7 Февруари, 2022 09:05 1 486 58

Атанас Атанасов: Русия използва едностранната ни енергийна зависимост, за да ни изнудва

  • атанас атанасов-
  • русия-
  • енергийна зависимост

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната

Атанас Атанасов: Русия използва едностранната ни енергийна зависимост, за да ни изнудва - 1

Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може да ни изнудва. Това смята Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, макар че е имало възможност.

„Виждам, че трима Руменовци са на терена, като започнем от президента, който каза, че едни посредници се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и накрая Бойко Борисов в цялата история. Имам чувството, че някой губи едни лесни пари, които е получавал досега и започва да пищи”, коментира в ефира на „Здравей, България” Атанасов.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната.

„Русия, преследвайки своите стратегически интереси, винаги е търсила начин да провежда външната си политика чрез инструментите на енергетиката. Тези, които ѝ помагат в България, трябва да бъдат осветени. Ако някой си е позволил, да бръкне в кацата с меда, трябва да бъде ударен през ръката”, категоричен бе Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    50 4 Отговор
    Ти кажи как стана генерал? Като ти гледам годинките бил си с пагон през соца, което е водело до членство в бкп. Никой случаен не можеше да влезе ония години във военно училище, ако ще да има олимпийски резултати щяха да не го одостоят щото е от лош род

    Коментиран от #11, #41, #55

  • 2 Истината

    5 44 Отговор
    Исландия се захранва на една трета с геотермални мощности, но руските зависимости със зъби и нокти се борят този сектор да не се развие у нас

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 3 😄😄😄

    50 5 Отговор
    Този го мислех за по-умен и той се оказа тупанар³ на трета степен!🤫
  • 4 въпросче

    45 2 Отговор
    За какво да те изнудва,бре Атанасов?!
  • 5 Верно ли

    45 3 Отговор
    Колко си жалък! Естествено, че Русия преследва стратегическите си интереси, като всяка суверенна страна. А тия, дето "помагат" за краварските стратегически интереси какво да ги правим? Фактите са такива и е време да ги преглътнете - руските залежи са най-големите в света и принадлежат на Русия!
  • 6 Къде го прочете?

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Къде го пише да не се използват термалните води? Държавата със закон!
  • 7 нико

    45 0 Отговор
    Абе БАЙНО като спряхте Белене , Южен поток , Александрополис и др. защо за 20 г. не направихте тръби и реактори от САЩ . Защо сега сме без енергия . Защо не опиташ да живееш с минимална заплата като 60% от народа . Защо ВАШИЯ Костов наду гайдата на Американската Марица и колко милиарди в повече сме им платили до сега с тройно по високата цена ? СЪД и ЗАТВОР на всички политици и управленци след 1989 г.. Преди Бяхме ДЕВЕТ милиона а сега шест .
  • 8 Истината

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Е че Исландия може да се захранва, а у нас даже у Сапарева баня хотелите точат кво има и за селото нема

    Коментиран от #15

  • 9 mi6osp

    36 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Ъхъ. Ще развием геотермалната енергетика, след като създадем поне толкова вулкани, колкото имат в Исландия.
  • 10 В.В.П.

    31 0 Отговор
    Този човек е гений.Сложете го начело на държавата.И се откажи от всичко руско .Изгони руснаците..Както ,изгони и българите през СДС,мандата .
  • 11 /////

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Стана генерал като го спуснаха на генералска длъжност също като тиквата.
  • 12 Русия

    6 24 Отговор
    освен агресор е и използвач и некоректен бизнес партньор. Колкото по далеч, по добре.
  • 13 Ат Атанасов?? Захванисе, като си толкова

    35 0 Отговор
    "Ербап" с Гешев, с Колектори и ЧСИ,!! Като си Зинал по Русия да Плюеш, не си затвараш устата, заедно с М Димитров!! Направете нещо полезно за тоя народ, а вие само си Заработвате издръжката, която ви идва от Някъде!! Бивш Седесар съм, но вие двамата сте Отпадаци!!
  • 14 За русия ние ме роби

    5 27 Отговор
    и троянският им кон в ЕС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Павел пенев

    28 0 Отговор
    Не си пущай парното и тока,стой на студено и не позволявай да те изнудват. Тъпанар.
  • 17 Бамби

    23 1 Отговор
    Военното му образование е полувисш институт за жп кадри. Като гледам оттам все генерали са произлезли........А преди беше заварчик в корабостроителницата в Русе.
  • 18 Реалист

    23 1 Отговор
    "....едностранната ни енергийна зависимост, диверсификация....бла, бла, бла..." - такива формулировки не съществуваха, когато политиката подпомагаше бизнеса, а не му пречеше. Естетвено, че ще вземеш енергийните суровини оттам, където най-близко и най-евтино се предлагат. Другото е конюнктурно политическо бръщолевене и набутване за обикновените хора. Ако не се правехме на интересни, България можеше да има преференчните руски цени за Сърбия и Унгария. И въпреки това е обществена тайна, че руският газ пак е по-евтин от всякакъв друг, макар и на цени за Западна Европа, която ще продължава да го купува тъкмо по тази причина.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вонбон

    16 0 Отговор
    Много ги разбираш тия работи бе депутати но,само,че не виждаш по-далече от носа си русофобе
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ат Атанасов и М Димитров се занимават

    15 1 Отговор
    Само с Интриги в Парламента, Атанасов и да Кадрува за себеси!! На Бодлива крава, Господ Рога не дава!! Свършете вие двамата нещо полезно, нещо извън вашите лични интереси!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 лк8м

    2 22 Отговор
    Докато българинът си живее със сантиментите към братушките и рускините, Русия ще си осребрява българските сантименти. Не е виновен, който яде баницата... Цъкайте минуси, русофили! Тъкмо ще се преброите у форума.
  • 25 Ат Атанасов и М Димитров се занимават

    14 2 Отговор
    Само с Интриги в Парламента, Атанасов и да Кадрува за себеси!! На Бодлива крава, Господ Рога не дава!! Свършете вие двамата нещо полезно, нещо извън вашите лични интереси!!
  • 26 генчо

    1 11 Отговор
    прав е и той, но вината не е само на РФ а на предатели или по/скоро верни по етажите в софия
  • 27 лк8м

    2 11 Отговор
    Когато няма аргументи, започват личните обиди към автора. Форумско правило :)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 😄😄😄

    12 0 Отговор
    За едностранната енергийна зависимост от Евросъюза няма ли да се оплаче? Трябвало да ни се дигне цената на тока! А заплатите не трябва ли да се вдигат? За пример дават все Германия, а що не направят минимален НЕОБЛАГАЕМ ГОДИШЕН МИНИМУМ ОТ 20.000 € !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Смех

    7 1 Отговор
    Не хапи ръката дето те храни са казали хората... Ние сме подлогата на САЩ но ще се обръщаме срещу тези от които ни зависи ядрената енергетика ама са прости пУлитиците...

    Най-добрата политика за сега е нутралитет да се изнасят всички от тука и не взимаме страни
  • 34 Протест срещу безобразията в България

    12 0 Отговор
    Видно от търговския регистър на 16 февруари 2018 г. със 100 лв. се учредява фондация “Център за приложни изследвания и иновации”. Учредители на фондацията са Кирил Петков Петков и Николай Денков Денков, които стават и членове на настоятелството є и действителни собственици. Представляващ директор е Кирил Петков.

    Дейността на фондацията e насочена към стимулиране развитието на биотехнологиите и приложната химия и утвърждаването на тяхната роля в икономическото развитие.

    Фондацията е създадена с основното партньорство Фондация “Америка за България” и Софийския университет, а през същата година се рекламира шумно във вестник “Капитал”.

    Биологическият факултет на Софийския университет предоставя безвъзмездно сграда с условието центърът да си поеме текущите разходи по обслужването u, а тя да е достъпна за всички студенти и преподаватели в учебното заведение.
    На 16 октомври 2018 г. вестник “Капитал” пише, че идеята за създаването на фондацията и центъра е на завършилия в Харвард сериен предприемач Кирил Петков, чиято фирма Proviotic продава продукти на основата на Lactobacillus bulgaricus на четири континента. Инвестицията в центъра била 800 хил. лв., от които 500 хил. лв. са дарение от компанията на Петков, а 300 хил. лв. - от фондация “Америка за България”.

    Проверка във финансовите отчети на фондацията обаче сочи, че през 2018 г. единствените приходи са точно 300 хил. лв. и никъде не се вижда допълнителна инвестиция от Петков, освен внесените от н

    Коментиран от #39

  • 35 ДПС И ГЕРБ ЗА ЖАЛОСТ СА МАФИЯА И АКО Н

    0 1 Отговор
    В СЛУЧАЙ, че тази информация е предназначена само за този кръг четци и коментатори, мисля, че е просто клапа за отпускане на напрежението, люто коментирайки, нищо повече. Нито Президента ще го прочете, нито Деси - да му го разкаже, нито пък Гешев ще се самосезира....... Жалко, ако не сте информирали и тях /без Деси/, но официално, с входящ номер в деловодството!
  • 36 Позор за БГ

    12 1 Отговор
    Дай аргументи с какво те изнудва Русия бе недорасъл слънчоглед.Празните приказки,като на твойте продажни съпартийци или на чичко Сорос,който ви плаща за да лаете.Такива предастели като теб,които са се клели пред знамето на България са позор за всеки българин.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДаАмаДругПът

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Протест срещу безобразията в България":

    И не е завърщил Харвард а е завършил курсове в Харвар .Да си покаже дипломата.Историята със Пацо шнорхела се повтаря.В Харвард се следва поне 5 години докато го завършиш и после още две ако искаш да специализираш,някой профил.Той си е платил за да завърши курс в Харвард,след което си е издействал,да прави тримесечни курсове в България за опознаване на определен бизнес със правото да издава сертификат за завършен курс,който измамниците ни представят като завършили в Харвард.
  • 40 big

    10 1 Отговор
    Атанасов, я се запитай пак, кой ни изнудва? Кой ни е кукловода и реално кой управлява България? На тези въпроси има еднозначен отговор и той е: не е Русия!
  • 41 big

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Той не е завършвал военно училище, просто го назначиха "демократите" на една служба, която искаше генералско звание и щрак Марийке на портрет: Атанасов - генерал!

    Коментиран от #45

  • 42 2555

    7 0 Отговор
    Кой те изнудва? Свободен си да избираш. Като не ти харесва цената при един отиваш при друг!
    Но е гнусно да плюеш срещу Русия за да си набавяш политически точки. Сега това е модерно но не води до никакви резултати. Понапънете се малко, постройте връзката с Гърция, потърсете и други алтернативи и по-малко говорете. Плащаме Ви за действия, не за дърдорене.
  • 43 Анти

    4 0 Отговор
    Аман от тоя паркетен уж генерал,как Русия все ни изнудва ,пяна му прокапа на уста.Търговията не зависи от пристрастията на ДСБ,тя подобно на дипломацията е изкуство на възможното,купи повече на по ниска цена,не изизвивай ръцете на партньорас уж евтин азерски газ т.е.пак на Газпромски,ама кой да го светне тоя буфтал
  • 44 зеленчук

    0 0 Отговор
    ами осветлявайте ги еднозначно , какво чакате ? още изчезнали милиарди , още протести ? или ще цъфнат налъмите под вещото ръководство на партията
  • 45 Значи

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "big":

    С две думи без да учиш медицина пишат те доктор и удряш вакцини е работата при тоя
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Слепец

    4 0 Отговор
    Този е позор за политиката и за сигурността на държавата. Амнезията му за това кой продаде Лукойл, кой подписа договора за газ с Газпром на многократно по-неизгодни условия когато беше начело на нсс и се занимаваше с незаконно подслушване и изнудване на политически опоненти, явно прогресира. До патология.. Изключително нсгъл тип, който мисли само за преизбирането си начело на файтонената дсб.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ТЕЗАТА МУ В ПАРТИЙКАТА Е СЛЕДНАТА : " УСРАХ СЕ , НО СЕ ИЗМИХ -- И СЕГА СЪМ ЧИСТ И ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ / И ЩЕ ГИ ОРГАНИЗИРАМ /ПАК И ПАК " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 53 И за

    2 0 Отговор
    какво и е на Русия да ни изнудва? Само българите никога не защитаваме националните си интереси или се е случвало много малко на брой пъти в историята ни.
  • 54 Дъгаджия

    0 0 Отговор
    Пе Дерас Пе Дерасов изнудва отзад
  • 55 Стар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Явно си малък! Че той има активно участие във възродителния процес!?
  • 56 ОЩЕ ЕДИН МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ

    3 0 Отговор
    И БОКЛУК Е ТОЯ ПЕКИНЕЗ
  • 57 Презервоар сплескан

    0 0 Отговор
    А защо не каже, че другарските фирми изкупуват тока на едро от АЕЦ за 12ст. а го продават навън за 35 евроцента. Определено не за Русия.
  • 58 НЕ ПЛЮЙ ТАМ ДЕТО СИ ЛИЗАЛ МИЖИТУРКО

    1 0 Отговор
    ГЕНЕЗИСА ТИ Е ОТ ЕДНОСТРАННИЯ ГАЗОВ ГИГАНТ , ЧЕРВЕНАТА КНИЖКА ТИ СЕ ПОДАВА ОТ ДЖОБА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове