Last news in Fakti

28 Януари, 2022 09:48 9 122 72

Кючуков: Заради Северна Македония България изпадна в пълна изолация в ЕС

  • северна македония-
  • българия-
  • изолация-
  • ес

Спорът се е превърнал в писта за съревнование по патриотарство

Кючуков: Заради Северна Македония България изпадна в пълна изолация в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

"Политически България изпадна в пълна изолация в ЕС. Проиграхме цялото си предимство като членка, пренасочихме натиска от кандидат-членката към нас. Поехме ролята на удобния грешник". Това заяви за "Твоят ден" Любомир Кючуков от Института за международни отношения.

По думите му каквото и споразумение да има между България и Македония то трябва да получи подкрепата на парламента и обществото. "Може да се окаже при сегашното натрупване на негативизъм, че намирането на споразумение ще наеме по-малко политическо време от осигуряването на вътрешна подкрепа в София и Скопие", сподели той. И уточни, че доверието е основно условие при преговори.

"Интересно е, че най-сериозни противници на споразумение с две партии с едно и също име в двете страни - ВМРО. През последната година България излезе от кръговата отбрана и лансира рамката, върху която сега се работи", обясни Кючуков. И допълни, че България е важна формално за ЕС.

А спорът се е превърнал в писта за съревнование по патриотарство. "Основният резултат на българо-македонските преговори е, че има съгласие да има съгласие, променя се климатът на двустранните отношения и вече има готовност за диалог за спорните въпроси. Единственият начин това да се случи е междуправителствено договаряне", смята дипломатът.

По казуса НАТО-Украйна той смята, че ситуацията остава напрегната, а нашата позиция показва незаинтерсованост към продължаване на конфликта. "Ако има война, като част от НАТО и ние ще сме част от нея. България иска деескалация", посочи Кючуков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    92 4 Отговор
    На кой му пука , какво искат левите европейци ! Да си гледат кривите краставици !!!
  • 3 да питам

    78 7 Отговор
    Тоя Кютюков пък кой е? Аман бе, Сульо иПульо се упражняват по тази тема. Интересно, към коя хранилка на Шорош е прикрепен тоя?

    Коментиран от #27, #72

  • 4 хероин мустафа

    65 7 Отговор
    Сащ правят интригите.
  • 5 Хамлет от Брацигово

    72 4 Отговор
    Ама как ,бе ! В ЕС ТОЛКОВА обичат макетата , че заради тЕх - сме в "изолация" ?! Лъготите , лъготитееее - ясно е ,че Радев и Кики са обещали да ги вкарат макетата през задния вход в ЕС и то са обещали на щатите /а ония - не си поплюват/ , щатите го искат това , да не би макетата да пристанат на Путин и така "санитарният кордон" около РФ да се разпадне. Нашите паляци сега се чудят - как ,хем да угодят на американците , хем ние /българите/ да не ги пребием с камъни. Това е дилемата /Хамлет - рЕпа да руча/.

    Коментиран от #67

  • 6 математик

    88 3 Отговор
    Защо европа защитава интересите на с.м. а не на България, която е неин член ? Това ли наричат пълноправно членство и партньорство ? С такива приятели врагове не ни трябват.

    Коментиран от #25, #49

  • 7 кючуков

    61 6 Отговор
    защо ли дават трибуна на един предател ,платен от албано-косоварската и македонска мафия !

    Коментиран от #9

  • 8 Перо

    52 4 Отговор
    Пълна неграмотност и за РСМ, и за истерията в Украйна! По първия пъпрос условията за СМ са ясни,по втория няма нищо конкретно,освен истерия,само от един източник и пълно отричане от друг! Само руснаците и Путин не знаят,че ще нападат Украйна!
  • 9 Перо

    31 2 Отговор

    До коментар #7 от "кючуков":

    Той е обикновена Соросня!
  • 10 другарски съвет

    49 1 Отговор
    (не) уважаеми г-н Премиер , в мига в който вдигнете ветото срещу Македония , не би било лошо да имате самолетни билети (за вас и семейството ви) за Канада и да сте на борда на самолета ,тъй като , в противен случай .... !
  • 11 Буден

    48 1 Отговор
    Кючука предателски се мъчи да ни убеди колко много губим като държим РСМ да престане да краде и изопачава историятра на БГ. Хе, хе след като България изгуби де що имаше с ЕС, трудно ще ни накара да повече да съжаляваме.
  • 12 Този

    52 1 Отговор
    Северна Македония
    Столица: Скопие
    Основаване: 8 септември 1991 г.
    Население: 2,083 милиона (2020 г.) Световна банка
    Президент: Стево Пендаровски
    Валута: Македонски денар

    Това трябва да се знае за тази държавица. Това пише и в Уикипедия.
    Написват едно помагало по история с начална дата 8 септември 1991 г. и всичко е точно!
    И това трябва да е не просто Българската позиция, а позицията на ЕС.

    Коментиран от #21, #68

  • 13 Абе

    41 1 Отговор
    Така както ни използват и изнудват смятайте,че след време България няма да съществува.Ще бъде просто една удобна територия за военни бази и европейски боклук.Сметище в което ЕС ще използва уж за рециклиране..
  • 14 Кючуков

    35 9 Отговор
    нищо не разбираш. България е в изолация заради корупцията, а не заради Македония.
  • 15 ЕС тикви

    42 3 Отговор
    Извода е че ЕС никога не са ни смятали за равноправни членове. Просто бройка за пазари и мн.др.
    Срам за България!
  • 16 Перо

    36 3 Отговор
    Тази сигурност на Байдън за нападение е колкото беше сигурността за наличие на химическо оръжие в Ирак,което никога не се откри,но една държава се опустоши!
  • 17 Историк

    41 2 Отговор
    Напротив, нищо не губим. БГ има шанс да покаже пред Европа какво е откраднато от съседите на България и с одобрението на същата тази Европа през минали години.
  • 18 !!!?

    12 56 Отговор
    Политиката на София към Македония е копие на политиката на Кремъл към Украйна - контрапродуктивна, отблъскваща и ретроградна !!!?

    Коментиран от #23

  • 19 Жан Клод ( с двата ножа)

    29 2 Отговор
    Били сме в изолация? От кога!?
  • 20 Реалист

    38 0 Отговор
    Когато съседите крадяха българските земи, България пак беше в изолация, така че това не трябва да плаши душите наши
  • 21 Перо

    30 0 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    Една държава е пълноценна и юридически призната,след като мине процедурата в ООН за гласуване. Официалната година на признаване на РСМ от ООН е 1993 г. От тогава започва нейната история,а не от годината на създаване!

    Коментиран от #41

  • 22 Мантри и екстремисти

    28 4 Отговор
    Това за изолацията е упорито втълпявана мантра. Гърция също уж беше в изолация. То по тая логика и Унгария,и Полша,и Чехия... т.е. всяка държава отстояваща националния си интерес е в изолация. Ми тогава Хърватия,Франция и Германия дето са се дистанцирали от дементния Байдън относно Украйна... и те ли са в изолация? За ВМРО-тата обаче е прав - и двете ВМРО-та са пълни с НЕ автентични хора/ в Македониясъс сърбомани,сърби, куцовласи и куцовлашки хибриди,а е нас с каракачани,джамбази,евреи,латиноси/. ВМОРО от революционна организация с леви социални възгледи след Първата световна война се превърна във вътрешна терористична организация. И двете организации са екстремистки.

    Коментиран от #40, #57

  • 23 Историк

    15 15 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    В грешка си. През вековете, Киев е бил Киевска Рус, а Москва - Московска Рус. Езиците им дори са различни. РСМ е била изконна българска земя в миналото, та до 20 век. Има разлика, а?

    Коментиран от #26

  • 24 !!!?

    20 0 Отговор
    Народна мъдрост: Насила хубост не става !!!?
  • 25 оня с коня

    6 18 Отговор

    До коментар #6 от "математик":

    не само Европа ,а и Америка защитава ИКОНОМ. ИНТЕРЕСИ на Македония,затова и искат да я вкарат в ЕС за да позаглади малко Косъма.А мотивите са повече от разбираеми:В Македония гъмжи от Бизнесмени които практически са на Хранилка при Москва в смисъл че ползват Сериозни Търговски отстъпки при внос на Горива и не само,като тяхната задача е да РЪЧКАТ Обществения мир там и да поставят начело на Държавата Про-руско правителство.От там нататък предстои един бърз Референдум "по Кримски" и Македония ЩЕ ИЗЛЕЗЕ от НАТО.А случи ли се това,МОМЕНТАЛНО Русия ще разположи свои Ракетни бази,които ще държат под Прицел не само Балканите,а и Цяла Европа.И го знаете това много добре,ама се правите на Неразбрали!

    Коментиран от #28, #48, #60, #61, #70

  • 26 !!!?

    12 9 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Киев е Киевска Русь, а Москва е Московски Улус ! Чети История, а не Кремълски постулати !!!?
  • 27 Факти

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Този е агент на ДС, по неволя, както твърди самият той. Но никой не му вярва.
  • 28 !!!?

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    Абе Аланкоуло, ти не си в час... Македония е вече в НАТО !!!?

    Коментиран от #34

  • 29 Павел пенев

    16 2 Отговор
    Ако ги допуснем до ЕС ,тогава няма да сме в изолация,но никой няма да ни обръща внимание.

    Коментиран от #30, #32

  • 30 !!!?

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "Павел пенев":

    Е сега Европа ти обръща внимание...но като Троянски кон на Кремъл !!!?
  • 31 Полковник РУМНО

    21 0 Отговор
    Вие гледайте вашата паница, не чуждата. България е в ЕС, а вие ще чакате. Мотахте 28 години гърците и накрая подписахте.
  • 32 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Павел пенев":

    Абсолютно!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Полковник РУМНО

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "!!!?":

    НАТО е едно, ЕС е друго! Не смесвай нещата!

    Коментиран от #46

  • 35 индикация

    18 0 Отговор
    това само показва колко струват новите ни "приятели". С такива приятели нямаш нужда от врагове.
  • 36 Вчера

    4 8 Отговор
    Премиера беше в Брюксел вчера - пълна изолация човек!
  • 37 САТЪРА НА ХАНА

    19 3 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ СЕ ЧУДЯ С КАКЪВ АКЪЛ ВЛЯЗОХМЕ. В ЕС, КОГАТО ОЩЕ ОТ 1878 ГОДИНА - БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ И БРИТАНИЯ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ? ...

    Коментиран от #42

  • 38 Сандо

    13 3 Отговор
    Това означава само едно:Никой в ЕС не ни има за нещо.За тях сме само едно недоразумение,попаднало сред тях по чужда воля и в нечий чужд интерес.Сигурно ни смятат,че сме нещо като апендисит на европейския организъм - част от него,с неясни функции,напълно излишен и при необходимост лесно отстраним.
  • 39 Циганин Ром

    0 9 Отговор
    А къде си ПАРИ за циганите? Ние сме искаме ПАРИ от държавата!
  • 40 Бела Мара

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мантри и екстремисти":

    ВМРО е убило повече българи отколкото сърби и гърци. По пътя от Петрич за Струмица ими една местност Бела Мара. Там ВМРО е изпълнявало смъртни присъди. Дървото на което са обесили Мара по битови причини и досега си стои в дясно от пътя.
  • 41 Сандо

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    И сигурно преди създаването на ООН е нямало държави?
  • 42 Сандо

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ние не влязохме,нас ни натикаха.А за по-любопитните - нека да се запознаят какво шоу беше в Народното събрание процеса на гласуване.
  • 43 Конник

    15 0 Отговор
    Венци, кой е този Кючуков? Има ли малко име за идентификация или е някакъв джин който може всичко.
    България е по важна от ЕС Венци! ЕС и така е далече от нас и ни смятат за задния двор на Европа, пазар където те продават и нищо не купуват.
  • 44 Българин

    17 1 Отговор
    кючуков, грешиш много, в голяма заблуда си, България не е в изолация, защото не тя иска нещо, а макетата са жадните, колкото за войната, страната ни не е в този коментар, защотото няма нищо общо със спора между Русия и Украйна, ние не се слагаме там, дето други си го мерят.Разбери го това приятелю.
  • 45 Майкопродавецо!

    25 1 Отговор
    Абе от къде ви намират такива майкопродавци.Става дума за България,българската история и българския интендитет.На кой му пука за ЕС или смъъърделите от Македония.Ние отдавна сме последна писта и такава ще си останем.Толкова ли сте безмозъчни че не разбрахте какъв е принципа и на ЕС и на НАТО.ЕС ти унищожава икономиката и те прави зависим дори и за обикновенна храна.Ти ставаш роб и от време на време ти подхвърлят някое милионче евро,което повечето изтича в джобовете на майкопродавците като теб,а за народа не остава нищо.Същата работа и с НАТО,за да те приемат,трябва да си унищожиш 90% от военнотехническия и човешки потенциал и когато вече нямаш армия те приемат.Използват те само като крава за доене и месо а и трябва регулярно да си плащаш,защото те пазят и от извънземните и същевременно да даваш по някой и друг милиард за военна техника,която става единствено за скраб..Твърдо вето за Македония,докато не промени учебниците си и не си започне историята от както е създадена а това е преди няколко години.Всякакъв друг сценарий се блокира с вето.Кога най после ще дойдат българи да ни управляват държавата а не майкопродавци като вас.
  • 46 ДаАмаДругПът

    18 1 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник РУМНО":

    И НАТО и ЕС е една и съща измама.Едните ти унищожават армията и ставаш зависим от тях за да те пазят от извънземни и да ти пробутват остаряла техника,която става само за скраб а ЕС ти унищожават икономиката и те прави роб,защото ако не ти отпуснат пари,няма какво да ядеш.И ти ако си полковник, аз съм командваш на ивзвънземния съюз.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "математик":

    Да направим референдум за излизане на България от ЕС, само така РСМ ще влезе.
  • 50 Абе

    3 0 Отговор
    Яаа стига !
  • 51 Тра-ла-ла

    11 1 Отговор
    Прочетох само заглавието, защото не ми се четат глупости, но ако това е вярно смятайте, колко струва дипломацията ни.
  • 52 Pa4o70

    11 0 Отговор
    Те "европейците "и "великите сили "с няколко "мирни договора" рязаха от територията на БЪЛГАРИЯ , та сега някаква си изолация ще ни плаши. Смешни ,нагли ,алчни, лицемерни, безчестни джендерчета. Те Полша и Унгария изолират .И кво? Като гледам не са се притеснили много двете държави. А сега почвам да се чаткам що напъват тия европейци С.Македония да влезе в Е.С.. Заради Луната бе хора, нали била "земя македонска". Ха Ха Ха....
  • 53 Бай Шиле

    11 0 Отговор
    Сега такива като Кючуков ще се задавят от аргументи да угодят на намеренията на Кирчо и Кокорко.Свиквайте.
  • 54 Българин от САЩ

    14 1 Отговор
    И какво точно работят в този Институт по международни отношения?Кой издъжа тази структура и каква е неговата продукция?
  • 55 Реалиста

    12 1 Отговор
    Гърция 30 години държа макетата без официално име и не изпадна в изолация а ние сме изпаднали били.Ей анкулу не говори глупости.От такива предатели като теб сме стигнали до това положение.
  • 56 Спатията

    7 0 Отговор
    Патриотарство......а бе охлюв! Казва се и се пише патриотизъм ! Нещо ,което за съжаление липсва в шайките еничари ,които стоят в парламента на Родината!
  • 57 Ak-12

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мантри и екстремисти":

    Пич тотална глупост абсолютна неграмотност, преди да пишеш глупости първо се запознай с историята на ВМРО. Или си тотално неграмотен или отчайващо т.п. Същото се отнася и слагащи плюсчете. Свещена простота но с това образование толкова. Мъка
  • 58 Бисмарк Чарлз

    2 6 Отговор
    Тоз кичюк гербераст ли е?
  • 59 Спас безделника

    6 0 Отговор
    А БЕ, КЮЧУКОВ! КАКТО ПОКАЗВА ИМЕТО ТИ ТИ СИ ПРЕКАЛЕНО "КЮЧУК" ЗА ДА КОМЕНТИРАШ ЕДИН СТОГОДИШЕН ПРОБЛЕМ ПО ТВОЯ ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН. БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ Е ПОПАДНАЛА В "ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ" ПРОСТО ФРАНЦИЯ, ХОЛАНДИЯ И ОЩЕ НЯКОИ СТРАНИ ЧАКАТ ДА СПРЕ БЪЛГАРСКОТО ВЕТО, ЗА ДА НДЛОЖСТ СВОЕТО!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да еааа!

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    Макетата точно от това бягат - разположат ли руснаците там ракети, ще ядат ламарини, туристите ще идват под строй с каски, противогази и автомати, по границите върху кльона ще висят праните гащи на войската, а ХОЛИВУД - СКОПИЕ ОТИВА НА М.АЙНАТА СИ! СЛЕДВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА МЕЖДУ АЛБАНЦИ И СЪРБО-МАКЕДОНЦИ, КАТО НАКРАЯ В ДОБРЕ ИЗОРАНОТО МАКЕДОНСКО ПОЛЕ ЩЕ НАСАДЯТ КАРТОФИ ЗА РАДОСТ НА ЗАВЕДЕНИЯТА НА АЛИ БАБА
  • 62 Тъп

    3 0 Отговор
    Пълни тъпотии на никой във ЕС не му пука за Северно македонци те ама въобще на никой даже не подкрепят че ги спираме
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хун

    3 4 Отговор
    Не народ, а ..., по Славейков! Един пък пътешественик беше писал "Там живеят хора, които много люто ядат, много лъжат и ..."! А тук, в този форум повечето коментатори са противници на ЕС и НАТО! Ами тогава спретнете референдум за излизане на България от ЕС и НАТО и включването ѝ в евразийската държава - Руската федерация! Отдайте в прародината си, където петрола, газ и диаманти са неизчерпаеми!

    Коментиран от #69

  • 65 Илиян

    4 0 Отговор
    А какво трябва да направим,да се откажем от националната си идентичност,защото съседите ни са тарикати и имат голямо его !
  • 66 АЗ КАЗАХ

    5 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА СИТУАЦИЯ
    БЪЛГАРИЯ СТОИ НА ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ
    РСМ ЩЕ КЛЕКНЕ.!
  • 67 Обичат макетата, вярно е.

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хамлет от Брацигово":

    Но защо ли меракът на Путин да върне едни други стари времена на Балканите, активира нашите западни ментори да ни заобичат повече от нужното и сега се надпреварват кой повече армия да вкара в България. Испанци, холандци, американци, марсианци - всички станаха наши "защитници". Защо ли? Глупав човек съм и хич не се сещам защо хем ни държат на синджир като стане дума за РСМ, хем тичат стремглаво с армиите си към нас, щом Путин кихне към нас.
  • 68 За съжаление знанията

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    на тези от ЕС са толкова посредствени, че ако ги разпиташ за някои европейски столици, коя на коя държава е, няма да отговорят. Камо ли да знаят подробности от историята на който и да европейски народ. Повърхностни знания, елементарна учебна система.
  • 69 Един такъв референдум ще донесе бонуси

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хун":

    за България. Няма да постигне нужното мнозинство за излизане от НАТО, ЕС. Но ще отрезви достатъчно склерозиралите мозъци на лидерите на ЕС. Съответно страстта им към РСМ ще угасне.
  • 70 Този с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    добре анализира ситуацията. Но част от анализа е и костеливият орех България РСМ. Подходът, който предлагаш има губеща страна от костеливия орех - България. Ако онези "великите" са наистина мотивирани да се случат нещата, трябва добре да мислят. Щом толкова ги е страх от Путин, ако трябва да налеят финансови инжекции на РСМ за да я предумат да се откаже от манталитета си да краде чужда история, както и официално да признае конституционно българския етнос в РСМ.
  • 71 Кражбата

    3 0 Отговор
    на чужда история от македонците е контрапродуктивно, отблъскващо и ретроградно явление!!! Затова ЕС - през крив макарон!!! Рано или късно онези от ЕС ще се осъзнаят, че крадци на чужда история, не са им нужни. Току виж се оказало, че Декарт, Дюма, дьо Гол, Вивалди, Рембранд, а и може би самата Меркел са с македонско потекло.
  • 72 Транзистор

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Той е един от малкото, които не са на хранилка и анализите му не са пристрастни и манипулативни. Както винаги и тук анализът е изграден около това какво се случва, а не кой е виновен (както са соросоидите)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове