Last news in Fakti

7 Април, 2022 09:24 1 220 24

Анастасова, БСП, за поведението на Митрофанова: Всеки си има своите обяснения, аз не бих съдила

  • ирена анастасова-
  • елеонора митрофанова

Призивите за обявяване за персона нон грата на руския посланик са силни изказвания, а към подобни решения трябва да се подхожда с разум, а не с емоции, коментира депутатът

Анастасова, БСП, за поведението на Митрофанова: Всеки си има своите обяснения, аз не бих съдила  - 1
Снимка: БНТ

Призивите за обявяване за персона нон грата на руския посланик Елеонора Митрофанова са силни изказвания, а към подобни решения трябва да се подхожда с разум, а не с емоции. Това заяви депутатът от "БСП за България" Ирена Анастасова в "Денят започва".

Тя коментира критиките, които Митрофанова отправя към правителството, така:

"Има право, сигурно, не знам! Вижте, аз не съм дипломат и в дипломатическите среди може би това не е прието и сигурно е така и не би следвало да се случва, но може би всеки има своето обяснение. Аз не бих съдила. Ние имаме позиция и смятаме, че на този етап емоциите са излишни - и от едната и от другата страна."

БСП е против санкциите срещу Русия и доставките на оръжие за Украйна. Ако мнозинството реши друго, от партията ще преценят как да реагират на това, каза още тя.

Социалистите все още не са взели решение кого от двамата кандидати за управител на БНБ да подкрепят - Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" или Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Добре е гуверньорът на БНБ да е човек от кариерата, солиден банкер, признат от Европа и Европейската централна банка.", поясни Ирена Анастасова.

По думите ѝ би било неприятно, но не и фатално за коалицията, изборът на управител на Българската народна банка, да зависи от гласовете на опозицията.

Над 1,3 млрд. лева са заложени в Плана за възстановяване и устойчивост за модернизации в образованието, изтъкна Ирена Анастасова, която е и председател на комисията по образование в НС. Средствата ще бъдат изразходвани за изграждане на STEM центрове, включващи дигитални работилници и интерактивни кабинети за природни науки; модернизиране на училищната инфраструктурата, включително строежа на поне 8 нови детски градини и още толкова училища.

В ефира на "Денят започва" председателят на комисията по образование в парламента изтъкна, че подкрепя напълно инициативата на МОН да се променят учебните програми. Целта е те да бъдат съобразени с възрастта на децата, материалът да се преподава по разбираем начин и да се създадат междупредметни връзки.

"Каквато и среда да създадем, ако не променим учебните програми, или нищо няма да постигнем. Дори с новия закон, който влезе в сила преди няколко години, няма усещане за реформа, защото не променихме учебните програми. От 2001 сме с това учебно съдържание и излязоха цели неграмотни випуски." - каза Анастасова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 19 Отговор
    Истината боли много!
  • 2 Пич

    8 25 Отговор
    Само завършен глупак , вместо да залага на дипломация , може да залага на конфронтация !!!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Една жена

    22 6 Отговор
    От БСП- предатели да заминават в Русия при Путин, когото защитават и чиято политика прокарват
  • 5 дзверо

    14 5 Отговор
    То от стари комунисти какво да очакваш друго!?
  • 6 Българин

    17 5 Отговор
    Уронването на доброто име на България е нарушение и то грубо на Виенската конвенция. Тя трябва да е аут от България веднага. Да става ако иска политик в Русия и да дрънка каквото иска, но дипломатите имат филтри на устата, за разлика от тази грубиянка.

    Коментиран от #11

  • 7 pepy

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    "... вместо да залага на дипломация , може да залага на конфронтация !!! "

    Според Путин законно избраното правителство в Киев е РЕЖИМ?!?!
    Според Митрофанова законно избраното правителство в София е ПОДЛОГА?!?!

    Според някои това е "дипломация". Те обиждат, а ти трябва да си дипломатичен...
    Това не е дипломация, а СЛУГИНАЖ...
  • 8 БСП на Бунището

    18 2 Отговор
    Ми те даже отричат да са нападали Украйна...Да са оставили 11 милиона без дом и 5 милиона бежанци..Руския Окупатор бил Освободител и трябвало вместо с ракети да го посрещат Навсякъде с хляб и сол.....БСП и Възраждане вече са опекли питката и шарена сол са сложили в чинийка ...И стоят на Орлов мост в тръпнещо Очакване....
  • 9 АУУУУУ

    14 3 Отговор
    РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЯМА ДА СЪДИШ.... ТОВА Е РУСКИЯ ПОСЛАННИК.... ВИЕ ОТ БСП СЪДИТЕ САМО ПОСЛАННИЦИТЕ ОТ МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ... 😂😂😂😂😂
  • 10 Z-Entropa 2009

    3 3 Отговор
    Да се върнем в годината на представянето на Ентропа в Брюксел през 2009 г.
    Всичките те 27 член-ки бяха представени по подобяващ начин , който не спира и продължава да си случва до днес.
    Тогава говорител на външнО беше Бетина Чампоева, която бе толкова гневна, че предложи Дейвид Черни за персона нон грата.
    Нещата, които автора показа там се случиха на 100 % в цяла Европа. България като магистрален нужник, да не би да е лъжа? Пътуват , остават и продължават транзит по транспортните ни коридори към "свободния сват"!
    За каква демокрация и свобода говорим , като искаме да чуваме само себе си?
    Моето мирише най добре, защото си е мое!
  • 11 сган продажна

    3 18 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Точно ти ли кравар ще говориш за доброто име на България . Краварски подметки . Също като македонците , направихте врага брат , а брата враг , само че македонците от бой , а вие за пари .
  • 12 тоя гаргамел с радост ще предотврати

    5 2 Отговор
    използването на тоалетна хартия от мутрофанова
  • 13 Матей преображенски

    2 13 Отговор
    Много се престарават местните проамерикански туземни власти,и все пак е почти сигурно ,че ат амбасадата са им изискали крайна твърдост към руското посолство,с тенденция към опразването му.А също и са наложили даването на 3 милиарда лева армаган на щатите,уж за други самолети,това си е чисто изнудване и пладнешки обир.никакви самолети няма да видим,парите отиват на халос,кировци ни скубят с данъци като по турско,теглят заеми по половин милиард месечно за разноски на тяхната бюрокрация.И ние чакаме да пекнем,на куково лято!Руските доставки отказват,и после--колапс,примитивност и оцеляване на предела.За радост на американските ни душмани и местни предатели ,лакеи и нищожества.

    Коментиран от #15

  • 14 Ани

    16 2 Отговор
    Мутрофанова ни каза "подлоги". Русия заяви, че българската азбука са я направили македонците. Не знам какво още унижение трябва да търпим, че да не я обявим за абсолютно нежелана персона и да я изгоним!

    Коментиран от #22

  • 15 миткало

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Матей преображенски":

    навий си въжето и бий камбаните .динг донг динг донг
  • 16 Чипът

    9 1 Отговор
    Не стига ,че е просъветски отпадък ами и грозна е депутатката комунист
  • 17 Ох ли

    8 1 Отговор
    Червени продажни души Както се изказва Палячото Жириновски че Българите трябва да пълзят в краката им Някой вече изпълняват партийното му поръчение Даже и други екстри предлагат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дика

    4 0 Отговор
    Не знаела женицата... А десет бона да прибира месечно, знае. На всичко отгоре и директор на училище тая пр.дла беше...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Те те плюят, ти се правиш, че вали дъжд

    2 0 Отговор
    От самото им създаване тези социалисто-комунета са токсичен руски имплант в България. Прави са тези, които ги наричат русороби. Но ние сме си виновни, че ги оставяме да ни отравят живота.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КОГА ВИЕ ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАТЕ?!

    2 0 Отговор
    За кой ли пореден път разумното българско общество се убеждава, че българските ком-социалисти са непоправими консерватори, без перспектива и развитие за България. Може и да се каже без съмнение, че са наследствено обременени, верни подлоги до гроб на Москва ?! "Другарката" Митрофанова, посланичка на Русия в Бългрия си позволи да обиди народа и държавата ни като ни нарече - "Подлоги на САЩ, НАТО и ЕС !". Ние, достатъчна 45 години бяхме подлога на Москва и накрая цъфнахме и вързахме - още пълзим за да излезем от блатото в което ни вкарахте вие, "мъдрите" комунисти! Думите на Митрофанова, това са изключителни силни изказвания прекрачващи червената линия на позволения дипломатичен тон - изобщо какво си позволява тая... и защо още я търпим?! Тази никаквица, трябва да бъде обявена час по-скоро за персона нон грата и изгонена от България, без секунда да умуваме и шикалкавим, че видите ли да не скъсаме дипломатическите си отношения с Русия. Простотии, това са простотии Атанасова! Да, "другарко" Ирена Анастасова , простотии - ако български дипломат си позволи такава наглост и нарече руското правителство подлога на някого - какви щяха да бъдат последствията за дипломата и държавата ни?! Чуйте и запомнете най-после Атанасова, че ние българския народ не сме идиоти и не искаме съвети и акъл от комунисти - партия на която ръцете са изцапани с репресии и насилие, партия обявена извън закона, партия забранена със закон...! Глупаво е да си мислите, че смяната на името
  • 24 КОГА ВИЕ ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАТЕ?!

    2 0 Отговор
    ... Глупаво е да си мислите, че смяната на името от БКП на БСП заличава следите на извършеното престъпление - следите остават в историята, а тя ще бъде вечна докато има живи българи "др." Атанасова. Запомнете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол