магистрала се възлагало ПАК на фирма на ББ. Рашков връща кварталните милиционери и се бори за правото МВР ДА ЗАДЪРЖА КОГОТО СИ ИСКА, ЗА КОЛКОТО СИ ИСКА И ДА ПРАВИ С НЕГО КАКВОТО СИ ИСКА. Пък съдебната реформа и Гешев се отложиха за неопределено време. Каква борба с корупцията се води?
  • 11 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ... да изгоним едни дето сеят Световна демокрация ‼️‼️‼️
  • 12 Коментатор

    12 4 Отговор
    Много сте ме интересни?!
    Едните ни сочат кат най-корумпираната държава в ЕС, а в същото време тези същите се целуваха и прегръщаха с престъпната ни тиква десетилетие?! Уж "партньорите" ни от западна европа ни "подкрепят", но само когато стане дума да си вършим задълженията към ЕС?! Нито субсидиите питат как ги харчеха до сега, нито защо храните за тях са по-качествени от колкото за нас, нито защо трябва да си плюем по историята за мЪкетата, нищо???
    Ей "партньори", както тия от фащ, така и ония от ЕС, рано или късно България ще пребъде над всички вас лицемерни античовеци!!!
    Нямаме нужда нито от такъв ЕС нито от такива "партньори" от нато!!!
  • 13 кир Ливанчо

    15 2 Отговор
    E, нали, уж, щехме да я бориме?
  • 14 Радефф

    9 3 Отговор
    Ако аз управлява нямаше да се краде
  • 15 NeXu s

    20 4 Отговор
    Ама как така? Нали мунчовците управляват от 10 месеца? Нали при тях нямаше да се краде?

    Коментиран от #19, #23, #27

  • 16 Само питам

    13 2 Отговор
    Как определихте ,че Сев.Корея е най- корумпираната страна в света?
  • 17 Само питам

    26 3 Отговор
    Що така бе Кире, що така бе Радев? Какво стана с "Мутри вън", с "нулевата толерантност срещу корупцията". Ще стане година как управлявате а резултати никакви 😜
  • 18 ха ха

    18 1 Отговор
    мвр министъра като не можа да докаже престъпленията по върховете на властта , по стар обичай се отдаде на пътен грабеж , хем джобовете пълни хем правителството доволно , промяна ,а ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нищо ново

    15 2 Отговор
    Няма и да мръднем от там с тази подмяна която се извършва!
  • 21 Герп-тролове

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "стига бе":

    Не са 18 месеца, 8 са ! Ама какво значение имат за тиквения електорат цифрите! То вожда построи 500 000 000 млна. км магистрали,аз пък тръгнах да се заяждам за едни 10 месеца!

    Коментиран от #25

  • 22 Сделано в СССР

    5 11 Отговор
    Със съветска прокуратура, руско енергийно робство, кремълски служители по всички етажи на властта ... ще догоним и Северна Корея !

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 едни и същи са

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Герп-тролове":

    И 80 да са с този матрял в управлението толкова! Нищо няма да се промени! Управлява се по съшия начин само изпълнителите са различни. Разлика няма!
  • 26 ГОРСКИ

    7 6 Отговор
    Как няма да сме на последно място като няма нито един осъден политик, например Буда чекмеджета, злата, Мишо бирата!!!!!! Най малко десетима трябва да са във затвора но във България просто нещата са така няма виновни!!!!
  • 27 Те са от харвърт

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "NeXu s":

    не крадат а усвояват...
  • 28 Абсурдистан

    13 2 Отговор
    Новото правителство ще ни махне ат дъното по-надолу!
  • 29 най вече

    2 5 Отговор
    с индивиди като теб, дъното ни е в кърпа вързано, пий си хапчетата и да не забеавиш да си осребриш чека от ти си знаш къде...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Новите във

    9 3 Отговор
    властта са много силини на думи и обещания, а в харвард специално ги учат как да много да говорят без нищо да казват...
  • 32 питам

    8 2 Отговор
    От Харвард и Англия дойдоха, за да върнат милиционерщината начело с върли комунисти и хора от ДС и Шесто управление. А уж комунистическият режим бе обявен за престъпен. Промяна ли?!
  • 33 Тома

    3 4 Отговор
    Няма в света министър председателя да е с физиономия на мутра сниман гол с пистолет пачки евро и кюлчета злато.

    Коментиран от #37

  • 34 Даа ама нее

    2 2 Отговор
    Това за Унгария баш не ми се вярва. Виште дали има Унгарци по западните държави. НЯМА., И всяка година стандарта им се покачва колкото нашия за 5 години.
  • 35 7789

    1 2 Отговор
    Корупция има навсякъде и шуробаджанащина също.Просто хибридната война не спира в България и срещу България.Имаме проблеми.но не са чак толкова огромни.колкото се представят Пропагандата срещу нас не спира...
  • 36 Драгомир

    0 1 Отговор
    Корупция у нас е нещо съвсем меко казано. Борбата с нея е трудна защото както е казал гениалният ни поет „Свестните у нас считат за луди”. България се управлява от тих и не чак толкова тих БАНДИТИЗЪМ във всички власти. Чист бандитизъм има в действията на гл.прокурор, в напълно корумпираните съдилища 99% от съдиите са неграмотни калинки и политически слугинаж, а уж органите за вътрешната сигурност се занимават епизодично с престъпността на женския пазар в София. НС твори закони и допуска концесии насочени директно срещу интересите на народа. Изпълнителната власт, традиционно представена от крадливи помияри, не се нуждае от коментар. Като резултат, държавата – народът не си управлява водата, тока, комуникациите, полезните изкопаеми и каквото се сетите. Армията грябва да отговаря за националната сигурност, но сегашната армия не става за нищо друго освен за участие в някакви мисии навън. Конституцията на България е нелегитимна вече повече от 30 г. а подвизаващите се в КС така и не намериха време да осъдят това политическо престъпление т.е. участват съвместно в ширещия се бандитизъм във всички власти. Нито един закон не е фактически валиден заради нелегитимност на Конституцията т.е. пълна слободия. Членовете на КС кротко очакват пенсия извън тавана на пенсиите по закон, нищо че всички били равни пред закона, глупости. Как тогава на който и да е съдия в който и да е друг съд да му пука за някакво си право на съдещия или съдения – решават в интерес на който м
  • 37 ВЕРНО ЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Тома":

    АЛОО МИСИР ИЗСЛЕВАНЕТО НЕ Е ЗА 2020 А ЗА 2021 / ТОГАВА ИМАХМЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРЕЗИДЕНТ К ЗАБРАВИХ И КИРЧО ПРОДАВАЧ НА НАЗНАЧИЛ ЛЮБОВНИЦАТА НА ДВА ДОГОВОРА СЪС СЪВЕТНИЦИ ЗАСНЕТИ КАК ВЗЕМАТ РУШВЕТ И ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР РАЗНАСЯЩ БИЛА ТОРБИЧКИ А И ШЕФ НА НАП ДОКАЗАН МОШЕНИ А И КИРЧО ПРОДАВАЧ НА СКЪПИ НО БЕЗПОЛЕЗНИ ХАПЧЕТА НА МЕСТНИТЕ БАЛЪЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове