Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 17:45 2 290 29

Депутатите не намалиха партийната субсидия

  • гласуване-
  • партийна субсидия

Един глас ИТН получиха от парламентарната група на "Възраждане"

Депутатите не намалиха партийната субсидия - 1
Снимка: БГНЕС

В гласуването на Бюджет 2022 г. днес влезе идеята да се намалят субсидиите на партиите, които се получават за получен на избори глас.

Днес отново се гласува намалението до 1 лев на глас. По традиция вече ПП "Има такъв народ" внесе предложението отново, но и единствено и сами си го подкрепиха. Един глас ИТН получиха от парламентарната група на "Възраждане".

Останалите политически партии гласуваха "против" и "въздържал се". Прави впечатление, че от ПГ на ГЕРБ/СДС своя вот са дали само двама души - един против и един въздържал се.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Амет чобанина

    28 0 Отговор
    Пратете ги при мен-на къра!
  • 2 пешо

    61 2 Отговор
    никой не е очаквал че ще я намалят всички са измекяри
  • 3 Двуличници

    45 3 Отговор
    Нали и новото златно пръстче от площада крещеше за действие? Нали говореше за 1 лв. на глас? Цялата им партия от 1 човек ли е?! Май на всички им се осллажда пая!
  • 4 Тома

    31 2 Отговор
    Че тези нали всичко правят за пари и то много пари
  • 5 трън

    34 3 Отговор
    Закривайте ги, както и президентството, никому ненужни инститиции.
  • 6 Директора

    37 0 Отговор
    Без изненади
  • 7 А Костя Копейкин

    21 7 Отговор
    и неговите плъхове щяха въобще да не взимат субсидии.
  • 8 Читател на факти

    36 0 Отговор
    За войната нищо не съм писал защото смятам че е не правилно,не е етично но за нашите айдуци от парламента ще им кажа че българския народ ги мрази и ненавижда.Крадци и чуждопоклонници.
  • 9 Волен Субсидеров

    24 1 Отговор
    Субсидийте развращават депутатите!!!Да стане по 50 стотинки!!!Мда.
  • 10 Да не са луди

    35 1 Отговор
    Да си намалят субсидията ако им пукаше за народа щяха да "работят" без заплати !
  • 11 Иван Грозни

    27 2 Отговор
    Партийната субсидия означава, че партийните ръководства и лидери ще получават заплати и каквато остане за агитация. Тя е еднократна по размер, но може да се превежда на на траншове. По важното са заплатите на народните представители. Там трябва да се намалява.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 🐵🐵🐵

    33 0 Отговор
    Без бунтове и стачки тая държава няма да се оправи.
  • 14 рада дълбоката

    24 1 Отговор
    Никой не реже клона на който седи !Докато овците търпят все ще е така .
  • 15 ddddd

    9 0 Отговор
    Пуснах сълза за всеки от тях
  • 16 Мале мале

    22 3 Отговор
    Вие направо за някакви тъпаци явно ни имате. Вие корумпирани политици наистина ли си мислите, че се връзваме на тая простотия?! Чисто лицемерно пускат нещо, за което са се договорили, че няма да мине още по време на договорките за кирливата власт! Мразя ви скапани български фалшиви политици! Някой ден ще плащате за всичко!

    Коментиран от #29

  • 17 САРМАТ

    18 0 Отговор
    TOWA СА КРАДЦИ САМО ДА ГИ ИЗБЕРАТ ОБЕЩАНИЯ И ПРИКАЗКИ И СЕ КРАДЕ.МАНАТАЛИТЕТ БАРБА Ганьос. Новите са същите ПП и останали дпс сдс герП.ПО СЕЛТА ХОДЯТ ДА ЛЪЖАТ СЕЛЕНДУРА С ПЪТИЩА И КАНАЛИ ЗА ВОДА.
  • 18 me be re

    14 0 Отговор
    И тия говорят за реформи ... в администрацията, в МВР, в пожарната и къде ли още не.
    Май леко си вдигнаха й заплатите преди няколко дни.
  • 19 трр6

    25 0 Отговор
    Какви ли не врътки направиха, за да отрежат 60 лв. от пенсионерите, но своите заплати увеличиха с 700 лв. и партийните каси ги бранят със зъби и нокти. Алчността няма граници.
  • 20 КЪРЛЕЖИ

    18 0 Отговор
    ВСИЧКИ СМУЧАТ ДЪРЖАВАТА ! НАРОДЪТ КУЧЕТАТА ГО ЯЛИ ...
  • 21 Анонимен

    11 6 Отговор
    Датата е 28 март 2017 година, непосредствено след парламентарните избори. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е категоричен, че партията му ще върне партийните субсидии, които й се полагат. Именно това е и основното обещание на формацията по време на цялата предизборна кампания – субсидиите са източване на държавата и „Възраждане“ ще се откаже от тях веднага след вота.

    Четири години и половина по-късно „Възраждане“ си получава субсидии. Към днешна дата е взела близо 2 милиона лева, а стандартът на живот на Костадинов се е повишил значително. Вече кара нови автомобили и си е купил къща за близо 200 000 лева в родния му град Варна. Жена му пък се сдобива с апартамент в морската столица на стойност 100 000 лева. Новият охолен начин на живот на Костадин Костадинов е разкрит в разследване на Нова телевизия от 2020 година.

    В отговор на изнесената информация лидерът на „Възраждане“ обявява, че е поискал да върне субсидията, но на среща с юристи от Сметната палата му било казано, че законът не позволява подобен ход.

    От институцията веднага реагират с отговор: „Твърдението на господин Костадин Костадинов, че юристи от Сметната палата са му казали, че е длъжен да получи полагащата му се държавна субсидия за ПП „Възраждане“ не отговаря на истината. Той никога не се е срещал с юристи на Сметната палата и те никога не са изразявали такова мнение. Това, което той твърди е невярно”.

    Всъщност процедурата за пълен или частичен отказ от партийна субсиди
  • 22 Гогорер

    12 0 Отговор
    Депутатите само взимат. Не са свикнали да дават. Така че няма нищо чудно че ненаситно искат пари отвсякъде. Това показва че могат да кажат на КОРУПЦИЯТА - "Винаги готов!!"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Много жалко

    11 1 Отговор
    Това господа депутати беше волята на народа, гласували на референдум! С какво право отказвате това което е избрал народа? На ИТН браво, за постоянството и упорството, да се признае волята на народа!
  • 25 Леле

    9 0 Отговор
    Никой не очаква от тези популисти нещо достойно. Само преди дни си увеличиха заплатите, а можеха да не го правят, предвид многото бедни хора и кризата. Жалки са. Как пък за 30 години не дойдоха нормални хора с доблест!
  • 26 Ехо

    7 0 Отговор
    Все още има много хора, които не са разбрали какво представляват политическите партии в България! Това са законно организирани престъпни групи от демагози, поддържани от зомбита, чиято цел е завземане на държавната власт и използването й за лични интереси! Ползата за зомбитата е, че не плащат членски внос! Интересите на народа и ролята на гражданското общество в управлението - кучета ги яли!
  • 27 роро

    4 2 Отговор
    АБе тия гербаджии ходят ли изобщо на работа ?! Само 2-ма гласуват, останалите по заведенията ли киснат?! Айде отрежете им заплатите, така може и по-голяма икономия да се получи от намаляването на субсидията
  • 28 Мекере

    1 3 Отговор
    Това са хуни и варвари дето смучат кръвчицата на бедното стадо....по добре ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА и нови избори и Костадинов да е новия министър председател на БГ....прост Кирчо си е прост
  • 29 mdaaaaaaaaaa

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мале мале":

    Истината е, че ИТН са единствените с някакъв морал и заедно с народа. Какво стана ? Всички бяха изплашени от тях и за това ДБ не застана на тяхна страна на първите гласувания и така дб+греб+дпс+бсп спряха общата за тях заплаха. ИТН бяха тези които отнеха на греб хиляди купени гласове и мъртви души. Греб реваха дълго след това за машинното. Сега следва медийното вмешателство срещу ИТН и доверието към тях се сриваше. ПП видяха какво става и се възползваха от случилото се с ИТН и направиха коалиция с БСП за да има правителство. ИТН нямаше избор да не заеме страна с вече сринатото и манипулирано недоверие към тях. ИТН обещаха да не правят коалиция с герб, дпс или бсп. Първо ДБ ги предадоха, после вече трябваше да изберат по-малкото зло Бсп и да влезнат в тая коалиция и ако не го бяха направили то греб и дпс щяха да ги унищожат по тоя начин с нулево доверие към ИТН. Заключение - герб,дб,бсп...и дпс + възраждане са ЗЛО! Отрова, магия...манипулатори. И се възползваха с мръсна игра и манипулиране на народа ...електората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове