22 Февруари, 2022 11:02 1 824 46

Керемедчиев: Путин не приема, че Украйна трябва да съществува

  • милен керемедчиев-
  • донецк-
  • луганск-
  • украйна-
  • владимир путин

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, каза той

Керемедчиев: Путин не приема, че Украйна трябва да съществува - 1
Кадър БНТ

Изявлението на Путин за признаването на Донецката и Луганската народни републики беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна. Това коментира в "Денят започва" на БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува, обясни дипломатът.
По думите му, с признаването на двете републики, Путин затваря страницата отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев, Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и Прибалтийските държави, и Русия.
Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му, от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни, допълни Керемедчиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не и в тая форма

    40 5 Отговор
    Откакто направиха Майдана само поразии от тях.
    Искат да лапат от тръбите ама не спират с белите.
    Така че под вода укрите, като оставят такива като Кулеба да ги управляват.
  • 3 хъхъ

    38 8 Отговор
    Само комунисти и ченгета плачат за ленинова Украйна.
    Като агент Ивайло и агент Богдан Дремджиев.

    Коментиран от #9, #42

  • 4 Еми

    44 3 Отговор
    Той и бай пън не приема че Сирия трябва да съществува и Ирак и Либия, аре у лево
  • 5 Некой

    42 5 Отговор
    Големи простотии говори този.Ама нали е платено дипломатче,то как иначе.За хлебец нали сме готови всичко да кажем...
  • 6 Яяяя

    33 2 Отговор
    не занимавай хората с мнението ти според личния интерес !
  • 7 Чичо Вова

    37 2 Отговор
    За сметка на това приема, че Тексас и Калифорния трябва да станат независими отделни държави
  • 8 антрашпиц

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Идея си нямаш колко си ПРАВ!!!
  • 9 Това

    6 28 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    ... с лениновата Украйна беше голяма глупост казана от Путин!!! Не му е виновен Ленин, а световния и руски империализъм, които ни облъчват със шовинизъм!!! Настройват ни едни срещу други!!! И резултата го виждаме пред очите ни!!!

    Коментиран от #27

  • 10 Гай Турий

    50 3 Отговор
    Защо ни пробутват тоя смешник ?! Цял Донбас снощи ликуваше от радост, манифестации и заря. Как ще го обясни тоя шут, как ще го обяснят нашите рептили, които веднага скочиха по студии, или вече имаха записани изявления и коментари. Нима това е скръбна вест, която Путин донесе за народа на тези изстрадали територии?! Обяснете, защо хората там се радват и ликуват. Същото както в Крим през 2014 г. Очилатият експерт нима не знае, че в окраина има десетки НПО-та, десетки експертни групи и специалисти по хибридна война, военни съветници,наемници, ЦРУшники, които диктуват всяка дума на зеления и на останалите жидобандеровци в Киев?! Че тази територия е превърната във васален придатък на факинистан. Окраина прилича на един робот, който е програмиран и управляван от ДП и ЦРУ да пръска отрови срещу Русия, да стреля безмилостно и руши руската империя, за чиито ресурси им текат лигите вече повече от век.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да се вземат мерки

    25 2 Отговор
    Той човека не приема реалноста като цяло..но с тия объркани лекции дето ги чете може да си навлече някоя бела на местна почва..нещата стават повече от явни и притеснителни
  • 13 Тошо

    36 2 Отговор
    ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ТЪПУНГЕРИ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ПО ТЕМАТА УКРАЙНА.
  • 14 отличника заблуждава

    41 3 Отговор
    Путин говори с исторически факти, които могат да се проверят а изявлението на Керемедчиев,, който бил дипломат е пълно с измислици. Нагло поведение като се има предвид, че интервюто е налично и всеки може да го чуе. Тези приказки минават само пред наивната и неподготвена водеща на интервюто.

    Коментиран от #17

  • 15 ЕйййГьон

    15 3 Отговор
    Тя украйна СИ СЪЩЕСТВУВА
  • 16 kjl

    36 2 Отговор
    Европа няма как да признае двете самопровъзгласили се републики за независими, но това не променя ситуацията. Двете републики ще започнат да съществуват и оперират под крилото на Русия. Набезите на украинските терористи ще намалеят и накрая ще спрат. Запада ще си подвие опашката, тъй като знае че не е в състояние да води реални действия срещу Русия. Украйна, останалата част от нея ще западне до нивата на Африканските страни. Запада вече няма да има нужда от нея и ще я изостави. Руснаците ще си гарантират оперативната сигурност на военните бази в региона и ще засилят присъствието си. Което пък ще отслаби негативното въздействие на запада върху близкия изток. Което за нас е добре. Може би региона ще си върне самостоятелността и ще заживеем малко по-спокойно. Без революции, без бежанци, без привнесена демокрация. Както региона си е съществувал хиляди години.
  • 17 Опасен луд

    2 27 Отговор

    До коментар #14 от "отличника заблуждава":

    Ти разбра ли кво стана или не??
    От 2 3 месеца пищят как нато превзема Украйна за да напада Русия и вчера опасно лудия изцепи че имали обща история и независимоста им била грешка..как мислиш дали може да се преговаря с такива битълси изобщо??
  • 18 фен на сидеров

    14 1 Отговор
    т.н. "украйна" трябва да съществува единствено в етническите си граници !
  • 19 пешо

    15 1 Отговор
    палячо
  • 20 Съдията Дред

    3 23 Отговор
    Усети се Вовата, ама кога подклажда коминтерновските мераци на макетата, друга песен пее. Хак му е сега, на границата си има една държава, двадесет пъти по голяма от Македония, и с голямата част от населението, което мрази руснаците повече отколкото макетата мразят българите.

    Коментиран от #29

  • 21 евлампи

    27 3 Отговор
    Когато се вземат съдбоносни решения трябва да имаш подкрепата на две трети от пълнолетните хора живеещи на дадена територия ! Държавите не са механично мнозинство и ако държавната администрация не действа в интерес на хората следва РАЗВОД!!! Това ти ,мИЛЕНЧО, требве много добре да знаеш!!! И когато тарикат като теб продава МОИТЕ интереси трябва да провери колко са на твоя страна и колко на моя!!!! И когато друг тарика макар и със служебно правителство вземе решение да ме ангажира с агресивна и разбойническа уния као НАТО без да ме е питал , то съшия тоя тарикат требве да знае че ще му се иска сметка някога!! И за да не стават таквиз сакътлици требве ДОПИТВАНЕ , демек референдум по твое му!!! А не крадливи тарикати като управлявалата пасмина и подлогите као теб управлявали страната последните 30 годин с подкрепата на една трета от населението да взема решения за другите две трети!!!! Писма ми от крадливите амерички свраки дет ма крадът и обират от 30 годин и се оправдават с така наречен " цивилизационен избор " на подлогите им!!!
  • 22 9689

    22 1 Отговор
    Аман от некадърни специалисти по всичко.Там живеят руснаци, не марсианци.......
  • 23 Иванушка

    18 2 Отговор
    Една малка Керемидка с "голям" коментар.
    Жалък.
  • 24 хехеххе блаженни са верващите

    15 1 Отговор
    направете си труда да го изгледате и ако можете да го разберете?
    Путин ясно заяви че след толкова години освен Русия да бъде нападана за какво ли не друтго не се случва!
    А че Украйна е пропиляла наследството на СССР и изобщо възможността си да се развива като самостоятелта държава е проблем на украйнците!
    Путин не е виновен че украйнските политици са ПРОДАЖНИЦИ, такива като нашите български!! А това че тоя продажник Керемидата църка и се опитва да изкара Путин виновен си енаш български проблем!!
  • 25 Стоян Александров

    13 2 Отговор
    А аз НЕ ПРИЕМАМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ДА Е ЛАКЕЙ И ПУДЕЛ НА САЩ. НЕ ПРИЕМАМ И ДА СМЕ В НАТО И ЕС. ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ. ИСКАМ И ПРЕДАЛИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА. ИСКАМ И ХЕРО МУСТАФА НА НАРОДЕН СЪД. ИМАМ И ОЩЕ ИСКАНИЯ. А БАТ БОЙКО КОГА ЩЕ ГО ВКАРВАТЕ В ЗАТВОРА БЕ ?
  • 26 от ан

    7 2 Отговор
    разбира се че Путин не признава фашистко-бандеровка украна ,той признава само ОКРАНА,като част от Русия
  • 27 хехеххе блаженни са верващите

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Това":

    драги само се загледай край Ленин какви хора има и ще ти стане ясно че революцията е вдигната от едни други дето са по-специални, дето държат банките, дето държата САЩ !!
  • 28 Стоян Александров

    13 1 Отговор
    Не приемам и да НИ КРАДЪТ ЗЛАТОТО ОТ Пирдоп Златица. Злато за милярди евро САЩ НИ ГО КРАДЪТ ОТ МНОГО ГОДИНИ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ УГОДНИЧЕСКИ СИ МЪЛЧАТ. НЕ ГО ПРИЕМАМ ТОВА.
  • 29 Ми ти ко искаш бе

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Съдията Дред":

    Ние приграсяме на САЩ и естесвен оче той ще ти говори така!!

    Ако ние имахме собствена политика и се бяхме запазили като държава след 1989г. сега нито щеше да има Северна Република Македония нито САЩ щяха да си въртят гагата тук!!
    пар ищяха да падат от САЩ и Русия, ама ни ене се славим с много мозък последните 150 години!!
  • 30 ХАХАХАХАХАХАХ

    6 0 Отговор
    Путин поставя под съмнение съществуването на всички бивши съветски републики, защото това което са през 91 ва и това, което са били при влизането в състава на СССР няма нищо общо, за едни в териториален смисъл, за други в културен и цивилизационен смисъл. Ярък пример е Армения, която е влязла в състава като някакво графство с 15% от днешната си територия. Друг пример е Казахстан, които освен оФцитЕ и дъвканата кожа с която са се увивали са нямали нищо друго, а да, имали са 2-3 града от преди 1000 години, построени от разни завоеватели.
  • 31 Kcaniba

    7 0 Отговор
    всичко професор от свободния и евтиноплатен соросид на амбразурата!!!
    Окраина във фашисткият си вид не трябва да съществува!! Отделно, след като иска да се отърве от всичко руско, защо трябва да е чрез геноцид??? Да се оттеглят от руските земи с руското население в окраинцките си земи, на границата с Полша и Унгария!!!!
  • 32 па па паника

    7 0 Отговор
    Сороснята е в ступор.Путин матира джендърите.Днес в Донбас,а утре и у нас.

    Коментиран от #43

  • 33 Българин

    8 0 Отговор
    Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия.

    Е не е ли вярно бе соросоидче че Украйна е измислена от Ленин - за да угодите на господарите си отвъд океана започнахте да измисляте нова история. Ужким се пишете антикомунисти обаче творенията на разни комунистически лидери като Украйна и Македония много ги харесвате - по точно господарите ви ги харесват а вие само повтаряте като папагали.

    Само че политиката на англосаксонците винаги е била "разделяй и владей" - разделиха сан Стефанска България, Разделиха Югословия, Разделиха СССР. Изправят руснаци срещу руснаци в Украйна, българи срещу българи в Македония, сърби срещу сърби в Босна.

    Те така са завладели целия свят а не чрез победи и използват точно такива продажници за да изправят брат срещу брат а после да направят и двамата братя роби. До кога продажници ще обслужват чужди интереси.
  • 34 Оставете Путин,

    4 2 Отговор
    нещо за тока и горивата кажете ! За инфлацията, за бедността...

    Коментиран от #38, #40

  • 35 Антинатовец

    4 1 Отговор
    "Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна"

    И защо ли този продажник не плака когато ГФР анексира ГДР че даже и се радваха че видиш ли ще се поправела неправдата на един комунистически диктатор който разделил един народ в две държави.

    А сега ревеш срещу Путин защото той иска да направи същото защото един комунистически диктатор е разделил руския народ в две държави - това вече не е неправда защото на господарите му в момента това не е изгодно.

    Разликата е че навремето ГДР автоматично премина на подчинение на краварника (НАТО) а сега обединението на един народ не е в интересите на краварите - те искат все повече територии на тяхно подчинение.

    Така се получава когато обслужваш чужди интереси - загубваш всякакви принципи.
  • 36 ХАН КРУМ

    3 1 Отговор
    Изгледах и изслушах ,цялото обръщение на Путин.Изгледах и коментарите в сутришните блокове.Останах с впечатлението ,че слушах Лиз Тръс с познанията и за исторята на Украйна и географията на Русия.Всички телевизии отразяват американската и НАТОвската психоза и как Путин погребвал Минките споразумения,но никой не спомена ,че Зеленски от подписването им ги нарушава , а на срещата в Мюнхен каза, че се отказва от тях ,като неизгодни. Това ,че НАТО е поемал ангажименти и постоянно ги е нарушавал ,като се е превърнал в реална заплаха за РУсия, това за американските проксита няма значение.На тях им пречи силна Русия и Путин ,който въстанови Русия ,като основен геополитически играч с ,който света трябва и ще се съобразява. ДА ,ако не беше Донбас, щеше да е Крим, или Курилите ,или Грузия или каквото и да е? Все нещо ,щеше да послужи за повод,а има ли желание повод винаги се намира.
  • 37 123

    2 0 Отговор
    Путин защити руснаците в тези републики от геноцида на незаконния украински режим, подкрепян от краварите. Този пудел-дипломат не казва нищо за масовите убийства на мъже, жени, деца, старци, извършени от украинските фашисти с богослови ята на таканаречените "демократични" правителства.
  • 38 ХАХАХАХАХ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Оставете Путин,":

    Темата за инфлацията и бедността са въпроси към ФРС и ЕЦБ, демек към Бай Даун и оная дето мъжът й търгува с ваксини!
  • 39 Либеро

    1 0 Отговор
    Срам. И България се само провъзгласила сама при съединението си а по късно при Фердинанд. Кой друг би ги провъзгласил за независими. Свободата се печели така Милен.
  • 40 Кажете и за откраднатите

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Оставете Путин,":

    от Борисов милиарди...
  • 41 БОЙКО КАКВОТО КАЖЕ ТОВА И ПУТИН ПРАВИ

    2 0 Отговор
    БОЧЕТО Е ГОЛЯМ ПОЛИТИК ЗАТОВА И ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА - ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ПУТИН И НЕ ГО ОДЕРЕ ЖИВ !
  • 42 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    Ми чи Путин сам обясни снощи,че Украйна е Ленинова измишльотина.А измишльотина е имагинерно понятие.Така че,давай Вова,можеш да спреш чак в Галиция.Става за чудесен ГУЛАГ за галицийските(украински) фашаги.Ще секат дърва при чудесни климатични условия,но ще се самоизядат от садизъм.За ко ли ти са.
  • 43 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "па па паника":

    Надявам се това да е само малка,приятна увертюра.Операта ще свърши,когато си пия биричката на Дерибасовска в исконно руския град Одеса.
  • 44 ПЪРВАТА РАБОТА НА ПУТИН СУТРИН

    1 0 Отговор
    Е ДА ПРОЧЕТЕ КАКВО Е СЪТВОРИЛ БОЙКО ЗА ДА ЗНАЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА !
  • 45 Керемидчиев - мъпет, корифей.

    1 0 Отговор
    Но "правилно" ориентиран в евроатлантическите си възгледи. Малорусия от началото на оразуването си и след 1917г., наречена Украйна. Може много да се каже по тоя въпрос, но няма смисъл. Толкова за такива сервилни безгръбначни като тоя.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове