Last news in Fakti

9 Април, 2022 13:27 4 259 31

Кой стои зад заплахите над прокурор Ангел Кънев

  • ангел кънев-
  • прокурор-
  • заплахи

Вярна е информацията, която излезе в медиите, че в кабинета ми е открит плик с патрон. Аз нямах намерение да говоря пред медии”, заяви Ангел Кънев

Кой стои зад заплахите над прокурор Ангел Кънев - 1
Снимка: БГНЕС

През седмицата прокурор от Специализираната прокуратура получи писмо с куршум в него и заплашителен коментар. Ексклузивно с него ни среща Стоян Нешев.

Той откри заплахата в четвъртък в шкаф на работното си място в прокуратурата. Кънев е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура у нас. През годините е наблюдаващ обвинител по редица знакови дела – като това срещу бизнесмените Миню Стайков и Васил Божков, както и срещу бившия екоминистър Нено Димов и за сигналите за подкупи в Агенцията за българите в чужбина и други.

„Вярна е информацията, която излезе в медиите, че в кабинета ми е открит плик с патрон. Аз нямах намерение да говоря пред медии”, заяви Ангел Кънев, заместник-ръководител на Специализираната прокуратура.

24 часа след като стана ясно, че в кабинета на спецпрокурора Ангел Кънев е открит плик с патрони, пред NOVA държавният обвинител разкри, че на практика в сградата на спецструктурите се влиза лесно.

„Всеки един може да го направи това нещо – съдебен заседател, адвокат, обвиняем, който си иска може да влезе и да направи, каквото си иска в тая сграда от първия до последния етаж само не трябва да влиза през централния вход”, посочи Кънев.

„Истината е една. Момчетата, които ме охраняват, са професионалисти. Аз също съм бил 10 години полицай. Тук има скенери, рамки, охранители, всичко е точно за входа. Обаче има още 3 входа. Има подземен гараж – там няма нито рамка, нито служител”, каза още той.

И обясни, че охраната на магистратите у нас изглежда добре, но само на хартия. „Видеонаблюдението в дома ми, което сам съм изградил, надграждано е, консултирано е с експерти, още не е включено към никой. Това видеонаблюдение си го гледам само аз. И практически непрекъснатостта на процеса по охрана не се случва въобще в дома ми. И не се случва и в тази сграда. Тези хора обменят информация за моята охрана по личните си телефони. Една радиостанция няма. В НСО нещата не стоят така”, добави Кънев.

В сигнал с любителски кадри, изпратени до NOVA, се твърди, че не всички врати в сградата на Съда и Прокуратурата работят с магнитни карти.

Колкото до самата заплаха - прокурор Кънев все още не може да си обясни мотивите на човекът, заплашил го с кръв и куршум. „Всичко може да стане от всеки. Един клошар, който ме е видял накриво, също може да направи това, само трябва да си покаже личната карта на входа”, коментира той.

„Аз нямам обяснения за много неща. Например защо аз съм без бронежилетка и защо това момче е без бронежилетка. На нас са ни дали две жилетки с изтекъл срок на годност. В екипа сме четирима души. Т.е. аз трябва да кажа „двама от вас няма да са с бронежилетка, защото съм по-важен”, заяви прокурора.

След заплахата случаят коментира и зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев. Там се намира службата, която охранява магистратите у нас. „Призовавам ви конкретният случай да не се политизира и силно се надяваме да не се злоупотребява с него”, каза той.

Прокурор Кънев е убеден, че разследващите ще направят всичко, за да стигне разследването докрай, но не вярва извършителят да се намери. „Ако трябва да се работи адекватно в това разследване трябва да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни правомощия, защото сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да издирват”.

„Както и в много други подобни случаи не вярвам извършителят да се установи. Не вярвам и някой тук да е дошъл и лаишки да оставя отпечатъци и ДНК навсякъде и ние да разберем, че е той”, добави Кънев.

На въпрос страхува ли се за живота си той отговори: „Аз не се страхувам за себе си по никакъв начин. Смятам обаче че всеки нормален човек се притеснява за близките си”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Acmilan

    34 9 Отговор
    Лично според мен някой добър човек
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кой ?

    34 7 Отговор
    Той !
  • 4 Много фейк

    36 7 Отговор
    Много лъжа
  • 5 XYZ

    45 10 Отговор
    "Кой стои зад заплахите над прокурор Ангел Кънев"? Мисля, че стои самият Ангел Кънев - така се чувства важен, застава на страната на правото, него го преследват престъпниците в държавата .... ИГРАТА НА ЦИРК "ПРОКУРАТУРА" - НЕ Е СМЕШНО!
  • 6 зеленчук

    15 18 Отговор
    Кой стои зад заплахите срещу прокурора? Освен нацепени,обръснали коси и бради,нататуирани батки с мерцедеси,няма кой да е друг.
  • 7 Правят ни на луди

    33 10 Отговор
    Сам си го прави с гилдията около него
  • 8 Правят ни на луди

    37 8 Отговор
    Корупцията му е изпила лицето,при този няма пара-чорба,трябват тлъсти пачки да се от качиш от този
  • 9 БЕНОВСКА ЛАПА

    31 8 Отговор
    ТАКА КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЗИ ЕЛХОВСКИ БИТЪЛС ,УШАКА МУ Е ПУСНАЛ МУХАТА И ТОЗИ ДА СЕ НАПРАВИ СА СУПЕР ПРОКУРОР СЕ Е НАВИЛ НА ТОЗИ ПИНИЗ ИНАЧЕ КОЙ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ПОСЛЕ НА РАБОТА ,КАЗВАТ ,НЯМА ПРИКЛЮЧИЛО ДЕЛО БИЛ ЧИК.ЧИРИК
  • 10 шефа

    33 9 Отговор
    На тоя само като му видиш мръсната физиономия и те избива на съдизъм,да не говорим че е почернил живота на безброй хора и случващото се не е случайно,Корумпиран из.од.Лошото е че няма действие ,а само заплахи за такива като тоя .
  • 11 Иван Гешев

    17 9 Отговор
    Стои зад тоя цирк
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нескопосан

    22 7 Отговор
    спектакъл от милиционерщината и прокуроратурата през соца !
  • 14 Не обработено захарче

    28 8 Отговор
    По скоро въпроса е: Кой открадна антиките на Васил Божков?!?!?!

    Коментиран от #31

  • 15 Перо

    22 7 Отговор
    Не знам до кога ще се мотае Просто Киро със закриването на специализираните съд и прокуратура и да ги освободи от “рисковете” на професията!
  • 16 Прокурора си прави инсценировки, кой

    20 7 Отговор
    Знае, кой муе шкафа, освен колегите му и чистачката? ! Пунта Мара работа!!
  • 17 Отговорът е много прост

    22 8 Отговор
    Самата прокуратура ,за да се спаси.
    Продават ни приказки за наивници.
  • 18 Jacques Yves Moineau

    22 7 Отговор
    Айде сега, изведнъж стана много лесно да се влиза в тази сграда... че чак и клошар явно може да влезе! Колко долно и елементарно! Съвсем ни взеха за тъпи. Тея от спец правосъдието не могат да опазат собствената си сграда, а какво остава да пазят нашите права. Да ги закриват!
  • 19 Бамбука

    20 7 Отговор
    Интересно, как дори и в 3 звезден хотел вратата на стаята се отваря с персонална магнитни карта, в офисите кабинетите също, а в стая на прокурор може да влезе всеки ? Това обяснява ли загубили се документи по дела с висока обществена важност ?
  • 20 що за въпрос

    8 4 Отговор
    Путлер естествено!
  • 21 СЕРИОЗНО

    15 6 Отговор
    Сикаджията и прокурора мафиот са го измислили - тъпа постановка , характерна за пожарникаромилиционерски индивид със забавен интелект и брутална алчност в комплект с никакъв страх или респект от законите !
  • 22 asd

    7 7 Отговор
    Пози от корумпирана сФФФиня! Каквото си си надробила, това ще сърбаш сФФФиньо!
  • 23 Съвет

    13 6 Отговор
    Прокоратурата трябваше да съобщи тази бомбастична новина на 1 април за да се посмеем искренно !
  • 24 Бай Ставри

    9 7 Отговор
    Аз защото този е голям крадец на държавна заплата
  • 25 proi4o

    3 6 Отговор
    Кой стои зад заплахите над прокурор Ангел Кънев-----Бою Симитлията.
  • 26 Човек

    4 7 Отговор
    Душичка
  • 27 прокурор

    8 7 Отговор
    Прокурорът Ангел Кънев стои зад заплахите над себе си.
  • 28 ЕДИНСТВЕН ВЪПРОС МИ СЕ НАБИВА В ГЛЪВЪТЪ

    11 6 Отговор
    ДАЛИ ИЗОБЩО НЕЩО Е ВЯРНО В НАПИСАНОТО СЛЕД КАТО ТОЯ СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРОКУРОР НЕ Е ОСЪДИЛ НИКОГО ЗА НИЩО ПОРАДИ ТОТАЛНАТА ЛИПСА НА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ 32 ГОДИНИ ! ПИСМОТО И ПАТРОНА МУ Е ПРАТЕН ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ПО ЧАШКА - ЗЕВЗЕЦИ !
  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 6 Отговор
    За какво ти е бронежилетка, бе папуняк, като не вършиш нищо срещу престъпниците? Не само бронежилетка, ами живеят със семействата си в специални охранявани райони, подобни на затвор в Италия. И не могат ей така да отидат на кафе или ресторант, като тебе. Защото са си посветили живота на борбата с мафията. А тук защитавате мафията и никой не ви закача. И за оправдание си изсценирате заплахи!
  • 30 Алооо

    9 6 Отговор
    Стига с тези постановки пред ЕС,ясно е,че всичко е Пунта Мара. Прокуратурата играе с Мафията, кой ще ви заплашва!!?.
  • 31 7,62

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Не обработено захарче":

    И 35кг злато на Златанови изчезнаха от сградата на пракурватурата ...а записите от камерите за въпросния ден също изчезнаха !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове