Last news in Fakti

29 Март, 2022 22:52 3 906 23

Манолов: Всичко ужасно много се обърка

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • руски газ

Така сме цъфнали, че точка първа е как ще се разправят изпълнителната власт и прокуратурата“, коментира президентът на КТ "Подкрепа"

Манолов: Всичко ужасно много се обърка - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Ако министърът на финансите си държи на приказката, трябва да се случи, защото миналата година, когато водихме дебат с него, той каза, че неговата идея е минималната работна заплата да стане 50% от средната. Тоест трябва да е малко над 800 лв. минималната работна заплата", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR.

Той подчерта, че от 30 години до сега представителите на работниците са лишавани от всякакви механизми, през които може да въздействат на процеса за определяне на заплатите.

"Мен повече ме притеснява процесът на инфлацията. Не искам да се връщам в онези времена, когато на всеки две седмици се определяше нов размер на минималната работна заплата. Не ми се иска на държавите да се налага да прибягват до механизми, които да са работещи, защото у нас не изобилстват, но когато ги има, те се изчерпват твърде бързо", изтъкна Манолов пред Bulgaria ON AIR.

"Така сме цъфнали и вързали, че само точка първа от дневния ред е как ще се разправят изпълнителната власт и прокуратурата. Кризисният пиар работи донякъде. Техният занаят е "хляб и зрелища" и като няма хляб, компенсираме със зрелища. Но и зрелищата работят до някое време. В ситуацията, в която се намираме сега, то е дори опасно", обърна внимание той.

Манолов каза, че не е виждал последните промени в Плана за възстановяване. По думите му в Плана има тревожни неща.

"Тази работа с батериите за мен е изключително притеснителна по няколко пункта. Но то така се прави в такива покорени държави. Първо се предлага да се построи някаква мощност, която ще трябва да съхранява повече ток, отколкото ние произвеждаме. Ние ще трябва да го платим. Ние ще трябва да си плащаме за това, че ще работи построеното с наши пари и накрая да го платим, когато спре да работи и още веднъж да платим, за да го направим наново. Това нещо може да има смисъл единствено, ако това предприятие, което ще се построи, бъде държавно. Иначе е мафия. Това е бизнес от най-гадно олигархично естество, което ме кара да си мисля, че е твърде възможно в него да има руско присъствие", разясни той.

Гостът каза, че не можем да се справим без руски газ. Той добави, че според него това е някакъв вид пиар, че може да се намери решение, а според него няма решение.

"Всичко ужасно много се обърка. Моята мечта е колкото може по-бързо да се сложи някакъв ред в цялата работа. Практически няма пазарна икономика в този свят. Актуализацията на бюджета не може да стане технически. Преди юли не може да стане актуализацията на бюджета, няма техническо време. Ние ще поискаме да се обърне внимание на няколко системи. Например изграждане на някакви механизми за спасяването на предприятията за градски транспорт в България, които са в изключително тежка криза", поясни Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факти

    22 4 Отговор
    Знам, знам, няма го вече Бат Бойко да раздава порциите. Мъчно ви е на вас, неговите бивши придворни.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Съвсем скоро

    8 0 Отговор
    С една минимална заплата ще мога да си купя една нацистка униформа и ще заработвам по една максимална заплата.Инвестиция
  • 5 за порциите

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    порциите ги раздаваше Доган - Спомена го в шоуто на слави.
    Сега слави управлява - той да раздава порциите
  • 6 Зззз

    21 2 Отговор
    Тези батерии не ги ли договори фин министър като ходи в САЩ и ако е така какви руски олигарси го гонят този или да е всъзвучие с антируското говорене .
  • 7 Зззз

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Заминавай да ринеш оборите или да пасеш овце да живееш като скот наблъскан в коптор с още 5,6 човека или в мухлясала стая.
  • 8 Хъхъ

    8 3 Отговор
    Хайдеее още един ГЕРБераст да манипулира …..
  • 9 Мда

    15 3 Отговор
    Този е гербераст

    Коментиран от #13

  • 10 Другарю МанолоФ...!

    16 3 Отговор
    Още баба ми казваше,че Вие сте били синдикален лидер по нейно време...!Крайно време е да дадете път на нови и млади лица...!Миришете на мухъл и нафталин,дори и от екрана...
  • 11 Да!Така е...!

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Hoho Boho":

    Като почнеш от Другаря Тренчев и стигнеш да Другаря Манолов...!!!
  • 12 А на

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    Тебе къде са ти порциите от Кирчовците ?! Гладуваш като пукал , това при ГЕРБ никога не е било !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    10 1 Отговор
    И как ще стане това,когато социалните разходи нарастнаха много,вкл.за бежанците и пандемията, а унищожената икономика, отчислява мижави пари от данък печалба! Държавата е пробита от всякъде,вече 30 г.и правителството свързва двата края само с кредити,които ни вкарват в спиралата на дълговата криза! Нямаме икономика за такава заплата!
  • 15 експерт счетоводител

    7 3 Отговор
    Няма смисъл да вдигате още минималната заплата. защото само ще откажете и малкото хора които все още си плащат данъци и осигуровки на база минимална заплата. По добре си събирайте парцалите и да ви няма.
  • 16 Mia

    7 0 Отговор
    Парламентът винаги с готовнкст гласува за увеличение на мин. заплата. Заплатата на депутатите се уножава по пет от минималната. Напишете ако греша.
  • 17 марони

    4 2 Отговор
    Ами с тези негодници изчегъртвачи,дето знаят само да си ги мерят и да се снишават пред Запада,какво очакваш?И всичко товани го сервира льотчика-путинофил и Кирчо-наивника,дето си мисли,че е премиер!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Готин

    0 0 Отговор
    Димитре! Гледай си трейдинга и не се прави на "анализатор"… Имаш си там парички в касичката от "овчичките" дето ти правят вноските и все гладни ходят. Не се бъркай в работи дето не разбираш. Скоро и твоят ред ще дойде. Така и така с Йоанис нищо не правите. Трейдвайте си там, тихичко.
  • 20 Запознат

    0 0 Отговор
    В България никога не е имала синдикати. Синдиката трябва да събира вноски от дейността си ,която е когато даден бранш има нужда и фалит или некоректно плащане на работещите е дадената сфера......синдиката да плаща заплатите на цялия затруднен бранш. Това е истински Синдикат. Тука има само кражби и съучастие с държавата в общата кражба от българския работник. Не ни говорете измишльотини за вашите кражби. Знаем как трябва да изглежда един Синдикат и какви функции да има. Крадци безочливи,крадете.. 30години и само мухи .
  • 21 Гост

    1 0 Отговор
    А бе, търтей, кога ще се хванеш да работиш нещо?
  • 22 Иванчо+Марйка

    0 0 Отговор
    Вие сте купени синдикати. За никакъв не ставате. По времето на ГЕРБ мълчахте защото Банкянския ви пълнеше отзад и отпред с пачки и разни други неща.
  • 23 Данчо Хулиганчо

    0 0 Отговор
    Еххх, липсват ли ви пачките от БОКО ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове