Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 20:13 3 287 24

Ангов, ПП: Общините мистериозно намериха пари за улично осветление

  • общини-
  • николай ангов-
  • пп

По думите му, саботажът е по-добрия вариант за проблема, другият вариант е просто да управляват некомпетентно

Ангов, ПП: Общините мистериозно намериха пари за улично осветление - 1
Кадър БНТ

След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините ще бъдат проверявани за разходите, общините мистериозно намериха пари за улично осветление и мисля, че почти навсякъде прекратиха режимите на тока. Така че, може би се притесняват от проверки. Това коментира в "Говори сега" по БНТ Николай Ангов, депутат от "Продължаваме промяната" и член на енергийната комисия в парламента.

По думите му, саботажът е по-добрия вариант за проблема, другият вариант е просто да управляват некомпетентно.

Аз разпитах общини за управлението на средствата им - при повечето има някакви резерви, които задържат, съответно те имат и механизъм, при който мотивирано искат от министъра на финансите да бъде отпуснат допълнителен трансфер на средства.

Ангов обясни, че Оряхово и Созопол са единствените две общини, поискали такъв допълнителен трансфер на средства и те се управляват от представители на ГЕРБ.

Според депутата, въвеждането на режим на уличното осветление категорично е пиар акция.

Както видяхте, след обявените проверки от АДФИ, всички включиха осветлението, допълни Ангов.

Ако кметовете са изчерпали бюджета си и не могат да си платят сметките за януари, това всъщност говори за едно лошо управление, смята депутатът.

Очакваме промяна в правилата за търговия на енергия. Когато се сключи едногодишен, двугодишен договор с фиксирана цена, той би трябвало да е задължаващ за двете страни. Ние търсим механизъм, по който да направим това - да задължим търговците. Ние имаме лостовете да направим така, че държавен доставчик да доставя на пазарен принцип. Засега това е хипотеза, обясни Ангов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Наркоман

    27 4 Отговор
    Абе има некаква надежда, ама ке видиме!
  • 4 Паисий е жив

    49 17 Отговор
    Като пищят герберистиге страната се оправя, да знаете . Язъм само, че е толкова тежко международното положение. Сега от ГЕРБ ще направят всичко по силите си да свалят правителствето, докато международните пазари с в хаос. Ако не успеят и правителството оцелее до очакваното стабилизиране на пазарите през Април, жална им майка на ГЕРБ. Усетиха се и сега натискат с всички сили....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 УСА боклук

    36 13 Отговор
    Българи ГЕРБ-ерастията е по страшна от рака и СПИН-а.
  • 8 Грульо

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "УСА боклук":

    За някои думи цензурират автоматично. :D
  • 9 ха ха

    17 3 Отговор
    и сега , отказахте ли се да проверявате общините ? или постигнахте договорка че така или иначе нито вие нито общините плащате и е по добре да не си мътите водата , а да си дерете кожи както обикновено
  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    21 11 Отговор
    Всяко чудо, всеки скандал у нас е за 3 дни. Преди 3 дена не можеха да си платят тока заради крушките. Защото така беше казал тиквогосподаря на половината общини.

    Една електрическа 10W LED крушка, ако свети само нощем харчи за цял един месец електричество за 0,70-1,00 лева.

    Там където живея аз, на един жител на населено място се падат от една до няколко крушки. Т. е. става дума от един до няколко лева на човек/жител/ на месец за електричество за осветление.

    "Министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините ще бъдат проверявани за разходите, общините мистериозно намериха пари за улично осветление и мисля, че почти навсякъде прекратиха режимите на тока."
  • 11 мисляси

    30 9 Отговор
    Кметовете са гербаджийски и не е изключено да изпълняват заповеди да създават хаос и недоволство с тока. Това с цената на тока и газа си е чист номер по гербаджийски маниер. Май трябва да има обвинения и за цената на тока, а не само за газа. Това са умишлено предизвикани кризи и то още при служебното правителство, което проспа момента, а после започна да се оправдава с международното положение. Не виждам защо трябва да се дават 100 дни толеранс след като повечето министри са от служебните правителства и навъртяха няколко пъти по 100 дни. Това правителство се очерта като много неефективно, ясно е че и след 100 дни пак нищо няма да е направило.
  • 12 Тоя мушмурок от коя ПП е?

    22 16 Отговор
    От "Продължаваме Простащината" ли, или от "Продължаваме Престъпленията"? Толкова нагли индивиди не са влизали в НС! ЗА ТАКИВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЕДНО ЦЯЛО НОВО КРИЛО ПРИ БАЙ СТАВРИ!
  • 13 ВЪН ОТ ВЛАСТТА

    14 20 Отговор
    ПРОСТАЦИТЕ НА ПРОМЯНАТА!
  • 14 Мистериозно

    23 4 Отговор
    А нещо по въпроса за мистериозната шуробаджанащина в Парламента? Семейство Ангов и Ангова-депутати на Продължаваме Подмяната...
  • 15 Миринда

    22 10 Отговор
    Ми говедата си избираха ГЕРБ, та да продължат кражбите!!! Начело на държавата беше сикаджия и комунист! Хак ви е! Той си има 4 млрд, дреме му за държавата. Целта е да не му лизнат "спестяванията", ама няма да стане ...
  • 16 Какъв вой

    13 4 Отговор
    Не чегъртане, ами при бай Ставри на светло
  • 17 Цирк Буш

    6 5 Отговор
    Двойката Анго и Неца-Венеция...Трагикомедия!
  • 18 Хъхъ

    22 8 Отговор
    Притесниха се пт проверките, че ще им лъснат кражбите ….
    Нека познаем, общините са на ГЕРБерските крадци
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хлъчевски

    6 6 Отговор
    А най-верните и крадливи общински кметове нямат и намерение да пуснат тока. Оправят документи за да изглежда ,че нямат резерви и са капо от всякъде. Давате им време за прикриване на сторени злоупотреби твърде дълго. Те и без това си светеха крушки на повече от 200 метра-тук там на главната на селото . Да не хабят ток и да икономисват и в полутъмницата да живеят хората , а сега съвсем вече обедняха. Как в съседните общини с повече крушки и по-малко хора успяха и не са спрели усветлението . Ако намерите къде е Авренска община до Варна вечер без да четете табелите на пътя на фаровете ,то поклон за доброто ориентиране. Без тези села на магистралата за Бургас. Те светят .
  • 22 васил

    10 5 Отговор
    Гледах го. Наистина доста некомпетентен но пък със самочувствие го показва. И простотията не е порок но пък ако държиш да те разберат всички, това са " интелектуални висини"
  • 23 Алооо компетентния

    7 5 Отговор
    Я оставка!
  • 24 Абе ей

    8 7 Отговор
    Из. ..од , хората не са казвали че нямат пари да платят тока. Казват.че сметката за улично осветление е нараснала 3 пъти и е логично че ще гледат да спестят. Със спестените пари могат да покрият други разходи , вместо да ги дават на енергийните олигарси. Дори в Европа почнаха да пестят от това. В момента съм на тир паркинг в Италия на който спирам от над 10 години редовно. Винаги е бил осветен като стадион. От няколко месеца светят само 2 лампи пред сградата на бензиностанцията и тоалетната. Същото е и в Франция и Испания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове