Last news in Fakti

14 Април, 2022 01:37 1 909 30

Щатски доклад за България: Полицейско насилие, корупция и безнаказаност

  • сащ-
  • доклад-
  • корупция-
  • насилие-
  • натиск-
  • медии-
  • безнаказаност

Вашингтон вижда значителни ограничения на правото на свободно изразяване, включително заплахи срещу журналисти, както и политически и корпоративен натиск върху медии

Щатски доклад за България: Полицейско насилие, корупция и безнаказаност - 1

Значителни проблеми, свързани с човешките права и борбата с корупцията през 2021-ва констатира годишният тематичен доклад за България на Държавния департамент на Съединените щати, предаде БНТ.

В документа се посочва, че в страната ни е имало прояви на полицейско насилие, включително нарушения на свободното събиране на хора, произволни арести, сериозни проблеми с независимостта на съдебната система.

Вашингтон вижда значителни ограничения на правото на свободно изразяване, включително заплахи срещу журналисти, както и политически и корпоративен натиск върху медии. Държавният департамент открива и корупционни действия, нетолерантно и дискриминационно отношение към ромите, насилие срещу деца и хора с нетрадиционна сексуална ориентация.

Властите в България са предприели стъпки за санкциониране на отговорните за посегателства срещу човешките права и за корупция, но действията на правителството са недостатъчни и безнаказаността остава проблем, отчита американската дипломация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пту

    26 6 Отговор
    Затова ни окупират, за да ни вкарат в пътя!
  • 2 ГЕРБЕР

    10 42 Отговор
    АМИ ИСКАХТЕ РАШКОВ, СЕГА МУ ЯЖТЕ ПОПАРАТА.СЛАВА БОЙКО, СЛАВА ГЕРБ, СЛАВА УКРАИНЕ
  • 3 А къде е българският доклад за САЩ?

    38 5 Отговор
    За ограниченията в медиите им, за полицейското насилие, за колосалната разлика във финансовото състояние на хората, за безпрецедентната агресия на редица техни месни музикални състави, кой и защо им плаща за това, ...

    Коментиран от #9

  • 4 Въобще не е лъжа

    29 5 Отговор
    Докато не затворим в занданите Герб, Дпс ,Бсп и гравитиращите им партийни и организацийки, няма как да има голяма промяна в положението на България.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мама Бошка

    26 3 Отговор
    Бошкееее,крадеца вика дръжте кръдеца, бошкеее.То всички медии техни дори и 7/8ми кабеларката финишира последна,но тяхна
  • 7 Въх

    16 4 Отговор
    А Щатите в същото време бяха за пример !!
  • 8 Кой кого оценява, аверче?

    4 9 Отговор
    Тоя дето дава пари и иска да прави инвестиции, нуждаещият се, или нуждаешият се се мазъри и оценява тоя който иска да го направи от бивша мизерстваща руска притурка-цивилизована държава? Схващаш ли или да давам елементарни примери от ежедневието ти, за да схванеш?

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Зззз

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ти имаш 100000 лева.":

    По полицейска и корумпирана държава от САЩ няма и колко в България се вълнуват от тяхното мнение освен грантоядите с пропагандата си срещу жалки ценнове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 другарят

    15 5 Отговор
    Това всичкото е вярно, но се отнася в милион пъти повече за фашистка Америка! Това е груба намеса във вътрешните ни работи от страна където всяка година полицията разстрелва на улицата или в домовете им, по над 800 човека и хиляди други загиват в следствените арести и затворите по неизяснени причини! Тази фашистка страна, да говори за "свобода на словото", е нагли и цинично! За корупцията изобщо да не говорим в най-корумпираната страна в света с "узаконена" корупция! Такива доклади обикновено бандитите от САЩ използват за ШАНТАЖИРАНЕ на правителства и страни, които с нещо не им са угодили, а не защото им пука за нас. Сегашната причина е отказа ни да пращаме оръжие в Украйна, а при предишният доклад беше построяването на Балкански поток!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    5 2 Отговор
    ВИНОВНИ СА ХИТЛЕРИСТИТЕ
    ОТ ЛЬО РАЙХА И КРАВАРИТЕ
  • 16 Безгранично лицемерие !

    5 2 Отговор
    Създадоха корупцията в София . Стимулираха и стимулират мародерите и криминалните в Република България !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 а има ли медии дето не ги

    3 1 Отговор
    управлява сащ в бг?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Помислете

    1 2 Отговор
    Докато има толкова много русофили в БГ, много неща няма да ни харесват. Засрамете се! Може пък да има и някакъв келепир ако започнат поне малко да ни харесват, а?
  • 23 Българин

    5 1 Отговор
    Поне не се избиваме в Метрото и паспортите ни не са полово неутрални!
  • 24 Учуден

    6 0 Отговор
    Затова ли САЩ наградиха един от най големите мафиоти в България Домусчиев???

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Очаквам български доклад за Щатите в близко бъдеще.........
  • 27 Гледам и не вярвам на ушите си

    0 0 Отговор
    Държавата в която имаше бунтове заради неоправдани полицейски разстрели по време на арест ни укорява за полицейско насилие. Така един португалец като го питах защо в Лисабон полицията не прибира боклуците по улицата които спират хората и предлагат спокойно хашиш и момичета докато около тях обикалят 5 патрулки и той ми отговори, че това ще е полицейско насилие и полицията няма право да им се меси и да ги спира, защото им нарушава правата и беше шокиран как при нас е такъв полицейски произвол затова, че ги спират проверяват и дори прибират за предлагане на дрога и момичета (или поне ги карат да го правят скрито ако са корумпирани и не ги закачат). Същевременно се разсърди като го питах дали не е полицейски произвол и нарушаване на правата полицията с дронове да следи и глобява ако са излезли в дворовете на собствените си къщите по време на ковид пандемията, а той ми отговори, че това е друго и спасява животи да не можеш да излезеш на двора си, за да не се заразиш. Е ние си знаем какво е при нас ама да ни поучават тези които са по зле от нас не мерси. НЕ СТЕ НИ НАЧАЛНИЦИ.Оправете си вашите проблеми и ни върнете парите с лихви ако не ни дадете в срок самолетите.
  • 28 Е да де

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Учуден":

    Ама той инвестира един милиард в щатите, а у нас едвам по плана Юнкер с европари направи някакъв завод за под 300 милиона и един стадион. Къде е разликата а? Не само това, но мисля и, че с тази инвестиция вече има и американско гражданство и паспорт и утре като излезе как се въртял бизнес у нас и как е започнал и като с Божков ще му пращаме призовки, а той ще вика аз имам известен адрес, вдигам си телефона и не се крия.
  • 29 Коко

    1 0 Отговор
    Всичко казано по-горе е истина. И ние си го знаем. Но си мълчим, защото властта у нас е всесилна. Добре, че сме член на ЕС. От време на време може да се оплачем в съда в Страсбург. Все пак е нещо. А българите и всички останали етноси, продължават да емигрират. от страната Силните у нас тъпчат слабите. Вярно е. Единственият изход е бягството. Борбата е трудна. Успяват само силните и късметлиите.

    Коментиран от #30

  • 30 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Коко":

    Съдът в Страсбург е една голяма заблуда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове