Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 18:19 6 404 81

Слави Трифонов: Паметник трябва да е това, което си направил

  • слави трифонов-
  • паметник-
  • дела

Лидерът на ИТН обясни във Фейсбук защо е сложил цветя на паметника на Томас Удроу Уилсън в София 

Слави Трифонов: Паметник трябва да е това, което си направил - 1
Снимка: БГНЕС

Не обичам паметници. Струва ми се, че паметник трябва да е това, което си направил. И колкото е по-велико то, толкова повече хората да говорят за него. Поколение след поколение. Това е истинският паметник. Но има един паметник в София, на който днес аз поставих цветя. Защото хората много не говорят за човека, увековечен на него. А за този човек трябва да се говори. Поколение след поколение. За неговото дело трябва да има памет. Този човек не е българин, но е направил за България толкова много, че направо си е българин. Той се казва Томас Удроу Уилсън – 28-ят президент на САЩ. Днес се навършват 98 години от неговата кончина. Защо е толкова важен този човек за България?

Това написа на страницата си в социалната мрежа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. И после разясни на незапознатите кой е бил 28-ят президент на САЩ и какво е направил за страната ни.
"След Първата световна война ние сме от страната на загубилите държави, което дава повод на нашите съседи да предявят убийствени териториални претенции към България. Планът на Гърция, подкрепен от Сърбия и Румъния е за заличаването на Царство България и разкъсването му на три области, подчинени именно на Гърция, Сърбия и Румъния. Планът фактически означава ликвидиране на България като държава. Това предложение среща категоричен отпор от американския президент Томас Удроу Уилсън. Той присъства лично на мирната конференция във Франция и настоява да се зачита прогласеният от него принцип за етническо самоопределение на териториите при следвоенно устройство. И не приема например претенциите на Белград да получи над 13 хиляди кв. км. площ от България, включително Видин, Кула, Белоградчик, Трън, Цариброд, Босилеград, Кюстендил, Струмица и Петрич, където живеят половин милион българи. Не приема и претенциите на Румъния за Южна Добруджа и на Гърция за Беломорска Тракия. Удроу Уилсън заявява следното: „По-скоро ще напусна конференцията, отколкото да се съглася с подялбата на един народ със самостоятелна държава и вековно минало.“
Това е човекът, на чийто паметник днес занесох цветя. Нищо не е, но ще е добре ако на паметника има повече цветя", написа шоуменът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    28 22 Отговор
    Официалната страница на ИТН е публикувала пост със снимките на Слави Трифонов , Тошко Йорданов , Ива Митева и снимките на министрите от квотата на ИТН и текст - МАТРИЦАТА- Изчегъртване! Засега битката я водим само ние - Александър Николов - министър на енергетиката! Гроздан Караджов - министър на регионалното развитие и благоустройство! Радостин Василев - министър на младежта и спорта! Теодора Генчовска - министър на външните работи! Битка докрай с мафията!

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ставри Калинов

    25 11 Отговор
    Паметник, памет ник, памет никаква. Това значи паметник.
  • 4 хХх

    53 16 Отговор
    Българските политици са дебили. За трети път са се хванали за "шлифера" на Германия
  • 5 Факт

    46 29 Отговор
    Партията на Слави е превзета от адвокати зависими от мутрите...

    Коментиран от #46

  • 6 Стойко

    67 23 Отговор
    Прав е Трифонов! Уилсън настоява за териториалната цялост на България а Руския император настоява по голямата част от територията ни да бъде дадена на Сърбия! Въпреки че ги разбихме 1885 година и почти бяхме стигнали до Белград ако не се бе намесила Русия и обявила че ако настъпим към столицата на Сърбия ще ни обяви война!

    Коментиран от #7, #24, #27, #43

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бамбука

    66 17 Отговор
    Браво Слави ! Поздравления ! Този малко известен у нас президент спаси разделянето на България. Малък паметник на голян приятел на България !
  • 9 LOSHIA

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "ста":

    МНОГО СИ ОБЪРКАН И ЗАБЛУДЕН ГЕРБЕРАСТ!? АКО Е ВЪЗМОЖНО ПРЕДИ ДА НАПИШЕШ НЕЩО МИСЛИ!!

    Коментиран от #18, #33

  • 10 удро вилсон

    22 44 Отговор
    Нищо не е направил за България идеята е била България да бъде заличена и раздадена на комшиите само че Русия е твърдо против това да се случи с братски славянски народ въпреки че са били против тях затова Сърбия негодува и до ден днешен

    Коментиран от #14, #49

  • 11 гражданин

    23 13 Отговор
    Стига, че задунайските петоколонници ще се възпалят от яд.
  • 12 Иван

    38 11 Отговор
    Паметника е от 2018 г. А 2017 г. хиляди историци и родолюбци събраха подписка за паметник на Уилсън -
    Малцина знаят колко ключова е ролята на американския президент Удроу Уилсън за това на България да се разминат особено тежки последици след края на Първата световна война. Въпреки това президентът Уилсън няма нито един паметник в България –за разлика от стотиците паметници на болшевики и Съветски окупатори.
    Един от най-великите защитници на България!
    Удроу Уилсън отстоява на мирните преговори в 1919 г. оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето й на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния, лансиран в Ньой.
    Президентът е безкомпромисен докрай и осуетява домогванията на Венизелос, Пашич и Братиану, дори заявява, че той, Уилсън, по-скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата на един народ със самостоятелна държава и вековно минало.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мнение

    26 14 Отговор

    До коментар #10 от "удро вилсон":

    с всеки изминал ден се убеждавам колко са повредени задунайските орки на путин.
  • 15 Това е факт до момента

    29 16 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян":

    Без да съм пристрастен към партиите от коалицията , ще отбележа че министрите от квотата на ИТН засега най здраво действат в чегъртането на ГЕРБ. Министъра на енергетиката Александър Николов спря източването на ТЕЦ-МАРИЦА ИЗТОК от която милиони изтичаха за финансиране на футболен клуб в който заплатите са били над 20 х.лв.месечно а в същото време ТЕЦ-а е инкасирал загуби. Уволни УС на Булгаргаз където също милиони са изтичали в посока ГЕРБ. Министъра на спорта Радостин Василев смени УС на БСТ където също милиони са били източвани. За нов председател назначиха депутата от ИТН Тодоров. Знаете Герб как скочиха като ужилени и че уж Тодоров имал конфликт на интереси. Василев показа документи че няма никакъв конфликт. Министъра на Регионалното развитие и благоустройство от квотата на ИТН Гроздан Караджов уволни УС на Държавното дружество "Автомагистрали" където също са изтичали милиони. От Герб най много скачат като ужилени точно за тези рокади. Досещате се предполагам защо! И съм съгласен с Тошко Йорданов като каза миналия ден в парламента " Това е чегъртане и само чегъртане както обещахме". Засега и Нинова действа адекватно като министър на индустрията. Рашков все още не е доказал реално с действия ...Това засега.

    Коментиран от #26, #44, #45

  • 16 !!!

    14 22 Отговор
    Бягай бе наркоман!
  • 17 Ахаххах

    17 27 Отговор
    Г-н Славчо, ти чудно какъв паметник имаш?! Да подкрепяш това правителство е предателство срещу народа си!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 МАЛКА пенсИЯ

    9 14 Отговор
    И на ИТН-ЩЕ ИМА,ПАМЕТНИК,НО НЕ ЦВЕТЯ,ЩЕ СЕ ОСТАВЯТ.ЗНАЕТЕ,ЩО.

    Коментиран от #58, #61

  • 20 Славуца златната ноздра

    12 16 Отговор
    Само кравария гюбеци 24/7 и затъпяване на народа 🤟
  • 21 xo xo xo

    13 11 Отговор
    В царство Чалгария пък е задължителна Революцията на масата. Като чуете Шопската салата, Едно ферари и Тигре тигре, трябва всички да станете от масата и да ядете и пиете прави.
  • 22 Типично

    13 9 Отговор
    за него - клишета и винаги отворена врата за да може да излезе при нужда !
  • 23 поглед

    13 7 Отговор
    опростачването на младежите от мутро-чалгаря слави е осъдително. но този съд е взел политическата власт. лявата ръка няма да удари дясната....
  • 24 Така е

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    След Съединението на Източна Румелия с Княжество България на 6 септември 1885 г., станало без благословията на Русия император Александър III нарежда всички руски офицери, намиращи се в двете Българии да напуснат и да се завърнат в Русия. Започва и подготовката за свалянето на българския княз Александър Батенберг и скъсването на дипломатическите отношения. На българската граница стоят струпани турски войски, в готовност да предприемат военни действия срещу съединена България. В тази взривоопасна ситуация, непредизвикана от българска страна България е нападната в гръб от Сърбия. Крал-Милановата дипломация оправдава сръбското вероломство с това, че България е нарушила Берлинския договор и тя се впуска в тази авантюра в ролята на жандарм на Великите сили, целяща да възстанови статуквото. През 1913 г. съседна Румъния ще повтори сръбското вероломство, също с оправданието, че е нарушено статуквото и равновесието на силите на Балканите от България.



    Русия мълчаливо наблюдава развитието на събитията с надеждата, че непослушната България ще бъде най-после наказана. От Великите сили единствено Англия изказва публично своята подкрепа за Съединението
  • 25 къде си Уилсън

    12 9 Отговор
    И сега имаме нужда от спасяване. Има една чалгаджийска партия, която преди няколко месеца тръгна да взривява нормалността. Хората прозряха, наказаха смешниците , направо ги смазаха. Така че, след време, те ще са само горчив, поучителен спомен.
  • 26 КРА

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Това е факт до момента":

    Гроздан Караджов при протестите през 2020 г. каза за протестиращите, цитирам "това са изроди, които трябва да бъдат унищожени". Уволнения от него УС на "Автомагистрали" бе назначен от служебното правителство. Преди да пишеш попрочети малко.
  • 27 Така е

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Продължавам...От Великите сили единствено Англия изказва публично своята подкрепа за Съединението, докато останалите наблюдават внимателно ставащото на Балканите, но не предприемат никакви стъпки за възстановяването на положението преди 6 септември. Турция също не се решава да предприеме военни действия срещу страната ни. Единствено Сърбия предприема удар в гръб срещу България, подтиквана от Австро-Унгария, и с мълчаливото съгласие на Русия. Тук трябва да напомним един често изпускан факт, че Сърбия само преди няколко години беше успяла да придобие с руска благословия, но и със съгласието на Великите сили значителна територия от Б ългария, включваща двата големи български окръга – Нишки и Пиротски с цялата територия в района на Българска Морава, и българските градове Кладово, Зайчар, Извор, Княжевац, Алексинац, Лесковац и Враня, като все повече и повече нарастват и апетитите й и към Трънско, Видинско, а и към цяла Македония.

    Коментиран от #42

  • 28 Изумен

    19 13 Отговор
    Трябва да се направи също паметник на Сталин, който пък спасява България след Втората световна война.

    Коментиран от #51, #52

  • 29 Браво Слави!

    13 15 Отговор
    Не известен за мен факт от този достоен човек, но достойна постъпка от теб Слави!
  • 30 БАЙ КУРТИ

    12 4 Отговор
    Много сородисти плюят . Но първо ограмотяване ,а това става със четене . Ако не е бил той едва ли сега щеше да съществуваме . Истинските президенти на САЩ са били до 45 година . След това чифу...те се заемат и по тяхно желание се избира ПРЕЗИДЕНТ .

    Коментиран от #38

  • 31 XAAXAAAXA

    7 11 Отговор
    ИЗБOРEН ПOГРOМ ЗA ИТН...ИЗБOРEН РAЗГРOМ ЗA БCП....... БAЦO CЪБРA ПOВEЧE ДEПУТAТИ OТ ТИЯ ДВE ПAРТИИ...CРAМ, ГOЛEМ CРAМ.....ДA CE ГУШНAТ В....БCП ЧAЛГAРИЯ

    Коментиран от #41, #50

  • 32 Реалист

    7 10 Отговор
    Ленин и Сталин са били наистина, ама наистина изкукуригали пичове !
  • 33 ста

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "LOSHIA":

    Какво да мисля,че чалгаря е без топки ли и с подобни прояви се мъчи да се издига в очите заблудения електорат който го приземи,след като на повечето им стана ясно че е Поредната американска подлога.ХАйде на бас ,че утре няма да е в Скопие на паметника на Гоце Делчев.

    Коментиран от #34

  • 34 Wornoxmaniak

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "ста":

    Харесваме го защото е бащата Ку Клус Клан.

    Коментиран от #36

  • 35 Холмс

    13 6 Отговор
    Стига с празните приказки дългуч! Да заемаш ефирно време за неща станали преди 70 години е срамота и позор! Има толкова неща които трябва да се правят Сега, а този бастун ми разказва глупави разкази.

    Коментиран от #57, #60

  • 36 Ушатия фатмак с брадавиците

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Wornoxmaniak":

    Още Професор Вучков е казал: Сега чалга има навсякъде, и в политиката и в литературата.
  • 37 Я, я

    4 5 Отговор
    Аз паметник си вдигнах сам неръкотворен, народната тълпа към него не ще спре.
  • 38 Винкело

    6 7 Отговор

    До коментар #30 от "БАЙ КУРТИ":

    Хитлер както ни върна Южна Добруджа двадесетина години по-късно, така и цялата държава щеше да възстанови.
  • 39 Дедо

    10 4 Отговор
    Това истина ли? Че Трифонов съществува още в нашето измерение? Не е ли във Вселената на боговете?
  • 40 Какво се случва?

    8 4 Отговор
    Този изчезна напълно .Уж щеше да оправя България .Да каже проблеми с материал ли има нещо друго ли е?
  • 41 До платените глупаци

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "XAAXAAAXA":

    на онуй много тъпото от Банкя! Това не е тема за избори, а тема за един достоен човек! Без него онуй тъпото нямаше да се води Българин, а глупаците лазещи също! Поне елементарно уважение имайте, въпреки липсата на ценностна система!
  • 42 ЧЕПА

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    Защо пишеш каквото ти отърва на тебе . Когато руските войски наближават Истанбул , кои се пуснат да ги спасяват и изпращат флота . ИНГИЛИЗИТЕ изпращат ултиматум че ако продължат ще срещнат тяхната военна .... Винаги са били подмолни . Девиза на Ингилизите е бил разделяй и владей .
  • 43 Гранта ви говори

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Хахаха, тук сороспиите ше се изкъртите и плюете по Русия без да знаете, че Русия няма нищо общо ,щото напуска ПСВ година и половина преди Ньойския договор.
  • 44 Niki13

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Това е факт до момента":

    А що си мълчат за тол таксите, системата въоще не съответсва на търга. нищо не правят министрите на итн. да уволниш не е чегъртане и няма да върне парите.

    Коментиран от #47

  • 45 Да ама не

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Това е факт до момента":

    И аз не съм пристрастен затова ще кажа че да уволниш някой и друг директор и да сложиш свой човек там не е точно чегъртане а историята май се повтаря както последните 30 години преход. Според мен чегъртането не трябва да се изявява в това само да смениш някойси защото бил от някоя си партия а освен уволнението съответно съд и затвор след като е доказано че е извършил престъпленията за които е обвинен. Такъв в България още няма !!!!!! Аман от четъртачи. Преди години имаше един главен секретар на МВР дето ги хващаше а другите ги пускаха😉

    Коментиран от #54

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Това не е

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Niki13":

    като да ти подхвърлят някоя монета за глупост! Не всичко става с магическа пръчка и хвърляне на монета!
  • 48 Тръмп

    4 4 Отговор
    Бездетен глупак!;)
  • 49 Неграмотен болшевик още един

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "удро вилсон":

    Ти пак май някаква собствена история имаш
    По това време Русия е в гражданска война и не са ходили по никакви конференции
  • 50 Ей,смешник

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "XAAXAAAXA":

    КОЙ е в опозиция,КОЙ,КОЙ?
  • 51 На сталин

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Изумен":

    В Русия си имат предостатъчно.Даже всеки месец му откриват нов
  • 52 Да бе

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Изумен":

    И на Саддам може.
  • 53 Трябва също

    3 2 Отговор
    Така и един голям паметник на Рейгън.На видно място!!!И на Тачър!!!
  • 54 LOSGIA

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Да ама не":

    Всяка нова власт си подбира кадрите.Толкова ли е трудно да се проумее?
  • 55 Цуца

    7 3 Отговор
    Чудесен пример, г-н Тридонов! Трябаваше някой член от прламентарната група ИТН да предложи Народното събрание да почете този достоен човек и да се отбележи този важен факт при преговорите с македонците.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 изрод от ГЕРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Холмс":

    И от къде го е ваел това ефирно време бре???????
  • 58 LOSHIA

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "МАЛКА пенсИЯ":

    НЕ, НЕ ЗНАЕМ ЗАЩО!ДАЙ ПОЯСНЕНИЕ, ако можеш де
  • 59 Перо

    6 2 Отговор
    Прав е Слави Трифонов!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Брей

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "МАЛКА пенсИЯ":

    Ами кажи защо? Явно много ги разбираш нещата!!!
  • 62 Краси

    5 2 Отговор
    Абсолютно е прав Слави! За съжаление това се пропускаше умишлено в учебниците по история от 1945 година до днес включително!
  • 63 МИРИЗ...ВИЯ ОБОР

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "руските тролове":

    Колкото и да скачаш АЛЬОША няма да се бута . Ако си посещавал ФИЛИБЕТО , има паметници на всички родолюбци . Държавата която унищожава историята си няма бъдеще . На някои са по големи паметниците на други по малки , винаги ще се спори кои заслужават по големи/ малки/и пак ще има недоволни .
  • 64 асан

    4 3 Отговор
    Единсвеният Истински БЪЛГАРИН!Браво слави.Поклон.Още повече намразих по ред Сърбия, Гърция, Румъния

    Коментиран от #68

  • 65 коментар

    2 2 Отговор
    Едва ли има американски президент (и не само американски), който толкова се е заел с благородната идея да защитава там някакви племена си от Стария континент. Човек живее, расте, трупа знания и с възрастта разбира колко е лицемерна политиката и всичко свързано с нея. Виждаме и какво се случва в момента. И колко е важна войната за някои, свикнали само да бозаят от другите и да плащат на други, които да отглеждат стада от които да смучеш. Слави не е прост човек и с това което той прави ни пада в очите. Популизмът изяжда и най-благородните идеи, които отдавна са само обвивката на смърдящите зелени пачки отдолу. Дали пък не е искал оня всичко за себе си или наистина е бил добър човек? Кой знае.......

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ани

    1 0 Отговор
    ко намери в ком 66! Цензурата не е достойна! Спрете да се излагате! Истината не я променяш! Просто изглеждаш глупаво и такова лице даваш на сайта! дръжте се по достойно!

    Коментиран от #70

  • 68 Хасана

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "асан":

    Обичай Турция и спи спокойно.

    Коментиран от #69

  • 69 Къде

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хасана":

    видя в този коментар нещо за Турция или на халюцинации го караш!
  • 70 асан

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ани":

    Значи факти винаги трие нелицеприятни коментари.Абе нещо, като татовата пропаганда.
  • 71 Гост

    3 1 Отговор
    Сорослука сън не спи да си измисля истории за лоши руснаци. Ако не бяха руснаците, сега щяхте да хвалите султана, пак за някоя пара, колко обил милостив към раята.
  • 72 Пешо

    4 2 Отговор
    Пак ли се появи Чалга ръководителя на нацията , хората отдавна го забравиха зомбираните му фенове също щял да оправи България с какво с неговата чалга музика ли дето омагьоса на половината нация младежите за нищо не става вече много хора съжаляват че се подведоха по неговите лъжи и тъпи приказки вече е забравен и отхвърлен завинаги жалък смешник- ,,, политик,,, чалга .

    Коментиран от #73

  • 73 Щом

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Пешо":

    драскат продажните тъпанаре на копейкини и банкянският отпадък, то ИТН продължава да е най смислената партия! Без вас нямаше да знаем, що за отпадък са възраждане и герб, двете ДПС патерици!
  • 74 гост

    3 1 Отговор
    значи славчо ти ще си без паметник
  • 75 Тоя пък, защото зверския им

    1 1 Отговор
    капитализъм стига до задънена улица, та им трябва Първата световна война на империалистите, и да ида да се поклоня на онези дето винаги влизат в края на второто полувреме.
  • 76 Васик Атанасова

    0 2 Отговор
    И сега русофилите какво ще пишат. Те са фанатици !!
  • 77 Тъжно

    1 2 Отговор
    Слави, Слави, ние ти повярвахме а ти какво направи ? Даде партията на Тошко африкански и любовницата на Йордан Цонев - Виктория Василева. Еми на следващите избори ви чака съдбата на майчето. А ние ти бяхме повярвали. С постове у фейса няма да я бъде. Жалко. Да не говорим за депутатите които вкара. Някои от тях са много спорни личности, имаш ли обяснение за това ? Айде в коша. Да заповяда следващата партия.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Миро

    3 2 Отговор
    Само шлема на Дарън Ведър ти липсва,досущ като него си.
    Къде е спал Лукас...
    Има хора няма какво да адът,вие за паметници говорите. Направете си ваши паметници ...
  • 80 7/9

    2 0 Отговор
    толкова сбъркана държава хах неслучайно първи по темп на изчезване,защо ли . Кефете се на Трифонов, той води адът след себе си :))
  • 81 Тъпан

    1 0 Отговор
    УчиндолскиДебил
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол