Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Април, 2022 05:09 1 834 39

"Маркет линкс": 67% от българите са за неутралитет в конфликта между Русия и Украйна

  • маркет линкс-
  • война-
  • неутралитет

16% са на мнение, че трябва да окажем военна помощ на Киев

"Маркет линкс": 67% от българите са за неутралитет в конфликта между Русия и Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повечето българи са на мнение, че България трябва да остане неутрална в конфликта между Русия и Украйна. Това показва последното проучване на „Маркет линкс“, финансирано от bTV.

То е проведено сред 1 029 души, в периода 22–29 март.

Още новини от Украйна

Срещу 67% за неутралитет са 16%, които смятат, че България трябва активно да подпомага Украйна, включително и с оръжия.

Повечето анкетирани смятат, че страната ни трябва да оказва помощ на украинските бежанци, включително и финансова. 30% са против.

На въпроса: „Как бихте гласували на референдум за оставане на България в НАТО и в Евросъюза?“, повечето отговарят, че е по добре да продължим членствата си в тях.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АЛЕКСАНДРА ЗАРКОВА ГРАД КУЛА

    10 32 Отговор

    До коментар #1 от "СТАМАТ MAГАPETO":

    КАК НЕ ВИ Е СРАМ да се присмивате над ЧОВЕШКОТО нещастие

    Коментиран от #6

  • 3 Верно

    80 13 Отговор
    67 % разумни хора !

    Коментиран от #4

  • 4 Верно

    39 4 Отговор

    До коментар #3 от "Верно":

    16 %............. ??????????
  • 5 Руски трол

    99 11 Отговор
    Аз пък съм за оказване на военна помощ на Русия. Веднага обеснявам защо. Не съм за война, нито подкрепям страна в нея. Но евтината пропаганда, с която ни заливат повечето наши драскачи и говорители толкова ме отвръщава, че намразих и Зеленски и НАТО и Тато и всичко. Американците ги мразя и преди това. Захапят ли тема те облъчват, манипулират, лъжат и мажат. Не са обективни и не се споделят всички гледни точки. Може би щях например да съм ваксиниран ако не бяха нашите журналисти. Така събуждат българската ми мнителност и започвам да се казвам, че има нещо гнило чак пък тъй да ме облъчват.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дунатело

    66 9 Отговор
    Никаква Военна помощ,! Иначе ще сме мишена !
  • 8 Нежеланието на българите ли

    70 3 Отговор
    беше причината да се ограничат коментарите на интервюто с Москаленко с публикуване чрез фейсбук? Г-н посланикът иска оръжие и самолети от нас и то тези, с които се охранява българската земя. Не искали нищо друго и удобно забравя, че посолството предложи да се сменят имената на български улици, назовани на български значителни фигури в културната и политическа ни история. А ние какво поискахме от Украйна - да ни предаде един международен наркотрафикант Брендо, издирван от още две държави в ЕС. Как отговори украинската държава - гледайте си работата и го направи украински гражданин. Е, закономерно е да реагират българите по този начин, дори мисля, че процента на нежелаещите да бъде подкрепена военно Украйна е още по-голям, но хората започнаха вече да се страхуват и да крият мнението си.

    Коментиран от #15

  • 9 124

    73 6 Отговор
    Агресивната външна политика на САЩ носи само смърт по света! И създава конфликти, войни, корумпирани режими (далеч от границите на Америка).

    Украйна е крещящ пример за лицемерието, лъжата и демагогията на американските политици.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 казах

    57 13 Отговор
    В Украйна се заражда ултрафашизирана държава. Това е тумор в центъра на Европа. Всичко това трябва да се изчегърта докато не е късно. Не съм съгласен да се приемат бежанци със скъпи джипове и тук държавата да ги подпомага. Да си се оправят сами
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Pilot

    51 10 Отговор

    До коментар #8 от "Нежеланието на българите ли":

    Хората по морето са вдигнали ръце от украинците, пият ядат и пушат наргилета и не си плащат, а колите им все луксозни !
    Време е управляващите да помислят за българите, стига сме обслужвали други !
  • 16 Бай Илия

    33 7 Отговор
    Трябва да се гласува за партии които са против НАТО това единствения начин да кажем мнението си. За това в предизборната кампания трябва партиите ясно и категорично да заявят това за кого са. ПП с нищо не показаха, че са за НАТО за да заблудят хората да гкасуват за тях.
  • 17 Българин

    38 6 Отговор
    ДОЛУ УКРАИНСКИТЕ ЗНАМЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ!!!ЩО ЗА ГЛУПОСТ!
  • 18 Недоразбрали

    26 1 Отговор
    Същите резултати, като при референдумите за влизане в НАТО и ЕС, към 70%.
  • 19 Свиня балканска

    36 3 Отговор
    Има и един друг процент,който интересно защо не го отразявате искат да окажем военна помощ на Русия както чеченците аз съм За направете референдум и ще видите,че процента е по голям от този за подкрепа на Украйна.
  • 20 гьоби

    41 6 Отговор
    Научете се да лъжете по-умно,по убедително.Какви 67? 85% са за Русия и против всякаква война
  • 21 Гръч

    36 1 Отговор
    Имах приятел,който видял двама сигани да се млатят на улицата и отишъл да ги помирява.Такъв беше свстен човек,но единия сиган7н извадил нож и го наръгал.Моя приятел почина по пътя към болницата.Сиганина лежа в затвора 3 години,където и преди това бил лежал ял и спал и отново го пуснали да си пият ракията с аверчето па белким се посбият и очистят още някой българин.Та толкова с помоща за Украйна,ако не сте разбрали ще го разберете но късно
  • 22 Хитър Петър

    11 19 Отговор
    Хем да ползва благинките на "запада",хем да си стои в "изтока".Ееее,не става!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Направих

    27 5 Отговор
    Собствено социологическо проучване
    Ето резултатите:
    76,30 на сто от българите подкрепят Русия в конфликта с Украйна
    Останалите 23,7 процента също така
  • 25 Пацаки

    27 3 Отговор
    Нека тези 16% които искат помощ за украинските нацисти сами да отиват да воюват.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Неутрален

    16 1 Отговор
    Само 67%?!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 джау

    20 0 Отговор
    Как бихте гласували на референдум за оставане на България в НАТО и в Евросъюза? А защо едното трябва да е обвързано с другото . Държавите с най висок стандарт не са обвързани с Нато .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Анонимен

    8 6 Отговор
    Говори се за неутралитета на България, Украйна, Австрия. България е член на военен блок за разлика от Австрия, което вече я прави не неутрална без значение какво праща и какво не. Германия прави Аншлус на Австрия по време на Третия райх, т.е. ги присъединяват към себе си с ултиматум и прилагане на натиск. В днешни дни, Германия е цивилизована държава, която си е научила уроците, и не иска да анексира Австрия и не застрашава суверенитета и сигурността и. Точно това прави Австрия неутрална, гаранциите, че е обкръжена от страни, които няма да решат да я завземат. Да се сравнява Австрия с Украйна е неуместно. Никоя от другите страни не застрашава Украйна, така както Русия, точно за това и, че Украйна да стане неутрална са нужни гаранциите на други големи страни.
    По същата причина и България не може да е неутрална както на много от вас им се иска (Да има референдум, да се излезе от НАТО и да се обяви неутралитет). Неутралността на България е в това, че не иска да води войни с никого и да участва във военни конфликти, защото не е способна на това. Обаче, никой не те пита дали си неутрален, когато си интерес за различни държави, които при удобна възможност биха те нападнали, няма как да си неутрален, защото просто ще изчезнеш от картата. Че да запазиш неутралитет или трябва да си способен да се защитаваш сам, че да го удържаш или другите да са готови да дават гаранции за теб. България как точно ще се опази!?
  • 32 Васил

    3 8 Отговор
    Няма по лошо да си неутрален защото задълбочаваш проблема а не решава а агонията е продължава с години.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    4 4 Отговор
    А ако някой даде за пример Швейцария. Да напише в Google "най-милитаризираната държава в света". Как Швейцария поддържа неутралитет освен, че е заобиколена от най-силните европейски държави, че има естествени прегради като планини и т.н. Добре, по-долу написаха, че страните с най-висок стандарт не са членове на НАТО, защото могат да си го позволят. Има такъв лаф: да си неутрален струва три пъти повече пари отколкото да си във война с някого. България нито има силна армия, че да се пази, нито има толкова пари за сигурност, нито е офшорна зона, нито съседните и страни я харесват, нито има кой да гарантира нещо на България, как точно България ще излезе от НАТО и ще стане неутрална!? Ще се превърне във втора Молдова! В конституцията на Молдова е записано, че е неутрална, но на никой не му дреме... като смяташ, че си неутрален, това не спира други страни да те нападат. И в момента стои пред избор или да бъде окупирана от Русия като не може да им противостои или да се присъедини към Румъния, че да влезе под Натовския чадър, иначе като държава няма да я оцелеят.
  • 35 В.В.П.

    2 2 Отговор
    Аз съм за Рф,За Путин !!,и бежанката дето е в къщи ,също.Казах и че ако чуя ,Слава,,Осраина,,ще я пратя на баба и Настя..в Иванофранкивск.Zorro .
  • 36 ПУТИН ПЪРВО ТУК ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕ

    2 1 Отговор
    ................................................
  • 37 да питам

    0 1 Отговор
    Тия от маркет не бяха ли ония дето даваха на БСП втора политическа сила?
  • 38 1100

    3 2 Отговор
    84% са против О,краина.Тази Бандровска изкуствена страна,трябва да бъде премахната.Напълниха Черноморието с хайлази-българите ги хранят,не са Православни, а от секти,както е в сащ.Защо ПП и Кирил Петков насилиха българи да си дават жилищата хотелите на тези наглеци???Всички страни проглеждат и не искат о,краинци.Защо сащ не ги вземе в страната си-там ще мързелуват с негрите и белите негодници.Бандеровци са убивали Руснаци, Българи , Евреи през ВСВ.Осъзнайте се!О,краинците да се върнат ,там откъдето са трънали.Няма данни ,че Русия и Путин ги гонят от О,краина.А, Окраина е част от Русия.
  • 39 Гергана

    3 0 Отговор
    Арабите не бяха толкова опасни за нас - те просто преминаваха през страната ни по пътя си към оглупелия Запад, който ги прие с отворени обятия. Но украинците са опасни - те идват, за да се заселят тук. Нацията им е криминогенна - това е факт. Ще има да патим от тях. Само хуманитарна помощ - от кумова срама, нищо повече. И да не идват тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове