18 Февруари, 2022 15:20 5 152 29

Андрей Райчев за новата власт: Президентът създаде тези момчета

  • андрей райчев-
  • нова власт-
  • управляващи-
  • румен радев

Според него в основата на напрежението е проблемът с кадрите и по-конкретно смяната на шефа на “Булгаргаз”

Андрей Райчев за новата власт: Президентът създаде тези момчета - 1
Снимка: shutterstock

В момента президентът се чувства достатъчно свободен, за да си позволи да покаже автономия от управляващите. В определени процеси, свързани с демокрацията, се забелязва късо съединение.

Хората виждат липса на реализация на обещания. Управляващите дойдоха с много гръмко обещание за финансово подобряване. Всички реформи отиват в едно неясно бъдеще и негативите почват да се трупат. От тези негативи президентът трябва да се освободи. Това е причината президентът да се отдръпва. Търси се решение как да се запълни политическата ниша при срив на това правителство.

Това заяви проф. Антоанета Христова в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според Андрей Райчев в основата на напрежението е проблемът с кадрите и по-конкретно смяната на шефа на “Булгаргаз”.

По въпроса за политиката по икономическата криза и възможността на управляващите да я овладеят каза: “Ще успеят да направят това хората да не почувстват тази криза”.

Относно ролята на президента Радев и неговото влияние в конструкцията на управляващата коалиция коментира: “Той не е архитект, той е създател на тези момчета. Коалицията ги държи все още това да не дойде Бойко Борисов. Те влязоха в корупционния дискурс, в който България влезе още 90-те години. Реформата се заменя с репресия. Българският народ е кръвожаден, той иска да види репресия. Тяхната реформа няма да проличи в това дали бият Борисов, а дали реагират на собствената си корупция”.

Неговото мнение е, че страната ни влиза в плато: “Електоратите не се изменят. Гледаме второ действие на театъра”.

Според проф. Христова през последните две седмици се засилва поляризирането на комуникацията. По думите ѝ качествения анализ показва, че управляващите имат проблеми с усещането за забавяне на реформите: “Не виждаме неравенствата да се стопяват от този бюджет. В най-слаба позиция ще бъде БСП. Би трябвало тя да води тези леви политики, а ние не го виждаме”.

Райчев беше категоричен, че не може да се говори за нестабилност в правителството, защото няма напрежение в коалицията: “Не само не виждам разпад, а виждам даже укрепване”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теб

    21 5 Отговор
    Кой те създаде
  • 2 Васил

    41 12 Отговор
    Президента ги създаде ама излязоха келеши като предишните говорят само за Украйна и Македония и не могат да се справят в нито един сектор пълен провал са. Къде са им съкращенията в държавният сектор само на приказки остана.
  • 3 Петър

    25 2 Отговор
    А Бойко го създаде царя,нали?

    Коментиран от #8

  • 4 егати

    23 1 Отговор
    Да социолодлога с голф комплекс за 35 милиона изряден и купен с кредити.Ти да видиш:)
  • 5 Дръж

    17 10 Отговор
    се по - уважително с Правителството ни , другарьо милионер ! Бою веднъж не го нарече " това момче" през тези години на безумие !
  • 6 MGewehr

    22 9 Отговор
    "Момченца и момиченца" без образование, какъвто и да е опит, дошли от паланките!

    Коментиран от #17

  • 7 asd

    10 23 Отговор
    Браво, президенте!
  • 8 Да!

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Точно така.
  • 9 Този няма ли кой да го опандизи?

    18 3 Отговор
    Откъде има декари за голф игрище и палат за 1милион евро?Как изглежда 4 деца през прехода .Трябва да се отговаря на тези неща не да се мълчи .
  • 10 тотал

    6 4 Отговор
    тотално си изперкал,саше.Отивай да си косиш игрището и не дрънкай вече,че омръзна на хората.
  • 11 Не ти

    9 23 Отговор
    утива на годините да се държиш като улчница , говорейки за Правителството на България ! Не са ти никакви момиченца министрите и нашия Премиер ! Срамно отношение !

    Коментиран от #14, #15

  • 12 А б в

    5 15 Отговор
    След 12 години финансовото подобрение трябва да дойде за 1 месец така ли?..да звъннем на бб той ще ни изнесе един концерт и всички щастливи пак
  • 13 ГЕРБ

    30 12 Отговор
    Тези измамници много скоро ще бъдат изритани и то много яко

    Коментиран от #16

  • 14 Сори

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не ти":

    Грешка - момченца , не момиченца.
  • 15 ГЕРБ

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "Не ти":

    Те са лъжливи копе...ца
  • 16 111

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ":

    Мечтии ...
  • 17 asd

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "MGewehr":

    Преди избори ходите по паланките да събирате гласове, защото в градовете не искат да ви видят. 😄
  • 18 бойко

    7 14 Отговор
    социолога на тиквата-със скъсаното пуловерче и имоти за милиони,немаш грешка баце
  • 19 гражданина

    5 8 Отговор
    мръ сник не се обаждай!
  • 20 оставка

    24 10 Отговор
    Не съм вярвал някога,че ще го кажа,но в сравнение с Киро Простото,Баце си е направо Аристотел в интелектуално отношение.По-гламав премиер досега не сме имали.И Радев да не се прави на ни лук ял,ни лук мирисал.Той по заповед на Херо Мустафа ни навлече тези некадърни,глупави и продажни американски марионетки.
  • 21 Moй

    6 11 Отговор
    Според мен проблемът ти е, че си на хранилка при крадеца от Банкя, който ти дава от НАШИТЕ ПАРИ.
  • 22 дрт5

    16 4 Отговор
    Те са си пред срив, само слепец не би го видял. Въпросът е дали ще променят действията си, или ще продължат с голите обещания. Слушайки пропагандата на Гьоков, че доходите били повишени според инфлацията, май новите няма да предприемат нищо смислено. С пропаганда ще я карат, май.
  • 23 Демокрацията

    13 2 Отговор
    на кокорчо - влизаш в политиката с измама която според законите на България е наказуема, на баламурите гласували за теб обещаваш каквото ти падне без нищо да можеш да изпълниш, ще гониш претъпилите закона, но ако ти го престъпиш няма значение, следва да има независимост на властите, а ти носиш списък на главния прокурор кой да гони и кой не, като гониш самия него с една причина че ти пречи, а това му е основната роля, освен да се кокориш и да си послушен на соросоидите които ти плащат за друго нищо не ставаш. Но имаш голямо самочувствие без покритие!
  • 24 Виктор

    7 11 Отговор
    Кой каквото и да си говори, Правителството е на прав път.Ще има основание за сериозна критика, едва след 100 дни управление. А за високите цени на електроенергията, това е световен проблем.Оттам и високите цени на хран.продукти. А оттук и растежа на инфлацията.Има и вътрешни причини като кражбите от Герб, които оставиха непоправими пропасти в целия Стопански сектор.
  • 25 Какво сте се разкритикували,

    5 5 Отговор
    Цял свят поздравява и хвали премиера, някои дори му благодарят.
  • 26 big

    4 3 Отговор
    Не е той, не лъжи! На него му ги "подадоха", а кой е излишен въпрос! Има и друг въпрос: Кой "подаде" него на Нинова за кандидат президент и как го утвърдиха в ИБ като такъв? Защо и по каква причина се получиха пукнатините и каква е неговата роля във зараждането и укрепването на вътрешната опозиция? Каква беше и причината да се прекланя пред паметника на фашистите осъдени от Народния съд заради националната катастрофа, убийствата, лагерите, бомбардировката на София и т.н., той фашист ли е? Това мисля, че са много сериозни въпроси и биха му обърнали каруцата!
  • 27 ХаХа

    3 0 Отговор
    Ще ги изритат. И кой ще дойде, Янев, Бойко, Цвета. Блазя ви Болгарио
  • 28 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 2 Отговор
    Г-н Райчев много надценявате президента Радев. Просто ситуацията в държавата беше такава, НУЖДИТЕ на ХОРАТА в България родиха ИТН и ПП. Първо се роди партията на Слави Трифонов ИТН. Но партиите от статуквото и управляващите ГЕРБ-СДС + ДПС и опозицията БСП и ДСБ. Дружно започнаха да я замерят с кал, с цел да си върнат загубените избиратели. Само, че лъганите хората този не им се хванаха на лъжите и от ИТН се нассочеха към ПП. Партиите и политиците на статуквото и бивши управляващи ГЕРБ, ДПС ... и бивша опозиция БСП, ДСБ ... са се запътили към смаляване и изчезване. И за това сами са си виновни. Просто хората разбраха, че всички досегашни политици не мислят за народа, единствено се грижат грабежите да продължават и да си пълнят джобовете.
  • 29 Анонимен

    0 1 Отговор
    На тоя защо не му забранят да се изказва той 30 години само заблуждава хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове