2 Февруари, 2022 15:12 2 261 39

„Възраждане“ иска оставката на здравния министър

  • асена сербезова-
  • здравен министър-
  • оставка-
  • възраждане

Предстои случаят да бъде изяснен

„Възраждане“ иска оставката на здравния министър - 1
Снимка: БГНЕС

Партия „Възраждане“ поиска оставката на здравния министър Асена Сербезова заради трагичния случай с починалата 43-годишна жена пред спешното отделение във Враца, съобщи БНР. Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви от парламентарната трибуна, че това е морален акт и Сербезова трябва да се оттегли от поста:

„Смятам, че трябва да се случат две неща сега в момента. Едното е оставка на здравния министър веднага днес, не защото тя носи пряка вина затова, което се е случило, а защото човек с морал в този случай трябва да поеме отговорност, тъй като този протокол, въведен от предишни министри, можеше да бъде отменен досега сто пъти. Зависи от един човек, от един подпис и много хора ще получат шанс за живот. Второто нещо, искам да призова всеки един от вас сега тук да стане на крака и да почетем с минута мълчание жертвите на здравната ни система“.

Депутатът от БСП Георги Михайлов призова да не се спекулира с трагичния случай и да не се хвърлят тежки обвинения върху здравната система:

„С цялата трагедия на това, което се е случило вчера във Враца, моля ви се от тази трибуна, господин председател, не позволявайте да се раздават определения, тежки присъди върху системата. Ние заявяваме пет години, че тази система не работи господин Костадинов, пет години. Искаме да я променим, но няма да я променим с декларации от трибуната на Народното събрание. моля ви, като човек господин председател и вас ви моля, г-н Господинов, не превръщайте една човешка трагедия в знаме, което да развявате от трибуната на парламента. Много ви моля като лекар, това е недопустимо“.

Продължаваме промяната призова да не се използва трагедията за политически цели.

Предстои случаят да бъде изяснен, но не може българските медици да бъдат обвинявани съвкупно за трагедията. В декларация от името на парламентарната група депутатът Антон Тонев заяви:

"Министърът на здравеопазването вече възложи проверка по случая на Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Смятаме, че всички факти и причинно-следствени връзки ще бъдат обявени пред обществото в най-скоро време. Всички искаме справедливост, но нека не залитаме към безпочвени обвинения и размахване на пръст в търсенена изкупителни жертви и особено към трупане на политически дивиденти на фона на една фитейска трагедия".

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов заяви категорично, че никога не е обвинявал българските лекари:

"В декларацията, която прочетохме ние, никъде не е ставало въпрос за каквито и да било обвинения към българските лекари. Когато говорих, казах ясно какъв е проблемът. Проблемът е, че има заведен протокол с подпис на министъра на здравеопазването! Протокол, който отнема около половин час на човек. Такъв е протоколът и той не зависи от лекаря. Никой не обвинява българските лекари. Недейте да лъжете! Никой не обвинява лекарите. Напротив! Лекарите са тези, които в момента работят, въпреки тези правила и най-лесно може да се реши проблема като накарате вашия министър да премахне този протокол. Не може човек със счупен крак да отива и да се обяснява половин час дали е имал болно гърло".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    67 13 Отговор
    След този ужас във Врачанската болница е редно да си подаде оставката здравния министър,а пък може и да не я приемат понеже е от два месеца на поста.

    Коментиран от #19

  • 2 Те все

    20 62 Отговор
    търсят под вола теле !

    Коментиран от #5, #11

  • 3 хах

    13 51 Отговор
    Група психопати
  • 4 Човека Коза

    74 13 Отговор
    Оставка, и не само от тази ехидна усмивчица на снимката, ами и на цялото канадско правителство!
  • 5 Последния Софиянец

    48 1 Отговор

    До коментар #2 от "Те все":

    Това е въпрос на съвест.
  • 6 Треска

    57 7 Отговор
    Ужас тресе бсп да не изпаднат от властта, понеже това ще е краят им. Ами вече е време! Стига с този криминален преход 33 години!

    Коментиран от #7

  • 7 Последния Софиянец

    16 34 Отговор

    До коментар #6 от "Треска":

    Време е за Президентска република.В Парламента се наиграха за наша сметка.
  • 8 Факт

    18 55 Отговор
    Възраждане изпълняват програмата на ГЕРБ и ДПС за блокиране работата на НС и Правителството.

    Коментиран от #16, #24

  • 9 Пич

    57 2 Отговор
    Не е редно ,да ви рекетират катаджии , митничари , общинари и д-р.такива ! Но да ви рекетират доктори , е направо гнусно ! В болниците трябва да се реже до кокал ! Оставка на министъра , не е достатъчна ! Не я харесвам тази , но тя е от вчера на поста . Ние видяхме система !!! И как работи наистина !!!
  • 10 6303

    14 51 Отговор
    В цял свят е така , без документ за самоличност не могат да те регистрират като пациент. Търсите под вола теле. Неявяването на линейка на адрес е друга работа, това трябва да се провери. Оставката на Сербезова няма да промени процедурата. Копейкин да подава оставка , поради подвеждане на хиляди хора да гласуват за него, лъжейки че ще отмени ваксинацията и сертификата. Оставка на Копейкин !
  • 11 Искат

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Те все":

    Промяна, а не като вас телетанеуки!

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дилдо

    44 8 Отговор
    Не само нейната оставка, а и на цялото правителство
  • 14 Чук и Гек

    10 35 Отговор
    Гек пък иска Вазраждане като аморален акт, да напуснат парламента, защото се оказаха ваксинирани, а подведоха Чук да не се ваксинира и сега Чук е с температура! А кака Асена няма време откак стана министър да си пребоядисва главата!

    Коментиран от #17

  • 15 Бай Петко

    43 6 Отговор
    Оставка на канадската шайка!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 варненец

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така е ...при това е "младоженка" жената ...още не си е изкарала "медения месец" :)))
  • 20 Тая си знае

    36 2 Отговор
    само зелените сертификати и далаверите вие искате да се занимава със здравеопазване. Здравеопазването е на автопилот. В болниците само се усвояват и крадат пари. Скоро ще можете да се лекувате само в чужбина. Свиквайте.
  • 21 Моля моля

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Искат":

    Без просташки обиди !
  • 22 Чук и Гек

    27 1 Отговор
    Това, което видяхте е ,,Първа линия"! Ха сега си представете какви погроми се извършват над клиентите в ,,дълбокия тил" - така наречените ковид карцери и сектори за интензивни мъчения?! Често персонала не могат да се понасят един друг, не си говорят и резултата е ето този! Ами, тя горката сестра не смее да отиде, да отвори вратата и да им каже - ,,Колеги, спешно...!" Чук знае какво говори! Идва сутрешната смяна, приемат, сдават! Пристига една рошава особа, аналог на Радка Аргирова - 10 години по възраст, нещо се възмути, но вместо да извика колежката си с крясък в коридора, натисна звънеца! Пристигна подобна на нея и се разкрещя на нас - клиентите - ,,Кой натисна звънеца?!". А двете не контактуват! Едната крещи, другата стои с ръце на кръста индифирентна! Праста - пруста старата смяна се изниза, новите злодеи ни подеха! И още куп безобразия и страхотии!
  • 23 Цуца

    24 3 Отговор
    Да! Този път подкрепям изкането на Възраждане за оставкаа на министърката! Аз преди време паднах на улицата и си усарих главата. Закараха ме в Пирогов и добре че не бях сама, та съпругът ми се оправяше с регистратурата, която ме регистрира, а аз си чаках реда пред кабинета с кървяща рана. Никой от кабинета не дойде да провери състоянието ми, след като вече бях влязла в базата данни на съответния кабинет. На сестрата, която викаше поименно чакащите й обърнах внимание на течащата неспираща кръв, нооооо отговора беше ”ние ще ви извикаме”. Нямах сили за скандал и си дочаках реда, след което минах по пътеката със снимка на главата и обработка на и шев на раната. Е, била ми е твърда главата и минах без усложнения, ноооо накрая подпиасах доста хартии за получената ”помощ”.
    Затова е крайно наложително пълна промяна на т н ”бърза здравна помощ”!!!!! Накрая им казах в кабинета, че ако не бях здравен работник и не си бях сама определила състоянието за не чак толкова спешно, а беше друг човек с моите симптоми, то би трябвало ВЕДНАГА да се заемат и поне да спрат обилното кървене.

    Коментиран от #26

  • 24 Незнаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Мислех,че само аз съм на това мнение!
  • 25 До кога смърт

    29 2 Отговор
    ТОВА ЛИ Е ДЪЛГООЧАКВАНАТА ПРОМЯНА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО След като е назначена за министър задължително трябва да има готови решения за ефективни реформи в здравеопазването
  • 26 парцуца

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Цуца":

    аз ти определям сантропо
  • 27 НЯКОЙ

    4 14 Отговор
    В здравната ни система явно липсват "добри практики" в някои направления, други не са внедрени! Уважаемите от "Възраждане" наясно ли са какво е "добра медицинска практика", как се създава и за колко време се внедрява! Само халосни патрони!
  • 28 Песимист

    8 13 Отговор
    Защо все си мисля,че ако Банкя и Сарая бяха на власт,Коцето нямаше да иска нищо?
  • 29 Нещо не разбрах

    6 9 Отговор
    Протоколът е подписан от министъра на здравеопазването - от сегашния ли? Ако не е от сегашния, искането на оставката му/ѝ си е чиста проба популизъм.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Оставка!!+

    20 0 Отговор
    На тая с четирите сватби.Тамън ще има време да кълчи гюбеци на мъжо си!Абе Кире ,оня ги намираше по магистралите и кафенетата.Ти из бардаците,ли ги намери?
  • 32 нннн

    11 0 Отговор
    Сербезова е невинна, защото има Зелен сертификат.
  • 33 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    4 12 Отговор
    Ние пък искаме оставката на лудите копеLLeта от "Разграждане"...
  • 34 Чук и Гек

    9 6 Отговор
    Докато стане реформата, транспортирайте болните в офиса на Копейкич! И един безценен съвет от Чук - Ако не дай Бог ви се наложи да отивате до болницата, помолете съседите ви цигани да ви придружат! Тяхното присъствие ще е гаранция, че ще ви обърнат необходимото внимание! Ни лична карта ще търсят, ни въпроси ще поставят! Само ще гледат вашите приятели да не ги изхвърлят през прозорците! Факт!
  • 35 Чук и Гек

    4 8 Отговор
    Копейките се оказаха ваксинирани до един! Само заради това би трябвало да депозират оставките си пред г-н Никола Минчев и напуснат българския парламент! Вместо това, те се ровят и търсят морал там, където го няма повече и от тяхното падение - при мъжемелачка №2 на България - Асена! Първата е Миглена Ангелова с 2-3 попадения повече! Вазраждане - оставка!

    Коментиран от #36

  • 36 Ми естествено,че ще се ваксинират!

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Чук и Гек":

    Зер субсидии,тлъсти депутатски заплати има да харчат.Ами ако вземат да пукнат...
  • 37 Грульо

    9 0 Отговор
    Таз фарма-калинка трябва най-малко за конфликт на интереси да я уволнят.
  • 38 Простото Киро

    4 0 Отговор
    Преди бяха калинки, а сега са кирчовци. Различни имена на едни и същи головодници.
  • 39 Entropa 2009

    1 1 Отговор
    И тая другарка Сербеза-Асенова не става.
    Бързо стана послушна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове