15 Февруари, 2022 18:43 1 915 27

Ген. Стойков: Българската армия има опит в съвместно действие с формированията на НАТО

  • генерал златан стойков-
  • армия-
  • нато

Позиция на висш военен

Ген. Стойков: Българската армия има опит в съвместно действие с формированията на НАТО - 1
Снимка: Нова ТВ

Румен Радев свика днес Консултативния съвет по национална сигурност, посветен на рисковете и заплахите за националната сигурност на България заради напрежението между Русия и Украйна. В него взеха участие председателите на парламентарните групи, главнокомандващите на българската армия, както и шефовете на специалните служби у нас.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия и настоящ председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - генерал Златан Стойков, коментира в извънредното студио на NovaNews състоянието на българските въоръжени сили в момента. Това е и една от темите, засегнати на КСНС при президента.

„Българската армия има богат практически опит за съвместно действие с формированията на страните членки на НАТО и ЕС”, категоричен е ген. Стойков. По думите му въоръжените ни сили имат опит в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина.

„След като бъде поставена конкретна задача на военното формирование, неговите командири ще изискват от министъра на отбраната всички необходими средства, които да осигурят безпрекословно изпълнение на поставената задача”, обясни бившият началник на Генералния щаб на Българската армия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има има

    22 1 Отговор
    кат онези от некакъв цех дето им изкараха акъло преди време
  • 2 /////

    34 3 Отговор
    Откъде го извадихте тоя некролог какъв опит имаме като теляци ли или като пушечно месо.
  • 3 Варшавския договор

    34 1 Отговор
    Печалбарите имали опит в Афганистан, Ирак...България какви интреси има в Окрайна, че не се сещам и какво се бъркат балканците в интресите на Руската Федерация?
  • 4 фатмак

    34 2 Отговор
    Пенсиониран фатмак, взимал огромна заплата за нищоправене и сега взимащ най-високата пенсийка. Да каже какви интереси на Бългаиря са защитавали българските войници в Ирак и Афганистан? Никакви. Отишли са за парички.
  • 5 Опит

    10 1 Отговор
    като легионери има !
  • 6 Ричи от запаса

    24 1 Отговор
    България е много признателна на САЩ основния съюзник и стратегически партньор в НАТО зарова, че САЩ ни откраднаха 3 000 000 000 лв без лихвите с тех 4 000 000 000 лв за фърчилата!
  • 7 Кухите о.з.

    30 0 Отговор
    Този е станал офицер благодарение на БКП, а е резал военна техника след 2004 в името на НАТО!

    Коментиран от #10

  • 8 Стар теляк

    22 0 Отговор
    с пагони..
  • 9 Запасняк

    26 1 Отговор
    Златан Стойков не правеше разлика между НАТО и ЕС докато беше на служба, сега дано да прави такава!
  • 10 Браво

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кухите о.з.":

    ...то само "кухи" около тебе!!! А ти цвете!!!
  • 11 ежко

    18 0 Отговор
    Имат опит.Да къпим съюзниците.Полеви бани в нашата армия многооооо....
  • 12 Орел

    22 0 Отговор
    Подзаглавието трябва да се чете "бивш военен". А този беше трагично неграмотен висш военен.
  • 13 Хитрия

    21 0 Отговор
    Ходили в Афганистан да подсигуряват износа на опиум от чичо Сам, а в Ирак ходиха да подсигуряват износа на петрол от чичо Сам сигурно в името на България това.
  • 14 С тоя клюн

    16 0 Отговор
    ми мяза на последния Рамбо..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хисторик

    22 0 Отговор
    Исторически е дказано, че в България от столетия се раждат много подмазвачи все се подмазват на някого на турците, на германците, на руснаците, а сега на американците!
  • 17 Тва е позиция на изкуфел старец😂😂😂

    15 0 Отговор
    Тея звания се раздават на кило😂😂😂😂😂
  • 18 Поредният

    13 0 Отговор
    малоумник, какви действия,какви войни ! Само глупости в главите!
  • 19 Хххх

    10 0 Отговор
    НАТО ,САЩ те са световни терористи ,не се гордейте а се срамувайте ,че заради продажната глупост на бивши и настоящи политици ,загубихме наши войничета в Ирак на оцелелите им тежи на съвестта , че са убивали по команда !
  • 20 Вересиите

    14 0 Отговор
    Боже...,събери си вересиите! Опит на баняджии,охранители на вишки и гейтове и строители при шиптърите. В Кербала номадите ни направиха за смях.
  • 21 Перо

    14 0 Отговор
    Измисленият генерал няма практически опит по отношение на националната сигурност,а опита му е като слугинаж - гавазин на чужди интереси!

    Коментиран от #22

  • 22 Беше прислуга

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    Златан никога не е бил офицер с познания по военно дело, ното с опит. Службата му винаги е била да се натяга на някого. Зспочнал от коменданец, който разпъва палатките на полето и пали печките през зимата и завърши като придатък на министър Цонев при.откриването на социални кухни и общежития но не и да ръководи национални ученив нито да се ангажира с оперативната подготовка в БА. Когато станаха взривовете край Челопеч трепереше като лист по телевизиите и осигуряваше стъкла за счупените прозорци. Ската се от отговорността какво е правил като зам. на ГЩ по ресурсите че подчинените му складове изгърмяха.

    Коментиран от #24

  • 23 нормален

    9 0 Отговор
    Чужд войнишки ботуш да не стъпва в България!!!
    РЕФЕРЕНДУМ!!!!@
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Какво

    9 0 Отговор
    Армия само на думи, за какво да се бият, всички ще хвърлят оръжието и всички го знаят
  • 26 Щабен

    14 0 Отговор
    От лейтенант до полковник Коменданеца е служил само в София като прислуга и оцветител на карти - щабен плъх.
  • 27 Догодина

    8 0 Отговор
    Догодина,т.е. 2023г. изтича 20 годишният давностен срок на документите касаещи атентата в Кербала. Имаа-няма седмица преди атентата Златан Стойков и Слави Трифонов се домъкнаха уж на инспекция на батальона,а всъщност батальонът да подготви и участва в заснемане шоуто на Славчо. Златан Стойков въобще не видя,че охраната и отбраната на базата издишаше отвсякъде. Вместо да заповяда денонощно копаене и изграждане на заграждения,Златан лапаше мухи и се кефеше на мурафетите на Славуца. Шоуто беше заснето но.... никога НЕ излъчено,защото след няколко дена камиларите направиха атентата. Догодина Златан Стойков трябва да бъде подведен под отговорност за престъпна некадърност,бездействие и безхаберие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове