7 Февруари, 2022 15:23 1 180 26

МРРБ: Ще си сътрудничим с Израел в ключови сфери

  • мррб-
  • израел-
  • йорам елрон

Целта ни е да подменим ВиК съоръженията с енергоспестяващи

МРРБ: Ще си сътрудничим с Израел в ключови сфери - 1
Снимка: МРРБ

В Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени над 370 млн. лв. за енергийно обновяване на публични сгради. За енергийно обновяване на многофамилните жилища в Плана са заделени 1,2 млрд. лв. Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на среща с Н. Пр. Йорам Елрон - посланик на Израел в България. Двамата обсъдиха областите от взаимен интерес, в които България и Израел могат да си сътрудничат, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Енергийната ефективност е приоритет на българското правителство във всички сектори, в това число и във ВиК сектора. „Целта ни е да подменим ВиК съоръженията с енергоспестяващи, както и да прилагаме иновативни решения и технологии за намаляване на разходите за ток за ВиК услугата“, обясни министър Караджов.

Посланик Елрон подчерта, че страната ни може да разчита на богатия опит за управление на водите, който израелската страна има. Той информира, че в Израел от особено значение е проследяването и незабавното отстраняване на течове по водоснабдителната система, като в момента загубите на вода в някои общини там са около 5%.

„Нашият основен приоритет в отрасъл ВиК е чистата вода за пиене, затова се фокусираме върху качеството на питейната вода и изпълнението на съответните мерки за подобряване качеството на услугата“, каза от своя страна вицепремиерът. Усилията на екипа на МРРБ са насочени към намаляване на загубите на вода по преносната мрежа, защото в момента средният процент загуба на вода в страната е между 55 и 60, но в някои населени места достига и до 85 на сто.

На срещата стана ясно още, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството има интерес към задълбочаване на партньорските връзки с Израел във всички сфери на сътрудничество, в т. ч. в областта на строителството, пътната инфраструктура, регионалната политика и развитието на градовете.

Модернизирането на пътната мрежа също е сред приоритетите на МРРБ. Министър Караджов представи стратегическите инфраструктурни проекти, които правителството е заложило за изпълнение и проектиране: завършването на магистралите „Хемус“, „Европа“, „Струма“, „Черно море“ и „Рила“ и на скоростния път Видин – Ботевград, както и изграждането на магистрала „Русе – Велико Търново“ и разширяване на инфраструктурните връзки с Република Северна Македония. С цел подобряване на свързаността правителството планира изграждане и на три тунела под Стара планина – „Шипка“, „Петрохан“ и „Черно море“ – по протежението на едноименната автомагистрала.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 православен

    19 5 Отговор
    неееееее, не с тия лицемери, долни гнусни мошинници-моше от евреин идва

    Коментиран от #10, #18

  • 2 Механик

    22 4 Отговор
    Щом евреите ще ни оправят,значи яко ще ни "оправят".
    До къде я докарахме, а?
    На евреите им трябва територията ни. Българите не им трябваме и те 32 години работят по въпроса.
  • 3 /////

    20 1 Отговор
    Да си сътрудничиш с евреи или арменци когато става въпрос за пари значи, че предварително си ги отписал.
  • 4 глоги

    7 14 Отговор
    МРРБ: Ще си сътрудничим с Израел в ключови сфери. ХУБАВО Е,ИДЕЯТА Е ДОБРА. ИЗРАЕЛ Е МНОГО РАЗВИТА ДЪРЖАВА.
  • 5 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Паси 2 е наредил щавенето! Всичко си е по План.
  • 6 адаша

    14 1 Отговор
    Тия ако изкопаят толкова тунели, тя- Стара Планина, ще потъне бе!
  • 7 Кириос

    13 1 Отговор
    Паси ,Сиди ,Лорер не стават .Мишки които църкат за собствения си интерес
  • 8 Некой си

    14 1 Отговор
    Кой ще управлява парите по плана за възстановяване?
    Познахте - лорер и благоверната му.
    Кой пристига в София да преговаря за активно участие в разпределянето?
    Познахте - близкоизточните другари с големите носове.
    Промяна ли? Не мисля!
  • 9 Велик Масон

    11 4 Отговор
    Браво братя масони.
  • 10 ЦЕЛТА

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "православен":

    ЦЕЛТА Е ДА ПРОДАДЪТ БЪЛГАРСКАТА ВОДА НА ТЕЗ,КОЙТО СЕ Е ЗАХВАНЛ С ТЕЗ ХУБО НЕ Е ВИДЯЛ ЗА СПРАВКА ВИЖТЕ ПАЛЕСТИНА ОТКРАДНОХА ИМ ЗЕМИТЕ!
  • 11 Ахаахаха

    9 0 Отговор
    Може ли някой спешно да обясни не тези пъпеши какво означава"регионално"?! Пъпеши идва от ПП, демек Пъ Пъ, та пъпеши.
  • 12 Дам

    10 1 Отговор
    Боже, пази България! В един и същт ден тук пристигнаха Цион (Израел) и слугата на Цион (САЩ). Съвпадение ли е или просто дойдоха да запознаят населението на колонията с истинските си господари и да инструктират колониалната администрация.
  • 13 въпрос

    11 1 Отговор
    МРРБ ще си сътрудничели с Израел. Защо не си сътрудничат с Германия или Франция, ами точно пък с Израел, нали сме европейци❔❓❔❓❔
  • 14 Хамас

    8 3 Отговор
    исраел не е държава а терориска уния създадена да избие и ограби палестинскиот народ ! Израел е окупирана Палестина!!! Евреите ежедневно убиват и тероризират мирните палестинци и от 1949 г. до сега са избили на 5 милиона палестинци!!! Българите не сакат да имат нищо общо с еврейските окупатори! Кога евреите изпълнят резолюциите на ООН , тогиз световната демократска общност ще ги приеме!!!
  • 15 Ерец

    3 8 Отговор
    Правилно решение . Израел от пустинята правят оазиси , имат най - добрата технология за пречистване на морска вода и превръщането и в питейна . Пример е гр. Ейлат на брега на Червено море , чиято нужда от питейна вода до голяма степен се задоволява от морето.

    Коментиран от #16

  • 16 Хамас

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ерец":

    Всичко в окупирана Палестина е построено с амерички кинти и рабския труд на палестинскиот народ!

    Коментиран от #17

  • 17 маймудонец

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хамас":

    удари един мишемор
  • 18 порнослафен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "православен":

    нали се молиш на еврейския йахува 😁
  • 19 Няма Такива течове на води във В и К

    6 0 Отговор
    Дружествата Всичко е Кражби, на наша територия, и като Заработи Прокоратурата, Следствието и МВР, "Течовете ще изчезнат на половина!!" министъра Лолер си пробутва сънародниците, айде няма нужда, те да ни консултират! Проблемите са кражбите, и теса наш Проблем а не на Израел!! Много бърже се задействаха от Шалом!! Надушиха Келепира, а техния сънародник и Български министър, ЩЕЕ първия излетял от това правителство!! От Мечка Ремичка никой не иска!!
  • 20 Лорер, оставаш ли член на УС на Шалом

    4 0 Отговор
    Български министър ли си или в УС на Шалом!! Предишен Посланик, беше писал писмо да гл секретар на МВР, "че Българския съд НЕЕ съдействал на израелски граждани" и те са загубили двсички дела по спор с Българска фирма!! Гл Секретар пише до ДНП да започва разследване на Българската фирма 17год след като е приключило всичко в българския съд!! Видях и прочетох писмото от Посланика, с Резюме със Червен Химикал, в дясно на листа написано от Калин Димитров, да започне разследване, нарежда на Директора!! Отдел Тежки Престъпления!! Това представляват, посланиците на тази държава, 4 пъти ходих на разпити, на 71год съм инвалид с Инсулт!! Лорер,?? Това сте!! А ДНП ви нарежда,гл Секретар Калин Георгиев, вие изпълнявате!! Мен не ме питайте как съм!! ТОВА Е ОТ Признателния Еврейски Народ!!
  • 21 Бягайте от това

    2 1 Отговор
    сатанинско сборище. От мечка ремичка не ви трябва. Кой се е заиграл с тея, добро не е прокопсал.
  • 22 2121

    2 2 Отговор
    Всички евреи са престъпници.Палестина е окупирана от евреите.Те са Безбожници.Питайте ги защо са разпнали Госод Йисус Христос?Защо не го признават за Месия?Някой да е видял евреин да копае, да сади,да гледа овце и кози.,да строи,-НЕ!Евреите управляват тъпите сащ.ФАКТ!Всички еврейски корпорации, са под пари.Федералният Резерв на тъпите сащ се управлява от основаването си от Рокфелер.Оръжейният бизнес и производството на лекарства също.Затова и се произведаха отровните ваксини-от евреи!Евреите комунисти в Царство България извадиха от гроба Цар Борис III Обединител и поругаха тялото Му заедно с другите престъпници шумкарите.А Цар Борис III Обединител спаси 53000,евреи.Благодарни ли бяха -НЕ! Проявиха черна неблагодарност.Виолета Якова,комунистка еврейка ,застреля пред очите на 6 годишния му внук Геройят от Войните Генерал Илия Луков./те евреите протестират против Луков марш,с който се отдава почит на този велик Българин/Те ,евреите се месят навсякъде,те евреите лъжат за холокоста/има книги в които се разкрава истината за "холокауст" от Юрген Граф.Те евреите участват в Геноцидът и Холокостът върху българите от юдеи,турци,гърци,руснаци,сърби,комунистимасони,богоборци,глобалисти,ционисти-Кирил Войнов,изд.Аратеб,2006 г.,София.Сега в България/т. е. днес/пристигат тъпите сащ и евреите-все същите.Кирил Петков ,който не е Българин,който не знае Българската История, който пое ангажимент след Инструктажа при кюрдката,мюсюлманка, лютеранка Херо Мустафада да ни скара ок
  • 23 2121продължение

    2 0 Отговор
    Кирил Петков ,който не е Българин,който не знае Българската История, който пое ангажимент след Инструктажа при кюрдката,мюсюлманка, лютеранка Херо Мустафада да ни скара окончателно с Русия, да купуваме шистов газ от сащ,/много вреден за здравето/, да приемем Истанбулската Конвенция/т. е. 32 пола гейовете от сащ ,джендъризма, лесбийството като норма/,да премахнем ВЕТО,то към РСМ.Затова две делегации еврейски и от тъпите сащ са в България.Кирил Петков е чужденец,син на агент на ДС/проверете/и ще ни вкара в грях с глупавите и грешни решения.Ще има нови избори,това е вън от съмнение,но докато се отмие калта с която ни заливаха всички Правителства от мошеника Иван Костов,през психФилип Димитров,джендърСтанишев, предателя ибрикчията Бойко М. Борисов/комунист,натовец/ та до огледалния образ на Герб-ПП,ще трябва здраво изцикляне на всички вредни Правителства,вкл и сегашното.Нови избори,ново Българско Правителство, без евреи и канадци.
  • 24 Търновец

    1 2 Отговор
    Чували ли сте за “IAI” - Изpаeлски Аерокосм. Индустрия – там в момента ce правят крилата на свръхскъпите F 16 които ние платихме предваритeлно след лобиpане от Паси и “Aтлантици”. Аз твърдя че платформата на F 16 – по отношeниe на якостна издръжливоcт на термaлни и динамични натоварвания е инженерен примат, a cъщо и по отношение техн. Акуcтиkа. Сравнете със CУ – 27, Rafale, Gripen – исkате ли да знаетe защо?
  • 25 Факт

    2 0 Отговор
    То с толкова евреи в управлението в момента няма как и братчедите да не намажат.
  • 26 Тцтцтцтц

    1 1 Отговор
    Кирее докъде я докара с евреин сътрудничество божее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове