Last news in Fakti

21 Март, 2022 14:25 1 948 29

Рамадан Аталай: Асен Василев да спре да се занимава с енергетиката

  • асен василев-
  • рамадан аталай-
  • енергетика

Депутатът подчерта, че нито една страна в Европа не е казала, че прекратява преговорите за доставка на газ от Русия. „Трябва да се разбере кой и откъде суфлира тези неща на нашите управляващи“

Рамадан Аталай: Асен Василев да спре да се занимава с енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС

„Енергетиката, доставката и осигуряването на енергийни суровини са сложна тема и управляващите или не искат да я асимилират, или искат да служат само на определени техни надзиратели, които от дълго време се опитват да направят така, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка ситуация“. Това каза пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика.

По думите му „говоренето на управляващите е недалновидно и безотговорно“.

„Министър Асен Василев изземва функциите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, но такива неща се съобщават, когато вече има договори. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна“.

В предаването „12+3“ Аталай подчерта, че „г-н Василев трябва да спре да се занимава с енергетиката на България“.

„Рисковете са, че в края на годината можем да нямаме 3 млрд. куб. м газ, които получаваме от Русия. Фирмите ще фалират. Или пък обратното - ще имаме 50% по-скъп газ от друго място“.
Депутатът подчерта, че нито една страна в Европа не е казала, че прекратява преговорите за доставка на газ от Русия.
„Трябва да се разбере кой и откъде суфлира тези неща на нашите управляващи“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти ли

    25 12 Отговор
    ще му кажеш , ДС агенте , живеещ си още в миналия век ?
  • 2 Пппп

    17 24 Отговор
    Много си прав Г-н Аталай че Василев само си говори глупости и той не знае кво прави

    Коментиран от #10

  • 3 Истини

    1 0 Отговор
    7 лева и 3 лева има ток х. През м. Януари и м. Февруари. Извода за вас. А не се е пребирал с нощи у дома от 1984 до 1989.
  • 4 Хаха

    7 2 Отговор
    Добре шефе, ша му предам
  • 5 адаша

    21 5 Отговор
    До кога в България ще съществува партия на етническа основа?! Това трябва да се реши веднъж за винаги!

    Коментиран от #12, #23

  • 6 Анонимен

    3 1 Отговор
    Младите нямат вина и ако имат докажете вината им в съда. Поне не са обременени или мъст, че баща му е бил катаджия. Объркан е народа и не знае на кой бог да се помоли.
  • 7 Иван Грозни

    15 2 Отговор
    Рамадане, дай съвет на твоя патрон да научи български език! Контрол на министрите може, но съвети не!
  • 8 Гост

    15 3 Отговор
    Най големия мародер в енергетиката, дава акъл.Аталай тебе с лопата в главата трябва да те махнат от там, съсипахте енергетиката вашта буля.
  • 9 Анонимен

    2 2 Отговор
    Младите нямат вина и ако имат докажете вината им в съда. Поне не са обременени или мъст, че баща му е бил катаджия. Объркан е народа и не знае на кой бог да се помоли за милостта и състраданията на народа ни отруден и измъчен от 44-та до днес.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фффффф

    8 4 Отговор
    Цялото ви ДПС да отива в Евророма,само за там сте
  • 12 злобар

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "адаша":

    Пътят на "подправките и коприната" а днес на "енергията ,икономиката и търговията" от векове насам за пръв път така отчетливо се е насочил към България.За съжаление взорът на българите е пренасочен и цели да им бъде отнет този геополитически авантаж...
    Използват генетичната малоазиатска параноя на българина и отклоняват облагите към своя територия...
    Гърчите се в лютата си фобия и плюете...а се говори за национални интереси на България.Ослепели сте от злоба и не виждате облагите за България...Защо да не тече газ от Турция през България?... Защо да няма високоскоростен влак през Пловдив и София за Европа?...Трасето до Одрин е почти готово и Турция иска газта,влаковете и тировете да минават през България ...Тогава какво и кой пречи да няма мостове над Дунав, тунели под Стара планина и ЖП и авто магистрали през тях от Азия към Европа?!... повярвайте ... Турция наистина е готова да инвестира и реализира без да се поддава на какъвто и да е комплекс и претенции, всичките блянове на българите...защото знае че са един благосъстоятелен и много по мъжки народ от другите на Балканите. Мицотакис направи всичко възможно да отбие трасето към Солун и Скопие...и не е ли време вече да се отърсите от 150 годишния си сън и да видите кой ви е приятел, кой ви е враг ?!..

    Коментиран от #15, #25

  • 13 Стършел

    14 4 Отговор
    Много плачете нещо бе дпс-дс! Май много ви бъркат далаверите дето ги правихте, а още искате. Всичките от тая корпорация сте за едно топло място и за това ревете като шугави магарета за магарица! Все се надявам, че и за вас ще дойде видов ден, колкото и да не искате.
  • 14 мой

    10 3 Отговор
    Радаман Алтай да спре да се занимава с Асен Василев.
  • 15 адаша

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "злобар":

    Има случай, когато наивитета предизвиква усмивка и симпатия. В твоя - не е така.

    Коментиран от #20

  • 16 Представете

    8 2 Отговор
    си колко много комисионни са вземали тия от всякакви руски фирми. Те съсипаха енергетиката, особено това руско мекере. Да руско, защото и Доган и Пеевски са руски подлоги. Сега реват уж в името на бг народа. Министър Василев каза, че по време на война няма да се водят преговори. А той очаква, че за доставки от Русия, ще има общ договор на ЕС. И тогава автоматично на тоя смукач, му спират кранчето.
  • 17 незнайко

    9 2 Отговор
    Феса ДА НАУЧИ БЪЛГАРСКИ И ЕДВА ТОГАВА ГОЛЕМИНОВА ДА МУ ЗАДАВА ВЪПРОСИ, ПО БНР!
  • 18 Кокорчо

    3 5 Отговор
    Кокорчо се изхвърля яко. Първо помисли и след това се изказвай, както винаги неподготвен. Огледай се, ослушай се. Да виждаш друга държава да се отказва, даже големите и богатите. А ти бай Ганьо със скъсаните цървули къде хукна като пръв глупак. А що се отнася за личното ти мнение, да изпращаш военна помощ на Украйна, доказва че не си за това правителство. Ако изобщо разбираш от финанси си натискай парцалите, защото от теб политик не става, а за дипломат хич. Изпрати им колет с храна, с дрехи умнико, но не разлайвай кучетата.
  • 19 Замислете се

    6 1 Отговор
    Български патриоти които сте и русофили.
    Виждате ли кой защитава интересите на Газпром и Русия.
    Следващият път като подкрепяте и славославяте Путин се замислете каква партия е ДПС.
    И любимото ви възраждане при първа възможност ще стане патерица на ГЕРБ и ДПС.Мислете.
    Между вас би трябвало да има и мислещи хора не само такива с промити мозъци
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ева

    5 2 Отговор
    Дядо аталай,не ти достига пипе да даваш акъл на бългаското правителство,Въпросите с газа е решение с повишена трудност непосилна за хора с две родини и съмнително образование.
  • 22 Бамбука

    4 1 Отговор
    Ето от подобни разбирачи като този Рамадан все сме от страната на булката. Мога да му задам една дузина въпроси на които няма да може да отговори смислено, но "старата гвардия" на Доган не заслужава.
  • 23 Бамбука

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "адаша":

    Не партията е проблема, а нейните ръководители останали от "онова" време. Ние нямаме проблеми нито с българските мохамедани, нито с турците, които насилствено ги изселиха. Комшии сме, разбираме се, търтим търговия, посещаваме техните курорти, те инвестират в икономиката ни, уважаваме се. Пречат "политиците" т.е. корумпираните "бизнесмени" които виреят у нас след 89 г. и до днес.

    Коментиран от #26

  • 24 Протест срещу безобразията в България

    4 1 Отговор
    Доган да връща ТЕЦ Варна.. При Борисов имаше застой и рекет както през 90 те години новите още не са управлявали 12 години за да има сравнение
  • 25 Volw

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "злобар":

    Умно пишете за "злобар",нооо на картата и дефакто БГ граничи и с Румъния,Гърция,С.македония,и Сърбия,и нещата не са елементарни.Трябват ни управленци,с родословие,достойнство,чест,и в настоящето правителство за радост има такива,и Асен Василев е един от тях.

    Коментиран от #29

  • 26 адаша

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бамбука":

    Нямам нищо против етноса Бамбук. Против съм това, той да бъде използван за прикритие на точно такива "политици" както ти казваш. Този етнос е податлив на манипулации. За това е моя протест срещу създаването на такива партии. Хората нямат вина.

    Коментиран от #27

  • 27 Бамбука

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "адаша":

    Поставих плюс. Ако и когато изметем всички "играчи след 89 г. взаимоотношенията между съседите ще бъдат поставени на реална икономическа и финансова основа. Тежка борба, но си заслужава заради бъдещето на всички деца.

    Коментиран от #28

  • 28 злобар

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бамбука":

    Доброто е винаги романтично и наивно! Героизмът също...Истината за съжаление не е романтика и не търпи наивност,но винаги в края на краищата успява,...като течаща вода,винаги се стреми към целта,...към онова равнище към което се стремят всички води и истини.
    Наивните романтични хора винаги се манипулират от злонамерените.Има хиляди лъжи и илюзии за това. А истината е простичка...
    Хората искат да има мир за да дишат и живеят...,
    искат дом и семейство...,
    искат препитание материално и духовно...,
    искат си и вярата,макар за всеки тя е различна,но е вяра...вяра в бог,вяра в бъдеще , в хората ,в истината,в доброто...
    Всичко до тук е много хубаво,но като се придобият тези основни придобивки започва да се надува човешкото его ...,надделяват злото,предразсъдъците,комплексите,фобиите,нацистката отрова налична в гените на всеки човек... и всичко започва отново... от руините на "Вавилонската кула" до ден днешен се повтаря отново и отново,защото всяко его си има свой език,който е неразбираем и непреведим за другите.
    Когато хората съумяват да постигнат нормално съжителство въпреки различията в език , вяра и традиции , тогава държавите стават силни или велики ,територията не е определяща за това!
  • 29 злобар

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Volw":

    Когато видим енергийния поток и високоскоростните товарни влакове от Турция как заобикалят България през Солун и Скопие и се свързват с вече готовите в Белград и Будапеща ще разберем как ни прецакват всички на Балканите... въпреки,родословието,достойнството и честта на управленците ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол