6 Февруари, 2022 12:24 1 958 36

Събев: Разходите на БДЖ могат да паднат с 30% още тази година

  • николай събев-
  • бдж-
  • разходи

Новото ръководство има конкретна задача, каза министърът

Събев: Разходите на БДЖ могат да паднат с 30% още тази година - 1
Кадър бТВ

„Загубите на БДЖ са 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева“, каза министърът на транспорта Николай Събев в „Тази неделя“ по бТВ.

Той коментира, че цената на пътническия билет за влак може да се вдигне, само ако БДЖ предложи по-добро качество на услугата.

„Трябва да има интернет, трябва да са чисти вагоните, трябва да се спазва разписанието. Това е моментът, в който можем да продаваме и комбиниран билет“, каза още Събев.

Относно реклама на БДЖ по радиото, в която гражданите се призовават да не се качват или слизат от влаковете по време на движение, Събев коментира, че тя ще бъде спряна.

„Новото ръководство има конкретна задача – след месец и половина преглед, основната задача на това ръководство е заедно с нас да видим кой е моделът, който искаме да следваме и да видим каква е картата, с която да постигнем този модел“, каза Събев.

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година.

Относно полетите София – Скопие Събев коментира, че все още не са готови разчетите за разходите, като не е ясно колко ще струват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 11 Отговор
    И тоя има дефикасни Халюцинации на хранилката!

    Коментиран от #22

  • 2 ЛЮБОПИТНО

    20 7 Отговор
    Защо Тоя дето си купи Министерски пост за 300 К,....НЕ ФИГУРИРА В СПИСЪКА СЪС...ДАРИТЕЛИТЕ НА ПП ( пачки и педали)????
  • 3 ВВМУ-Варна

    20 5 Отговор
    Аааа и повече може да паднат Кольооо и повече ...Даже до минимум можеш да ги сведеш ...ако спреш влаковете ...въобще ... Така като стана с "Океански" ,БМФ ,"Речно плаване" и БГА "Балкан". Бягай вдигай самолета от Русе за Букурещ ..."капацитет" - транспортен ...Че май няма да имаш време да си върнеш "инвестицията" в министерското си кресло .
  • 4 pappap

    14 6 Отговор
    Господин куриер.Защо загубите на БДЖ за 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева.Никой не знае.Питай Кирчо той беше на власт тогава.

    Коментиран от #13

  • 5 гост

    30 1 Отговор
    Още през 60-те и 70-те години, когато влаковете бяха още на парна тяга в бързите влакове имаше радиоуредби и пътеки в коридорите и купетата дори на 2-ра класа, вагон-ресторанти и разносна търговия с колички по вагоните! Сега сме 21-век , 50-60 години по-късно , бързи и експресни влакове закъсняват с часове поради липса на локомотиви, или локомотивите "Шкода" и електричките "Рига" от 1972 г. са се запалили! Къде са завода за ремонт на локомотиви, вагоностроителните заводи в Дряново, Бургас, Русе? НАРЯЗАНИ ЗА СКРАБ И В ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА НА ИВАН КОСТОВ - ВИДНИ БИЗНЕСМЕНИ!

    Коментиран от #6

  • 6 домакин

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    ДА СЕ РАДВАМЕ ,ЧЕ ОЩЕ РЕЛСИТЕ И ЖИЦИТЕ СТОЯТ ...

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "домакин":

    Не всичките, Малките отклонения напр. за Преслав, Елена, теснолинейката за Оряхово отдавна ги няма
  • 8 Ще бъде

    14 0 Отговор
    прекрасно реанимирането на БДЖ и превръщането им в удобен , сигурен , конкурентен и достъпен за всички транспорт !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Простото Киро

    13 4 Отговор
    Хайде стига с фантазиите на този купил си министерския пост фантазьор. Надвил си на масрафа с пари и сега му се приискало да министерства, но явно не отбира много-много. Изборите минаха отдавна, така, че е време да се работи и показват резултати, а не да се разтягат локуми какво можело да стане ако...
    То и М.а.н.г.о си мечтае да се подкваси морето!
  • 11 Чапли

    4 10 Отговор
    Този си вярва, че една феодално-селска организация може да се промени!
  • 12 БОЛШЕВИК

    14 0 Отговор
    Дано оправи тоя човек ЖП транспорта! ЖП транспорта се движи и късно, не е като автотранспорта да приключва в 16 часа! БДЖ преди години беше еталон по транспорт в България с вагони ресторанти, спални вагони, чистота,ред и сигурност!
  • 13 БОЛШЕВИК

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "pappap":

    Тиквата и герберастите искаха да дадат и пътническите превози на частник, но не им се получи. Дано никое правителство да не си и помисля да прави БДЖ изцяло частно.

    Коментиран от #28

  • 14 Стоян Александров

    12 1 Отговор
    В БДЖ всичко е разруха. Всичко е окрадено. Където и да погледнеш всичко е зле. За БДЖ трябват милярди евро и няколко години. Така, че този не мята само. Лъжа е всичйо казано от него.

    Коментиран от #15

  • 15 БОЛШЕВИК

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Стоян Александров":

    Ако се погнат предишните крадци къде го доведоха до това състояние и да им се конфискува заграбеното и да връщат парите, ще се оправи много по-бързо!
  • 16 EдиКойСи

    7 0 Отговор
    БДЖ може да бъде успешна, само ако следва политиката на Метрото - точно разписание; он-лайн услуги;
    е-превозни документи и хигиена (което е забележка и към Метрото)!

    Коментиран от #21

  • 17 Мамул

    16 0 Отговор
    Трябва да имаш голям пътникопоток за да е рентабилен ЖП превоза. Няма хора в тази държава, бе. Населението се концентрира в 5-6 големи града. Извън тези градове е ДЕМОГРАФСКА ПУСТИНЯ! По селата времето е спряло на 89 година. Пътуват 20 местни автобуси с възрастни хора и половината роми(ромите са млади с много деца) и автобуса обикаля странични села и пак не се пълни. Кой ще возите с влаковете? Няма заводи, няма кооперативи, няма пътуващи които да се придвижват за да работят.
  • 18 ТОМА НЕВЕРНИ ОТ ГАРА БОВ

    8 0 Отговор
    ПО Е ВЕРОЯТНО ЛАЗАР ДА СТАНЕ И ДА ПРОХОДИ ОТКОЛКОТО БЕДЕЖЕ ДА ИМА НОВИ ВАГОНИ☝ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ ОТДАВНА СА В „ТРЕТА ГЛУХА”😑
  • 19 Да ви кажа честно

    16 1 Отговор
    Като го гледам и слушам тоя Кольо Събев ,който докогато не инвестира в министерско кресло ...не бях и чувал за него ,въпреки ,че всеки ден се разминавах с бусовете на "ЕКОНТ" -а . Сега направо се чудя , как ТОЯ с тоя пилешки мозък е могъл да развие такъв бизнес ... Истината е ,че е ...просто поставено лице ...ЗАЛЕПЕН ,КАТО ТАПЕТ на едни ,дето въртят едни ..."червени пари" . "Червени" - защото вижте му CV-то ... КОГА и ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ !

    Коментиран от #29

  • 20 Хахахс

    17 0 Отговор
    Гледах това посмешище сутринта. Щял да кара хората от централна гара до Слънчака с бусчета. А най-големият цирк беше изказването, че след няколко дни шяло да има полети София до Скопие, но не знаят какви са цените на билетите, но били анализирали себестойността. Със сигурност ще комбинират полети до Америките, но там не са дали слотове и няма и да дадат! Пълен лалугер. Но назначил 81 годишен старец за шеф на бдж. И този старикс знае модерните технологии.
  • 21 БОЛШЕВИК

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "EдиКойСи":

    Метрото в Средец го направиха много скъпо 1.60 беше кога се возих за последно, за тия малки отсечки в Средец, това е много скъпо!
  • 22 ТтТ

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тези са като пропагандна латерна! Тока е 5 пъти по скъп, дизела е поскъпнал, тези говорят за намаление! 🤔🤔🤔🤔🤔!
  • 23 МАЛКА пенсИЯ

    6 0 Отговор
    Г-н,министре,ПЪТНИЦИ,НЕМА,ПЪТНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.И пилон,с голи каки,да сложите,у вагоните,се тая.
  • 24 Атестатор

    10 0 Отговор
    Тоя ,като го слушам ,мога да ви кажа ,че Гошо-Тъпото и Лъчо-Мозъка са направо ...АКАДЕМИЦИ в сравнение с Кольо -"еконта" ...купил си за 300 000 креслото на Министър на транспорта :)))
  • 25 гост

    4 0 Отговор
    Кой е този?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 почтен

    2 0 Отговор
    Егати ситуацията, Куролираме Куролацията!
  • 28 pappap

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    Относно темата и логиката и връзката ти куца яко.Или просто си си мислил нещо и си решил да го излюпиш.
  • 29 Иван4о

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да ви кажа честно":

    ЕКОНТ "изяде хляба" на българските ДЪРЖАВНИ ПОЩИ. Но като няма държава. . .
  • 30 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    6 0 Отговор
    КАТО ЗАКРИЕТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ, РАЗХОДИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ СЪС 100%.
    ИДЕИТЕ ВИ , СА СЪН В ЛЯТНА НОЩ НА БРЕГА НА ДУНАВА БЛИЗКО ДО ПАРКА И МУЗЕЯ НА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ..
    ИДЕЙТЕ ВИ СА НЕ РЕАЛНИ И НЕ ИЗПЪЛНИМИ.
  • 31 цфдр

    1 0 Отговор
    В пикови часове по БДЖ няма влак по най- важната линия в Северна Бг- Варна- София. От 16:30 часа до 22:00 часа няма нито 1 влак. Събев да пуска нов влак или влакът от 16:30 часа да го премести за 17:30 часа.
  • 32 Киро сладура

    4 0 Отговор
    Тоя си мисли,че всичко се упръвлява като Еконт!Назначаваш няколко ентусиасти в офисите и готово!

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ИНТЕРЕСУВАМ СЕ

    2 0 Отговор
    АБЕ ТИ КВО ДРУСАШ МНОГО Е СИЛНО
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 К.С.

    1 0 Отговор
    Важното е, че ще смени изпълнителния директор на Автомобилна администрация. Дано новия директор от П.в се справи с този безпорядък,корупция и сложи ред.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове