Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 17:10 2 385 48

Петков проведе телефонен разговор с румънския премиер Николае Чука

  • николае чука-
  • кирил петков-
  • телефонен разговор

Българският и румънският премиери обсъдиха още актуални теми

Петков проведе телефонен разговор с румънския премиер Николае Чука - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с румънския премиер Николае Чука в петък вечерта. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения, задълбочаването на регионалното сътрудничество, инфраструктурни и енергийни проекти, които ще допринесат за свързаността и сигурността в Югоизточна Европа.

Сред акцентите в разговора бяха приносът на проекти като бъдещ нов мост на Дунав, драгирането на плавателния път по реката, както и организирането на съвместно заседание на двете правителства през есента в София.

Българският и румънският премиери обсъдиха още актуални теми от европейския дневен ред, както и възможностите за двустранно сътрудничество по линия на Зелената сделка и Националните планове за възстановяване и устойчивост.

Във връзка с организирането на съвместното правителствено заседание в София през септември-октомври, в хода на телефонния разговор бе договорено министър-председателят Кирил Петков да посети Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаххх

    22 6 Отговор
    Николае Чука в гриндер ли са говорили?

    Коментиран от #4

  • 2 Просто Кирчо

    23 5 Отговор
    Киро, кога ще ходиш пак в Скопие, че онези пак взеха да лаят против България. Отиди пак, моля ти се!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 hahaha

    31 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ахаххх":

    ТОЗ НЕ СТАВА НИЩО ОТ НЕГО ,ОСТАВКА И ИНПИЙЧМЪНТ НА НАТОВЕЦА ДВАМАТА СА НАРОДНИ ИЗМЕННИЦИ НЕ СЛУЖАТ НА НАРОДА СИ!

    Коментиран от #6, #30

  • 5 Бонговец

    23 3 Отговор
    Демек,уговорили са се,кога ще си направят един банкет/оргия на Боровец,като се постопли времето и им започнат пролетните сърбежи
  • 6 3598

    6 16 Отговор

    До коментар #4 от "hahaha":

    Машалла! Друго си е мазния банкянски толуп.
  • 7 Ще признаваме ли

    18 1 Отговор
    румънско малцинство?
  • 8 Българка

    30 6 Отговор
    Просто Киро да вземе и да пита колегата си, как в Румъния минималната заплата е два пъти по-голяма от нашата. Как така работодателите в Ррумъния не са фалирали още , а цената на хляб и олио е по-ниска от нашата.Той може и да му е казал , ама наш Кирчо няма какво да направи. Румънците забраниха със закон тяхното БСП, а ние червен президент, червени министри и ще чакаме куков ден.

    Коментиран от #11, #23

  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 0 Отговор
    Кога заедно с румънците ще направим ВЕЦ на Дунава?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Грульо

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    България дълг - 20.4% от БВП
    Румъния - 35,2% от БВП

    Ся не знам дали и колко крадат румънските политици от дълговете, може би по-малко от нашите като процент, но имат и почти два пъти повече за крадене. :D

    Коментиран от #21

  • 12 Читател на факти

    13 1 Отговор
    Сега чета че Вие Софиянците що то сте най големите тарикати дишате в момента наи чистия въздух в Европа и сте на 8 място в света.Брово само така.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    21 3 Отговор
    Връщай се в Канада перчем!

    Коментиран от #25

  • 17 ХАХАХАХАХААХАХ

    17 1 Отговор
    КИР чо гледаш ли кво стаа в Канада, Финландия, Австралия и кво се готви в САЩ, А мойто момче?
  • 18 Кире Пе'тковски

    19 1 Отговор
    Въпреки Самоунижението на Кирил Петков - Скопие го Отряза!
    . . .
    РСМ твърдо : Няма да делим Историята си с България, Гоце Делчев е Македонец!
    . . .
    Дано след шамарите, които изяде от Скопие, канадско - харвардския възпитаник Петков най-после да е проумял, че разривът между двете страни е изцяло на историческа и културна основа.
    . . .
    Че въпреки инфантилните опити на правителството му да неглижира основния спор за историята, като сложи на първо място икономиката, инфраструктурата и инвестициите, такива номера пред възрастни не минават.
    . . .
    Скопие показа, че не се предава за някакъв чартър със София, за влак или магистрала.
    . . .
    А на глобалиста Просто Киро трябва да му е станало ясно, че погазвайки националния интерес на България, не печели уважението на опонента си - напротив, показва слабост и нищожност.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е !

    20 4 Отговор
    Кирето е предател на Българските национални интереси !

    Коментиран от #31

  • 21 Какви

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Грульо":

    криви сметки правиш , та румънците са 20 милиона ! А в България има - няма да са останали шест !

    Коментиран от #24

  • 22 Искам

    21 2 Отговор
    Просто Киро да си взема сладкарката и с 200 към Канада!
  • 23 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Само донякъде съм съгласен с теб. За да бъдем обективни трябва са отчетем някои факти:

    1. Румъния има собствени петролни кладенци и газови сонди. Румъния получава "евтини" бензин, дизел, газ/отопление/. Продава ги скъпо и с получените пари, може да увеличава заплати и пенсии. А на България и се налага да харчи пари вместо за увеличаване на заплати и пенсии. За внос на скъпи петрол и газ/отопление/. По същата логика, защо не сравняващ България с арабските петролни държави, Русия, Азербайджан, Казахстан ...

    2. През 1990 г. България наследи огромен външен държавен дълг от Тодор Живковата управление. Вместо "новата" държават да дава парите си за увеличение на заплати и пенсии. Ги даваше за плащане към западни банкери за лихви и главници. По същото време румънците насладиха НУЛА долара външен държавен дълг. И можеха да харчат парите си вместо за плащане на лихви и главници. За увеличение на заплати и пенсии.
  • 24 Грульо

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Какви":

    Да, прав си, не е почти два пъти, процентите са почти два пъти. Но дълговете са процент спрямо БВП и при тях средно на човек се пада повече дълг.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха-ха-ха

    10 2 Отговор
    Кирето ще прави тунел над Дунава!
  • 27 51123

    12 3 Отговор
    Бай Киро какво стана с цените и инфлацията, доходите ни се стопиха, а това с кой си говорил по телефона не ни интересува!
  • 28 Бамбука

    3 0 Отговор
    За 2020 г. румънските пристанища са обработили близо 68 млн тона товари. Данните за България са от преди повече от десет години, другите са "държавна " тайна, сиреч около 1.5 млн тона. Товарооборота не зависи от броя/милиони население от инфрастуктура и държавна политика. Но , ако се направи статистика колко заведения има в Констанца и колко във Варна - ще ги утрепим румънците. За подробности питайте бившите управляващи.

    Коментиран от #41

  • 29 Полицията работи за Пернишки мафиоти

    6 0 Отговор
    България е терористична Държава, МВР и ДАНС работят за Организираната престъпност!
  • 30 Баце

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "hahaha":

    "ТОЗ НЕ СТАВА НИЩО ОТ НЕГО"

    Вярно е, но Асен Василев за сметка на това става. Кирчо просто служи на Асен Василев, за връзки с общественоста, медийни изявления и предпазва Асен Василев от прекомерен медиен интерес. Както е вярно, че Кирчо Канадски и Кокорчо Хасковски са поне 1000 000 пъти по-кадърени, смели и образовани. От всичките ни премиерите взети заедно от изминалите 20 години(Сакскобургодски, Станишев, Орешарски и Борисов). И за разлика от тях, до навършването на 40 годишна възраст не са били на държавна хранилка. Не са станали милионери от комисионни по държавни поръчки, бандитската приватизация, корупция, далавери, чиновнически заплати + огромни държавни бонуси ...
  • 31 Читател на факти

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Така е !":

    И то поредния национален предател появил се от нищото.Предишните бяха същите а тоя е турист ходи насам натам и ефект 0.
  • 32 Виталия

    1 0 Отговор
    През месец май трябва да посети Букурещ, септември-октомври Турция
  • 33 Кочо

    6 0 Отговор
    Горките българи! 32 години преминали в надежди за някакъв Преход към светлото бъдеще, държавен и национален просперитет, индивидуална реализация! През всичките тези години на властовите позиции се извървяхя хора които единствено разрушавана, грабиха и лъгаха! Всички тези хора бяха марионетките на истинската власт която ръководеше съдбите на държавата и народа ни! И този отчаят, обезверен, апатичен, уплашен и оскотял народ повярва на един следващ проект на истинският господар на България! Гласуваха за човек, за който не знаят нищо, дадоха му надеждите си както се дават парите на един ченчаджия, защото е обещал, че ще спечелят лично те! Гласуваха за човек, който вече с пределна яснота разкрива същността! Киро няма нищо общо с България, тук е за кратко, въпроси като национално достойнство и история за него са абсолютно непотребни, нелепи и излишни! От неизвестния за нас Киро Харвардски вече е известно, че му липсват експертни качества в която и да било сфера, приказките му са напълно невнятни, единственото разбираемо е Харвад, Харвад, Харвард! Унижението което нанесе на България е непоправимо, остава да довърши националното предателство което е в ход! Явно тези които инсталираха такъв несъстоятелен човек са стигнали до извода, че на българите вече може да бъде пробутан абсолютно всеки! Киро с целият кръжок около него от напълно несъстоятелни хора или откровени измамници, нагаждачи и гешефтари трябва да бъде изметен час по-скоро! И ако българите не разберат ка

    Коментиран от #44

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 егати

    1 0 Отговор
    Кире:ало Чука ти ли си бе муцка.Чука: кой си ти бе ........:)
  • 37 БОКО СЪЩО ПРОВЕЖДАШЕ РАЗГОВОРИ С РАЗНИ

    3 1 Отговор
    ТЪПАЦИ ДОКАТО НИЕ РАЗБЕРЕМ ЧЕ ТОЙ ГИ ПРЕВЪЗХОЖДА ПО ТЪПОТИЯ , А НИЕ СМЕ ИДЬОТИ !
  • 38 Кочо

    3 0 Отговор
    изметен час по-скоро! И ако българите не разберат какво се случва с тях, пътя им е предначертан - към финала им като народ, там където са приключили много други народи през Историята!

    Коментиран от #39

  • 39 Свободата иска Караджата

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Кочо":

    Българите сме на финалната права нека поне направим едно последно бум!
  • 40 КИКИ СТАНА СИМВОЛ НА ГЛУПАВАТА БЪРЗАЩИНА

    6 1 Отговор
    ДА СЕ ГОВОРИ С РАЗНИ ПРЕДАТЕЛИ - В СЛУЧАЯ ТОЙ ГОВОРИ С МЕКЕРЕ КОЕТО ПРИЕ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ С ХЛЯБ И СОЛ !
  • 41 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бамбука":

    "За 2020 г. румънските пристанища са обработили близо 68 млн тона товари."

    При това Румъния има само едно пристанище - Констанца. А България има 2 пристанища - Бургас и Варна. Но не съм сигурен дали още са на държавата. Може би вече България няма пристанища, защото и двете са собственост, на собственика на двата сарая - сарай Росенец и сарай Бояна. И на пристанище Росенец и пристанище ТЕЦ Варна ...

    Явно румънците са по-добре бизнесмени във всичко от собственика на сараите с изключение на бизнеса с купуването на избиратели и депутати. Като купуването на златния пръст на Болен СидИров.
  • 42 Амнезия

    3 0 Отговор
    Ще идват краварите и работата
    става дебела.Само че,румънеско не
    мисли като нас,и ще бъдат сочени
    за пример.Трудни времена за
    България.Вече, ще правят военните
    ни опитни зайчета.До следващата
    седмица.Ден за ден сър.
  • 43 Кирчо

    2 0 Отговор
    иска Николае да го чук.а и ще имаме ромско малцинство освен македонско
  • 44 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Кочо":

    Аз пък не смятам, че всичките ни депутани и министри в изминалите 20 години са некадърници. Смятам, че имахме поне 4-5 министри, които освен за далавери и тлъсти комисионни са свършили и полезни неща за България. Няма да им напиша имената, защото мнозинството от 70% БГ де..би..ли ще ме оплюят веднага.

    И през 1990-те имахме полезни министри, например Ренета Инджова. Обаче смятам, че всички министри и депутат, назначени от БСП и ДПС са корумпирани злодей. В началото в ГЕРБ имаше няколко свестни хора, но Борисов ги изгони. И в момента, в ГЕРБ има само боклуци. Преди време смятах, че Томислав Дончев е интелигентен и свестен човек, но през 2020 година разбрах, че много съм грешил да него. А когато скжро върху му се стоварят последиците от 15 годишният му престой във власта. И стане клиент на бай Стоври, ще докаже, че не никога не е бил интелигентен.

    Коментиран от #46

  • 45 БРАВОС

    3 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ОТЧАЯН ПИАР / А С ШЕФА НА ЗИМБАБВЕ КОГА /
  • 46 Аламинут

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    По добре късно ,отколкото никога,
    за дончевия.Той изгони Цвинокио
    от помощното у- ще.Два млд.
    липсват за електр. прав.Но той
    като изгони малоумното,не намери
    заместител и всъщност,той
    унищожи герб.Та ,Борисов сърба
    неговата интелигентност.
    Нека сърба.
  • 47 Хаха

    0 0 Отговор
    Докато кара ски.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове