Last news in Fakti

9 Април, 2022 14:50 1 388 16

НСО: Нямаме информация, че в сградата на МС влизат защитени свидетели

  • нсо-
  • министерски съвет-
  • защитени свидетели

От службата за охрана отговориха една по една на критиките, отправени от правителството

НСО: Нямаме информация, че в сградата на МС влизат защитени свидетели - 1

Национална служба за охрана няма информация и никога не е имала за това доколко и от кога в сградата на Министерски съвет има „защитени свидетели“ или същите влизат в сградата и чиято самоличност не следва да бъде компрометирана. Това се казва в позиция на НСО.

От службата за охрана посочват, че няколко закона оправомощават органите на МВР и съдебната власт да искат видеозаписи и всякаква друга информация, а от друга страна задължават НСО (и всички други органи и лица) да оказват съдействие. При неизпълнение на тези задължения са предвидени съответните санкции, посочват от НСО.

От службата за охрана отговориха една по една на критиките, отправени от правителството, след решението на Министерски съвет да предложи на президента освобождаването на Емил Тонев:

Относно „забавеното и липсващо предоставяне и съдействие по време на протестите през по-миналото лято“, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г. от органите на МВР и са предоставени незабавно в същия ден. В писмото от прокуратурата, заведено в НСО на 24 март 2022 г., се съдържа и изискването за спешност. Отговорът с предоставянето на исканите записи е изпратен на прокуратурата максимално бързо, като е класифициран по определени съображения. Тази фактология е оценка на твърдението относно „разминаването в поведението на ръководството на НСО“ в двата случая.

Относно твърдението „по официална информация, предоставена и на президента на Република България, съществуват съмнения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от страна Национална служба за охрана“. На първо място официална информация за съмнения не може да има. В това твърдение или словосъчетание няма смисъл. На следващо място разходването на бюджета е предмет на нормативно установен контрол от съответните органи и такава „непрозрачност“ не е установена. Включително при извършената проверка от Сметната палата през 2021 г., за което има официален одитен доклад, изводи за неправомерно изразходване на бюджета на НСО няма. Бюджетът на НСО се разходва по законен начин, другото е невярно и дори клеветническо. Всеки лев е изразходван по предназначение, честно и прозрачно и съгласно действащата нормативна уредба.

По отношение твърдението „и други пропуски в осигуряването на безопасността на гражданите и на представителите на кабинета“ - категорично заявяваме, че пропуски или компромиси с осигуряването на охраняваните лица не са допускани!

От името и на ръководния екип, и на личния състав на службата, началникът на Националната служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев заявява, че както се полага на офицер с над 27-годишен стаж в службите за сигурност и обществен ред, от които близо 20 години са служба в НСО, ще положи всички усилия да запази добрия институционален тон и да остане встрани от всяко политическо пристрастие и моментна политическа или друга целесъобразност, се казва още в позицията на НСО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черепъ

    8 3 Отговор
    Аз влизах при Горанов с пачки в джоба.
  • 2 Отврат

    6 1 Отговор
    Бляя..А имате ли информация, че там влизат висши преставители на НАТО и ЕС.
    Ама той Презитента има, споко.
  • 3 смок

    5 1 Отговор
    КАТО НЯМАТЕ,ВЗЕМЕТЕ СИ ОТНЯКЪДЕ. ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА НАЛИ СИ ИМАТЕ?
  • 4 лют пипер

    5 2 Отговор
    Национална служба за охрана на минимално възнаграждение ли е? Защото другите охранителни фирми са.
  • 5 НЯКОЙ

    7 0 Отговор
    Недейте да мислите, че в България има само малоумници и да преиначавате казаното от Министър-председателя!
  • 6 Боцко

    7 2 Отговор
    В сградата няма, но проверхите ли в нечий мозъци - там е бъкано с всичко друго /далавери, комисионни, шуро-баджанащина, секретари, постове, безсмислени назначения, "колко сме велики" и т.н./, но не и с ОБЕЩАНАТА ПРОМЯНА...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СЕРСЕМ!

    4 3 Отговор
    НСО: Нямаме информация, че Боко Тиквата е.е Мата Хари !
    Ний сме лелки от детска градина "Гербечре-аутистче" !

    Коментиран от #12

  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    3 1 Отговор
    КИРЯК МУСТАФОВ ПЕТКОВ
    ...
    СИНА НА ЗЛОТО ДЖУДЖЕ АТАНАС
    ...
    СЕ ОПИТВА ДА КОПИРА ТАТКО СИ АХМЕД БОРИСОВ - ДОГАН ПО ПРОСТОТИЯ

    Коментиран от #10

  • 10 12340

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА НА ХАНА":

    киро се прежали и върна тук
    други-не!
  • 11 Просто и ясно

    1 1 Отговор
    Като не махнахте Гешев, той ще махне вас. А междувременно ще брани всички, които го сложиха там.
  • 12 ЩО СЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "СЕРСЕМ!":

    Издаваш, бе човек,
    Кой те пита - серсем ли си, аутист ли си, или и двете...
    ТРАЙ си, никой няма да разбере,че си такъв, ако сам не се издадеш.

    Коментиран от #13

  • 13 proi4o

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЩО СЕ":

    Щото,може да умра,преди да видя Тлъстата Свиня Бою Тиквата--в ДЖЕНДЕМА.
  • 14 Агитпроп

    0 0 Отговор
    НСО са сбирщина от бандити.Карат като луди служебните коли.Срещали ли сте се с кортежа на някой капут?Веднага те избутват от пътя.
  • 15 Бамбука

    0 0 Отговор
    Относно, различната информация, кой влиза и кой излиза тук и там, в тази или онази институция охранявана от НСО, смея ли да попитам, какво стана с разпознаването на онази МАТА ХАРИ, дето такова едни снимки в онова легло, в стаята на онзи премиер, дето имало и една чекмедже ?
  • 16 Хан Ауспух

    1 0 Отговор
    Нсж е мафиотска организация командвана от престтъпника румун крадеф. Совунистически болшевишки плеснъпник!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове