19 Февруари, 2022 07:51 2 314 33

Петков и Ковачевски се срещнаха в Мюнхен

  • кирил петков-
  • димитър ковачевски-
  • среща-
  • мюнхен

Двамата премиери оценяват положително работата на експертните групи и пряката комуникация

Петков и Ковачевски се срещнаха в Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Кирил Петков и неговият македонски колега Димитър Ковачевски се срещнаха в Мюнхен, където се провежда Мюнхенската конференция по сигурността, предаде NOVA.

От българска страна в срещата участваха министърът на външните работи Теодора Генчовска, съветникът на премиера Весела Чернева и началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова. От македонска страна присъстваха външният министър Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич.

"Участниците в срещата изразиха удовлетворението си от динамизирането на двустранното сътрудничество, което става чрез реализацията на концепцията на дейността на работните групи и конкретните действия и предложения, които са получени от тяхната работа", съобщиха от правителството в Скопие.

"Двамата премиери оценяват положително работата на експертните групи и пряката комуникация, както и секторното партньорство, което е ефективен метод за задълбочаване на отношенията и вдигането на нивото на политическия диалог. Двамата изразиха надеждата, че сътрудничеството и диалога допринасят най-много за ползите на гражданите и водят до решения за общото европейско бъдеще", се казва още в информацията от правителството в Скопие.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фершел

    18 5 Отговор
    Харвардо че обърка тотото
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Неканадец

    25 9 Отговор
    Безродния канадец,ще ни управлява от Брюксел вече,защото той и без това,няма родина.Лошото е,че само ни излага там.

    Коментиран от #10

  • 4 КРА

    25 7 Отговор
    Тия двете американски марионетки май вечи си ходят сериозно. Извън шегата, дано Кирил "Лъжльото" Петков не предаде българския интерес по отношение на Македония, защото е пълен безродник.
  • 5 Българин

    23 7 Отговор
    Да дават на Кире Петковски македонски паспорт и да се маха от България! Откакто е на власт за 5 ст. работа не е свършил.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нали

    18 5 Отговор
    Тези блестящи "харвардски " умове какви ли ще ги сътворят?
    Най-много накрая и двамата да бъдат изгонени с камъни в техните мечтани американски територии!

    Коментиран от #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ами

    13 6 Отговор
    то как е тръгнало скоро може вече и на бар да излизат заедно. Станаха дружки. Заедно в Мюнхен, утре ще са заедно в Париж на шопинг терапия. По късно в Рим подпират кулата Пиза да не падне.
    Имаше един филм дет викаше: Их глаубе дас ист дер бегин ейнер нойен фройндшафт.
  • 10 Мнение

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "Неканадец":

    Излагаше ни простата БокоТиква, който две смислени думи на кръст не можеше да каже. Само пелтечеше на срещи на високо ниво, ааа... и се снимаше за спомен. Иначе никаква култура и възпитание, никакъв етикет не знаеше, държеше се като недодялан ням сельо. Браво на Кирил Петков, най-после интелигентен и достоен премиер, наравно с другите, гордея се с него!

    Коментиран от #11, #12, #17, #25, #27

  • 11 Той

    13 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    беше световен резил ! Мучеше и опипваше държавници , прегръщаше ги най - нахално , а милиционерската дъщеря и куриерка на рушвети го снимаше по 198 пъти и срама се публикуваше гордо из медиите !
  • 12 Не подкрепям Герб

    10 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Бойко Борисов поне не лъжеше, като Петков.

    Коментиран от #19, #31

  • 13 Киро гела...

    13 4 Отговор
    ...ни продаде за пореден път и най-лошото е че не е за пари, а просто неговите господари за да го почешат по корема, като помияр. Скоро ще дойде и твоят ред родоостъпнико!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 177

    6 2 Отговор
    Много добра идея! Ако можете да въведете и немски контрол при строежа на пътища ще е най-добре. Тогава нашите "велики" строители няма да могат да се провалят ( в предния пост бях използвал друга дума синоним на изхождане, заради която ми изтриха поста, но все още смятам, че тя е по-подходяща) величествено.
  • 16 hahaha

    10 3 Отговор
    македонския премиер защо не си води началника на кабинета
  • 17 Хахаха

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Сериозно ли:) Канадеца едно смислено изречение не може да свърже:)
  • 18 Очаквайте

    9 4 Отговор
    Петков и Ковачевски на романтична почивка в Дубай...

    Коментиран от #21

  • 19 Незнаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не подкрепям Герб":

    Наистина ли вярваш в това,което си написал?
  • 20 822

    6 3 Отговор
    Движението е всичко, целта е нищо. Симулация на дейност, пиар, резултати после, а може и без тях.
    Според смк СМИ не се преговаря за идентитет и език, тоест свещената крава македонизма не се пипа, а иначе самолет ще има, да се дигна от Варна да им гледам чукарите и да внимавам да не говоря български, за да не ми се случи нещо. Та като в песента "наивна бях".
  • 21 Пандисчия

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Очаквайте":

    А за романтичната почивка в Централния знаеш ли нещо?
  • 22 Вече няма никакво

    4 3 Отговор
    съмнение. Тея двамата са гаджета. Не могат един без друг. Кирчо ще използва влечението на макето да преговаря в наша полза.
  • 23 Перо

    8 2 Отговор
    Само наш Киро не можа да разбере американската истина да мисли глобално,да действа локално! Тази измислена държава е създадена на антибългарски принцип,чрез македонизъм. Тази държава изкуствено е откъсната от БГ и няма друг избор за история,език,етнос и исторически герои,освен да присвои българските,които са част от нея! В историческата истина е заровено кучето и след 75-годишен живот в лъжа,”макетата”са приели лъжата за истина и сега са зомбирани! Половината бюджет е определен да подържа лъжата в РСМ и чужбина! Повечето са разбрали истината,но се страхуват да се разделят с лъжата! Наш Киро да преустанови всички опити да възкреси един “мъртвец”,след 75-годишни опити на различни правителства! Единствено гръцкия вариант може да сработи с времето! Другото е губене на време и пари!

    Коментиран от #24

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Македонци и българи два братски народа

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 2020

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Нали":

    Ако в Университета в ХАРВАРД знаят какви лигльовци се представят за техни възпитаници, ще се срамуват. Ако наистина са учили там - те са най-лошата реклама за образованието от този университет.
  • 27 12321

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Ти не си си пил хаповете. КирЕ нви излага точно толкова, колкото банкянския. Пелтечи, не може да формира смислено изречение, не познава география, история, литература, бърка меморандум с мораториум, не знае как се казва синтетичния грип, той не омикроМ, облича се като хъшлак, без вратовръзка, разгърден, криви се докато говори, гелосва си косата, жестикулира без нужда , още какво?
  • 28 АЗ КАЗАХ

    2 0 Отговор
    СРЕЩАТА НА ИСТОРИЧЕСКАТА КОМИСИЯ Е В КРАЯ НА МЕСЕЦА.
    А ТЯ ЩЕ ТРАЕ СПОРЕД МЕН МНОГО КРАТКО, И ТОГАВА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПЕТКОВ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Това са фактите

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма македонски народ! Има български народ от Македония и сбирщина НАВЛЕЦИ докарани от сърбите и Тито!

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове