Last news in Fakti

29 Март, 2022 15:25 1 884 13

Румен Петков: По Черноморието и Ямболско присъствието на бежанци е най-осезаемо и това поражда редица въпроси

  • румен петков-
  • черноморие-
  • бежанци

Румен Петков припомни, че с началото на военните действия в Украйна голяма част от затворниците бяха освободени без всякаква мотивация

Румен Петков: По Черноморието и Ямболско присъствието на бежанци е най-осезаемо и това поражда редица въпроси - 1
Снимка: АБВ

Ямбол и Бургас в годините са сред най-засегнатите региони – първо след епидемията от шап бяха избити хиляди животни, което доведе до тежък удар върху поголовието в България въобще. Първият удар на бежанската вълна, включително нелегалното превеждане на бежанци през България, беше понесен именно в Бургас и Ямбол. Това коментира председателят на АБВ Румен Петков на среща с актива на партията в Ямбол и представители на КП „БСП за България“ от региона.

Той добави, че в момента по Черноморието, в т. ч. и ямболския регион, присъствието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси – от гледна точка на социалната среда, адаптирането на бежанците към нашите условия на живот и гарантирането на сигурността и спокойствието на всички живущи в региона, в т.ч. български, руски и украински граждани.

„Стоят големи въпросителни и пред туристическия сезон, защото една част от бежанците създават впечатлението, че се заселват трайно и
то точно по морското крайбрежие. И като че ли Европа няма единна политика, която да гарантира пропускането на хора, които не са бегълци от правосъдието в Украйна“.

Румен Петков припомни, че с началото на военните действия в Украйна голяма част от затворниците бяха освободени без всякаква мотивация. И Европа, вкл. България, продължаваме да нямаме отношение към тези, които очевидно са нарушили законодателството на Украйна.

Председателят на АБВ коментира, че в Украйна мъжете между 18 и 60 години нямат право да напускат държавата си. Такива представители обаче живеят доста охолно и в България, а и в останалите европейски държави. Това е пример за двойни стандарти, обясни Петков и подчерта, че последствията ще са за сметка на европейските граждани.

Същевременно Румен Петков бе категоричен, че ние сме длъжни от морална гледна точка да посрещнем бягащите от войната и да направим всичко по силите си за тях. Но това трябва да става на базата на ясни правила, които са за всички.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    14 37 Отговор
    Антисоциалистически, мизантропски, цинични, обидни, проруски бръщолевения.
  • 2 Изхождане

    9 26 Отговор
    На публично място буди съмнения относно психическото здраве
  • 3 всеки път

    9 31 Отговор
    ТОЗИ ПАК СЕ ИЗТАКОВА ВЪВ ФОНТАНА
  • 4 Кики

    45 9 Отговор
    Румен Петков е едиствения адекватен политик в България, много криминални и главорези от Азов и десен сектор са вече в България, очаквайте скок на престъпността и убийства, тези украински фашисти са жестоки убийци

    Коментиран от #12

  • 5 вярно е

    32 3 Отговор
    Има една местност Бакаджиците-чист въздух хубава природа но на първите украинци не им хареса щото видите ли нямало къде да правят шопинг.Ако бягаш наистина от война за пазаруване ли ще мислиш...Сега има настанени други без толкова големи претенции явно.
  • 6 пьешу

    32 3 Отговор
    а, и в софия са плъзнали... около обяд видях доста автомобли с укърски номера. колици все на отрудени, съсипани от войната хорица, за по 50 до 100 бона. очевидно, намерен бе елегантен начин да бъдат затвърдени позициите на укърската мафия на територията.
  • 7 МИНА

    32 2 Отговор
    НАГЛИ НАГЛИ И УЖАСНО НАХАЛНИ ЖЕНИ ПАЗЕТЕ СИ МЪЖЕТЕ ОТ УКРАЙНКИТЕ

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ама ооо

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "МИНА":

    теб пък кой та МИНА че ревеш
  • 9 Ти къде

    3 9 Отговор
    се вреш , а не си гледаш пенсията ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 JEFF

    5 13 Отговор
    Румен Петков иска черноморието да е свободно за руснаците . Дътр мераклия , свикнал е на рускинчета .Още повече се тревожи за бизнеса си с руска газ , ама гледа да не се издава. Путин е УБИЕЦ !
  • 12 българин

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Стига ве, тия рубли няма да ти стигнат и за хляб.
  • 13 Войникът 🇧🇬 без армия

    7 0 Отговор
    Редейки се на опашка за подмяна на лични документи идва българка да пита дали правят документи за Украинци. На опашката бях забелязал двама около 37г. които говореха на Руски и за да помогна на жената ги попитах на Руски ,дали вадят документи за бежанците ! Те видимо се смутиха от това че им проговорих на Руски и едвам едвам изломотиха ,че незнаят! Интересно също беше ,че българката като разбра ,че се вадят документи на Украинци бе възмутене ,че трябвало да дойдат лично Украинците ,а не може тя да им ги вади😮 Е не издържах и и обясних пред цялата опашка ,че да разясни на Украинците ,че ние сме сериозна държава със действащи закони ,интелигетно население ,а не от третия свят както си мислят явно за Нас Българите в Украина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове