Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 22:49 986 13

Борислав Гуцанов: Като падне мораториумът най-важното е цената на тока да бъде поносима

  • борислав гуцанов-
  • мораториум-
  • падане-
  • цена-
  • поносима

Бих го нарекъл бюджет на надеждата, защото времето е изключително трудно и тежко, каза депутатът от БСП

Борислав Гуцанов: Като падне мораториумът най-важното е цената на тока да бъде поносима - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Става ли Бюджетът повод за наддаване и търкания в коалиционните партньори? Отговори дава Борислав Гуцанов от БСП.

"Не бих казал, че става въпрос за търкания. Поне на първо четене няма никакви такива симптоми, напротив, това, което има между коалиционните партньори, се изпълнява", заяви депутатът Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "Денят ON AIR". "Бих го нарекъл бюджет на надеждата, защото времето е изключително трудно и тежко и е необходимо този бюджет да направи така, че животът на всяко едно семейство да бъде облекчен. Това е голямата задача на този бюджет", посочи депутатът. Той се надява, че след 31 март - като падне мораториума или по-рано - най-важното е цената на тока да е поносима.

"Затова беше наложен този мораториум, за да има време за решенията на изпълнителната власт", допълни той.

"Трябва да гледаме кои са възможностите от тази криза, в която се намираме. Трябва да вземем решение за компенсациите, за да могат хората да зимуват спокойно. Това обаче не е генералният въпрос. Той е ще има ли нови ядрени и енергийни мощности", коментира Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че категорично трябва да има разлика между енергийно бедните и такива, които не са такива.
"Трябва да се намери златно сечение по този въпрос", заяви гостът.

"30% в новия бюджет имаме повече средства за общините. Това е огромен скок. В крайна сметка трябва да се види кое е възможно, което не е възможно и кое е най-належащо", смята Борислав Гуцанов.

И завърши, че градският транспорт се подпомага постоянно от централния бюджет, но години наред никой не е взимал мерки.

"Хората не бива да бъдат ощетени заради един или друг градоначалник", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Oziris365

    5 8 Отговор
    На Борисов подводните камъни са много и остава да видим колко пъти ще се препъват и как ще излязат от ситуациите. Това се очакваше и се знаеше, че няма да е лесно след всичките неща направили предните и с пипалата, които имат навсякъде.

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    17 0 Отговор
    Гуцанов "поносима" не е реслен критерий...няки носят повече на бой други по-малко.....каво значи поносима....разтегливи понятия пак се сервират на електората...а?????
  • 3 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Oziris365":

    пиалата се режат....това не е оправдание за хора които имат идея как да напровят системата да работи за доброто на ВСИЧКИ....тия са и те стани да седна щом не предвиждат СИСТЕМНИ промени....всичко останало е прах в очите...
  • 4 Егати

    9 0 Отговор
    Е бе Гуцанов големи хора сме давай направо .За вас не се притесняваме но за нас колко ще е поносимо в смисъл леко ли ще е или направо с Виенско завъртане ще ни го .......предоставите.
  • 5 да питам

    12 0 Отговор
    Какво означава - поносима ?! Как да го тълкуваме ? За тия , със заплати 5000 лв. , или за тия на минимална заплата ...
  • 6 Watchdog

    13 0 Отговор
    "енергийно беден"... Що за понятие е това. Или е от брюкселския нюспийк. Пълен абсурд е целия така наречен зелен преход на ЕС. ЕС е феодален съюз на кризите и провалите. Подгответе се. Ще става все по непоносимо, скъпо и безумно
  • 7 Грульо

    5 0 Отговор
    Най-важното е да се премахнат далаверите с прекупвачеството. Иначе енергийната криза е изкуствена световна политика, част от зануляването на добитъка.

    Коментиран от #9

  • 8 Кольо

    4 0 Отговор
    И на Варненската червена Буржоазия какво и пука ? А ,да . Правят се на социалисти ,но са си вечните алчни богаташи. Егатий и промяната . Тоя все си е в ... Стани да седна от всякъде и се държат така ,все едно с пълно мнозинство от 89 % са избрани за Народни хрантутници в сборището на богаташи бизнесмени. Дано да е за последно и пътьом след ВМРО , Белия ненормалник ,Долни Чифлишкия телевизионер хотелиер и Хапчев Магарешки Бензанджиев. Туй нящо Варната големи оправячи ,голямо чудо . Голямо е краденето там, та чак се смятат за елит на крадците.
  • 9 нннн

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Грульо":

    Прав си! Държавата трябва да изнася излишъците от ток и газ и да пълни хазната. Сега лакоми мошеници си пълнят гушите. Пък те - пеликански техните гуши.
  • 10 Чадъри от фирми енергетика

    5 0 Отговор
    Къде е евтиният ток от Козлодуй и ТЕЦ2 50%, къде са останалите 50% от печалбите борса? 2024 г. е краят на Концесията на ТЕЦ едно и три. За обновяване на ТЕЦОВЕ едно и три плати българският народ, от повишаване цени ток,Кэде са парите от Белене. Докога 2 реактора ще стоят опаковани? Късе е оборудването на Белене? Защо чакахте до 2012 да изтече лиценз на Белене, съгласно Директива за Фукушима. За реактори, оборудване, лиценз площадка Българският народ е платил. Защо задължавате потребителите да купуват неефективна,тровеща земята и миграция птици, скъпа частна енергия от перки, фотоволтаици, частни Вецове-проблем ВОДИ, Тецове, биомаси-канцерогени? Десетилетия частните потребители плащаха по-скъп ток от бизнеса, компенсирахте ли народът, не? Докога българският народ ще субсидира и хрантути шепа енергийни олигархични кръгове на бивши депутати, министри, обръчи от фирми на властта? ЕС прие ядрената енергия за преходна зелена. Държавна Белене трябва да се строи. Козлодуй трябва да е държавен, никакви бъдещи Концесии. Ако лошите комунисти не бяха построили Козлодуй и Тецове едно, две и три, държавни вецове, кой щеше да компенсира безобразно спекулативния скъп ток, тровец водите, почвата и въздуха на България?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 какво

    1 0 Отговор
    Каво означава поносима а гуца с 30 ногоре или надолу,
  • 13 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Слушай мухльо. Цената на тока,газта и хранителните продукти трябва да бъдат възстановени по административен ред към стойностите от м. октомври 2021 год тъй като покачването беше чиста спекула а това е криминално деяние. Това беше направено в редица европейски страни, а сега се подготвя и в Гърция. Какви глупости дрънкате вие от БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол