3 Април, 2022 10:50 605 13

Гюров за двубоя за БНБ: Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна

  • андрей гюров-
  • любомир каримански-
  • бнб

Поканих всички партии в парламента на среща, но няма да влизам в договорки, каза Гюров

Гюров за двубоя за БНБ: Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна - 1
Кадър бТВ

„Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна“. Това заяви кандидатът за управител на БНБ от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в „Тази неделя“ по бТВ по повод двубоят му за поста в представителя на коалиционния му партньор Любомир Каримански от ИТН.

От една страна Гюров се съгласи с позицията на Христо Иванов от „Демократична България“, че е било добре да има обща кандидатура на коалицията и „ние положихме усилия в това направление“.

„Имахме дискусия също в пленарна зала, в която продължаваме промяната. Искахме удължаване на времето за номинации и повече време за консултации, както с коалицията, така и с опозиционните партии. За съжаление, не бяхме подкрепени в тези наши усилия“, каза Гюров.

От друга страна той заяви, че е хубаво, че има двама кандидати, защото това говори, че няма политически сделки и "уговорени мачове".

„Мисля, че е много положително, че всъщност в тази надпревара има двама кандидати, които са подготвени за позицията и те представляват много различни профили. С оглед на своето професионално минало с оглед на профила, който представят като идеи за бъдещо развитие на банката, така че народните представители ще могат да направят един избор, базиран върху открити принципи, които са дискутирани с всички парламентарни групи“, каза Гюров.

Кандидатът на „Продължаваме промяната“ заяви, че е изпратил „покани към абсолютно всички парламентарно представени групи с желание да се видим, да проведем разговор, да представят своите виждания и идеи за развитието на БНБ“.

Гюров е категоричен, че няма да влиза в договорки за своя избор на поста: „До този момент съм говорил с са парламентарните групи на БСП, на „Демократична България“, с отделни народни представители от ГЕРБ. С ДПС имахме разговор миналата седмица, евентуално тази седмица отново ще проведем по-широк разговор по темата. Това, което аз правя, е да представя своите виждания за развитието на Българската народна банка и да отговори на въпросите, които парламентарните групи биха могли да имат. Това, което не правя, е да влизам в договорки в замяна на обещания. Аз водя открит диалог, базиран на принципи и очаквам разумните хора в парламента да ме подкрепят“.

„Ние сме в много добри професионални отношения с господин Каримански. Ние, както знаете, го избрахме за председател на Комисията по бюджет и финанси“, каза Гюров.

„Аз се надявам всички граждани, всички народни представители да имат добра представа за това, което аз предлагам и слагам на масата и в крайна сметка, ако господин Каримански бъде избран, аз му пожелавам успех“, допълни кандидатът на „Продължаваме промяната“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    5 4 Отговор
    Гюров, Гюров, за съжаление у нас не избират кандидата с най-добро, високо и престижно образование, най-компетентния и опитен, а "техния човек". Така е във всяка сфера в България. Затова сме в батака и не можем да се измъкнем от там.
  • 2 тк55жжщ4шо

    4 2 Отговор
    В една Западна и развита страна щяха да изберат образованият с най-висока степен, с най-високи оценки в дипломата и от най-престижният университет. Но тук е Бг и тук избират по нашенски, човека който ще ги остави да се облагодетелстват и ще играе в тяхна полза.
  • 3 Мдаа

    6 0 Отговор
    Демек колкото по-мизерства народът, по-силни ставате шот краденото се увеличава.
  • 4 пфуй

    3 4 Отговор
    Дясната ръка на мутри срещу един добре образован в елитно европейско уни.
  • 5 Пипи

    3 2 Отговор
    Да попитам, не беше ли Каримански дясна ръка на перача Кюлев. После изпълнителен директор в Д(ПС) банк, а за каймак в онази банка с капиталов недостиг, в която откриха милиони на санкционирани лица от Венецуела?
    Само питам, как такъв експерт ли ще пази цялата банкова система?

    Коментиран от #8

  • 6 Перо

    7 1 Отговор
    И двамата кандидати не стават за нищо! Никой не спомена в дебатите за процента на чуждите банки в БГ и картела между тях, никой не спомена за премахване на измислените такси,дублиращи заплатите за служебните си задължения,например такса за разглеждане на документи,нещо което го има във всяка друга администрация или такса за подръжка на сметката и т.н. Няма никакъв контрол за изнудванията за приемане на всевъзможни други услуги от клиент за потребителски кредит. Да не говорим за петорно завишените лихви в сравнение с американски и европейски банки в чужбина!
  • 7 въпрос

    2 3 Отговор
    Кое е по-престижно УНСС или Виенски университет???
  • 8 фгт

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пипи":

    Този имал връзки със съмнителни лица от прехода.
  • 9 бнбто

    4 0 Отговор
    Управител на БНБ трябва да стане човек с чисто минало и без съмнетия за зависимости.
  • 10 факт

    2 6 Отговор
    Единият кандидат е едва магистър, а другият е доктор - Докторската степен е по-висока!!! ИТН да си оттеглят кандидатурата!
  • 11 3786

    3 0 Отговор
    Е то тогава коалицията трябва да е нещо като Хълк вече...
  • 12 В коментарите

    3 0 Отговор
    Има тролове от ПП, опитват се да затворят темата и да фокусират дискусиите за насаждане на разсъждения между двата неподходящи лица. Така хората влизат в мисловна клопка за избор на всяка цена на единия. А в същото време те играят заедно, правят се че има конкуренция. Ясно е като бял ден, че нито единия не е подходящ, и че ако изберат един от двамата, ще следва фалит на държавата. Криминални елементи!
  • 13 кочоолу

    0 0 Отговор
    Гюров дпс,герб и итн не се интересуват от почтеност от справедливост от професионализъм а от далавера от ограбване от фалирания на банки и пр. пр. грабежи .Ако щеш да си незаменим ,достоен ,за пример и подражание в полза на обществото ,герб и дпс ,ще подкрепят каримански ,защото той е техния кандидат за машинации и далаверии в бнб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове