Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 12:14 1 306 22

Стойнев обвини ГЕРБ в популизъм

  • драгомир стойнев-
  • герб-
  • популизъм

Той определи като популистка акция предложението на ГЕРБ за компенсиране с решение на Народното събрание на болници, манастири, училища и общини заради високите сметки за ток

Стойнев обвини ГЕРБ в популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Проектът на Бюджет 2022 показва намерението на управляващата коалиция за връщане на социалната справедливост. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Драгомир Стойнев от ПГ на "БСП за България".

По думите му това е първият бюджет на коалицията и не може да се изисква от правителство на месец и половина веднага да започне реформите.

"Сега се опипва ситуацията и идеята е да се инвестира в голям икономически растеж.", каза Стойнев.

20 милиарда лева отиват за социални разходи и това е нещо, от което няма как да не бъдем доволни, допълни той. Стойнев изрази надежда, че няма да има изненади от партиите от управляващата коалиция по време на дебатите за бюджета.

Той определи като популистка акция предложението на ГЕРБ за компенсиране с решение на Народното събрание на болници, манастири, училища и общини заради високите сметки за ток.

Според него това не е работа на парламента, а на изпълнителната власт. По думите му предстои правителството да се срещне с националното сдружение на общините, както и с представителите на различните религии у нас, за да се потърси необходимият компенсаторен механизъм.

"Това, че тези институции са на свободния пазар, е грешка на управлението на ГЕРБ." - каза Стойнев.

В момента мнозинството работи и за преизчисляване на пенсиите. Целта е да не се стига до разлика от стотици левове в пенсиите на хора с една и съща професия и осигурителен стаж от различни поколения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2013

    8 3 Отговор
    Много бързо забравихте как "хладилника победи асфалта" и че " асфалт не се яде".

    Сега, ни асфалт, ни ядене.

    За пореден път го учите по трудния начин
  • 2 Не мога да повярвам

    9 3 Отговор
    Да се помогне от страна на Кирчовците и Коалицията на Промяната на фалиращите Общини, Болници, Училища, Детски градини било "Популизъм"! По-голяма простащина и безочие не съм виждал отдавна!
  • 3 Ами вижда се кой за какво се бори!

    9 4 Отговор
    Управляващите искат да удушат и унищожат вече цялата държава!
  • 4 Потрес

    13 3 Отговор
    За всички ли е ясно кой точно управлява България ими се налага да уточним! Бсп комунягите са на власт и ни чака брутална криза. Винаги под управлението на бсп се е стигало до криза! Искахте промяна, получихте нещо много различно. Не съм сигурен, чв хората по площадите искаха точно Корнела да ги управлява!
  • 5 Българка

    8 3 Отговор
    " Сега се ОПИПВА ситуацията", а сега се наведете и погледнете назад, напипвате ли та Бойко ....... Безделници, цял ден нищо не правите, само лаете. ГЕРБ са опозиция, могат да си приказват каквото искат, вие решавате , от вас зависи, а вие само с глупости си губите времето. Да знаете , часовника тиктака.

    Коментиран от #10, #18

  • 6 Роки

    11 3 Отговор
    Каква социална справедливост, бе Ганьо? Минималната работна заплата в Румъния е 1030 лева. А Вие предлагате едва 710 лева и то евентуално от април, при положение, че хиперинфлацията минава 30%. Доходите и спестяванията на българите се топят с невиждана от времената на Виденов скорост.
  • 7 На кой му се свидят парите?

    7 3 Отговор
    На Кирчо, на Асенчо или на БСП? ПП "Престъпната Промяна" съсипва тотално не само целият Бизнес, ами и местната власт, и здравеопазването и образованието, и вероизповеданията!
  • 8 Ами то докато изчегъртваха ГЕРБ

    7 4 Отговор
    тия Радевите Мишмуроци Харвардците изчегъртаха цяла България! Камък върху камък не остана!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Нека не забравяме че къща не се строи с пясъчни основи: "Това, че тези институции са на свободния пазар, е грешка на управлението на ГЕРБ."
  • 11 Бизнесмен

    4 0 Отговор
    Докато бизнеса се инати и не иска да фалира, плаща огромните сметки и данъци, без да получава и 1ст. от Промяната, по това време Асенчо хванал топките на Спецов пълни чувалите с пари, както никога! Ами ако му писне и обяви тотален фалити изкара 2 000 000 работници на улицата, кой ще им пълни бюджета за да се хвалят безумно? Абсолютен ужас: Бюджета пълен, Бизнеса пред фалит, общините затварят, болниците не лекуват, училищата не учат децата, цените на храните, горивата и квот се сетите се вдигат! Ами за какво ни е Правителство и Президент, като то няма вече държава?
  • 12 Дойде Промяната и

    5 0 Отговор
    доведе "Ужаса на фалита!"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Когато ни грее широката усмивка

    7 0 Отговор
    на Кирчо, ококорените комбали на Асенчо, не ни трябва ни топлина, ни храна! Промяната ни докара до пълна Нирвана! Децата плачат гладни и замръзнали, но защо ни са деца, когато ще се възвисим към Бога съвсем скоро!?!?
  • 15 Другарю

    6 0 Отговор
    Стойнев,питай какво е далавера,кражба и популизъм другарите...Импексова,Гумен ОВЧ.Масларката,Румен Гепев.....и тогава говори.....
  • 16 Кирчо и Кокорчо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЧЕСТИТО НА ТРЕТИЯ ПОЛ ДНЕС ИМАТЕ ПРАЗНИК":

    Благодарим! Ние сме в Горна Баня, до чешмичката. Правим срещи с избиратели и фенове.
  • 17 гост

    4 0 Отговор
    "Сега се опипва ситуацията и идеята е да се инвестира в голям икономически растеж.", каза Стойнев.--ама много мъдра мисъл,и как се връзва тя с ляво управление,срува ми се,че втората и част е типично дясна,бе премъдри другарю.Иначе ГЕРБ били популисти.

    Коментиран от #20

  • 18 Честито мила ми Българко!

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Злото и Доброто се бореха. Хората заложиха на Злото. Злото победи, Хората спечелиха! Какво се оплаквате сега? Престъпленията, които извършват сега тия некадърници ги платихте вие в аванс! Сега плащаме всички вашата лична глупост!
  • 19 зеленчук

    4 0 Отговор
    Какво ще й ОПИПВАШ на ситуацията,тя да не е жена? Или работете за доброто на малкото хора,останали в България,или си хващайте самолета за Канада и Чао!
  • 20 Инвестициите в растеж

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    мили ми гостенино означават наливане на огромни пари във фирмите на Промяната и свързаните с нея Олигарси без да се търси ефективност. Сметката е направена прекрасно и точно, наливаме едни огромно количество милиарди взети с държавен дълг, което генерира огромна инфлация, обезценяване на парите и накрая българите вече ще взимат в чисто цифрово изражение не 1500 средна работна заплата, а по 3000 лева и макар че с тия пари ще се купи не повече от 70% от онова което си можел да купиш преди това с 1500, но статистиката ще отчете забогатяване, тъй като новите статистиката я овладяха първо още преди 8 месеца.Накрая ще се окаже че техните хора ще са забогатели двойно, а останалите и народът ще са обеднели двойно, но привидно ще изглежда че сме настигнали ЕС, като едно ще е вярно, ще сме ги настигнали по цени и цифрите на заплатите, но покупателната способност ще е дори по-ниска.
  • 21 ОСТАВКА

    1 1 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, 120 ДЕПУТАТА И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИЯ, НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТИЯ ЛЪЖЦИ,
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове