Last news in Fakti

26 Януари, 2022 11:29 2 858 19

След спор в пленарна зала - тотото все пак ще има шеф

  • тото-
  • александър тодоров-
  • депутат

Освободиха Александър Тодоров като депутат

След спор в пленарна зала - тотото все пак ще има шеф - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите освободиха своя колега от "Има такъв народ" Александър Тодоров от длъжността му като народен представител. Причината - той е избран за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Срещу освобождаването му от длъжност се обявиха от ГЕРБ-СДС и ДПС. Мотивите им са, че той е попълнил грешна декларация.

От 155 гласували 148 бяха "за", нито един "против", и само един депутат се въздържа, съобщи БНТ.

32-годишният депутат от ИТН Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Това се разбра в неделя след справка в Търговския регистър на Агенцията по вписванията.

Междувременно, на закрито заседание във вторник Софийски градски съд спря вписването на новото ръководство на Българския спортен тотализатор. До решението на СГС, което не подлежи на обжалване, се стига след жалба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев.

Освобождаването на Александър Тодоров като народен представител бе предхождано от разгорещена двучасова дискусия в пленарна зала.

"Тук става въпрос за насилствено изземане на властта. Призовавам колегите от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е нагло. Такова арогантно назначаване на жени, братовчеди, любовници не е било", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, цитиран от БНТ.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста шеф на тотото в нарушение на закона, защото е бил депутат в същото време.

"Нищо, че е спортен министър - той е адвокат. Той беше в миналото Народно събрание шеф на правна комисия. Не е виновен младият колега, а министърът, не бързай за следващия тираж, едната шестица ще я изтървем", заяви Хамид Хамид от ДПС.

От ИТН подкрепиха своя колега Александър Тодоров.

"По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се декларира несъвместимост с длъжността и има срок до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е декларирал това и до момента на встъпването си в длъжност няма да е народен представител. Нали не предполагаме, че всички, които ги назначаваме на някаква длъжност, ще са безработни", каза Ива Митева от ИТН.

"О, чудо, ГЕРБ и ДПС говорят и цитират Конституцията от тази трибуна", добави Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"От началото на дебата чух много тежки квалификации, едва ли не как е нарушен законът. Нарушение на закона няма, в това може да бъдете сигурни. Има компетентни органи, които ще кажат има ли нарушение или не. На няколко пъти стана въпрос и доста колеги юристи казаха, че съм назначен за изпълнителен директор на БСТ, което не отговаря на истината. Избирането ми се конституира от решението на Търговския регистър", заяви Александър Тодоров от ИТН.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с невярно съдържание и Софийският градски съд се е произнесъл вече като е отказал вписване като шеф на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за народен представител от район Плевен. По професия е юрист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    9 0 Отговор
    Тотото ще ти вземе палтото(то). :D
  • 2 Докато

    22 1 Отговор
    има "наши и ваши", промяна няма да има!

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Колкото

    28 3 Отговор
    Колкото по-млади и неопитни,толкова по-добре за режисьорите.По-лесни за манипулиране.Народът ще чака благоденствие.Ще стане,ама друг път.
  • 4 ринго

    28 0 Отговор
    Махнете компютъра от тотото!Сложете старата метална телена сфера с топките и ръчното теглене! Това е истината .стига сте ни обирали и лъгали с тия компютри!

    Коментиран от #18

  • 5 Факт

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Докато":

    И все пак наши, ваши...ама всички знаем, че назначенията в цялата администрация са хора предимно на ДПС и една част от ГЕРБ.. Те какво очакват, да са опозиция ( за пръв път от 12 години) и да им оставят техните хора на ключови позиции?????
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нЕма стигане

    8 1 Отговор
    Ще има , ще има ! ТОТО-то е яма . Майката на Шиши (Гуцка) започна като шеф на ТОТО-то и вижте Шиши до къде стигна.
  • 8 user

    6 4 Отговор
    Трифонов вече е по-богат с 6-7 милиона. Джакпотът скоро ще падне. Време е и на Трифонов да му бъде платено!
  • 9 оня с коня

    4 10 Отговор
    Новия министър на спорта от чалгарите Радостин Василев освободи стария шеф на БСТ и в координация с тъпото Киро сложиха депутата от ИТН Александър Тодоров. Това е конфликт на интереси. Но идва възмездието. Бойко и Коце Костадинов като дойдат съвсем скоро ще ги изритат където трябва и въдворят където трябва!
  • 10 hahaha

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Докато":

    е как да няма промяна - променяме вашите с нашите
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бивш левскар

    5 3 Отговор
    Всеки който ръководи нещо, трябва да има възможност да си осигури екип. Не разбирам специалистите до живот. Новия човек е с нови идеи. Как тези които се мъдриха до сега ще хванат новите идеи? Ходете си бе хора. Ако сте стока никой няма да ви гони.
  • 13 Ст.Кинг ТО

    5 3 Отговор
    На герп-дъпъсъ и от други места ще им затворят хранилките, не само от тотото.

    Коментиран от #14

  • 14 Политикант

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ст.Кинг ТО":

    Добре, нека им затворят хранилките, както да ги разследват, съдят и да ги пратят в затвора! Само “затваряне на хранилките” не е ли, че “НОВИТЕ” се настаняват на трапезата на ГЕРБ и ДПС? Какво ще направи това момче на 32 г. с жълто около устата? Няма опит, а всъщност още живее при мама и тате!? Няма биография, няма семейство, нищо няма… освен приятел министър!? Как така, защо, а и това ли е “ПРОМЯНАТА” за която хората бяхме по площадите?
  • 15 Radoi Ralin

    1 3 Отговор
    Не ме е страх от шефа на Тотото, но се страхувам от Тотото на Шефа! Мургавия Министър Руди е назначен от ДПС и се опитва да осигури бизнес на Гриша Ганчев и на хората зад ТИТАН. Интересна промяна…

    Коментиран от #19

  • 16 ТОТОТО

    0 0 Отговор
    Направи Пеевски по-пълен, та за това е проблема с избиране на нов директор. Спира им лапането.
  • 17 Чичо побелял

    0 0 Отговор
    Това момче защо така се е остригал "нула номер" бре ? Нас ,така ни стригаха в казармата преди повече от 40++ години и мило и драго давахме ,само да ни оставят "кечара" поне един пръст да порасте. Гледам го , младо, косата му гъста, черна ...що я стриже така ? Аз ,кога минах 50-така и побялях, взех да оплешивявам, взех да си бръсна чутурата, белким прикрия тези проблеми , че да се докарвам пред по-младите дами към ,които храня огромен афинитет и до сега ... Ама това младото що така се е остригало - сякаш вчера са го пуснали от затвора ...
  • 18 Данчо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ринго":

    Е пич, то така беше по Тошово време, постоянно имаше 5+1 и шестици. Нали ако махнат тази серпентина, тото ще фалира, няма как да се контролират числата.
  • 19 Каква е

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Radoi Ralin":

    ползата от подобни глупости и небивалици? Добре ли се чувстваш да си лъжец, подлец или продажник? Що за мераци?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове