Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 11:12 4 614 59

Председателят на БЛС във Враца: Неприемливо е да ни викат „убийци“

  • враца-
  • блс-
  • д-р ирена мазнева

Ако лекарите в спешния център групово подадат оставка, това не е добре за Враца, казва д-р Ирена Мазнева

Председателят на БЛС във Враца: Неприемливо е да ни викат „убийци“ - 1
Кадър бТВ

Случаят с починалата жена пред регистратурата във врачанската болница разтърси обществото ни.

„Това е една голяма трагедия, която ни помага да разберем, че в здравната система има проблеми. Положителното от този трагичен случай е, че трябва да се намерят проблемите и да бъдат разрешени“, коментира председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца д-р Ирена Мазнева в „Тази събота“ по бТВ.

Лично тя се е почувствала потресена като човек и майка, когато е видяла клипа.

„Станахме едно общество, което показва недъзите, но не казваме как да се поправят. Всички искаме да живеем в едно по-добро общество. Когато имаш телефон, за да регистрираш нещо, помисли дали докато снимаш, не можеш да направиш още нещо. Въпреки това този клип показа, че системата има нужда от сериозна реформа“, каза д-р Мазнева.

„Това, че не е дошла линейка за болната е трябвало да се прецизира от човека, който работи на телефон 112. Да го предаде на спешния център, откъдето да се обаят на болния и отново да прецизират случая. Това води до загуба на време и много често хората качват близките си по коли и ги карат в спешния център. Когато болният идва с линейка, лекарите го вкарват направо в шокова зала. Когато идваш с личния си автомобил, трябва да преминеш през регистратура, тогава триажът е различен и се губи време“, отбеляза председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца.

„Протестите сега са нещо нормално, но да ни викат „убийци“ е неприемливо и не води до нищо конструктивно. Много често ми звънят, откакто е този случай, и искат да организираме контрапротести, но това няма да доведе до нищо“, казва д-р Мазнева.

Ако проблемът е в системата, недоволството трябва да е насочено към Министерство на здравеопазването и Народното събрание, където се коват законите. Ако лекарите в Спешна помощ във Враца подадат групово оставка, това няма да доведе до нищо добро, казва председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    86 8 Отговор
    Да се махат тия убийци от спешното!

    Коментиран от #12, #16

  • 2 Пако

    110 5 Отговор
    АМИ НЕКАДЪРНИЯ ЛЕКАР Е ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ,А КАК ДА ВИ ВИКАТ ДРУГОЯЧЕ СЛЕД КАТО МОЗЪЦИТЕ ВИ СА ДОБИЛИ ФОРМАТА НА БАНКНОТА.НИКАКВА ХУМАННОСТ И ЧОВЕЩИНА,НАПРОТИВ НАГЛЕЦИ.
  • 3 Горски

    107 2 Отговор
    А търговци, приемливо ли е?
  • 4 Surko

    101 4 Отговор
    КАЛИНКЕ НЕПРИЕМЛИВО Е ДА УМИРАТ ПО ТОЗИ НАЧИН ХОРА,НЯМА КАК ЛИЧНАТА КАРТА ДА Е НАД ЧОВЕКА.
  • 5 Стругар

    89 6 Отговор
    Живеем във време, в което адвокатите станаха по-хуманни от лекарите
  • 6 Чеп

    83 5 Отговор
    По-добре би било да ги наричат усмъртители.
  • 7 MAN

    82 4 Отговор
    Абе душа само като ти гледам мутрата ,разбирам че призванието ти не е да си лекар. Ти си една класическа зубрачка докопала се до диплома,която в главата си няма нищо.Поне не се изказвай че ставаш смешна и жалка.
  • 8 Емил

    48 7 Отговор
    Лекарти не създават системата, те я прилагат! ВИНАГИ са виновни шефовете!

    Коментиран от #23

  • 9 В белгарският език

    71 4 Отговор
    Просто няма по- точна дума, за това.
    Неприемливо е, ама е истина. Да сте мислили преди това. Все едно крадеца, да се обижда, че му казват така. Цинично е да не си признавате вината и да не изпитвате събаление за това, че не сте помогнали на човек. Все пак за това сте там. Не да пиете кафета и да пушите цигари.
  • 10 БОЛШЕВИК

    76 5 Отговор
    Здравната система в България убива, а вие сте просто едни изпълнители на тая система!
  • 11 ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!! УБИЙЦИ

    72 3 Отговор
    а не сте ли убийци???? оставихте жената да умре на количката. докторите скрити покрити и приемчика си прави кафе. УБИЙЦИ СТЕ !!!!!
  • 12 КОМУНИСТ

    87 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ВРЪЩАНЕ НА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗАБРАНА НА ЧАСТНАТА ЛЕКАРСКА ПРАКТИКА НА МОМЕНТА !
  • 13 дааа

    43 7 Отговор
    Системата ги направи такива каквито са.И като цяло са много по ок от това ,което можеше да е при тази система и подобно население.Пример -мизерията в Александровска (една колосална софийска б-ца)е огромна,а на нейна територия е построена незнайно как частна болница,която свети като 5 звезден хотел???????Най -лесно е да обвиняваме лекарите ,именно за това много от тях напускат ,защото читавите не могат да дърпят и да си затварят очите.
  • 14 tomito

    48 0 Отговор
    Неприемливо е някои да се наричат ЛЕКАРИ и да петнът лекарската професия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ШЕ ПОДАВАШ ОСТАВКА ЛИ

    56 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ЗАБРАНА НА ЧАСТНА ПРАКТИКА НА ЛЕКАРИТЕ ДА ТЕ ВИДЯ КЪДЕ ЩЕ ПОДАДЕШ ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА ВСЕКИ ЛЕКАР КОРОНА ТЕРОРИСТ!33 ГОДИНИ ТРЕПЕТЕ А ОТ 2 ГОДИНИ НАПРАВО ЮРГОЛИШКАТА Я КАРАТЕ!ЗА ПАРИ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българка

    54 0 Отговор
    Лекарските грешки са под земята. Виновни и осъдени лекари няма. Не всички лекари са част от мафията в бели престилки, но докато няма осъден лекар за кражби, пране на пари, нехуманно отношение към пациенти, източване на НЗОК с фиктивни пътеки/болни, то всички, дори съвестните ще попадат под негодуванието на голяма част от обществото. Тук е мястото да питам защо още не е обвинен бившия директор на Лозенец Павлов за нелегални трансплантации, за източване НЗОК с фалшифицирани документи? Защо Балтов и Ангелов са в НС и не дават показания за корупционни схеми и разхищение? Има много защо.......

    Коментиран от #26

  • 19 Анонимен

    46 1 Отговор
    Преди години така почина майка ми. Закарах я в Спешното. Влязохме вътре с количка която едвам бутах. Всички гледат никой не помага. Жената беше в безсъзнание. Изобщо не ни приеха. (тогава нямаше и ковид). Върнахме се. На другия ден отново я закарахме защото се влоши повече. Този път бяхме с брат ми и се разбрахме ако не я приемат отново да пребием лекарите и да изпотрошим всичко пък каквото ще да става. Отидохме. Този път персонала беше друг. Приеха я веднага. Но понеже закъсняхме с лечението тя почина. Това беше болницата в Разград.
  • 20 Пациентите

    41 1 Отговор
    Най-хубаво ще е да подадат оставка. Те са си за дисциплинарно уволнение. Цяла България видя, че дали са на работа в това спешно, или не са на работа - резултатът е все същият. А това е типичен случай за което и да е спешно отделение в България. Те отказват систематично да ходят при повикване; карат близките сами да возят болните до спешното. А там също няма лекари. Явно в България, има нужда само от записване на данните на пациентите, за да се получат някакви пари към съответната болница, спасяването на живота на тези пациенти не е изобщо лекарска грижа. Излиза, че най-добре е да закриват всички спешни отделения у нас. От Македония, Румъния, Сърбия, Гърция и Турция ще ползваме бърза помощ според районите в България. Те ще идват по-бързо, няма да ни ругаят и ще имаме повече шанс да оцеллем.

    Коментиран от #22, #36

  • 21 БОЛШЕВИК

    32 2 Отговор
    На това къде го мислим за държава последните 32 години, даде възможност на лекари, чорбаджии, робовладелци и друга пасмина да им се изостри алчността и безхаберието до неописуемост, безнаказани и нагли ще довършат всичко в това което наричаме държава последните 32 години!
  • 22 Ама ще ти искат

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пациентите":

    пари.

    Коментиран от #37, #45

  • 23 Колега

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    на 1000% си прав.
    Обаче пишущите тук това не го разбират.
  • 24 дсадасдасдас

    29 1 Отговор
    всички лекари да подават оставка и да закриват болницата във враца!
  • 25 Дедо Пене

    29 1 Отговор
    Крайно време е да има и осъдени медицински лица за престъпна небрежност ,те са вечно онеправданите иначе и безгрешни.Който не му се работи такава работа да копае на село ,работа бол.Държат се така сякаш не получават заплата от данъци на хората които трябва да лекуват а плащат лечението от своя джоб .
  • 26 Нещо много си ги омешала

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    1. Няма контрол, което позволява на директора на Правителствена да купува автомати за веро по 700 лева. И други корупционн практики и не само та.
    2. Сигурен съм че Балтов, НАчев и други директори напълно законно са си получавали заплатите. Кой го е измислил тоя закон е друг въпрос.
    В здравеопазването мирише на всяка крачка и най-малка вина за това имат редовите доктори, сестри и санитари.
    В такива условия са поставени, така работят.
  • 27 Бай Ставри

    26 6 Отговор
    Тъпите български кратуни трябва да разберат лекар, поп , учител , полицай .... и т.н. са съществителни които определят професията на човек. Съществителните не определят качествата на хората. Това че един преуморен служител е преценил грешно ситуацията трябва да е за урок на всички , и преди да хвърлите камък в чуждата градина ,вижте вашата!!! Това е резултат от политиката на иБанчо КостУФ дето направи болниците и личните лекари търговски дружества и се превърнахте в клиент вместо пациент!!!
  • 28 Омерзен

    31 1 Отговор
    Вън сарафите от храмовете на здравето! Обърнахте на търговия най-хуманната дейност. Спрете с безумните здравни пътеки и спрете да наливате държавни пари в частните печалбарски клиники. Всичко вече е бумащина и процедури, а хората мрат като мухи, заради неадекватно или отказано лечение. Да, отказано! Не сте убийци, палачи сте. Убийците са тези, които разрушиха хуманното здравеопазване и го превърнаха в това, което е днес...
  • 29 Гост

    19 1 Отговор
    Леа здравна система вие като сте бездушни и 50 реформи да се направят все тая…
  • 30 Петър

    30 2 Отговор
    Точно такива сте. Нямате нищо общо с лекар. При това сте масови убийци и на всичко отгоре убивате без да носите никаква отговорност. Следващия път когато ви пребие някой пациент да знаете поне защо ви бият. Господ гледа и дано някой ден да получите от същото.
  • 31 ГЕРБ=БСП=ДПС

    28 3 Отговор
    Медиците не ви ли харесва истината. На нас пациентите, не ни харесва как ни лъжете, че се "грижите" за здравето ни. Докато се "грижите" как да си пълните банковите сметки.
  • 32 зеленчук

    22 0 Отговор
    ама не ще да каже колко е персонала който се подписва за заплати в болницата ? а въпросната ;система ; е изградена по техни предложения с вратички удобни за измъкване от ситуации , поставени от политиците , и да , убихте ли жената с бездействието си , и не само нея ? е какви сте
  • 33 птвлр

    25 1 Отговор
    Лечението стана търговия, не грижа за хората.
  • 34 паисий

    9 11 Отговор
    о неразумни юроде поради что се срамиш от собствените си доктори
  • 35 цербер

    16 2 Отговор
    председателката на регионалната колегия на БЛС във Враца д-р Ирена Мазнева
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 пациент

    25 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ама ще ти искат":

    Ха, че те и сега ми ги искат, и то много. Виках преди няколко месеца бърза помощ за възрастен роднина, който беше паднал. Дойдоха все пак, обясниха ми, че ако рентген покаже счупване трябват 4000 лв за операция. Ако няма счупване трябва да си търся превоз за обратно, ама човекът не можеше седнал да седи, нямам кола-линейка у дома си. Значи трябваше частна линейка да викам за 700-800 лв. Накараха ме да викам съседи, за да сме го носели до линейката, защото била само лекарката и шофьора. Това е нивото на "бърза" помощ у нас.
  • 38 Аватар

    21 0 Отговор
    А някой от БЛС да се е възпротивил на безумни заповеди от здравното министерство???!Цялата система е дефектна,бюрокрация,клинични пътеки,диагностично свързани групи и болници- търговски дружества. Човек в критично състояние не е получил помощ ,защото е дошъл с частен автомобил,а не с линейка.Звучи абсурдно,нали?Чии са тези нареждания? За сведение на г-жа Мазнева в нито един смъртен случай няма нищо положително!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 а бе

    7 8 Отговор
    заслужава ли най-простия а заради това и най-бедния народ в европа по-добри лекари
  • 42 Хайл

    11 3 Отговор
    Малко ви е боя
  • 43 Пипи Чорапчето

    18 1 Отговор
    Ало, "докторке", недъзите на обществото и особено анализите им, ги остави на анализатори, социолози, социални антрополози и т.н.!
    Ти си там, в болницата, за да лекуваш тези, които си плащаме със ЗО за това! И си плащаме месеци, години, без значение ползваме или не здравни услуги! А ти, "докторке", от това си вадиш хляба!

    Коментиран от #53

  • 44 Бонговец

    21 1 Отговор
    Айде сега,човека който снимал трябвало да направи нещо??? Некадърници! Ми тоя човек ако е в самолет и има авария,трябва да бие един шут на пилота и да управлява самолет ли? Безскрупулни убийци сте. Доктори...
  • 45 Хайл

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ама ще ти искат":

    Сега щото не ти искат ли? Гледат те като банкомат
  • 46 Да,бе

    10 2 Отговор
    Че вие си убивайте!Какво ви пречи?
  • 47 Браво докторке

    8 0 Отговор
    много сбит и точен анализ.А тези, които пишат, че не са се опълчили срещу системата?!...те заминаха , след като им беше ясно показано, че остават без работа в сектора. Никой не толерира недоволните.
  • 48 Да подават

    11 0 Отговор
    и да бъдат лишени от лекарски права. Такива медици не трябва да имат право да лекуват.
  • 49 цфдр

    6 0 Отговор
    Постоянно реват, че няма лекари и затова прибират всеки с диплома, пък доколко е кадърен като лекар, е друг въпрос. Болниците са пълни със "специалисти", които не умеят да лекуват, често вредят на пациентите, но ги държат на работа. Същото е и с медицинските сестри.
  • 50 chi

    5 0 Отговор
    А как да ви викат бе госпожо, като сте такива...
  • 51 Убийци

    13 0 Отговор
    Когато имаш телефон , за да регистрираш нещо, помисли , дали докато снимаш , не можеш да направиш още нещо ? Хора аз съм в потрес . Това е кощунство , на самозабравили се хора в бели престилки . Човека който снима се намира в болница . В тази болница се очаква , високо-специализирани , и много учили , как да правят това хора своевременно да се задействат да си свършат работата . Това не е работа на гражданина в болницата , да оказва медицинска помощ , защото той няма нужната квалификация за това. От гражданина не се очаква да вкара пациентката в шокова зала , и да започне той лечение . С какво точно трябва да помогне ? Да стане ням свидетел на поредното безхаберие , и да не го оповестява , ако може , вероятно това разбира индивида в бяла престилка под "помощ" . Не бих го нарекъл лекар . за мен тези хора са скъсали с действителността.
  • 52 никой

    5 0 Отговор
    Последователи на д-р Менгеле!
  • 53 АЛООООО

    1 9 Отговор

    До коментар #43 от "Пипи Чорапчето":

    ЗА КВОТО ПЛАЩАШ ТОВА ПОЛУЧАВАШ ЩО НЕ ИДЕШ ДА ПЛАТИШ У НЕМСКО / ГЛЕЙ СИГА НЕМСКИ МАГИСТРАЛИ И НЕМСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ С БЪЛГАРСКИ ДАНЪЦИ А НЕЩО ДРУГО НЕЩЕШ ЛИ

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Тити

    8 0 Отговор
    Алоооо бялата магия май се припознахте заза това ревете.
  • 55 един оптимист

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "АЛООООО":

    Искам си индивидуалната сума от личните ми осигуровки, а не с моите пари да те лекуват теб.
  • 56 Пипи Чорапчето

    11 0 Отговор

    До коментар #53 от "АЛООООО":

    Много си неграмотен за доктор;)
    Внасям 8 % - така че не знаеш колко внасям, но пък винаги доплащам, независимо колко внасям. И внасям години наред, без значение дали се налага да ползвам. Но ти всеки месец си получаваш заплатката от такива като мен - без значение какво е качеството на услугите ти! Нали сте търговци - значи качеството на продукта е от значение и е време по това да ви оценяват и заплащат!;)
  • 57 Има надежда

    2 6 Отговор
    Те не са убийци . Да изглежда ужасно и е така но за 6 минути ако си в това състояние никой не може да те спаси.Ако не можеш да дишаш значи си закъснял с два дни.Уважавайте лекарите и сестрите защото каквото повикало такова се обадило и ще ходим на врачки и баячки като през средновековието.
  • 58 Котарак

    0 0 Отговор
    Ръкопляскахме ви. Стига ви толкова! Време е да чуете истината за вас.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове