Last news in Fakti

7 Април, 2022 09:38 1 258 16

Терзийски, ПП: Андрей Гюров е с безупречна биография, няма да оттеглим кандидатурата му

  • йордан терзийски-
  • андрей гюров-
  • безупречна биография-
  • кандидатура

Ние трябва да намерим модела да предлагаме най-правилните кандидати, а не да има някаква лична борба за постове и това да рефлектира върху коалиционните отношения, казва депутатът

Терзийски, ПП: Андрей Гюров е с безупречна биография, няма да оттеглим кандидатурата му  - 1
Снимка: БНТ

Планът за възстановяване и устойчивост е един план, който успяхме да ревизираме и надградим само за 4 месеца. Това е голяма възможност за нашата държава да достигне едно съвсем различно ниво - в здравеопазването, образованието, енергийната ефективност. Това коментира в "Денят започва" Йордан Терзийски, депутат от "Продължаваме промяната" по повод предстоящото днес представяне на оценката на Европейската комисия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на България.

Критики винаги ще има, но няма какво да се каже, че ЕК ни поздрави лично и председателят ѝ Урсула фон дер Лайен е в България, за да представи оценката за него, подчерта Терзийски.

Той коментира и въпроса защо 10% от средствата в Плана са предназначени за завод за батерии.

Изключително важно е ние да имаме тази възможност от батерии, които да балансират системата, така че това е една правилна стъпка в посока зелена сделка и енергиен неутралитет, заяви той. Осъзнаваме колко е важен този батериен комплекс, това ще става ясно тепърва в бъдеще. Абсолютно няма лобизъм - всяка една процедура ще бъде проведена изключително прозрачно, категоричен е Терзийски.
Той коментира и упреците, че ЕК ще одобри Плана срещу едно наше обещание - например да падне българското вето за преговорите за членство в ЕС на Северна Македония.

Знаете, че имаме много конкретни ангажименти, които ние искаме от македонската страна и не е коректно те да бъдат обвързвани с други теми, подчерта Терзийски.

Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония трябва да бъде допусната до преговори с ЕС и продължаваме да отстояваме тези наши принципи. Въпросът е защо точно сега възниква темата за Македония и дали не са опити да се отклони фокуса. В момента имаме съвсем други приоритети и предизвикателства, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме темата за Македония, един вид, може да се изтълкува като вид популизъм. Не е добре да обвързваме темите.
Депутатът от "Продължаваме промяната" коментира и различията по повод избора на управител на БНБ. Най-добре е за коалицията да има единомислие и общ език, обясни той.

Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото, което успяха да изфабрикуват срещу него, е някакъв фалшив казус с неговата диплома, което е абсурдно - той е доктор от Виенския университет. Г-н Каримански също е професионалист, аз не оспорвам неговите качества. Тук въпросът е коалицията да излезе с обща кандидатура. Ние трябва да намерим модела да предлагаме най-правилните кандидати, а не да има някаква лична борба за постове и това да рефлектира върху коалиционните отношения.

Не се обсъжда опция "Продължаваме промяната" да оттегли кандидатурата на Андрей Гюров, подчерта Терзийски.

Не се обсъжда и вариант за издигане на трета обща кандидатура.
В коалицията ежедневно се решават десетки казуси - и в НС, и в изпълнителната власт. Смисълът на коалицията е да има плурализъм - различни мнения да се слагат на масата, да има конструктивен диалог и да се стига до решения, които работят, категоричен е Терзийски.

Относно предложението на ДБ за обявяване на руския посланик за персона нон грата, Терзийски обясни, че на този етап няма решение по казуса и засега дипломатът остава у нас.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    12 0 Отговор
    3 милиарда за рисунки на Ф-16 🤪
  • 2 накратко

    15 0 Отговор
    ЛЪЖИ , ЛЪЖИ и (пак) ЛЪЖИ (и тук-там по малко демагогия).
  • 3 представителна извадка

    9 0 Отговор
    Ако някой не е наясно , какво представлява ОПГ (организирана престъпна група) - може нагледно да се осведоми , като погледне състава на правителството , както и състава на Народното събрание.
  • 4 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    13 2 Отговор
    Като слушам Андрей Гюров ми се струва,че е просто момче. Започвам да се разочаровам от ПП,и най-вече от Кирил Петков. Тоя като нищо ще предаде България,заради Северна Македония,само и само да угоди на САЩ! Слави Трифонов е много прав с вчерашната публикация за Кирил Петков.
  • 5 Настопроценти

    4 0 Отговор
    Днес ще научим какво ще каже или вече е казала председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.
  • 6 електрошок

    10 1 Отговор
    А Просто Киро какво ще изурсули/измечи/по въпроса?
  • 7 Перо

    10 0 Отговор
    Достатъчна е джендърската подкрепа за да бъде отхвърлен! Означава,че има нещо гнило! Не е ясно също какъв опит има не в другите браншове и администрации, а в банковото дело, в кои банки точно е работил, колко време, на каква позиция,в какво направление и какви успехи е постигнал? Хампарцумян беше прав като се възмути от “професионалната” подготовка и практика в банковото дело на двамата кандидати,въпреки че и той не е банкер,а химик,но за толкова години в банка е разбрал нещо! Каза,че биографиите на двамата са силно напудрени с изяви във финансовата сфера, далеч от банките! Най-добре е да се търси професионалист,който не се е занимавал с политика и партии,ползвани за трамплин!
  • 8 Абеее

    7 2 Отговор
    И двамата не са стока. Латински си е чист мошеник / виж е-вестник/, Гюров лъже на поразия с тая докторантура и буди само присмех. И все пак Гюров ако трябваше аз да избирам.
  • 9 5577

    8 0 Отговор
    Това правителство е без политическа насоченост. Обединяват ги само мутренски подбуди за реваншизъм на предните мутри. Няма една политическа идея. Слушаме само за разграждане на държавността безалтернативно. Ако им дадат пари те ще бъдат безвъзвратно окрадени. То отговорност никой не носи. ПП партия ли са. Ако някой е ходил на училище ще знае че за да си партия трябва да има много фактори. Тя не се идентифицира в никакво политическо пространство.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кретенчеттттааа

    5 0 Отговор
    Вие сте ПАП, платени американски П.
    Не кандидатурата, вие ще бъдете оттеглени.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "5577":

    ПП не е регистрирана в съда даже, като политически субект!
  • 14 Сметайте

    2 0 Отговор
    кво крадене ще пада щом е таков вой коя дружина ще докопа местенцето.
  • 15 Анонимен от Бъдещето

    1 1 Отговор
    “Двама се карат, третият печели” Следващият управител на БНБ ще бъде от БСПе.
  • 16 Информиран

    3 1 Отговор
    Като за асистент в УНСС е перфектна биографията, факт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол