16 Февруари, 2022 23:15 2 040 38

Панев: България няма нужда от нови ядрени мощности

  • владислав панев-
  • ядрени мощности-
  • аец белене

Големият риск за България при война е хранилището в Чирен, заяви депутатът от ДБ

Панев: България няма нужда от нови ядрени мощности - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Четирите формации в управляващата коалиция сме много различни. Естествено е да има разговори между отделни хора или формации. В случая с АЕЦ "Белене" ще правим анализ, който ще продължи поне шест месеца за това дали са необходими нови ядрени мощности на България. Чисто финансово, икономически, екологично и геополитически, България няма нужда от нови ядрени мощности", каза депутатът Владислав Панев от "Демократична България" пред "Денят ON AIR".

Той поясни, че има заявки в Плана за възстановяване, че ще бъдат инсталирани батерии, които ще позволят балансиране на пазара на енергия, а това нови ядрени мощности не могат да го постигнат.

"Бъдещето на "Марица Изток" като индустриалното сърце на България е много голямо. Едното е заводът за батерии, който се обсъжда да бъде построен. Там може да се инвестира във водород, тъй като я има далекопроводната мрежа. Много е стратегическо положението. Ако си изиграем картите добре, "Марица Изток" може да просперира много повече отколкото досега", коментира Панев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът обърна внимание, че е по-важно Планът за възстановяване да бъде максимално ефективен, а не кога ще дойдат парите.

"В България сме се нагледали на усвояване на пари без никаква ефективност, а даже и във вреда на икономиката. Коалиционните партньори сме запознати със съдържанието на Плана за възстановяване. Големите новини са две - батериите за 6 гигавата, а другото е инвестициите в ЖП транспорта. Аз много адмирирам тази инвестиция, защото съм голям привърженик на развитието на ЖП транспорта в България", съобщи Панев.

"Надявам се до края на февруари или до началото на март мораториумът да падне. Възможно е цената на тока да не поскъпне въобще. Това ще покажат разчетите на КЕВР. Цената на газа пада заради по-малкия риск от война. Другото е заради топлото време, тъй като се намалява консумацията. Големият риск за България при война е хранилището в Чирен, което е на 22% от капацитета си", изтъкна той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    78 1 Отговор
    Този е най-големият лъжец и манипулатор!! Скачаше, скачаше срещу ДПС, а като влезе в Парламента се прегръща с Пеевски в кулоарите на НС. Има го заснет на снимка.

    Коментиран от #16

  • 2 поглед

    67 1 Отговор
    точно вие нямате нужда от ядрени мощности. зелените сте въздух под налягане .луд умора няма.
  • 3 Пеевски наследника на Илия Павлов

    53 1 Отговор
    Ами така е, демокрацията ни превърна в Бананова република
  • 4 Госあ

    59 3 Отговор
    България има нужда със сигурност от Белене ! Лагерите. Реакторите могат да се монтират и в Козлодуй.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Войникът 🇧🇬

    51 0 Отговор
    Ами добре господинчо! Нямаме нужда от още ток,защото не е добре за Нас Българите ,да произвеждаме много ток на ниска цена и съответно да плащаме евтин ток,като консумираме по големи количества и птеминаваме на екологична енергия пазейки си климата ,а покрай него и здравето🙂 Да господинчо-ясен си ми🙂
  • 7 Пич

    46 0 Отговор
    Работата е ясна ! Привикаха Кирчовцте в САЩ , и им наредиха да платят едни пари на Уестингхаус ! И сега ще се дърлете за комисионните !
  • 8 Зелените

    58 0 Отговор
    съсипаха икономика на Европа.Русия строи АЕЦ след АЕЦ,а те майсторят вятърни мелници и чакат енергия като задуха отнякъде.Вятър работа..
  • 9 Texas

    42 0 Отговор
    точно обратното,има и още как,,виж от вятърни перки и черни огледала няма нужда никаква,,освен лобистите.
  • 10 да ти се връща злото

    57 1 Отговор
    Писнало ми е от тези боклуци Панев, трайчо трайков, бойко ноев, рада дълбоката, мартин димитров и други от соосоидната сган. Зависели сме от скъпия руски газ! Ами къде е евтиния американски! Путин ли направи цената на газта тройна н ЕС, вместо двойно увеличение за Азия и Сев.Америка? Не ни трябват нови атомни мощности, но няма проблем да плащаме двойна цета за вегават на амепиканските ТЕЦове Марица 1и 3 в сравнение с държавия Марица 2. А в сравнение с цената на мегават от Козлодуй, цената е повече от тройна. Няма проблеми да садим продорона земя със соларни панели и да плащаме скъп ток от солари и перки, или да пълним джоба на доган и ковачки.
  • 11 1111

    35 2 Отговор
    Ние нямаме нужда от нищо, защото нямаме и бъдеще.

    Коментиран от #21

  • 12 :))

    30 0 Отговор
    Той поясни, че има заявки в Плана за възстановяване, че ще бъдат инсталирани батерии, които ще позволят балансиране на пазара на енергия, а това нови ядрени мощности не могат да го постигнат........:))))))))))))))))))))))))))......PUUUUUU !!!!!
  • 13 гражданин

    31 0 Отговор
    зелен църву лин
  • 14 С едно изречение

    34 0 Отговор
    Зелените са врагове на народа в частност,и на човечеството като цяло.Охранени прасета,които нямат никакъв проблем с данъци-такси.Нека хората да мрат на кубици,само глупавите им перки да се въртят! Гроссе идиотен...
  • 15 Texas

    21 1 Отговор
    Аз даже сериозно предлагам,да се търси с САЩ възможност за трайдване на самолетната сделка за ненужните самолети за 3 с 9 нули,за антрацитни въглища внос от Пенсилвания,най доброто качество на света,вчера баха $240 за метричен тон на стоковата борса в НЮ.
  • 16 трайчо боклука

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Кажи ми кой от синьо-зелената сган не е боклук. Трайчо лаеше цяла година против статуквото и след местните избори 2019г. отиде на хранилка при лошото статукво в Топлофикация София за 4000 на месец. Радан кънев след изборите 2013 си призна че било предизборно надлъгване, че няма да правят коалиция с ГЕРБ. Мартин димитров пък е по-зле и от станишев, и двамата нямат трудов стаж, ама мартинчо даже е и прост. Христо иванов пък е некадърен юрист с принос към батака в съдебната система докато беше министър-реформатор, сега щял правосъдна реформа да прави. Ама не казва как и какво, явно още не го е измислил.
  • 17 3.14К

    30 0 Отговор
    Как се събират такива отпад...(несъстоятелни хора) на едно място. Тия не отстъпват по вредност и предизвикват същото отвращение като герберастите и депесарите!
  • 18 Прав е!

    6 10 Отговор
    Държавата е фалирана и закрита и за какво и е нова ядрена централа.
  • 19 Чичо на село

    27 0 Отговор
    Тоя ,колкото пъти го зърна у Факти с ТеКеЗеСарското му излъчване - все ми мяза на един Бай Панчо - бригадира на кравефермата у наше село . Викам да не му е син ... ама ,като му чета мислите де ги дума ...надали .Бай Панчо бе по-начетен и прозорлив чиляк . А такова говедо ,като тоя (де си прави и селфи със Шиши) дори в обора му на него време не можеше да се намери .Де е расло -де е пасло това незная ,ама яко зоба по 10 -на бона днес у Парламента .
  • 20 qwerty

    6 2 Отговор
    Две мнения по въпроса няма. Защо обаче оставихте реакторите да отлежават 6 год. и дали още са годни за употреба?
  • 21 1111

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "1111":

    Криви кратуни, вие може да нямате, но ние имаме!
  • 22 наблюдател

    19 0 Отговор
    "ще бъдат инсталирани батерии, които ще позволят балансиране на пазара на енергия," тоя съединител е за санитари! какви батерии, ве, к.р.етен! колко ще струва това! нямате ли поне малко срама, с най-бедния народец в европа да си правите експерименти. на стълбовете по цариградско шосе, друг вариант няма. всъщност, може и в белене - да строите атомната.
  • 23 КаквиКарти

    16 0 Отговор
    Какви карти ще играете. Най-евтиния и чист ток го продавате с адски надценки. А сега като произведете най-скъпия и мръсен (батерии) ... ще цъфнете с тази карта на игра ?!
    Малко мозък но на време.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХАН КРУМ

    15 0 Отговор
    Панев ,тази песничка я пееше онзи фъфльо М.Димитров преди 6-7 години .Окроверно,България никога не е имала нужда и от продажни, крадливи политици, но 32 години издържаме подобни безполезници, които сринаха държавата,прогониха работоспособното населиние,прекъснаха всички търговски отношения къде с когото имаше. Загубихме пазари навсякъде. Разбира се ,че според вас няма нужда ,.От 1987г все няма нужда. До сега, да се е изплатила.А от вас ползата точно каква е ,щом държавата е докарана до територия и то изгорена.
  • 26 Аналитик плюс

    10 0 Отговор
    България няма нужда от нови ядрени мощности - всъщност, това е доста вярно за нова демократична България, която няма и няма и намерение да развива индустрия. Съседите обаче го правят и се развиват и биха купували електроенергия. България близо половин век печели от продажба на ядрена електроенергия. Само че новите ни управляващи кратунковци къде да мислят в такава переспектива. Те днес са на власт, за утре не се знае...........
  • 27 Sion

    13 1 Отговор
    Само боклуци и национални предатели в ДБ..
  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    2 0 Отговор
    ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА 6 МИЛИОНА ЯДРЕНИ ИНЖЕНЕРИ , НЕ МОЖЕ ДА Я ИМА ;)))
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Не става

    1 6 Отговор
    Този път няма да се заробим на Руснаците с руска атомна централа в Белене Да не говорим за отпадъчното ядрено гориво

    Коментиран от #33, #38

  • 32 44444

    8 0 Отговор
    Ето за такива е бил народния съд.
  • 33 ТRIF

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не става":

    Малко информация. Русия има от години има разработки за преработка и повторно използване на ядрени отпадъци. BREST Reactor се нарича технологията. Поглед в уикито.
  • 34 Ентропа 2009

    3 0 Отговор
    Ако искаме да имаме държава и работеща икономика и БВП винаги имаме нужда от ядрени мощности.
    Жалко е , че все ни управляват такива дето живеят само за днес, а за утре - каквото дойде!
    Дребни и дребнави душици, които живеят за да напълнят коремчетата!
  • 35 Търновец

    3 0 Отговор
    Румънци Унгарци и Турци откриват нови реактори – а у нас близки на Бойкикиев и Паси преждевременно закриха 1 2 3 4 реактори в Козлодуй, стопираха Бургас – Александрополис и Белене; имахме 2 частични лицена за нефт в Либия – какво cтана?
  • 36 Ел. енергията е

    3 0 Отговор
    е една от малкото наши стоки, които стават за износ, но продажниците искат да прецакат и тази възможност...
  • 37 Коко

    4 0 Отговор
    Партия "Демократична България" си показа рогата. Сега разбрахме, че е създадена, за да се бори срещу българите - чрез витиевати лафове и нож в гърба.
  • 38 Гочето

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не става":

    Абе папагал ти какво разбираш от ядрена енергетика та дррънкаш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове